Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Demeter Márta börtönviselt jelölttel sokkolja az LMP-t

2018. március 4. 17:40

Szombaton arról írt a Bors, hogy a sittes múltú Vámos Csaba – aki jelenleg a Kéményseprők Országos Szakszervezetének a vezetője – a parlamentbe készül. Vámos a Heves megyei 1-es választókerületben indul, „függetlenként”. Csakhogy a 888.hu információi szerint az egri képviselőjelölt több szálon is kapcsolatba hozható a korábban szocialista, most LMP-s színekben politizáló Demeter Mártával.

Vámos Csabának tetemes bűnlajstroma van, ennek ellenére az egykori fegyenc a nagypolitikába vágyik, „függetlenként” indul április 8-án Heves megyében. A Kéményseprők Országos Szakszervezetének vezetőjét egykori áldozata ismerte fel, és ezt meg is erősítette a Borsnak.

A lap szerint a képviselőjelölt 1998 és 2001 májusa között követett el bűncselekményeket. Lakóházakat, presszót, boltokat fosztogatott, jelzőtáblákat darabolt fel és értékesített, de olyan eset is előfordult, hogy egy gyermekorvosi rendelőből csente el egy asszony táskáját. A Bors Vámos egyik áldozatának segítségével felidézte annak a dunakeszi illatszerboltnak a kirablását is, ami 2001. február 13-án történt, és amiért a szakszervezeti vezető két év börtöntüntetést kapott. A lap hozzátette: pár évvel később a Budakörnyéki Bíróság is elítélte Vámos Csabát, ekkor tíz hónapot kapott többtucatnyi rablásért.

Fotó: MTI Fotóbank

A képviselőjelölt büntetési tételeit végül 2007. december 19-én vonta össze a Budakörnyéki Bíróság, annak tartalmát pedig két év 5 hónapban állapították meg. Vámos Csaba büntetését a váci börtönben ülte le. A Bors felkereste a képviselőjelöltet is, de ő mindent tagadott a lapnak.

Vámos Csaba, amellett hogy indul az áprilisi választásokon, meglehetősen sokszor tűnik fel a közéletben. Legtöbbször Demeter Márta LMP-s képviselő oldalán láthattuk, sajtótájékoztatókon.

A 888.hu LMP-s információi szerint ez nem véletlen. Az MSZP-ből átült képviselő meglehetősen sok bonyodalmat okoz azzal, hogy a vezetőség tudta nélkül háttéralkukat köt olyan jelöltekkel, akikkel kapcsolatban nemhogy a párt helyi szervezetében, de még országos szinten sincs konszenzus.

Úgy tudjuk, hogy Demeter Márta leginkább szocialista kötődésű jelölteket szeretne LMP-s színekben indítani az egyéni választókerületekben, míg a párt vezetése az MSZP-től és a Jobbiktól is elhatárolódik, elutasítják az összefogást.

Forrásunk szerint Demeter Márta háttéralkui miatt nagy a feszültség az LMP-n belül. És ez nem most kezdődött. A tavaly átült képviselővel szemben alapvetően nagy volt a bizalmatlanság, a mostani egyeztetései pedig mindezt csak erősítették.

Demeter Márta

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A 888.hu LMP-s információi szerint Vámos Csaba nevét is Demeter Márta dobta fel az LMP számára, mint Heves megyei jelölt. Forrásunk szerint az LMP belső felhasználású facebookos csoportjaiban hatalmas vitát gerjesztett személye, mert míg a párt egyik fele kiállt a priuszos Vámos támogatása mellett, a helyi pártszimpatizánsok, párttagok határozottan elutasították Demeter Márta jelöltjét. Ráadásul a Kéményseprők Országos Szakszervezetének a vezetője mozgalmával az LMP kampányát is megtolná.

Demeter Márta maga április 8-án a budapesti 9-es választókerületben indul. Az MSZP kőbányai alapszervezete egykori alelnökének egyik ellenfele elvileg az a Burány Sándor lesz, akivel korábban közösen dolgoztak. Azonban a fentebb leírtak alapján könnyen előfordulhat, hogy Demeter Márta az utolsó pillanatban visszalép az MSZP-Párbeszéd jelöltjének, Burány Sándornak a javára, csak kérdés, mit fog ehhez szólni az LMP vezetősége. A párt számára ugyanis kulcsfontosságú Budapest, innen remélik a legtöbb szavazatot áprilisban. Egyéniben is és országosan is. Ha pedig egy fővárosi körzetet feladnak, annak súlyos következményei lehetnek – főleg a párt bejutását illetően.

Információink szerint Demeter Márta nem véletlenül csak a hetedik helyen szerepel az LMP országos listáján.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A férfinek inget, a nőnek bikinit ajánlott a ruhabolt: erre elszabadult a feministák pokla

A férfinek inget, a nőnek bikinit ajánlott a ruhabolt: erre elszabadult a feministák pokla

amerika, london, párizs

Nagyon kiakadt egy magát nőjogi egyesületnek hívó feminista gittegylet a Marks & Spencer egyik kirakata miatt.

Magyar film készült Bud Spencerről

Magyar film készült Bud Spencerről

szabad vasárnap

A premier péntek este lesz az M5 kulturális csatornán.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Erről szólt a mai nap.

A Soros-féle migránstaxi a bevándorlókat pátyolgatja, a környezetet nem

A Soros-féle migránstaxi a bevándorlókat pátyolgatja, a környezetet nem

amerika, london, párizs

Az olasz ügyészség azzal vádolta meg az Orvosok Határok Nélkül nevű Soros-szervezetet, hogy hajójuk, a migránsokat rendszeresen taxiztató Aquarius a szicíliai Cataniában illegálisan rakott le veszélyes, mérgező anyagokat a szemétbe keverve.

Újabb tagokkal bővült Botka László börtönválogatottja

A mai napon utolérte a szegedi szocialistákat és Botka László udvari beszállítóját az igazság: a szegedi járásbíróság minősített csődbűntett miatt 5 év 2 hónap szabadságvesztésre ítélte Ujhelyi István szocialista képviselő sameszait és Botka László udvari beszállítóit, Pistrui Lászlót, Baranyi Sándort, és Oltványi Józsefet.

Az egyik legnagyobb iszlám országban naponta sor kerül egy becsületgyilkosságra

Az egyik legnagyobb iszlám országban naponta sor kerül egy becsületgyilkosságra

amerika, london, párizs

Egy 26 éves muszlim lány a családja akarta ellenére összeházasodott a szerelmével. Ezért az édesanyja és a testvérei becsületből brutálisan meggyilkolták. Az egyik legnépesebb iszlám országban, Pakisztánban szinte mindennaposak az ilyen esetek. Az Európába érkező migránsok egyik legnagyobb csoportját pedig a pakisztániak teszik ki.

"Európa külső határainak védelme elsőbbséget kell, hogy élvezzen"

"Európa külső határainak védelme elsőbbséget kell, hogy élvezzen"

kétharmad

Szijjártó Péter kedden találkozott szlovén kollégájával, Miro Cerarral, akivel egyetért abban, hogy Európa külső határainak védelme elsőbbséget kell, hogy élvezzen, Európának meg kell tudnia védeni külső határait.

TGM és a magyar értelmiség örök tragédiája

TGM és a magyar értelmiség örök tragédiája

piszkostizenkettő

A Jóisten nemcsak ételt-italt és tetőt ad a fejünk fölé, hanem gondoskodik a színvonalas szórakoztatásunkról is: ezért találta ki nekünk a magyar ellenzéki figurákat.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére