Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Brüsszel megint a pénzzel zsarolna

2019. január 7. 09:30

Az Európai Parlament jövő szerdán tárgyalja az uniós támogatásoknak a jogállamiság helyzetéhez kötött kifizetéséről, illetve azok felfüggesztéséről szóló előterjesztést. Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász szerint a javaslatban kódolva van az önkényes forrásmegvonás, a költségvetési terror bevezetésével a bevándorlást pártoló régi tagállamok a brüsszeli migrációs politikával szembehelyezkedő új nemzetállamokat büntetnék.

A jövő szerdai plenáris ülésen tárgyalja majd az Európai Parlament az európai uniós támogatásoknak a jogállamiság helyzetéhez kötött felfüggesztését vagy a kifizetési határidők megszakítását. Ifjabb Lomnici a Magyar Időknek elmondta, hogy korábban az Európai Bizottság, most pedig már az Európai Parlament is a jogállamiság követelményeinek meglétéhez kötné az uniós kifizetéseket a következő hétéves – 2021-től 2027-ig terjedő – költségvetési időszakban.

A javaslatban kódolva van az önkényes forrásmegvonás, hiszen az Európai Bíróság jogállamisági feltételrendszerének – a törvény előtti egyenlőség, a független bíróságok, az emberi méltóság tiszteletben tartása – Magyarország maradéktalanul megfelel, ugyanakkor a szubjektív értelmezések súlyos visszaélésekre adnak lehetőséget az uniós döntéshozóknak"

– közölte a szakértő, aki szerint ha bevetik ezt a fajta költségvetési terrort, akkor az nem csupán sérteni fogja a gazdasági és társadalmi kohézió uniós elvét, hanem veszélybe sodorja az EU-ban a jelenleg is nehezen fenntartott status quót, hiszen a javaslat lényege, hogy a bevándorlást pártoló régi tagállamok a brüsszeli migrációs politikával szembehelyezkedő új nemzetállamokat tudják ily módon ­büntetni.

Lomnici rámutatott, hogy végső soron Európán kívüli pénzügyi körök káoszt akarnak az EU-ban, és ehhez a bizottságban és az Európai Parlamentben asszisztálnak.

Vagy megvezetik őket, vagy pedig Brüsszel és Strasbourg tudatosan vesz részt Sorosék bosszúpolitikájában"

– fogalmazott a szakjogász.

Az ügy jogi hátteréről a szakértő kifejtette: a 2018 áprilisában nyilvánosságra hozott bizottsági előirányzat költségvetési tervezését a 322. cikkre alapoznák a jelenleg irányadó 312. cikkely alkalmazása helyett. 

Az uniós döntéshozók, az Európai Parlament és az Európai Tanács (ET) a Európai Számvevőszékkel (ESZ) folytatott konzultációt követően rendeletben határozzák meg a költségvetés végrehajtására, valamint az elszámolások végzésére és ellenőrzésére vonatkozó eljárást. Míg a 312. cikk szerint a többéves pénzügyi keretet az ET az EP tagjainak többségével elfogadott egyetértését követően, egyhangúlag határozza meg, a 322. cikkre hivatkozva benyújtandó bizottsági jogszabályjavaslat megtorpedózásához mindössze minősített többségre van szükség.

A minősített többség legalább 15 tagországot és az unió lakosságának 65 százalékát jelenti – vagyis Magyarország és Lengyelország még együtt sem lenne képes megvétózni a bizottsági javaslatot, ha az átmegy az Európai Parlamenten"

– ismertette ifj. Lomnici.

Pócza István, az Alapjogokért Központ elemzője az M1-nek tegnap arról beszélt, hogy annak ellenére szigorodnak a migrációval kapcsolatos, háttérben hozott jogszabályok az EU tagországaiban, hogy a magukat befogadónak hirdető államok próbálják erről elterelni a figyelmet. Pócza kifejtette: ezek az országok is felismerték, hogy a szigorításra a saját biztonságuk érdekében szükség van.

A folyamat alátámasztja, hogy a migráció kérdésé­ben a vita már rég eldőlt"

– húzta alá.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A franciáknak a Notre-Dame leégése kapcsán is a migránsok sorsa jut az eszükbe

A franciáknak a Notre-Dame leégése kapcsán is a migránsok sorsa jut az eszükbe

amerika, london, párizs

Beindultak az érzékenyítő órák Franciaországban, melyeken azt vetették össze, melyik a nagyobb tragédia, hogy a keresztény vallás ikonikus épülete majdnem megsemmisül, vagy hogy illegális bevándorlók a tengerbe fulladnak.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak a húsvéthétfő legfontosabb hírei!

Obama és Clinton nem merték leírni azt, hogy keresztényeket gyilkoltak Srí Lankán

Obama és Clinton nem merték leírni azt, hogy keresztényeket gyilkoltak Srí Lankán

amerika, london, párizs

Az amerikai baloldal meghatározó arcai, a volt elnök és a volt külügyminiszter inkább csak azt írták, hogy "Húsvét-hívők" az áldozatok.

Székelyföld felszámolásával kampányol egy román az EP-választásokon

Bízzunk benne, hogy a románok már túljutottak azon, hogy ezzel sok szavazatot lehessen gyűjteni...

A hét karikatúrája a 888-on

A hét karikatúrája a 888-on

8)8)8

A nyúl, aki megint mellényúl

A bevándorláspárti Juncker minden felelősség alól ki akar bújni

A bevándorláspárti Juncker minden felelősség alól ki akar bújni

amerika, london, párizs

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke szerint az európai parlamenti választások és annak kampányidőszakának legforróbb kérdése nem a bevándorlás, a terrorizmus és az iszlamizáció megfékezése, hanem az álhírek terjedésének megakadályozása lesz.

A 24.hu húsvétkor kezdett bele a kereszténygyalázásba

A szélsőségesen bevándorláspárti 24.hu a kereszténység legnagyobb ünnepén, húsvétkor érezte szükségét annak, hogy elkezdje gyalázni a világ legüldözöttebb vallásának követőit.

Iszlamisták követték el a húsvétvasárnapi támadásokat

Iszlamisták követték el a húsvétvasárnapi támadásokat

amerika, london, párizs

Habár a liberális mainstream média folyamatosan arról cikkezett, hogy mélyen húzódó társadalmi konfliktus osztják meg Srí Lankát, és ez állhat a húsvétvasárnap elkövetett terrortámadások hátterében, bebizonyosodott, hogy egy szélsőséges iszlamista csoport felelős a robbantásokért. A merényletben több mint 290 ember vesztette életét és legalább 500-an megsebesültek.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére