Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Civilnek hazudott spanyol szervezet több száz migránst hajóztatott át a Földközi-tengeren

2018. január 19. 22:58

POZZALLO, 22:58

Háromszázötvenhat migránst és három halottat emelt hajójára a Földközi-tengeren és szállított a szicíliai Pozzallo kikötőjébe pénteken a Proactiva Open Arms (POA) álcivil szervezet egyik hajója.

Az Open Arms legénysége és utasai immár biztonságban vannak. Egyeseknek sikerült megmenekülnie, míg mások életüket vesztették a Földközi-tengeren. Sajnos, elkerülhető halálesetekről van szó"

– írta büszkén pénteki Twitter-bejegyzésében a POA alapítója. Oscar Camps elmondta, hogy a három halott közül kettő kiskorú.

A Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) adatai szerint a Földközi-tengeren átkelve közel kétezer ember érte el az európai partokat, és több mint kétszáz tűnt el január első felében. Az IOM emellett beszámolt arról is, hogy tavaly mintegy 45 százalékkal nőtt a 2016-os évhez képest a Földközi-tengeren keresztül Spanyolországba érkező migránsok száma, amely csaknem húszezer volt 2017-ben.

Hasonló tendenciára utaló adatokat közölt korábban az utóbbira vonatkozóan Fabrice Leggeri, az Európai Unió part- és határvédelmi ügynökségének (Frontex) igazgatója.

Leggeri pénteken, a bűnüldöző szervekkel Madridban folytatott találkozóját követően egyebek között azt mondta az újságíróknak, hogy a Frontexnek több hajóra és repülőre van szüksége a Spanyolországba érkező egyre több migráns miatt.

(MTI)

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Svájcig rohanna az egyik katalán függetlenségi politikus

Svájcig rohanna az egyik katalán függetlenségi politikus

amerika, london, párizs

Anna Gabriel katalán függetlenségpárti politikus a svájci közszolgálati televíziónak, az RTS-nek kedden úgy fogalmazott, nem kizárt, hogy Svájcban beadja a politikai menedékjogi kérelmet, ugyanis ha visszautazna Spanyolországba, akkor a bíróság elé kellene állnia, amiért aktív szerepet vállalt a katalán népszavazás előkészítésében.

Több mint kétszázezer illegális bevándorló érkezett az Európai Unió területére tavaly

A Frontex uniós határvédelmi ügynökség keddi jelentése szerint 2017-ben összesen 205 ezer migráns lépett be illegálisan az Európai Unió területére.

Brüsszel úgy papol a szolidaritásról, hogy közben verik a migránsokat

Miközben Brüsszel kizárólag az európai szolidaritásról, a migránsok befogadásáról és korlátlan szétosztásáról papol, addig egyre több illegális bevándorló panaszkodik arról, hogy rendőri erőszak áldozataivá válnak a belga fővárosban.

A liberálisok szerint rasszizmus, hogy nincsenek fekete karakterek egy cseh játékban

A liberálisok szerint rasszizmus, hogy nincsenek fekete karakterek egy cseh játékban

kinyílott a pitypang

A balliberális politikai korrektség fasisztái fehér felsőbbrendűséggel vádolják a "Kingdom Come: Deliverance" című cseh számítógépes játékot, mert a XV. századi Cseh királyságban játszódó akció szerepjátékban nincsenek színes bőrű karakterek. A készítők szerint azonban csak azért nincsenek a középkor végén játszódó játékban fekete szereplők, mert a történelmi hűség ezt diktálja.

Wass Albert-megemlékezés miatt riasztanák a román hatóságokat

Wass Albert-megemlékezés miatt riasztanák a román hatóságokat

szabad vasárnap

Wass Albert-megemlékezés miatt riasztaná a román hatóságokat az Elie Wiesel Intézet, mivel Romániában még mindig háborús bűnösként tartják nyilván a magyar írót.

"Nagy-Britannia nem lesz Mad Max-ország"

Nagy-Britannia az EU-tagság megszűnése után sem züllik "valamiféle sötét jövőképű fikcióból előlépő, Mad Max-stílusú" országgá - mondta kedden a Brexit-tárgyalásokért felelős brit miniszter.

A Rómában elburjánzó migránsválság előrevetíti mi vár Európára, ha nem változik semmi

Rómában a tetőfokára hág a migrációs krízis. Az olasz főváros központját már teljesen megszállták az illegális bevándorlók, ami rettentően megterheli Olaszországot.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak a mai nap legfontosabb hírei.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére