Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
 
 
 
 

Családokra épít a kormány

888.hu

2017. szeptember 28. 00:01

Közel 20 százalékkal nőtt a magyarok családalapítási hajlandósága 2010 óta a kormányzati intézkedéseknek köszönhetően. A kormányzat csak a családi adókedvezménnyel 1900 milliárd forintot takarított meg a családoknak, miközben már a családalapítást tervezőknek is segítséget nyújt a nehéz döntéshez.

Hogy az Orbán-kormánynak fontos a családok boldogulása, az hamar kiderült, első intézkedéseik egyikeként visszaállították a baloldali kormány által elvett hároméves gyest. A kormány nem kényszerítette vissza a kismamákat a munkába, miközben a gyed-extrával megteremtették annak a lehetőségét, hogy ha valaki a gyermeknevelés anyagi terheit nem tudta kizárólag ezekre a támogatásokra építeni, akkor mégiscsak visszaállhasson akár gyermeke egyéves korától a munkába, úgy, hogy mégis részesül a gyed-extrában.

– A családalapítás részben anyagi, részben lelki kérdés – magyarázta lapunknak Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának (FICSAK) alapítója, aki elmondta, hogy klubtársai és ismerősei körében egyre többen, akár ellenzéki alapállásúak is megerősítették: a kormányzati politika egy családbarát Magyarország alapjait tette le. – A pszichés hozzáállás azonban természetesen a gazdaságpolitikai intézkedések nyomán változik leginkább. Az pedig beszédes adat, hogy míg 2010-ben a termékenységi ráta 1,25 százalék volt hazánkban, addig ez az arány most 1,49 százalék – hangsúlyozta Király Nóra.

A testvér-gyed (vagyis újabb gyermek születése esetén a gyermekgondozási ellátások további folyósítása) és a diplomás-gyed bevezetése szintén anyagilag ösztönözte a családalapítási kedvet. A legfontosabb kormányzati intézkedésnek azonban a családi adókedvezmény rendszerének bevezetése bizonyult, ennek következményeként 2011–2018 között 1900 milliárd forint marad a családoknál. Egymillió család helyzete javult a kedvezményrendszer nyomán, 130 ezer szülőnek pedig semmilyen adót nem kellett fizetnie.

A kétgyermekes családok adókedvezménye 2019-ig négy lépcsőben emelkedik havi 40 ezer forintra, ez több mint 350 ezer kétgyermekes családot érint, ahol évente közel 240 ezer forintnyi többletmegtakarítás jelentkezik, amelyet gyermekeikre fordíthatnak.

– A kormányzati intézkedések arra utalnak, hogy az Európa-szerte mutatkozó népességfogyás demográfiai problémáját nem bevándorlók letelepítésével, hanem „saját erőből”, a magyar családokra építve igyekeznek megoldani. És a családok érzik is ezt – hangsúlyozta Király Nóra.

A magyar népesség jelenleg is tartó fogyatkozása 2,1 százalékos termékenységi rátánál fordulna vissza. Ehhez a FICSAK alapítója szerint is további több évtizedes, a jelenlegi jó irányt tartó családpolitikára van szükség. Király Nóra ugyanakkor kiemelte, hogy míg 2010-ben ez az arány az Európai Unióban Magyarországon volt a legalacsonyabb, addig a mostani 1,49 százalékos rátára 1996 óta nem volt példa, ezzel a lendülettel megelőztük Lengyelországot, Szlovákiát és Horvátországot is.

– Akkor van jövő, ha van gyermek. Egy egészséges társadalomnak családokra kell alapoznia, nem idegen kultúrákból érkezők asszimilálására – emelte ki Király Nóra.

Már a tervezést is díjazzák

Az első házasok kedvezményének rendszerével a kormányzat már azokat a fiatalokat is támogatja, akik még csak fontolgatják a gyermekvállalást. Az „állami nászajándékot”, ami két évig havi 5 ezer forint megtakarítást jelent a házasoknak, tavaly több mint 20 ezer házaspár vette igénybe.

Tématámogatás. Készült Magyarország Kormánya támogatásával.

OLVASTAD MÁR?

 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Orbán Vik­tor szín­padra lé­pett a Szig­li­geti Szín­ház­ban

Orbán Vik­tor szín­padra lé­pett a Szig­li­geti Szín­ház­ban

bulvár

A miniszterelnök gya­lo­go­san ér­ke­zett Szol­no­kon a Szig­li­geti Szín­ház­hoz, test­ő­rök­ és dísz­kí­sé­ret­ nélkül.

Ilyen, amikor egy demokratává vedlett kommunista aggódik a demokratikus alapelvekért

António Guterres ENSZ-főtitkár arról beszélt a világszervezet Közgyűlésének 73. ülésszakának általános vitáján, hogy ostrom alatt állnak a demokratikus alapelvek.

A CDU és CSU nyíltan felkelt Angela Merkel ellen

A CDU és CSU nyíltan felkelt Angela Merkel ellen

amerika, london, párizs

Meglepetésre elveszítette a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a testvérpárt bajor Keresztényszociális Unió (CSU) közös szövetségi parlamenti képviselőcsoportjában kedden tartott frakcióvezető-választást Volker Kauder. Az Angela Merkel kancellár bizalmasaként számon tartott politikusnak így 13 év után távoznia kell a tisztségből.

Orbán: Európa kiváló szakemberek képzésével dolgozhatja le a versenyhátrányát

Elkezdődött az EuroSkills 2018, a szakmák Európa-bajnoksága Budapesten.

Trump ismét kiállt a szuverenitás eszméje mellett, elítélve a globális kormányzást

Trump ismét kiállt a szuverenitás eszméje mellett, elítélve a globális kormányzást

amerika, london, párizs

Az Egyesült Államok szuverenitását hangsúlyozta Donald Trump amerikai elnök az ENSZ Közgyűlése 73. ülésszakának kedden kezdődött általános vitájában, és elutasította "a globális kormányzást, ellenőrzést és uralmat".

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

A Maldív-szigeteken leromboltak egy gyönyörű alkotást az iszlám nevében

A Maldív-szigeteken leromboltak egy gyönyörű alkotást az iszlám nevében

amerika, london, párizs

A világ első ár-apály galériáját a Maldív-szigeteken állították fel, azonban a rendőrség lebontotta, mert az alkotást iszlámellenesnek minősítették.

Az osztrák belügyminiszter arra kötelezné a rendőrséget, hogy írja meg, ha migráns az elkövető

Arra is felkérték őket, hogy ne nyilatkozzanak az elfogult, liberális újságíróknak, riportot és nagyívű beszámolót pedig csak akkor készíthetnek, ha az újságírók garantálják a semlegességet.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére