Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Brüsszelnek nem volt elég a Brexit, jön a népharag?

2016. június 30. 14:58

VÉLEMÉNY

A brüsszeli politikai elit láthatóan semmit sem fogott fel a Brexit lényegéből, továbbra is megmaradt a kicsinyes gőg és az utópiák kergetése.

Juncker, Merkel és Schulz

Fotó: AFP

A bolondok hajójának kapitánya, Jean-Claude Juncker még a britek kilépése után sem húzta be a féket, sőt, egy fokozattal feljebb kapcsolt: lemondás helyett vádaskodásba, erőfitogtatásba kezdett. Juncker felszólította Nagy-Britanniát, hogy amilyen gyorsan csak lehet, nyújtsák be hivatalosan is a kilépési szándékukat. Hogy ez az egész mekkora blöff, azt jól jelzi, hogy Angela Merkelék már a népszavazást követően megegyeztek abban, hogy semmiképpen nem siettetik a britek kiválását, hiszen az nem szolgálná az Európai Unió érdekét.

Hogy az európai elit mennyire képtelen elfogadni az emberek véleményét, az már a német államfő szavaiból is világosan kiderült: nem velük van a gond, az emberek a hülyék.

A Gauck által elmondottak hűen tükrözik a nyugat-európai vezetők és a brüsszeliták világképét. Erre pedig a bajor miniszterelnök, Horst Seehofer is figyelmeztetett. Seehofer Németország-szerte általánossá tenné a népszavazásokat, ugyanis úgy látja, hogy ez a modern demokrácia alapja. A bajor kormányfő szerint ennek a Brexit sem szabhat gáthat, hiszen mint mondta, nem az emberekkel, hanem a politikával van a probléma. A politikát vagy jól, vagy pedig rosszul magyarázzák el az embereknek, így a politikusok inkább magukra vessék az első követ. Azt pedig egyenesen visszautasította a bajorok első embere, hogy Európában csak addig tartsák kívánatosnak az emberek akaratát, míg az egyezik a nézeteikkel.

De a józan észtől térjünk vissza a brüsszeli realitásokhoz

A június 23-ai brit népszavazás már „fekete csütörtökként” kezd elhíresülni a nemzetközi sajtóban, de hogy kinek is fekete az a bizonyos csütörtök, arra egyelőre nem sikerült rávilágítaniuk. Brüsszel a népszavazás előtt fűt-fát ígért a briteknek, mondván, tanultak a hibákból, nem mélyítik tovább az integrációt, hiszen az komoly nemzetállami ellenállásba ütközött. Aztán jött a pofára esés: a britek tényleg kiléptek. A válasz pedig a zsigerekből jön: ha kilépnek a britek, zavartalanul folytatódhat az integráció mélyítése. De az, hogy pontosan hogyan is festene az európai szuperállam, az már világossá vált akkor, amikor a Brexit után az új tagállamok nélkül tanácskoztak az alapító tagállamok.

Brüsszel nem lát, nem hall, csak beszél

Cikkek és vélemények sokasága jelent meg arról, hogy milyen káros következményekkel járhat Nagy-Britanniának a kilépés, arról azonban keveset olvashattunk, hogy ez mégis mekkora csapást jelent majd a valóságtól elszakadt Európai Uniónak. Hogy lesz-e dominóhatás, egyelőre nem tudni, az azonban bizonyos, hogy a bevándorlási válság után Brüsszel ismét totális csődöt mondott. Ennek következtében pedig tovább erősödnek az euroszkeptikus hangok. Hollandiában nagyjából a szavazók 50 százaléka szeretne népszavazást az EU-ból történő kilépésről. Ha pedig meg is tartanák, akkor igencsak szoros eredmény születne. Hasonló a helyzet Dániában, de már Svédországban sem ragaszkodik az abszolút többség az EU-tagsághoz, míg Olaszországban az emberek fele gondol negatívan az Európai Unióra. Közép-Európáról pedig ne is beszéljünk.

Fekete csütörtök volt ez, csak nem a briteknek.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Nincs panasz Duterte teljesítményére

Nincs panasz Duterte teljesítményére

amerika, london, párizs

Bár a nemzetközi sajtó elég sokszor támadja a Fülöp-szigeteki elnök drogellenes háborúját, a filippínók mégis elégedettek Rodrigo Duterte lépéseivel.

Még Merkel is hátrahőkölt, akkora felháborodást keltett kémfőnökének kirúgása

Még Merkel is hátrahőkölt, akkora felháborodást keltett kémfőnökének kirúgása

amerika, london, párizs

A német belügyi hírszerzés volt vezetőjét, Hans-Georg Maassent azért menesztették pozíciójából, mert gyakorlatilag azt mondta, Merkel orbitálisat hazudott. A döntésnek olyan óriási visszhangja lett, hogy az egész kormánykoalíció beleremegett.

Dömötör: nem lehet olyanokra bízni a határvédelmet, akiknek a kezében ott van a kerítésvágó

Dömötör Csaba szerint nem lehet olyanokra bízni a határvédelmet és a biztonságot, "akik kezében ott a kerítésvágó".

A legfelsőbb iráni vezető az USA támogatta arab országokat tette felelőssé a szombati merényletért

A legfelsőbb iráni vezető az USA támogatta arab országokat tette felelőssé a szombati merényletért

amerika, london, párizs

Ali Hamenei ajatollah az Egyesült Államok által támogatott, Perzsa-öböl menti arab államokat tette felelőssé egy közleményében a szombati merényletért.

A baloldali svéd kormányt okolja a stockholmi terrortámadás legfiatalabb áldozatának édesapja

A baloldali svéd kormányt okolja a stockholmi terrortámadás legfiatalabb áldozatának édesapja

amerika, london, párizs

A 11 éves kislányát elvesztő Stefan Akerlund egy független bizottság felállítását szorgalmazza, mely megvizsgálná, hogy a tavalyi stockholmi merényletért felelősek-e a baloldali kormány tagjai és a hatóságok vezetői.

Egy transzneművel vennék be Európát Sargentiniék

Megvan az Európai Zöld Párt "csodafegyvere" Judith Sargentini és Jean-Claude Juncker pótlására.

Jeszenszkyből egy is sok

Jeszenszkyből egy is sok

pszicho

Egyre inkább kiveri a biztosítékot a jobboldaliak közösségén belül. Most épp a 24.hu-nak adott interjú miatt.

Olasz Testvérek: Magyarországot azért büntetik, mert nem fogad be migránsokat

Olasz Testvérek: Magyarországot azért büntetik, mert nem fogad be migránsokat

amerika, london, párizs

Az olasz bevándorlásellenes párt, a Fratelli d'Italia elnöke, Giorgia Meloni adott interjút a magyar köztévének.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére