Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
szabad vasárnap
 
 
 
 

Búskomor nép a magyar - derült ki a boldogságfelmérésből

2016. március 17. 12:48

Minden évben megvizsgálják, hogy melyik a világ legboldogabb nemzete. Magyarországot viszonylag búskomor népek lakják. A szírekkel sem járnák túl jól, mert ők a legboldogtalanabbak most a Földön.

Március 20. a boldogság világnapja, erre készülve az ENSZ kiadta  a "World Happiness Report 2016" című tanulmányát, melyben a világ 157 országát boldogságuk alapján rangsorolja. 

400 forint már a lángos, nem mosolyog Áder János

A legfrissebb felmérés szerint a dán, a világ legboldogabb nemzete, ám rögtön utánuk a svájciak következnek, a magyarok viszonylag búskomornak számítanak, hiszen mi a lista vége felé kaptunk helyet. Mondjuk ezen nincs mit csodálkozni, hiszen Áder János évente kétszer mosolyog.  Még a románok is beelőztek. A posztkommunista országok közül Magyarország a legszomorúbb, még a terrortámadások sújtotta Izraelben is nagyobb a chill, mint a béke szigetének számító Magyarországon.

91. :(

Európában mindenki boldog, kivéve a magyarok

Európa északi felében az emberek boldogabbak, mind délen – állapítja meg a tanulmány. Az ENSZ elemzését olvasva az az érzése támad az embernek, hogy a skandináv országokban élni a világ legmenőbb dolga,  a listán harmadikként rangsorolt izlandiak pedig egyenesen dúskálnak az endorfinban.

A tíz legboldogabb ország között szerepel Norvégia, Finnország, Kanada, Hollandia, Új-Zéland, Ausztrália és Svédország, a tizenegyedik helyen Izrael végzett, amelyet Ausztria, az Egyesült Államok, Costa Rica és Puerto Rico követi.

A kutatásban megjegyzik, hogy a 14. helyen végzett Costa Rica példaértékű, amely a lakosság elégedettségét tekintve rengeteg, jóval gazdagabb országot megelőzött.

:D

A boldogságfaktor megállapításához a következő szempontokat vették figyelembe
  1. egy főre jutó GDP

  2. szociális támogatás mértéke

  3. várható élettartam

  4. Szabadságjogok

  5. korrupció mértéke

  6. társadalmi felelősségvállalás

Togó, Burundi, Szíria - itt mindenki szomorú 

Manapság Burundiban a leglehangolóbb élni, a lista utolsó helyén szereplő ország ugyanis  tele van pesszimista emberekkel, ám Szíriában sem túl rózsás a helyzet (2. legboldogtalanabb ország).

Magyarország 23 helyet javított, hiszen a tavalyi 104. helyről feljött a 81-re, ám Románia, Észtország, Paraguay is megelőzi hazánkat.

GDP helyett boldogságot mérnek Bhutánban

Bhutánban a Himalájától keletre  a boldogság sokkal fontosabb, mint a bruttó hazai össztermék. Tibet és India között elfekvő ország olyannyira fontosnak tartja a boldogságot, hogy egyenesen alkotmányos kötelesség a lelki békére törekedni. Bhután a Himalája egyetlen buddhista országa és jelenleg az a legsúlyosabb problémája, hogy túl sok fiatal fát vágnak ki imazászlónak, így nehezen tartható a szintén alkotmányban előírt cél, hogy az ország 60 százalékának erdőnek kell lennie.

A világon jelenleg öt helyen - Bhutánban, Ecuadorban, Skóciában, az Egyesült Arab Emírségekben és Venezuelában - emelték miniszteri rangra a boldogság ügyét, és külön Boldogság Minisztériumot hoztak létre. 

Tanulnunk kéne Buthántól!

(World Happiness Report)

OLVASTAD MÁR?

szabad vasárnap
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Hamarosan újra találkozik Trump és Kim Dzsong Un

Hamarosan újra találkozik Trump és Kim Dzsong Un

amerika, london, párizs

Február végén találkozik Donald Trump amerikai elnök Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel - jelentette be pénteken, helyi idő szerint a kora délutáni órákban a Fehér Ház.

Kis kerítésmustra: a szomszédtól a világ túlsó feléig

A nemzetek szuverenitásuk megőrzése érdekében világszerte lépéseket tesznek a tömeges illegális bevándorlás megfékezésére. Magyarország mellett Szlovénia, Bulgária is szigorú határellenőrzési pontokat hozott létre, és a határvonalakat masszív kerítéssel/határfallal védik. Ausztráliának pedig ott a "természetes kerítés", az óceán.

A migrációs válság kezdete óta több antiszemita atrocitás történt

A migrációs válság kezdete óta több antiszemita atrocitás történt

kétharmad

A Migrációkutató Intézet szerint több vizsgált nyugat- és észak-európai országban erősödött az antiszemitizmus és nőtt az antiszemita indíttatású atrocitások száma a migrációs válság kezdete óta.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei.

"Pannónia vadembereiről" írt Putyinnak címzett levelében egy román politikus

A román szocialista párt környékén már régóta feltűnt egy bizonyos Ninel Peia nevet viselő honatya, aki baloldaliságát remekül ötvözi a legelvadultabb román nacionalizmussal. Ez a fickó most közzétett egy nagyon zavaros és kissé értelmetlen levelet/felhívást, amelyben leginkább Putyint, Németországot és természetesen az örök ősellenséget, Magyarországot ostorozza. A felhívást egyenesen Oroszország vezetőjének címezte.

Újabb csúcsot döntött a nemi erőszakok száma Svédországban

Újabb csúcsot döntött a nemi erőszakok száma Svédországban

amerika, london, párizs

2005 óta emelkedik a nemi erőszakok száma Svédországban. 2015-ben, a migránsválság évében egy átmeneti esés után az addigi évekhez képest meredekebb emelkedés figyelhető meg. Különösen aggasztó, hogy a támadások közel fele kiskorúak ellen irányul.

Ennél már nincs lejjebb: közös tüntikézést jelentettek be Gyurcsányék a Jobbikkal

Ennél már nincs lejjebb: közös tüntikézést jelentettek be Gyurcsányék a Jobbikkal

kétharmad

A Jobbik végleg betagozódott a Soros-féle bukott baloldal soraiba: Gyurcsány Ferenc pártja egy közösen megszervezett tüntetést jelentett be a Jobbik egyik országgyűlési képviselőjével.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére