Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
 
 
 
 

Családokra épít a kormány

888.hu

2017. szeptember 28. 00:01

Közel 20 százalékkal nőtt a magyarok családalapítási hajlandósága 2010 óta a kormányzati intézkedéseknek köszönhetően. A kormányzat csak a családi adókedvezménnyel 1900 milliárd forintot takarított meg a családoknak, miközben már a családalapítást tervezőknek is segítséget nyújt a nehéz döntéshez.

Hogy az Orbán-kormánynak fontos a családok boldogulása, az hamar kiderült, első intézkedéseik egyikeként visszaállították a baloldali kormány által elvett hároméves gyest. A kormány nem kényszerítette vissza a kismamákat a munkába, miközben a gyed-extrával megteremtették annak a lehetőségét, hogy ha valaki a gyermeknevelés anyagi terheit nem tudta kizárólag ezekre a támogatásokra építeni, akkor mégiscsak visszaállhasson akár gyermeke egyéves korától a munkába, úgy, hogy mégis részesül a gyed-extrában.

– A családalapítás részben anyagi, részben lelki kérdés – magyarázta lapunknak Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának (FICSAK) alapítója, aki elmondta, hogy klubtársai és ismerősei körében egyre többen, akár ellenzéki alapállásúak is megerősítették: a kormányzati politika egy családbarát Magyarország alapjait tette le. – A pszichés hozzáállás azonban természetesen a gazdaságpolitikai intézkedések nyomán változik leginkább. Az pedig beszédes adat, hogy míg 2010-ben a termékenységi ráta 1,25 százalék volt hazánkban, addig ez az arány most 1,49 százalék – hangsúlyozta Király Nóra.

A testvér-gyed (vagyis újabb gyermek születése esetén a gyermekgondozási ellátások további folyósítása) és a diplomás-gyed bevezetése szintén anyagilag ösztönözte a családalapítási kedvet. A legfontosabb kormányzati intézkedésnek azonban a családi adókedvezmény rendszerének bevezetése bizonyult, ennek következményeként 2011–2018 között 1900 milliárd forint marad a családoknál. Egymillió család helyzete javult a kedvezményrendszer nyomán, 130 ezer szülőnek pedig semmilyen adót nem kellett fizetnie.

A kétgyermekes családok adókedvezménye 2019-ig négy lépcsőben emelkedik havi 40 ezer forintra, ez több mint 350 ezer kétgyermekes családot érint, ahol évente közel 240 ezer forintnyi többletmegtakarítás jelentkezik, amelyet gyermekeikre fordíthatnak.

– A kormányzati intézkedések arra utalnak, hogy az Európa-szerte mutatkozó népességfogyás demográfiai problémáját nem bevándorlók letelepítésével, hanem „saját erőből”, a magyar családokra építve igyekeznek megoldani. És a családok érzik is ezt – hangsúlyozta Király Nóra.

A magyar népesség jelenleg is tartó fogyatkozása 2,1 százalékos termékenységi rátánál fordulna vissza. Ehhez a FICSAK alapítója szerint is további több évtizedes, a jelenlegi jó irányt tartó családpolitikára van szükség. Király Nóra ugyanakkor kiemelte, hogy míg 2010-ben ez az arány az Európai Unióban Magyarországon volt a legalacsonyabb, addig a mostani 1,49 százalékos rátára 1996 óta nem volt példa, ezzel a lendülettel megelőztük Lengyelországot, Szlovákiát és Horvátországot is.

– Akkor van jövő, ha van gyermek. Egy egészséges társadalomnak családokra kell alapoznia, nem idegen kultúrákból érkezők asszimilálására – emelte ki Király Nóra.

Már a tervezést is díjazzák

Az első házasok kedvezményének rendszerével a kormányzat már azokat a fiatalokat is támogatja, akik még csak fontolgatják a gyermekvállalást. Az „állami nászajándékot”, ami két évig havi 5 ezer forint megtakarítást jelent a házasoknak, tavaly több mint 20 ezer házaspár vette igénybe.

Tématámogatás. Készült Magyarország Kormánya támogatásával.

OLVASTAD MÁR?

 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Hangfelvétel: a Jobbik "prostitúciós jelleggel" alkalmazott gyakornokokat

Hangfelvétel: a Jobbik "prostitúciós jelleggel" alkalmazott gyakornokokat

kinyílott a pitypang

2018 legpikánsabb hangfelvétele került elő a Jobbik háza tájáról, amely korántsem vicces. Úgy látszik, hogy jobbikos politikusok szexuálisan használták ki azokat a fiatal nőket, akik gyakornoknak jelentkeztek hozzájuk.

Merkelt Macron feleségének nézték

Merkelt Macron feleségének nézték

amerika, london, párizs

Macron feleségének nézte a német kancellárt egy néni az első világháború lezárásának a századik évfordulóján tartott megemlékezésen.

Ilyen egy igazán jó meccsélmény

Ilyen egy igazán jó meccsélmény

hajrá, magyarok!

Ismét magyar meccsel, újra a harmadosztállyal folytatódik a Pörge szurkol!

Tusk: mindenki barnainges náci, aki a nemzetek Európáját támogatja

Tusk: mindenki barnainges náci, aki a nemzetek Európáját támogatja

amerika, london, párizs

Az Európai Tanács elnöke saját nemzetének legnagyobb ünnepét használta fel arra, hogy belerúgjon azokba, akik hisznek a nemzetállamokban.

Bocsánatkérést várnak a muszlimok az iszlamista terrortámadás után

Bocsánatkérést várnak a muszlimok az iszlamista terrortámadás után

amerika, london, párizs

Nem vicc, az ausztrál kormányfőtől - aki ki merte mondani, hogy Ausztrália egyik legnagyobb gondja a radikális iszlám, miután megkéseltek három embert Allah nevében pénteken - bocsánatkérést vár az iszlám közösség.

Azért lett fekete a fehér bőrű színészből, hogy megkapja a segélyt

Azért lett fekete a fehér bőrű színészből, hogy megkapja a segélyt

fehér férfi

Ezúttal Nagy-Britanniában sikerült "túltolni a kisebbségi kártyát". Fehér férfi a 888-on.

Macron megpróbálja beadni nekünk, hogy ha Magyarországot támadás érné, ők meg tudnának védeni minket

Árulásban és történelemhamisításban a románok után közvetlenül a franciák következnek. A gallok mind a mai napig azt képzelik magukról, hogy megnyertek két világháborút, előtte pedig világbirodalmat építettek. Most Macron egy USA-EU közt eszkalálódó fegyveres konfliktus rémével is ijesztget, miközben szövetségre akar lépni az unió tagállamaival.

Klímaváltozás-emberiség: 1-0

Klímaváltozás-emberiség: 1-0

ökojobb

Tavaly Európában, Kanadában és az Egyesült Államokban is példa nélküli erdőtüzek keletkeztek. Idén a 2017-es rekordok is megdőlni látszanak, ahogy egyre szárazabb és melegebb lesz a klíma.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére