Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Brüsszel megint a pénzzel zsarolna

2019. január 7. 09:30

Az Európai Parlament jövő szerdán tárgyalja az uniós támogatásoknak a jogállamiság helyzetéhez kötött kifizetéséről, illetve azok felfüggesztéséről szóló előterjesztést. Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász szerint a javaslatban kódolva van az önkényes forrásmegvonás, a költségvetési terror bevezetésével a bevándorlást pártoló régi tagállamok a brüsszeli migrációs politikával szembehelyezkedő új nemzetállamokat büntetnék.

A jövő szerdai plenáris ülésen tárgyalja majd az Európai Parlament az európai uniós támogatásoknak a jogállamiság helyzetéhez kötött felfüggesztését vagy a kifizetési határidők megszakítását. Ifjabb Lomnici a Magyar Időknek elmondta, hogy korábban az Európai Bizottság, most pedig már az Európai Parlament is a jogállamiság követelményeinek meglétéhez kötné az uniós kifizetéseket a következő hétéves – 2021-től 2027-ig terjedő – költségvetési időszakban.

A javaslatban kódolva van az önkényes forrásmegvonás, hiszen az Európai Bíróság jogállamisági feltételrendszerének – a törvény előtti egyenlőség, a független bíróságok, az emberi méltóság tiszteletben tartása – Magyarország maradéktalanul megfelel, ugyanakkor a szubjektív értelmezések súlyos visszaélésekre adnak lehetőséget az uniós döntéshozóknak"

– közölte a szakértő, aki szerint ha bevetik ezt a fajta költségvetési terrort, akkor az nem csupán sérteni fogja a gazdasági és társadalmi kohézió uniós elvét, hanem veszélybe sodorja az EU-ban a jelenleg is nehezen fenntartott status quót, hiszen a javaslat lényege, hogy a bevándorlást pártoló régi tagállamok a brüsszeli migrációs politikával szembehelyezkedő új nemzetállamokat tudják ily módon ­büntetni.

Lomnici rámutatott, hogy végső soron Európán kívüli pénzügyi körök káoszt akarnak az EU-ban, és ehhez a bizottságban és az Európai Parlamentben asszisztálnak.

Vagy megvezetik őket, vagy pedig Brüsszel és Strasbourg tudatosan vesz részt Sorosék bosszúpolitikájában"

– fogalmazott a szakjogász.

Az ügy jogi hátteréről a szakértő kifejtette: a 2018 áprilisában nyilvánosságra hozott bizottsági előirányzat költségvetési tervezését a 322. cikkre alapoznák a jelenleg irányadó 312. cikkely alkalmazása helyett. 

Az uniós döntéshozók, az Európai Parlament és az Európai Tanács (ET) a Európai Számvevőszékkel (ESZ) folytatott konzultációt követően rendeletben határozzák meg a költségvetés végrehajtására, valamint az elszámolások végzésére és ellenőrzésére vonatkozó eljárást. Míg a 312. cikk szerint a többéves pénzügyi keretet az ET az EP tagjainak többségével elfogadott egyetértését követően, egyhangúlag határozza meg, a 322. cikkre hivatkozva benyújtandó bizottsági jogszabályjavaslat megtorpedózásához mindössze minősített többségre van szükség.

A minősített többség legalább 15 tagországot és az unió lakosságának 65 százalékát jelenti – vagyis Magyarország és Lengyelország még együtt sem lenne képes megvétózni a bizottsági javaslatot, ha az átmegy az Európai Parlamenten"

– ismertette ifj. Lomnici.

Pócza István, az Alapjogokért Központ elemzője az M1-nek tegnap arról beszélt, hogy annak ellenére szigorodnak a migrációval kapcsolatos, háttérben hozott jogszabályok az EU tagországaiban, hogy a magukat befogadónak hirdető államok próbálják erről elterelni a figyelmet. Pócza kifejtette: ezek az országok is felismerték, hogy a szigorításra a saját biztonságuk érdekében szükség van.

A folyamat alátámasztja, hogy a migráció kérdésé­ben a vita már rég eldőlt"

– húzta alá.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Rekordszámú transznemű gyerek van az Egyesült Királyságban

Az Egyesült Királyságban egyre több 16 év alatti gyerek azonosítja magát transzneműként. Emiatt sok szülő kérvényezi a gyereke nevének megváltoztatását.

Egy illegális bevándorló fejszével támadt a migránsszálló munkatársaira

Egy illegális bevándorló fejszével támadt a migránsszálló munkatársaira

amerika, london, párizs

A németországi Gubenben egy illegális bevándorló fejszével támadt a migránsszálló munkatársaira. Két embert kórházba szállítottak.

Elkapták az "ISIS hangját"

Elkapták az "ISIS hangját"

amerika, london, párizs

Egy kanadai állampolgársággal rendelkező dzsihadistát fogtak el a kurdok. Minden bizonnyal azt a terroristát kapták el, aki az ISIS propagandavideóinak narrátora volt.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak a nap legfontosabb hírei.

Soros György birodalma Izraelt is folyamatosan támadja

Úgy tűnik, Soros György továbbra sem áll le Izrael-ellenes támadásaival. Már korábban is lehetett tudni, hogy a milliárdos tőzsdespekuláns feketelistáján ott szerepel a zsidó állam, épp ezért Soros György minden követ megmozgat Izrael ellehetetlenítése érdekében.

Különleges koncert ünnepelte meg a Bem rakparti Mini klub 50. évfordulóját

Különleges koncert ünnepelte meg a Bem rakparti Mini klub 50. évfordulóját

kétharmad

Különleges Mini-koncerttel tisztelegtek a legendás Bem rakparti művelődési ház (Budavári Művelődési Ház) és annak közönsége előtt a Mini klub fennállásának 50. évfordulója alkalmából Török Ádám és zenészbarátai január 20-án. Igazi sztárparádé volt az ünnepi koncert, hiszen Török Ádámmal együtt zenélt többek között Leslie Mandoki, Szakcsi-Lakatos Béla és Horváth Charlie is. A koncert megemlékezett az aznap elhunyt Andy Vajna filmproducerről is.

A gyász mocskolói

A gyász mocskolói

pszicho

Miért nem tisztelik a halottakat az ellenzékiek?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére