Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Csak látszatgesztusokat tesz a Jobbik a zsidók felé

2017. december 19. 19:18

BERLIN, 17:58

Az Európai Rabbik Konferenciájának (CER) elnöke, Pinchas Goldschmidt a politika világában létrejött változásokról és a zsidók szerepéről írt véleménycikket a Huffington Postnak.

A szerző szerint az elmúlt időszakban lezajlott választások azt mutatják, hogy az emberek elsöprő változásra vágynak. Ezért választották Trumpot Amerika elnökévé, ezért válik ki a britek az Európai Unióból, ezért szerepelt sikeresen Le Pen a francia választásokon és ezért erősödhetett meg az FPÖ Ausztriában.

Minden választás egyedi módon változtatta meg a politika színterét és az európai zsidó közösséget. Az európai zsidóság két tűz közé szorult. Az szélsőséges iszlamizmus - amit sokszor a migránsokhoz társítanak - valódi fenyegetést jelent, emiatt a zsidók egyre több pénzt fordítanak a biztonságukra, amelyet másra is költhetnének.

Pinchas Goldschmidt

Fotó: AFP

Mindemellett a jobboldalon is komoly veszély ütötte fel a fejét. Már most meg kellene húznunk a vészharangokat a szélsőjobboldali pártok vallásgyakorlással szemben indított hadjáratai, az antiszemitizmussal szemben mutatott toleranciájuk, és a rasszista retorikájuk miatt - jegyzi meg.

Jövőre is több helyen tartanak választásokat Európában, a zsidóknak pedig tisztában kell lenniük a szélsőjobboldal jelentette veszéllyel, mindegy hogy az ilyen pártok milyen álruhát öltenek magukra. Magyarországon a Jobbik igyekszik magára ilyen álruhát ölteni. Hanuka üdvözlőlapokat küldözget és egyéb látszatgesztusokat tesz, hogy megváltoztassa a magáról kialakított képet és magához édesgesse a zsidókat. De a párton belüli tartalmi változás nélkül ezek a gesztusok üresek maradnak. A zsidók nem támogathatnak olyan változást, amibe ennyire beágyazódott az antiszemitizmus.

Hozzátette, hogy természetesen a zsidóknak nem csak a sajt életüket kell figyelembe venniük, amikor az urnákhoz járulnak, hanem egy szélesebb képet kell nézniük. Nem térhetünk vissza egy olyan ideológiához, ami a judaizmus ellentéte, és valódi utálattal viseltetik a kultúránk iránt.

Valós veszély fenyegeti a zsidók életét és a zsidó szokásokat, de mindezekre nem a szélsőjobboldal a megfelelő válasz"

- jegyezte meg Pinchas Goldschmidt.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Zsidó AfD-sek miatt tört ki a tömeghisztéria Németországban

Zsidó AfD-sek miatt tört ki a tömeghisztéria Németországban

amerika, london, párizs

Németország második legerősebb pártját eddig "kényelmesen" lehetett támadni azzal, hogy szélsőjobboldali, antiszemita, s a többi. Most már picit jobban meg kell erőltetniük magukat a liberálisoknak, ha be akarják feketíteni a pártot, ugyanis alakult egy zsidó tagozata.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható a nap folyamán.

Az ukrán elnök behívta az ENSZ-csapatokat Ukrajnába

Petro Porosenko ukrán elnök reményének adott hangot kedden az ENSZ Közgyűlése 73. ülésszakán, hogy a világszervezet békefenntartó missziót vezényel a Donyec-medencébe, az - ukrán álláspont szerint - Oroszország által megszállt, szakadár ellenőrzésű területekre.

Orbán Vik­tor szín­padra lé­pett a Szig­li­geti Szín­ház­ban

Orbán Vik­tor szín­padra lé­pett a Szig­li­geti Szín­ház­ban

bulvár

A miniszterelnök gya­lo­go­san ér­ke­zett Szol­no­kon a Szig­li­geti Szín­ház­hoz, test­ő­rök­ és dísz­kí­sé­ret­ nélkül.

Ilyen, amikor egy demokratává vedlett kommunista aggódik a demokratikus alapelvekért

António Guterres ENSZ-főtitkár arról beszélt a világszervezet Közgyűlésének 73. ülésszakának általános vitáján, hogy ostrom alatt állnak a demokratikus alapelvek.

A CDU és CSU nyíltan felkelt Angela Merkel ellen

A CDU és CSU nyíltan felkelt Angela Merkel ellen

amerika, london, párizs

Meglepetésre elveszítette a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a testvérpárt bajor Keresztényszociális Unió (CSU) közös szövetségi parlamenti képviselőcsoportjában kedden tartott frakcióvezető-választást Volker Kauder. Az Angela Merkel kancellár bizalmasaként számon tartott politikusnak így 13 év után távoznia kell a tisztségből.

Orbán: Európa kiváló szakemberek képzésével dolgozhatja le a versenyhátrányát

Elkezdődött az EuroSkills 2018, a szakmák Európa-bajnoksága Budapesten.

Trump ismét kiállt a szuverenitás eszméje mellett, elítélve a globális kormányzást

Trump ismét kiállt a szuverenitás eszméje mellett, elítélve a globális kormányzást

amerika, london, párizs

Az Egyesült Államok szuverenitását hangsúlyozta Donald Trump amerikai elnök az ENSZ Közgyűlése 73. ülésszakának kedden kezdődött általános vitájában, és elutasította "a globális kormányzást, ellenőrzést és uralmat".

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére