Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kinyílott a pitypang
 
 
 
 

Clinton kudarca miatt fájhat a magyar baloldal feje

2016. november 11. 09:08

A magyar baloldal utolsó reménysége, Hillary Clinton is elbukott. Mi lesz veled Magyarország?

A magyar ellenzék számára óriási kudarc, hogy nem a demokraták jelöltje, hanem a republikánus Donald Trump lesz az Egyesült Államok 45. elnöke. Ahogyan azt korábban láthattuk, a magyar baloldal önerőből képtelen napirendre emelni témákat, képtelen külső segítség nélkül érvényesülni a belpolitikai csatározásokban.

Fotó: MTI Fotóbank

Ezt bizonyította a 2010-es kormányváltást követő demokráciáért való szürreális aggodalom az Európai Unió intézményeiben, majd később az Egyesült Államok külpolitikájának a budapesti aktivizálódása Andre Goodfriend révén.

A magyar baloldal egyetlen alkalommal sem tudott komoly fogást találni a kormányon, befolyással lenni a közhangulatra. Ez pedig nem az eszközök, hanem a képességek hiányán múlott.

A magyarországi ellenzék az amerikai elnökválasztások kapcsán egyértelműen Hillary Clinton sikeréért szorított. Mindezt nemcsak „elvi” okokból, hanem annak reményében tették, hogy Clinton hatalomra kerülésével egy olyan vezető kerülhet az amerikai szuperhatalom élére, aki támogatójuk lehet az Orbán-kormány megdöntésében.

A provinciális baloldal

A baloldali gondolkodás Európa-szerte komoly válságban van. Nincsenek megfelelő vízióik a világról, nem tudnak kézzelfogható javaslatokat kínálni a válságokra. Ez a magyar baloldalra kiváltképp igaz, hiszen az MSZP és annak holdudvarából kiszakadt törpepártocskák még a saját problémáikra sem tudnak megoldást találni, nemhogy az ország és a világ előtt álló kihívásokra.

Utóbbi miatt különösen szórakoztató volt a szocialisták elnökének, Molnár Gyulának a kommentárja Trump megválasztását követően. Az MSZP elnöke Donald Trump győzelmét és a Brexitet párhuzamba helyezve megállapította, hogy a világ problémáira már elkészült a „populista válasz”, ami csak a gyűlöletet szítja, így a baloldal feladata, hogy egy másik választ dolgozzon ki.

Erre szokták azt mondani: álmodik a nyomor.

OLVASTAD MÁR?

kinyílott a pitypang
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Hamarosan újra találkozik Trump és Kim Dzsong Un

Hamarosan újra találkozik Trump és Kim Dzsong Un

amerika, london, párizs

Február végén találkozik Donald Trump amerikai elnök Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel - jelentette be pénteken, helyi idő szerint a kora délutáni órákban a Fehér Ház.

Kis kerítésmustra: a szomszédtól a világ túlsó feléig

A nemzetek szuverenitásuk megőrzése érdekében világszerte lépéseket tesznek a tömeges illegális bevándorlás megfékezésére. Magyarország mellett Szlovénia, Bulgária is szigorú határellenőrzési pontokat hozott létre, és a határvonalakat masszív kerítéssel/határfallal védik. Ausztráliának pedig ott a "természetes kerítés", az óceán.

A migrációs válság kezdete óta több antiszemita atrocitás történt

A migrációs válság kezdete óta több antiszemita atrocitás történt

kétharmad

A Migrációkutató Intézet szerint több vizsgált nyugat- és észak-európai országban erősödött az antiszemitizmus és nőtt az antiszemita indíttatású atrocitások száma a migrációs válság kezdete óta.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei.

"Pannónia vadembereiről" írt Putyinnak címzett levelében egy román politikus

A román szocialista párt környékén már régóta feltűnt egy bizonyos Ninel Peia nevet viselő honatya, aki baloldaliságát remekül ötvözi a legelvadultabb román nacionalizmussal. Ez a fickó most közzétett egy nagyon zavaros és kissé értelmetlen levelet/felhívást, amelyben leginkább Putyint, Németországot és természetesen az örök ősellenséget, Magyarországot ostorozza. A felhívást egyenesen Oroszország vezetőjének címezte.

Újabb csúcsot döntött a nemi erőszakok száma Svédországban

Újabb csúcsot döntött a nemi erőszakok száma Svédországban

amerika, london, párizs

2005 óta emelkedik a nemi erőszakok száma Svédországban. 2015-ben, a migránsválság évében egy átmeneti esés után az addigi évekhez képest meredekebb emelkedés figyelhető meg. Különösen aggasztó, hogy a támadások közel fele kiskorúak ellen irányul.

Ennél már nincs lejjebb: közös tüntikézést jelentettek be Gyurcsányék a Jobbikkal

Ennél már nincs lejjebb: közös tüntikézést jelentettek be Gyurcsányék a Jobbikkal

kétharmad

A Jobbik végleg betagozódott a Soros-féle bukott baloldal soraiba: Gyurcsány Ferenc pártja egy közösen megszervezett tüntetést jelentett be a Jobbik egyik országgyűlési képviselőjével.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére