Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Czeglédy Csaba nem bír leállni!

2018. március 10. 16:04

Újabb zűrös ügy kezd kirajzolódni az ismét előzetes letartóztatásba került baloldali ügyvéd körül.

A Magyar Idők birtokába jutott kölcsönszerződések alapján fennállhat a jogosulatlan pénzügyi tevékenység gyanúja Czeglédy Csaba szocialista politikussal kapcsolatban.

A tulajdonában lévő Human Operator Zrt. ugyanis több tízmilliós összegű kölcsönt adott a zalaegerszegi futballklubnak (ZTE) 2012-ben, majd 2013-ban is. Czeglédy úgy akart enyhíteni a ZTE nehéz anyagi helyzetén, hogy maga is banki hitelhez folyamodott. Az első szerződést 2012. február 23-án írták alá a felek. Ebben az szerepel, hogy már annak aláírásakor átutalnak a ZTE számlájára 52 millió, valamint 8 millió forintot. A szerződés másik pontja szerint ezt banki hitelből fedezi a Human Operator. A kontraktust 2013 augusztusában módosították, eszerint júliusban a hatvanmillión túl további 14 millió került átutalásra. Ezenkívül akad egy 2012. július 2-án keltezett irat is, amiben újabb húszmillió forintos kölcsön szerepel, ezt határozatlan időre, kamatmentesen adta a Human Operator, így összesen 94 milliós kölcsönt adott a ZTE-nek.

Azt egyelőre nem tudni, hogy miért pénzintézetként működött közre, és miért adott nagy összegű kölcsönt Czeglédy Csaba.

Mint a lap megjegyzi, a gyurcsányista ügyvéd zalaegerszegi "üzlete" hasonlít a Gyurcsány Ferencék által folyósított kölcsönre, amit a DK-elnök feleségének cége adott a Human Operator Zrt.-nek. Emiatt a Magyar Nemzeti Bank (MNB) piacfelügyeleti eljárást indított, a gyanú szerint ugyanis az Altus Portfólió Kft. nem rendelkezett pénzügyi tevékenységhez szükséges engedélyekkel.
Fotó: MTI Fotóbank

A lap felkereste a ZTE akkori képviselőjét. Nagy Ferenc elmondása szerint Czeglédyt nem ismerte a kölcsönszerződés megkötése előtt, de megköszönte a támogatást.

A klub tartozását egyébként már az új tulajdonos, a zalaegerszegi önkormányzat fizette vissza Czeglédynek banki hitelből. 

A Magyar Idők megszerezte azt a könyvvizsgálói jelentést is, amit 2014-ben a Zalaegerszegi Önkormányzat megbízásából készítettek, ebben viszont csak az 54 milliós tőke- és hatszázezer forintnyi kamattartozás látható a Human Operator felé. A ZTE rendelkezett banki hitellel is, az OTP felé hatvanmilliós tartozás látható, de találtak több százezer eurós összegű kölcsöntartozást is. A lap szerint az önkormányzat első körben 50 millió forintot adott a ZTE-nek azzal a kikötéssel, hogy abból sem a Human Operator Zrt.-t, sem más cégeket nem fizethetnek ki.

Mint ismert, a gyurcsányista ügyvédet bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással, valamint különösen nagy értékre elkövetett gazdasági csalással gyanúsítják. A gyanú szerint az általa vezetett bűnszervezet 6,294 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek. Több száz diáknak nem fizette ki a mai napig munkájuk ellenértékét, s a pénz sorsáról sem adott számot.

Az ismét előzetes letartóztatásban lévő ügyvéd jó kapcsolatot ápol baloldali kötődésű politikusokkal. Rejtély, hogy miért állnak ki a szombathelyi ügyvéd mellett ezek a politikusok, de előfordulhat, hogy Czeglédy tud valamit, és ezek a szereplők nem akarják, hogy elmondja.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A Fehér Házba is meghívták a fake news média áldozatául esett diákokat

A Fehér Házba is meghívták a fake news média áldozatául esett diákokat

amerika, london, párizs

A fiatal gimnazistákat aljas módon próbálták megszégyeníteni a Trump-ellenes liberálisok, azonban ez nem sikerült nekik. Most pedig Donald Trump meghívta őket a Fehér Házba.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

Súlyos vereséggel a tizedik helyen zárta a kézilabda-világbajnokságot Magyarország

Sajnos nem volt remény a helyosztóra, Norvégia sokkal jobban játszott, sokkal hatékonyabban használta ki a helyzeteit, mint Magyarország.

Századvég: nem sérthették meg a már 2016-ban elítélt Ahmed H. jó hírnevét a Nemzeti Konzultációban

Századvég: nem sérthették meg a már 2016-ban elítélt Ahmed H. jó hírnevét a Nemzeti Konzultációban

kétharmad

A Századvég elemzése szerint Ahmed H. jó hírnevét nem is sérthette meg a bíróság.

Nem érti a liberálisokat? Itt egy szótár hozzájuk

Nem érti a liberálisokat? Itt egy szótár hozzájuk

pszicho

Ha beszélgetésbe elegyedne egy libsivel, feltétlenül használja.

A libsik szerint ilyen az igazi köztévé

A libsik szerint ilyen az igazi köztévé

amerika, london, párizs

Egy csöppet túltolták a dolgot Olaszországban.

Üdv a baloldal legmélyebb bugyrából, Exarheiából!

Üdv a baloldal legmélyebb bugyrából, Exarheiából!

amerika, london, párizs

Egyre több helyen üti fel a fejét a reakciós baloldal. Mao Ce-tung, Che Guevara, Fidel Castro mentegetése már nem elég a marxisták, a trockisták és az Antifa-szimpatizánsok számára. Mostanra odáig jutottunk, hogy a szélsőbaloldal a "szent cél" érdekében legitimálja az erőszakot. Amerikában, Európában és idehaza is. Képriport a marxisták, az anarchisták és az Antifa poklából, az athéni Exarheiából.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére