Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Brutális mértékben nőtt az iskolai erőszak Ausztriában

2018. május 22. 21:13

Elképesztő mértékben emelkedett az iskolai erőszak Ausztriában az elmúlt három évben. Felmerül a kérdés, vajon mi okozhatta ezt?

Az ÖVP egyik tagja, Karl Mahrer kérdezte Herbert Kickl belügyminisztert az iskolai erőszakról. A válaszból kiderült, hogy drasztikus mértékben megnőtt a testi sértések száma az osztrák iskolákban, különösen Bécsben fajult el a helyzet – írja a Kronen Zeitung.

A kép illusztráció.

Fotó: AFP

Az osztrák iskolákban sokszor már a fegyverhasználattól sem riadnak vissza, persze lőfegyverekről azért nincsen szó, de csak Bécsben 312 esetben kellett orvosi kezelésben részesíteni a diákokat az iskolában történt erőszak miatt. Ezek zömmel verekedések voltak, de többször késelés is előfordult.

Az adat akkor mond igazán sokat, ha összevetjük azzal, hogy 2014-ben ugyanez a szám 24 volt.

Ez azt jelenti, hogy az elmúlt három évben – melyben benne volt a 2015-ös migrációs hullám – 1200 százalékkal nőtt az iskolai erőszak Bécsben.

Ausztria többi tartományában is komolyan megnőtt az iskolai testi sértések száma, ha nem is ekkora mértékben. Felső-Ausztriában 17-ről 114-re, Stájerországban 18-ról 109-re, Alsó-Ausztriában 22-ről 77-re, Karintiában 12-ről 72-re, Tirolban 11-ről 64-re, Salzburgban 7-ről 54-re, Vorarlbergben háromról 25-re, míg Őrvidéken ötről tízre nőtt az iskolai verekedések vagy késelések miatt orvosi ellátásra szoruló diákok száma.

Mahrer szerint az iskolai erőszakot nem szabad tolerálni, megelőző programokat, erőszakellenes táborokat kell kialakítani a diákok számára.

Az osztrák gyerekek harmada nem tud eléggé németül

Ide kapcsolódik egy tavaly novemberi cikkünk, melyben arról írtunk, hogy Sebastian Kurz szerint az oktatás legfőbb problémája, hogy Ausztriában a gyerekek harmada nem tud megfelelő mértékben németül. 2016-ban egyébként Bécsben az ötödik legnépszerűbb név a Mohamed vagy annak valamelyik változata volt.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Baloldali tüntetéskultúra

Baloldali tüntetéskultúra

kétharmad

Azért van annak egy diszkrét bája, amikor Gyurcsány Ferenc hívja tüntetésre az embereket és ő ordibál a tömegnek, hogy "addig nem lehet megnyugodni, amíg lemondásra nem kényszerítik Orbán Viktort."

A hét karikatúrája a 888-on

A hét karikatúrája a 888-on

8)8)8

A DK kormányváltásra készül

Kövér: Nyugat-Európának szüksége van a magyar és a közép-európai példára és elszántságra

Kövér: Nyugat-Európának szüksége van a magyar és a közép-európai példára és elszántságra

kétharmad

Az Országgyűlés elnöke szombaton Zalaegerszegen, a megyei önkormányzat díszközgyűlésén mondott beszédet, melyben elmondta, hogy nem szabad hagyni azt, hogy a magyar társadalom erkölcsi többségét felmorzsolják és politikai kisebbségbe szorítsák.

Dánia kitoloncolhatja a ruandai népirtás egyik elkövetőjét

Dánia kitoloncolhatja a ruandai népirtás egyik elkövetőjét

amerika, london, párizs

A dán legfelsőbb bíróság szerint Wenceslas Twagirayezut nyugodtan ki lehet utasítani és vissza lehet szállítani Ruandába, ahol 1994-ben részt vett a népirtásban.

Ukrajna mondvacsinált problémákkal uszít Magyarország ellen

Grezsa István kormánybiztos szerint Kijev mondvacsinált problémákat fedez fel hirtelen, szerinte a kettős állampolgárság is ilyen, ennek büntethetősége kapcsán fenyegetőzik most Klimkin ukrán külügyminiszter.

Tovább aprózódik a bukott Jobbik

Nem mondott nemet a Soros-Sargentini-jelentésre a kamunéppárt, ezt pedig nem vette be a Jobbik zuglói szervezetének gyomra: feloszlottak, és utoljára még egy kőkemény kritikát is megfogalmaztak a párt irányába.

Gyurcsány nagy kormánybuktatása vidéken is kifulladt

Szegeden is épp olyan sikeres volt a nagy kormánybuktató akciója Gyurcsány Ferencnek, mint Budapesten. Azaz még idő előtt kifulladt.

Osztrák politikus: elítéljük a Soros-Sargentini-jelentést, Magyarország halad a helyes úton

Osztrák politikus: elítéljük a Soros-Sargentini-jelentést, Magyarország halad a helyes úton

amerika, london, párizs

Johann Gudenus, az osztrák Szabadságpárt, az FPÖ frakcióvezetője, az Osztrák-Magyar Barátságot ápoló bizottság elnöke elmondta, hogy el kellene ismerni a magyarországi folyamatokat. Kifejtette, hogy határozottan elítélik a Soros-Sargentini-jelentést és az Európai Parlament által alkalmazott eljárást.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére