Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#sport
#Orbán Viktor
#bevándorlás
#belföld
#Soros György
#külföld
#demográfia
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
kétharmad
 
 
 
 

Bukarest miatt kerültek csődközelbe a székelyföldi önkormányzatok

2017. szeptember 21. 18:28

Bukarest tovább garasoskodik, ami miatt a költségvetés-kiigazításból egyetlen település sem részesült Hargita és Kovászna megyében.

Borboly Csaba, Hargita megye tanácselnöke elmondta, hogy a bukaresti kormány igazságtalanul járt el, hiszen a székelyföldi községeknek alig utaltak pénzt. Ennek következtében több polgármester is bajba került, hiszen nem tudják, honnan teremtenek elő pénzt pályázatokra vagy éppen számlák kifizetésére.

A költségvetés-kiegészítésekkor több önkormányzat is az ígértnél jóval kevesebb pénzt kapott, így minden jel szerint nem lesz pénzük a fizetésekre, valamint elakadhatnak a tervezett beruházások, mert nem tudják fizetni a pályázatok önrészét.

Henning László, Kovászna megyei tanácsának alelnöke beszámolt arról, hogy évek óta most fordult elő először, hogy a kormány a költségvetés-kiegészítéskor nem osztott pénzt sem a megyei, sem a települési önkormányzatok számára.

A községek és városok azért is várták az őszi költségvetés-kiigazítást, mert ebből szerették volna például az önrészt biztosítani az uniós pályázataikhoz. Ugyanakkor vannak települések, ahol az év végén várhatóan gondok lesznek a polgármesteri hivatalban dolgozók fizetéseivel is"

– mondta Henning, majd hozzátette, hogy csak a harmadik negyedév lezárásakor, október végén derül ki, hogy az önkormányzatoknak mennyi pénze marad az év utolsó részében.

Fotó: MTI Fotóbank
Az alelnök bízik abban, hogy Bukarest az év végén még egyszer kiegészíti a költségvetést, és akkor végre gondolnak majd az egyre nagyobb bajban lévő magyarlakta falvak önkormányzataira is.

A költségvetés-kiigazításból tehát egyetlen település sem részesült Hargita megyében. A községek többsége fontos bevételektől esett el, több polgármester is vakarhatja most a fejét, hogy honnan teremtenek elő pénzt pályázatokra vagy éppen számlák kifizetésére – írja a Maszol.

Csibi József, Mádéfalva vezetője elmondta, hogy alsó hangon 250 ezer lejes, azaz több mint 15 millió forintos támogatásra lett volna szükségük, ugyanis sok kifizetetlen számlája van a községnek. Csibi szerint várhatóan 90 napra zárolják a város bankszámláit.

Az önkormányzat munkatársai jelenleg is keresik a megoldást, honnan lehetne pótolni a hiányzó összeget.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A ballib média megint terjeszti az álhíreket

A ballib média megint terjeszti az álhíreket

kétharmad

Nyugodjon meg mindenki, nem zárnak be 40 kórházat szeptembertől.

Pénzzel hallgattatják el Merkelék a terrortámadások áldozatainak hozzátartozóit

Pénzzel hallgattatják el Merkelék a terrortámadások áldozatainak hozzátartozóit

amerika, london, párizs

A német kormány úgy döntött, hogy háromszor több pénz ad kárpótlásul a terrortámadásban meghalt áldozatok családjainak, mint eddig.

Ha migráns vagy, ne gyere Európába  - indul a nemzetközi kampány

Ha migráns vagy, ne gyere Európába - indul a nemzetközi kampány

amerika, london, párizs

A belgák egyelőre fapados módszerrel dolgoznak, a Facebookon és más, 1 dollárnál kevesebből élő afrikaiak által használt közösségi oldalakon próbálják meg lebeszélni az Európába készülő bantu, hutu, tuszi, kenyai és nigériai agysebészeket és kvantumfizikusokat.

Brüsszel a migránsokkal akarja enyhíteni a munkaerőhiányt

Brüsszel a migránsokkal akarja enyhíteni a munkaerőhiányt

amerika, london, párizs

Egy közép-portugáliai kisvárosban Idanha-a-Nova-ban a helyi dolgozók között egyre több a migráns.

A baloldal úgy tudja lemosni magáról a hazaáruló bélyeget, ha bocsánatot kér a magyaroktól

A baloldal úgy tudja lemosni magáról a hazaáruló bélyeget, ha bocsánatot kér a magyaroktól

kétharmad

A magyar baloldalnak sok mindenért kell bocsánatot kérnie, hiszen az elmúlt történelmi időszakban rombolást és káoszt hagytak maguk után.

Magyarország az egyetlen biztonságos hely Európában a zsidók számára

Magyarország az egyetlen biztonságos hely Európában a zsidók számára

kétharmad

Orbán Viktor izraeli látogatása nemcsak diplomáciailag hatalmas előrelépés Magyarország számára, de elismerés is, hiszen Izrael nyíltan kifejezte bizalmát hazánk iránt, ezzel elismerve, hogy az európai zsidóság számára Magyarország az egyik legbiztonságosabb hely.

Demográfiai válság - okok és lehetséges megoldások

A választási győzelmet követően a kormányfő az újonnan megalakuló kormány elsődleges céljának a demográfiai helyzet javítását, a népességcsökkenés megállítását jelölte meg.

889
MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére