Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
szatén
 
 
 
 

Bye-bye píszi, terhes vagyok! - várandósblog a 888-on

2017. február 13. 17:58

2. rész

Ahogy múlt héten ígértem, folytatom a várandóssággal kapcsolatos közhelyekkel szembeni harcot. A második részben arról lesz szó, hogy bár minden ismerősöd bugyuta mosollyal biztat arra, hogy ne parázz, te akkor is parázni fogsz. Ez van.

Mielőtt rátérnék a lényegre, először is szeretném megköszönni mindenkinek, aki kedves szavakat írt, gratulált és bátorított az első bejegyzés után. Tök jólesett, de komolyan.

És akkor a paráról.

Bár folyamatosan azt hallom, hogy ne törődj semmivel, élvezd ezt az áldott állapotot, ne félj, minden rendben lesz, szerintem nincs olyan felelősségteljes (leendő) szülő, aki ne parázna folyton valamin:

- az első ultrahangon azon, hogy jó helyen (méhen belül) legyen a baba;

- az első genetikai ultrahangon, hogy látszódjék az orrcsont és megfelelő legyen a nyaki redő vastagsága;

- a második genetikai ultrahangon, hogy minden kis szerve rendben legyen a picinek.

De nem is kell extra vizsgálat: én minden egyes alkalommal félek, hogy mozog-e, ver-e a kis szíve, úgy általában jól van-e. Ez állítólag változni fog, ha már érzem, hogy mozog, egyelőre azonban csak akkor tudok megbizonyosodni arról, hogy minden rendben, ha valamilyen vizsgálatra megyek. (Már az is óriási előrelépés, amikor a védőnőnél is meg tudod hallgatni a szívverését – nekem a héten volt az első ilyen élményem, mert csak a 15. hét után elég nagy ehhez a baba.)

A 90 éves nagymamám mindig azt elmeséli, hogy az ő idejében még nem volt ennyi vizsgálat, aztán mégis megszülettek a gyerekek. Annyiban igaza van, hogy jó sok idegességtől kímélték meg a kismamákat 70 évvel ezelőtt, de azért jó érzés, hogy a fejlődési rendellenességek többségét ki lehet zárni még a terhesség ideje alatt. Még akkor is, ha cserébe mindig van valami, amin parázni lehet.

Azt viszont a saját káromon tanultam meg, hogy rengeteg felesleges idegeskedéstől kímélhetem meg magam, ha nem olvasgatok a neten különböző kismama fórumokat.Most már tudom, hogy az orvos az egyetlen, akit érdemes megkérdezni, ha bármi felmerül. Ahogy az első bejegyzésben is írtam: tényleg minden terhesség más. Épp ezért meg kell próbálni kizárni az okoskodókat még akkor is, ha nekik már van gyerekük. Jó esetben az orvosod ismer, és tudja mi az, amit komolyan kell venni, és mi az, amin felesleges az idegeskedés.

Nem állítom, hogy mindenki ilyen parás kismama, és azt sem, hogy ez a normális. Sőt, nagyon irigylem azokat, akik soha nem féltek a terhességük alatt. Az viszont nagyon szuper lenne, ha nem oltanák le azokat, akik ellent mernek mondani a "minden rendben lesz és csak ki kell élvezni ezt az áldott állapotot" filozófiának. Majd megnyugszom, ha a kislányom épen és egészségesen a kezemben lesz.

Na persze ... akkor majd a félelmek egy teljesen új tárháza nyílik majd meg, amire egyelőre gondolni sem akarok.

OLVASTAD MÁR?

szatén
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Egy hatalmas villanás szelte át az űr sötétjét

Két neutroncsillag ütközése során keletkezett gravitációs hullámokat figyeltek meg a LIGO-Virgo tudományos együttműködés kutatói. A legújabb felfedezéssel a gravitációs hullámok mellett már optikailag megfigyelhető jeleket is sikerült detektálni, ami a "többcsatornás csillagászat" megszületéséhez vezetett.

Újabb mozgolódás a balkáni migránsútvonalon

Újabb mozgolódás a balkáni migránsútvonalon

amerika, london, párizs

Növekedett a migránsok száma Bosznia-Hercegovinában.

Így búcsúzott Bernd Storck

Így búcsúzott Bernd Storck

hajrá, magyarok!

A labdarúgó-válogatott volt edzője búcsúzóul elmondta, hogy a fejlődés már elindult a magyar labdarúgásban, és további alázatos munkával fenn is tartható.

Vajon a liberális kanadai kormány engedi majd, hogy Québec betiltsa a burkát?

Vajon a liberális kanadai kormány engedi majd, hogy Québec betiltsa a burkát?

amerika, london, párizs

Bár nagyon kicsi az esély arra, hogy engedélyezzék a teljes testet elfedő, a muszlim nők számára kötelezően hordandó ruhadarab betiltását, Québec mégis szigorítana.

Afrikában legyenek a hotspotok, ne Európában!

A Migrációkutató Intézet szerint afrikai hotspotok létrehozása jelentősen csökkentené a Földközi-tengernél tapasztalható migrációs nyomást, orvosolná a katasztrofális líbiai humanitárius helyzetet, és apasztaná az embercsempész és dzsihadista csoportok bevételeit.

A rendőrök hétvégén és ünnepnapokon nem figyelték meg Anis Amrit, a berlini terroristát

A rendőrök hétvégén és ünnepnapokon nem figyelték meg Anis Amrit, a berlini terroristát

amerika, london, párizs

Bruno Jost különleges nyomozó lezárta a berlini terrortámadással kapcsolatos vizsgálatát. Az eredményekből kiderült, hogy a rendőröknek lehetősége volt még időben elkapni Amrit.

Bannon: a lázadás tovább folytatódik 2018-ban

Bannon: a lázadás tovább folytatódik 2018-ban

amerika, london, párizs

Steve Bannon, Donald Trump elnök egykori tanácsadója és a Breitbart News ügyvezető elnöke arra figyelmeztetett, hogy hiba megbízni a Szilícium-völgy uraiban és a washingtoni elitben.

Szabadon bűnözhetsz két hétig Budapesten

Van egy felfestett buszsáv, amit büntetlenül lehet használni, csak épp senki sem tud róla.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére