Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Brüsszel mottója: még többet abból, ami nem működik

2019. január 14. 14:01

Az Európai Uniót vezető apparátus a gazdasági és a világpolitikai hanyatlásra is a következő módon válaszol: többre van szükségünk abból, ami nem működik - írja Bruno Bandulet.

Ha az Európai Unió egy részvény lenne, akkor már régen el kellett volna adnia”

– írja publicisztikájában Bruno Bandulet német újságíró a Junge Freiheit hasábjain.

A szerző szerint az Európai Unió nemcsak a világpolitikai, hanem a gazdasági dimenzióban is hanyatlásnak indult, az eurózóna 20 évvel az Európai Központi Bank általi hatalomátvétel óta kilátások nélküli, stagnáló állapotban van – még akkor is, ha jelentős különbségek vannak a nemzetek között.

Angela Merkel és Jean-Claude Juncker

Fotó: AFP

Franciaországban például a feldolgozóipari termelés 2017 óta kilenc százalékkal csökkent, ugyanez Olaszországban 17 százalékkal, míg Németországban kilenc százalékkal nőtt. Egy össze nem illő gazdasági blokk, amelybe bele van kényszerítve mindaz, ami teljesen eltérő – állítja Bandulet, majd hozzáteszi:

A 2000-es lisszaboni stratégia azzal az ígérettel, hogy az EU-t a világ »legversenyképesebb« gazdasági terévé teszi, sajnálatos módon kudarcot vallott.”

A Junge Freiheit szerzője szerint azonban a brüsszeli irányító apparátus ennek ellenére a következő mottóval válaszol a gazdasági és világpolitikai hanyatlásra:

többre van szükségünk abból, ami nem működött: több összehangolás, több újraelosztás, több centralizáció.”

Bruno Bandulet úgy véli, hogy – német szemszögből – óriási változások mennek végbe az unión belül, hiszen a britek kilépésével az „északi blokk” elveszíti az Európai Tanácsban a vétójogát, melyhez legalább négy államra és az EU lakosságának 35 százalékára van szükség. Németország így a jövőben csak a szavazatok 30 százalékára számíthat, míg a déli államoknak 43 százaléka lesz.

Berlinben nincs jele az európai hanyatlás elleni stratégiának vagy tervnek. Angela Merkel kancellár már 2016-ban sem tett semmit a brit reformigények kielégítése érdekében – írja a német újságíró, majd kijelenti:

A Brexittel kapcsolatban egyébként ő (Merkel) a fő bűnös, a határok 2015-ös megnyitása miatt is, ami Angliában rettegést okozott.”

Bandulet szerint komoly hiba továbbá, hogy a német politikát egyoldalúan Franciaországra irányították, míg a közép- és kelet-európaiakat másodosztályú EU-s tagként kezelték.

A brüsszeli hatalmi kartell félrekormányzása

Az újságíró a publicisztikáját azzal a gondolattal zárja, hogy a jövőbeni történészek feladata lesz annak megítélése, hogy a Brexit az Európai Unió összeomlásának kezdetét, a római kormányváltás pedig az euróövezet végét jelzi-e. Bandulet felidézi Barbara Tuchman amerikai történész írását, aki szerint a „félrekormányzásnak” négy fajtája létezik: a zsarnokság, az önteltség, az inkompetencia és a butaság.

Az EU hatalmi kartelljének sikerült az a trükk, hogy a félrekormányzás rögtön három fajtáját is kombinálják egymással”

– szögezi le gúnyosan írása legvégén.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A franciáknak a Notre-Dame leégése kapcsán is a migránsok sorsa jut az eszükbe

A franciáknak a Notre-Dame leégése kapcsán is a migránsok sorsa jut az eszükbe

amerika, london, párizs

Beindultak az érzékenyítő órák Franciaországban, melyeken azt vetették össze, melyik a nagyobb tragédia, hogy a keresztény vallás ikonikus épülete majdnem megsemmisül, vagy hogy illegális bevándorlók a tengerbe fulladnak.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak a húsvéthétfő legfontosabb hírei!

Obama és Clinton nem merték leírni azt, hogy keresztényeket gyilkoltak Srí Lankán

Obama és Clinton nem merték leírni azt, hogy keresztényeket gyilkoltak Srí Lankán

amerika, london, párizs

Az amerikai baloldal meghatározó arcai, a volt elnök és a volt külügyminiszter inkább csak azt írták, hogy "Húsvét-hívők" az áldozatok.

Székelyföld felszámolásával kampányol egy román az EP-választásokon

Bízzunk benne, hogy a románok már túljutottak azon, hogy ezzel sok szavazatot lehessen gyűjteni...

A hét karikatúrája a 888-on

A hét karikatúrája a 888-on

8)8)8

A nyúl, aki megint mellényúl

A bevándorláspárti Juncker minden felelősség alól ki akar bújni

A bevándorláspárti Juncker minden felelősség alól ki akar bújni

amerika, london, párizs

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke szerint az európai parlamenti választások és annak kampányidőszakának legforróbb kérdése nem a bevándorlás, a terrorizmus és az iszlamizáció megfékezése, hanem az álhírek terjedésének megakadályozása lesz.

A 24.hu húsvétkor kezdett bele a kereszténygyalázásba

A szélsőségesen bevándorláspárti 24.hu a kereszténység legnagyobb ünnepén, húsvétkor érezte szükségét annak, hogy elkezdje gyalázni a világ legüldözöttebb vallásának követőit.

Iszlamisták követték el a húsvétvasárnapi támadásokat

Iszlamisták követték el a húsvétvasárnapi támadásokat

amerika, london, párizs

Habár a liberális mainstream média folyamatosan arról cikkezett, hogy mélyen húzódó társadalmi konfliktus osztják meg Srí Lankát, és ez állhat a húsvétvasárnap elkövetett terrortámadások hátterében, bebizonyosodott, hogy egy szélsőséges iszlamista csoport felelős a robbantásokért. A merényletben több mint 290 ember vesztette életét és legalább 500-an megsebesültek.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére