Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Corriere: Róma csillapította a migrációt, de messze még az ügy lezárása

2018. január 15. 13:25

RÓMA, 13:25

A napilap hétfői számában ismertette, hogy tavaly több mint 34 százalékkal visszaesett az Olaszországba érkező migránsok száma 2016-hoz képest, de így is több mint 119 ezren érkeztek, miközben mintegy 11 ezer menedékkérőt helyeztek át Olaszországból más EU-tagállamba.

Az olasz belügyminisztérium friss adatai szerint 2017-ben összesen 119 369 migráns ért partot náluk. Ez a szám 34,2 százalékkal kevesebb 2016-hoz képest, amikor több mint 181 ezer bevándorló érkezett az országba. 

Az újság az olasz kormány és a líbiai nemzeti egységkormány között tavaly nyáron megkötött megállapodásnak tulajdonítja a migrációs hullám megfékezését.

A két ország megegyezett abban, hogy az afrikai ország szigorítja tengeri határait és a felségvizeinek ellenőrzését. Továbbá egy jelentős olasz befektetési csomagért cserébe elkötelezték magukat az embercsempészettel szembeni fellépésre.

Fotó: AFP

Ezzel egy időben a római kormány úgynevezett magatartási kódexszel szabályozta a földközi-tengeri mentést végző NGO-k munkáját. A lépések következtében augusztustól az Afrikából Olaszországba tartó migráció üteme lelassult, az év utolsó öt hónapjában összesen kevesebb mint húszezren érkeztek. 

Jelenleg Olaszországban a migránsközpontokban több mint 183 ezren vannak, köztük olyanok, akiknek ügyében még folyamatban van az eljárás. Közülük a legtöbbet, 26 ezret az északnyugat-olaszországi Lombardia tartományban helyeztek el, 16-16 ezret Lazio és Campania tartományban.

Idén januárban már 841 migráns érkezett, ebből több mint ötszázan Líbiából és egy kétszáz fős csoport Törökországból"

– írja a lap, mely szerint 2015 óta 11 ezer migránst helyeztek át Olaszországból más EU-tagállamokba a tervezett mintegy negyvenezerből. A legtöbbet – ötezer bevándorlót – Németország fogadta be.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Már metángáz után is kutatnak a Marson

Már metángáz után is kutatnak a Marson

century-on

Miután befejezte a Mars felső légkörében végrehajtott teljes fékezési manőverét, az ExoMars európai-orosz kutatási projekt szondája hamarosan megkezdi a metángáz utáni kutatást a vörös bolygó légkörében.

Hamarabb költözik az amerikai nagykövetség Jeruzsálembe

Már májusban Jeruzsálembe költöztetik az Egyesült Államok izraeli nagykövetségét - jelentette az izraeli média pénteken.

Trump: a 2018-as választásokon úgy kell küzdeni, mint még soha

Trump: a 2018-as választásokon úgy kell küzdeni, mint még soha

amerika, london, párizs

Donald Trump amerikai elnök pénteken, a konzervatív mozgalom konferenciáján (CPAC) elmondott beszédében ismét hangsúlyozta, hogy kormányzata elismeri Jeruzsálemet Izrael fővárosaként.

Soros lassan az összes európai szervezetre ráteszi a kezét

Soros lassan az összes európai szervezetre ráteszi a kezét

amerika, london, párizs

Mint a Figyelő legfrissebb száma írja, a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) sem teljesen mentes Soros György befolyásától.

Merkel azt szeretné, hogy a migránssimogatók több uniós pénzt kapjanak

Merkel azt szeretné, hogy a migránssimogatók több uniós pénzt kapjanak

amerika, london, párizs

A 2020 utáni uniós költségvetésben tükröződnie kell, hogy egyes országokra nagyobb migrációs nyomás nehezedik más tagállamoknál - jelentette ki Angela Merkel német kancellár Brüsszelben az uniós állam- és kormányfők egynapos tanácskozását követően pénteken.

Ez a diáktüntetés is elpárolgott

Pénteken ismét volt egy diáktüntetés - mert a "diktatúrákban" ilyet is lehet csinálni.

Botrány a Gucci divatbemutatóján: a fehér modellek turbánban vonultak

Botrány a Gucci divatbemutatóján: a fehér modellek turbánban vonultak

bulvár

Sokan támadták a Guccit, amiért a közelmúltban egy divatbemutatón fehér modelljeik turbánban vonultak végig a kifutón.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Az este legfontosabb hírei a 888-on!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére