Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Demeter Márta börtönviselt jelölttel sokkolja az LMP-t

2018. március 4. 17:40

Szombaton arról írt a Bors, hogy a sittes múltú Vámos Csaba – aki jelenleg a Kéményseprők Országos Szakszervezetének a vezetője – a parlamentbe készül. Vámos a Heves megyei 1-es választókerületben indul, „függetlenként”. Csakhogy a 888.hu információi szerint az egri képviselőjelölt több szálon is kapcsolatba hozható a korábban szocialista, most LMP-s színekben politizáló Demeter Mártával.

Vámos Csabának tetemes bűnlajstroma van, ennek ellenére az egykori fegyenc a nagypolitikába vágyik, „függetlenként” indul április 8-án Heves megyében. A Kéményseprők Országos Szakszervezetének vezetőjét egykori áldozata ismerte fel, és ezt meg is erősítette a Borsnak.

A lap szerint a képviselőjelölt 1998 és 2001 májusa között követett el bűncselekményeket. Lakóházakat, presszót, boltokat fosztogatott, jelzőtáblákat darabolt fel és értékesített, de olyan eset is előfordult, hogy egy gyermekorvosi rendelőből csente el egy asszony táskáját. A Bors Vámos egyik áldozatának segítségével felidézte annak a dunakeszi illatszerboltnak a kirablását is, ami 2001. február 13-án történt, és amiért a szakszervezeti vezető két év börtöntüntetést kapott. A lap hozzátette: pár évvel később a Budakörnyéki Bíróság is elítélte Vámos Csabát, ekkor tíz hónapot kapott többtucatnyi rablásért.

Fotó: MTI Fotóbank

A képviselőjelölt büntetési tételeit végül 2007. december 19-én vonta össze a Budakörnyéki Bíróság, annak tartalmát pedig két év 5 hónapban állapították meg. Vámos Csaba büntetését a váci börtönben ülte le. A Bors felkereste a képviselőjelöltet is, de ő mindent tagadott a lapnak.

Vámos Csaba, amellett hogy indul az áprilisi választásokon, meglehetősen sokszor tűnik fel a közéletben. Legtöbbször Demeter Márta LMP-s képviselő oldalán láthattuk, sajtótájékoztatókon.

A 888.hu LMP-s információi szerint ez nem véletlen. Az MSZP-ből átült képviselő meglehetősen sok bonyodalmat okoz azzal, hogy a vezetőség tudta nélkül háttéralkukat köt olyan jelöltekkel, akikkel kapcsolatban nemhogy a párt helyi szervezetében, de még országos szinten sincs konszenzus.

Úgy tudjuk, hogy Demeter Márta leginkább szocialista kötődésű jelölteket szeretne LMP-s színekben indítani az egyéni választókerületekben, míg a párt vezetése az MSZP-től és a Jobbiktól is elhatárolódik, elutasítják az összefogást.

Forrásunk szerint Demeter Márta háttéralkui miatt nagy a feszültség az LMP-n belül. És ez nem most kezdődött. A tavaly átült képviselővel szemben alapvetően nagy volt a bizalmatlanság, a mostani egyeztetései pedig mindezt csak erősítették.

Demeter Márta

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A 888.hu LMP-s információi szerint Vámos Csaba nevét is Demeter Márta dobta fel az LMP számára, mint Heves megyei jelölt. Forrásunk szerint az LMP belső felhasználású facebookos csoportjaiban hatalmas vitát gerjesztett személye, mert míg a párt egyik fele kiállt a priuszos Vámos támogatása mellett, a helyi pártszimpatizánsok, párttagok határozottan elutasították Demeter Márta jelöltjét. Ráadásul a Kéményseprők Országos Szakszervezetének a vezetője mozgalmával az LMP kampányát is megtolná.

Demeter Márta maga április 8-án a budapesti 9-es választókerületben indul. Az MSZP kőbányai alapszervezete egykori alelnökének egyik ellenfele elvileg az a Burány Sándor lesz, akivel korábban közösen dolgoztak. Azonban a fentebb leírtak alapján könnyen előfordulhat, hogy Demeter Márta az utolsó pillanatban visszalép az MSZP-Párbeszéd jelöltjének, Burány Sándornak a javára, csak kérdés, mit fog ehhez szólni az LMP vezetősége. A párt számára ugyanis kulcsfontosságú Budapest, innen remélik a legtöbb szavazatot áprilisban. Egyéniben is és országosan is. Ha pedig egy fővárosi körzetet feladnak, annak súlyos következményei lehetnek – főleg a párt bejutását illetően.

Információink szerint Demeter Márta nem véletlenül csak a hetedik helyen szerepel az LMP országos listáján.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Egykettőre eljuthatnak a britek oda, hogy már nem csak nők lehetnek anyák

Nem csak Franciaország sziporkázik a maga szülő 1 és szülő 2 megnevezéseivel. A briteknél könnyen lehet, hogy jogi szempontból már nem csak nők válhatnak anyává.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak ma a legfontosabb hírek.

A csoportos nemi erőszakot elkövető 22 éves szíriai migránst kiskorúként kezelik a német bíróságon

A csoportos nemi erőszakot elkövető 22 éves szíriai migránst kiskorúként kezelik a német bíróságon

amerika, london, párizs

A Baden-Württemberg tartománybeli Freiburgban 2018. október 14-re virradó éjjel csoportosan megerőszakoltak egy 18 éves német lányt. Az tettesek közül heten szíriai migránsok voltak. A 22 éves elsőrendű gyanúsítottat kiskorúként fogják kezelni a német bíróságon, mivel a bűntény elkövetésekor még nem számított nagykorúnak.

"Bud Spencer egy jóságos óriás volt, aki szerette a magyarokat"

"Bud Spencer egy jóságos óriás volt, aki szerette a magyarokat"

csak neked, csak most

Nemsokára a mozikba kerül a "Piedone nyomában" című, Bud Spencer életét feldolgozó portréfilm. Ez alkalomból beszélgettünk Király Leventével, a film rendezőjével, hogy rávilágítsunk pár dologra: milyen ember is volt Bud Spencer, azaz Carlo Pedersoli a magánéletében, hogyan viszonyult családjához, a magyarokhoz és a kereszténységhez.

Van egy komoly mulasztása a Magyar Tudományos Akadémiának, amiről mélyen hallgat

Az ellenzéki sajtó tele van az MTA működését átláthatóbbá tenni akaró kormányzati szándék elleni politikai sivalkodással. A ballib megmondóemberek reggeltől estig a tudomány szabadságát féltik a Fidesz képzeletbeli diktatúrájától, miközben viszont arról mélyen hallgatnak, hogy a valóságban az MTA tevékenysége teljesen átláthatatlan, nem utolsósorban azért, mert az Akadémia évtizedek óta nem hajlandó kommunikálni semmit a tevékenységéről a közvélemény felé.

Szijjártó: Sorost a víziója miatt kritizálja a magyar kormány

Szijjártó: Sorost a víziója miatt kritizálja a magyar kormány

kétharmad

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Jerusalem Post című izraeli lapnak nyilatkozva elmondta, hogy a magyar kormánynak Soros György nézeteivel van problémája, nem pedig a milliárdos származásával.

Miért fáj az Indexnek, ha muszlim migránsok helyett magyarokon segítünk?

Miért fáj az Indexnek, ha muszlim migránsok helyett magyarokon segítünk?

kinyílott a pitypang

Hatalmas sivalkodásba kezdtek az idegenszívű propagandagyárak amiatt, mert a kormány - a magyar honosítási törvényekkel összhangban - venezuelai magyaroknak nyújtott segítséget.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére