Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#sport
#Orbán Viktor
#bevándorlás
#belföld
#Soros György
#külföld
#demográfia
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Brutális hírhamisítást művel a Reuters, csak hogy megvédje a migránsokat

2018. június 19. 16:10

Korábban beszámoltunk róla, Donald Trump amerikai elnök hétfőn a Twitter felületén savazta szét Angela Merkelt migránsügyben. Többek között azt írta, "Németországban növekszik a bűnözés. Nagy hibát követtek el mindenütt Európában azzal, hogy emberek millióit engedték be, akik erőteljesen és erőszakosan megváltoztatják kultúrájukat". Erre a Reuters hírügynökség annyira begurult, hogy inkább saját magát cáfolva elkezdett hazudozni arról, hogy most akkor mi is a helyzet a német migránsbűnözéssel.

Tegnap megírtuk, az amerikai elnök a német belpolitikai krízis kapcsán a Twitteren keresztül üzent Merkelnek. Trump szerint 

a migránskérdés megrázza a már amúgy is erőtlen berlini koalíciót. Németországban növekszik a bűnözés. Nagy hibát követtek el mindenütt Európában azzal, hogy emberek millióit engedték be, akik erőteljesen és erőszakosan megváltoztatják kultúrájukat."

A szókimondó elnök mondandója igencsak kiverte az elefántcsonttoronyban ülő, migránssimogató politikai és médiaelit tagjainál a biztosítékot, kétségbeesésükben elkezdtek összevissza hazudozni.

A legnagyobbat azonban az egykor még szebb napokat látott Reuters hírügynökség alkotta, amely még arra is hajlandó volt, hogy a saját híreit megcáfolja, csak hogy ellentmondjon az amerikai elnök – amúgy teljesen jogos – észrevételeinek.

Reuters, január

Történt ugyanis, hogy még ez év januárjában – a tarthatatlan németországi migránsbűnözés miatt – a hírügynökség leközölte a következő cikket: "Violent crime rises in Germany and is attributed to refugees", amely annyit tesz, hogy "Az erőszakos bűncselekmények aránya növekszik Németországban, ez pedig a menekültek számlájára írható." Ebben az írásban kifejti a Reuters, hogy egy felmérés szerint 2015 és 2016 között mintegy 10 százalékkal nőtt az erőszakos bűnözés Németországban, az esetek 90 százalékáért pedig a fiatal, bevándorló férfiak a felelősek.

Azonban Donald Trump pontosan erre utalt Twitter-üzenetében, ez pedig a fake news-médiát egyből hazugságra sarkallta.

Reuters, június

Ugyanis a Reuters a tegnapi Trump-tudósítása kapcsán már azt találta írni, hogy "U.S. President Donald Trump blamed migrants in Europe for violently changing the culture and for what he inaccurately described as a rise in crime in Germany". Ez pedig magyarul annyit tesz,

Donald Trump amerikai elnök az európai migránsokat hibáztatta a kultúra megváltozásáért és – amelyet helytelenül jellemzett – a németországi bűncselekmények növekvő száma miatt."

Nagy kár, hogy az, aki a Reutersnél leírta ezeket a sorokat, nem emlékezett arra a januári cikkükre, amely pontosan alátámasztotta Donald Trump állításait. Nem véletlen létezik tehát az a mondás, miszerint ahhoz, hogy valaki sikeres hazudozó legyen, kitűnő memóriával kell rendelkeznie. De mint látjuk, a függetlenobjektív nyugati és hazai ballib médiát az efféle orbitális fake news-kalandok egyáltalán nem érdeklik. Vajon miért?

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Távolsági buszon késelt egy migráns Németországban

Tizennégyen megsérültek a támadásban, amely péntek kora délután történt Lübeckben.

Merkel: Európa többé már nem hagyatkozhat csak az Egyesült Államokra, mint egyedüli szuperhatalomra

Merkel: Európa többé már nem hagyatkozhat csak az Egyesült Államokra, mint egyedüli szuperhatalomra

amerika, london, párizs

A német kancellár több szempontból is érdekes nyilatkozattal zárta Berlinben a nyári szünet előtti politikai időszakot. Határozottan nem tetszését fejezte ki az EU elleni amerikai vámokkal szemben, ugyanakkor reményét fejezte ki az USA és Oroszország közötti közeledés iránt. A migráció kapcsán pedig már csak a szakképzett bevándorlók fogadásáról beszélt.

Líbiának már nagyon elege van a migránsokból

Líbiának már nagyon elege van a migránsokból

amerika, london, párizs

Fájez esz-Szarrádzs líbiai miniszterelnök a Bildnek adott interjújában elmondta, hogy Líbiában nem lesznek európai uniós menekülttáborok.

Nem véletlenül kérdezték fel a héten Soros Györgyöt

Nem véletlenül kérdezték fel a héten Soros Györgyöt

amerika, london, párizs

Ismert, a héten egy igen hosszú interjúszerű elbeszélés jelent meg Soros Györggyel a The New York Times (NYT) című lapban, amely megpróbálta elhomályosítani a magyar származású milliárdos piszkos múltját, pénzügyi üzelmeit, és egy idős, beteg, meg nem értett filantróp üzletember képét igyekezett prezentálni az olvasóknak.

Kiszivárgott Brüsszelből: Juncker töményet iszik víz helyett

Kiszivárgott Brüsszelből: Juncker töményet iszik víz helyett

amerika, london, párizs

A The Spectator nevű patinás brit hetilap Brüsszellel foglalkozó szakújságírója, Jean Quatremer helyi forrásokra hivatkozva azt írja, Jean-Claude Juncker alkoholizmusa szinte naponta téma az Európai Bizottság munkatársainak körében.

A migránsok miatt borulhat az egész schengeni egyezmény

A migránsok miatt borulhat az egész schengeni egyezmény

amerika, london, párizs

Szakértők szerint megszűnhet a belső határok nélküli Európa a német kormánypártok paktuma miatt, ugyanis egyre több uniós tagállam visszaállítja a határellenőrzést.

Simicska már elküldte a fiát Amerikába

Az oligarcha az Egyesült Államokba küldte fiát, Ádámot, hogy előkészítse számára a terepet.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére