Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Brüsszelnek nem volt elég a Brexit, jön a népharag?

2016. június 30. 14:58

VÉLEMÉNY

A brüsszeli politikai elit láthatóan semmit sem fogott fel a Brexit lényegéből, továbbra is megmaradt a kicsinyes gőg és az utópiák kergetése.

Juncker, Merkel és Schulz

Fotó: AFP

A bolondok hajójának kapitánya, Jean-Claude Juncker még a britek kilépése után sem húzta be a féket, sőt, egy fokozattal feljebb kapcsolt: lemondás helyett vádaskodásba, erőfitogtatásba kezdett. Juncker felszólította Nagy-Britanniát, hogy amilyen gyorsan csak lehet, nyújtsák be hivatalosan is a kilépési szándékukat. Hogy ez az egész mekkora blöff, azt jól jelzi, hogy Angela Merkelék már a népszavazást követően megegyeztek abban, hogy semmiképpen nem siettetik a britek kiválását, hiszen az nem szolgálná az Európai Unió érdekét.

Hogy az európai elit mennyire képtelen elfogadni az emberek véleményét, az már a német államfő szavaiból is világosan kiderült: nem velük van a gond, az emberek a hülyék.

A Gauck által elmondottak hűen tükrözik a nyugat-európai vezetők és a brüsszeliták világképét. Erre pedig a bajor miniszterelnök, Horst Seehofer is figyelmeztetett. Seehofer Németország-szerte általánossá tenné a népszavazásokat, ugyanis úgy látja, hogy ez a modern demokrácia alapja. A bajor kormányfő szerint ennek a Brexit sem szabhat gáthat, hiszen mint mondta, nem az emberekkel, hanem a politikával van a probléma. A politikát vagy jól, vagy pedig rosszul magyarázzák el az embereknek, így a politikusok inkább magukra vessék az első követ. Azt pedig egyenesen visszautasította a bajorok első embere, hogy Európában csak addig tartsák kívánatosnak az emberek akaratát, míg az egyezik a nézeteikkel.

De a józan észtől térjünk vissza a brüsszeli realitásokhoz

A június 23-ai brit népszavazás már „fekete csütörtökként” kezd elhíresülni a nemzetközi sajtóban, de hogy kinek is fekete az a bizonyos csütörtök, arra egyelőre nem sikerült rávilágítaniuk. Brüsszel a népszavazás előtt fűt-fát ígért a briteknek, mondván, tanultak a hibákból, nem mélyítik tovább az integrációt, hiszen az komoly nemzetállami ellenállásba ütközött. Aztán jött a pofára esés: a britek tényleg kiléptek. A válasz pedig a zsigerekből jön: ha kilépnek a britek, zavartalanul folytatódhat az integráció mélyítése. De az, hogy pontosan hogyan is festene az európai szuperállam, az már világossá vált akkor, amikor a Brexit után az új tagállamok nélkül tanácskoztak az alapító tagállamok.

Brüsszel nem lát, nem hall, csak beszél

Cikkek és vélemények sokasága jelent meg arról, hogy milyen káros következményekkel járhat Nagy-Britanniának a kilépés, arról azonban keveset olvashattunk, hogy ez mégis mekkora csapást jelent majd a valóságtól elszakadt Európai Uniónak. Hogy lesz-e dominóhatás, egyelőre nem tudni, az azonban bizonyos, hogy a bevándorlási válság után Brüsszel ismét totális csődöt mondott. Ennek következtében pedig tovább erősödnek az euroszkeptikus hangok. Hollandiában nagyjából a szavazók 50 százaléka szeretne népszavazást az EU-ból történő kilépésről. Ha pedig meg is tartanák, akkor igencsak szoros eredmény születne. Hasonló a helyzet Dániában, de már Svédországban sem ragaszkodik az abszolút többség az EU-tagsághoz, míg Olaszországban az emberek fele gondol negatívan az Európai Unióra. Közép-Európáról pedig ne is beszéljünk.

Fekete csütörtök volt ez, csak nem a briteknek.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Pengeélen táncol az ország, miután el akarták venni a fehérek földjeit

Pengeélen táncol az ország, miután el akarták venni a fehérek földjeit

amerika, london, párizs

Cyril Ramaphosa, Dél-Afrika elnöke lényegében beismerte, hogy országa komoly bajban van, szavai szerint pengeélen táncol az afrikai állam azután, hogy erőszakkal, kompenzáció nélkül el akarták venni a fehér földművesek földjeit.

Libsi tempó: felelősségteljes egyéni döntés helyett hibáztassuk a kormányt

Libsi tempó: felelősségteljes egyéni döntés helyett hibáztassuk a kormányt

ökojobb

Szeptemberben robbant a hír, hogy a kormány betilthatja a műanyag zacskókat, majd az elmúlt hetekben azon ment a sírás, hogy a kormány visszatáncolt. Tisztázzunk néhány dolgot ezzel kapcsolatban.

Megtiltják a kereszt viselését az alsó-szászországi bíróságokon

Megtiltják a kereszt viselését az alsó-szászországi bíróságokon

amerika, london, párizs

Németország északnyugati tartományában minden bizonnyal ez a legégetőbb probléma.

Már az interneten is kitölthető a nemzeti konzultáció

Már az interneten is kitölthető a nemzeti konzultáció

kétharmad

Szerda reggeltől az interneten is ki lehet tölteni a családok védelméről szóló nemzeti konzultációs kérdőívet - jelentette be Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Facebookra feltöltött videójában.

Mindenkit szeretni

Mindenkit szeretni

piszkostizenkettő

Nem lehet mindenkit szeretni, de minek is, mert miféle szeretet az, amit az utolsó gyújtogató és az édesanyám egyformán megkap?

Demeter Márta továbbra is titkolózik

Demeter Márta továbbra is titkolózik

kétharmad

A bevándorláspárti LMP elnökét arról kérdezték, hogy kiket alkalmaz országgyűlési képviselői keretéből.

Szijjártó: erős és sikeres Európa a cél

A külgazdasági és külügyminiszter a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rendezvényén fejtette ki gondolatait.

"Magyarországra megbízható szövetségesként tekintenek Washingtonban"

Magyarországra megbízható és partneri viszonyt kínáló szövetségesként tekintenek Washingtonban - hangsúlyozta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára az amerikai fővárosban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére