Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kinyílott a pitypang
 
 
 
 

Clinton kudarca miatt fájhat a magyar baloldal feje

2016. november 11. 09:08

A magyar baloldal utolsó reménysége, Hillary Clinton is elbukott. Mi lesz veled Magyarország?

A magyar ellenzék számára óriási kudarc, hogy nem a demokraták jelöltje, hanem a republikánus Donald Trump lesz az Egyesült Államok 45. elnöke. Ahogyan azt korábban láthattuk, a magyar baloldal önerőből képtelen napirendre emelni témákat, képtelen külső segítség nélkül érvényesülni a belpolitikai csatározásokban.

Fotó: MTI Fotóbank

Ezt bizonyította a 2010-es kormányváltást követő demokráciáért való szürreális aggodalom az Európai Unió intézményeiben, majd később az Egyesült Államok külpolitikájának a budapesti aktivizálódása Andre Goodfriend révén.

A magyar baloldal egyetlen alkalommal sem tudott komoly fogást találni a kormányon, befolyással lenni a közhangulatra. Ez pedig nem az eszközök, hanem a képességek hiányán múlott.

A magyarországi ellenzék az amerikai elnökválasztások kapcsán egyértelműen Hillary Clinton sikeréért szorított. Mindezt nemcsak „elvi” okokból, hanem annak reményében tették, hogy Clinton hatalomra kerülésével egy olyan vezető kerülhet az amerikai szuperhatalom élére, aki támogatójuk lehet az Orbán-kormány megdöntésében.

A provinciális baloldal

A baloldali gondolkodás Európa-szerte komoly válságban van. Nincsenek megfelelő vízióik a világról, nem tudnak kézzelfogható javaslatokat kínálni a válságokra. Ez a magyar baloldalra kiváltképp igaz, hiszen az MSZP és annak holdudvarából kiszakadt törpepártocskák még a saját problémáikra sem tudnak megoldást találni, nemhogy az ország és a világ előtt álló kihívásokra.

Utóbbi miatt különösen szórakoztató volt a szocialisták elnökének, Molnár Gyulának a kommentárja Trump megválasztását követően. Az MSZP elnöke Donald Trump győzelmét és a Brexitet párhuzamba helyezve megállapította, hogy a világ problémáira már elkészült a „populista válasz”, ami csak a gyűlöletet szítja, így a baloldal feladata, hogy egy másik választ dolgozzon ki.

Erre szokták azt mondani: álmodik a nyomor.

OLVASTAD MÁR?

kinyílott a pitypang
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A német balosok Trianonnal játszadoznak

A német balosok Trianonnal játszadoznak

kinyílott a pitypang

Ott tart ma a hazai és a nemzetközi baloldal, hogy Nagy-Magyarország feldarabolásáról szerveznek játékot Budapesten. Mindezt német pénzen, az első világháború lezárásának századik évfordulóján, s két évvel a gyalázatos békediktátum centenáriuma előtt.

A soron következő EP-választásnak minden korábbinál nagyobb hatása lehet

A jövő évi európai parlamenti (EP-) választások nagyobb hatással lehetnek az Európai Unió jövőjének alakulására, mint bármely másik korábbi EP-választás - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke Pozsonyban, a V4-ek parlamenti elnökeinek találkozóján.

Iszlamizációellenes programmal állt elő egy svéd város önkormányzata

Többek között betiltják a halal ételeket az iskolai menzákon és az idősek otthonában.

Orbán: ez egy olyan este, ami okot ad a magyaroknak a büszkeségre

Orbán: ez egy olyan este, ami okot ad a magyaroknak a büszkeségre

kétharmad

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök este Milánóban a világhírű magyar zeneszerző, Kurtág György első operájának ősbemutatója előtt nyilatkozott az M5 kulturális csatornának.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Erről szólt a mai nap.

Román elemző: Csíkszereda Románia szívében van

Román elemző: Csíkszereda Románia szívében van

amerika, london, párizs

Egy befolyásos román szakértő azt kifogásolta bejegyzésében, hogy Magyarország két erdélyi focicsapatot is támogat. Írásának címében Csíkszeredát és Sepsiszentgyörgyöt Románia szívének nevezi.

A globalista Macron és Merkel páros semmibe veszi Európa történelmét

A globalista Macron és Merkel páros semmibe veszi Európa történelmét

piszkostizenkettő

Macron és Merkel "az örök világbéke" jegyében úgy emlékezett meg az első világháborúról, hogy az Osztrák-Magyar Monarchia, valamint Kelet- és Közép-Európa gyakorlatilag megemlítésre sem került. Az, hogy megemlítsék a trianoni békediktátumot és annak következményeit, természetesen egy pillanatra sem merült fel a globális világrendért aggódó, és ezért a nacionalizmus és a nemzetállamok ellen küzdő Merkel-Macron dream teamben.

Három éve az egész ország ünnepelt

Ma is pályára lép majd a nemzeti tizenegy, de három évvel ezelőtt ezen a napon sokkal fontosabb mérkőzésre került sor.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére