Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
szatén
 
 
 
 

Bye-bye píszi, terhes vagyok! - várandósblog a 888-on

2017. február 13. 17:58

2. rész

Ahogy múlt héten ígértem, folytatom a várandóssággal kapcsolatos közhelyekkel szembeni harcot. A második részben arról lesz szó, hogy bár minden ismerősöd bugyuta mosollyal biztat arra, hogy ne parázz, te akkor is parázni fogsz. Ez van.

Mielőtt rátérnék a lényegre, először is szeretném megköszönni mindenkinek, aki kedves szavakat írt, gratulált és bátorított az első bejegyzés után. Tök jólesett, de komolyan.

És akkor a paráról.

Bár folyamatosan azt hallom, hogy ne törődj semmivel, élvezd ezt az áldott állapotot, ne félj, minden rendben lesz, szerintem nincs olyan felelősségteljes (leendő) szülő, aki ne parázna folyton valamin:

- az első ultrahangon azon, hogy jó helyen (méhen belül) legyen a baba;

- az első genetikai ultrahangon, hogy látszódjék az orrcsont és megfelelő legyen a nyaki redő vastagsága;

- a második genetikai ultrahangon, hogy minden kis szerve rendben legyen a picinek.

De nem is kell extra vizsgálat: én minden egyes alkalommal félek, hogy mozog-e, ver-e a kis szíve, úgy általában jól van-e. Ez állítólag változni fog, ha már érzem, hogy mozog, egyelőre azonban csak akkor tudok megbizonyosodni arról, hogy minden rendben, ha valamilyen vizsgálatra megyek. (Már az is óriási előrelépés, amikor a védőnőnél is meg tudod hallgatni a szívverését – nekem a héten volt az első ilyen élményem, mert csak a 15. hét után elég nagy ehhez a baba.)

A 90 éves nagymamám mindig azt elmeséli, hogy az ő idejében még nem volt ennyi vizsgálat, aztán mégis megszülettek a gyerekek. Annyiban igaza van, hogy jó sok idegességtől kímélték meg a kismamákat 70 évvel ezelőtt, de azért jó érzés, hogy a fejlődési rendellenességek többségét ki lehet zárni még a terhesség ideje alatt. Még akkor is, ha cserébe mindig van valami, amin parázni lehet.

Azt viszont a saját káromon tanultam meg, hogy rengeteg felesleges idegeskedéstől kímélhetem meg magam, ha nem olvasgatok a neten különböző kismama fórumokat.Most már tudom, hogy az orvos az egyetlen, akit érdemes megkérdezni, ha bármi felmerül. Ahogy az első bejegyzésben is írtam: tényleg minden terhesség más. Épp ezért meg kell próbálni kizárni az okoskodókat még akkor is, ha nekik már van gyerekük. Jó esetben az orvosod ismer, és tudja mi az, amit komolyan kell venni, és mi az, amin felesleges az idegeskedés.

Nem állítom, hogy mindenki ilyen parás kismama, és azt sem, hogy ez a normális. Sőt, nagyon irigylem azokat, akik soha nem féltek a terhességük alatt. Az viszont nagyon szuper lenne, ha nem oltanák le azokat, akik ellent mernek mondani a "minden rendben lesz és csak ki kell élvezni ezt az áldott állapotot" filozófiának. Majd megnyugszom, ha a kislányom épen és egészségesen a kezemben lesz.

Na persze ... akkor majd a félelmek egy teljesen új tárháza nyílik majd meg, amire egyelőre gondolni sem akarok.

OLVASTAD MÁR?

szatén
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Orbán: nincs egyetértés a migránsok elosztását illetően

Orbán: nincs egyetértés a migránsok elosztását illetően

közeleg a tél

Nincs egyetértés az uniós tagországok között a migránsok elosztását illetően, mivel a nyugatiak úgy akarnak megszabadulni az oktalanul beengedett migránsoktól, hogy szét akarják osztani azok között, akik megvédték magukat és nem engedték be őket a saját országunkba, mint például Magyarország - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben csütörtökön, az európai uniós tagállamok kétnapos csúcstalálkozójára érkezve, magyar újságíróknak nyilatkozva.

Terroristákat fogtak Brüsszelben

Négy embert őrizetbe vettek a belga hatóságok a két nappal ezelőtti brüsszeli merényletkísérlettel kapcsolatban.

A nap karikatúrája a 888-on

A nap karikatúrája a 888-on

8)8)8

Holnap előjönnek Lajos emberei

A Herzog-örökösök a magyar múzeumokat perelhetik a dollármilliókat érő gyűjteményért

A Herzog-örökösök a magyar múzeumokat perelhetik a dollármilliókat érő gyűjteményért

közeleg a tél

A Bloomberg közlése szerint megszületett az amerikai fellebbviteli bírósági ítélete, amely szerint a magyar állam a továbbiakban nem szerepelhet alperesként a Herzog-örökség ügyében. Az amerikai jogértelmezés szerint erre az ügyre nem vonatkozik a joghatósági mentesség az USA bíróságain, így a Herzog-örökösök ezután közvetlenül a gyűjteményt őrző magyarországi múzeumok ellen indíthatnak peres eljárásokat.

Nem tökölnek többet a hollandok a migránsokkal

Októbertől fel kell esküdniük a holland értékekre azoknak a migránsoknak, akik integrációs kurzusokon vesznek részt, illetve állampolgárságot kérelmeznek.

Az Europol kimutatása szerint 2016-ban több volt a baloldali terrorcselekmény, mint a jobboldali

Az Europol kimutatása szerint 2016-ban több volt a baloldali terrorcselekmény, mint a jobboldali

amerika, london, párizs

2016-ban mindössze egyetlenegy jobboldali terrortámadás történt. Baloldalon: huszonhét. Nahát-nahát, a baloldaliak mégsem annyira békés polgári elégedetlenkedők, mint ahogy állítják magukról?

Pert nyert egy magyar a román csendőrök ellen

Egy kicsit jobb lehet ma minden erdélyi magyarnak a hír hallatán, van még remény!

Vitás kérdés: szülés után 24 órával hazaküldhetik az anyákat a babákkal

Vitás kérdés: szülés után 24 órával hazaküldhetik az anyákat a babákkal

közeleg a tél

Akár már a szülést követően 24 órával elbocsáthatják a kórházból az anyát az újszülött babával egy friss rendeletmódosítás tervezete szerint - tudta meg a Magyar Nemzet.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére