Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Brüsszel legújabb migránsterve

2016. június 7. 14:58

BRÜSSZEL, 14:58

Az Európai Bizottság a menekültek és gazdasági bevándorlók legális befogadásának lehetőségéről szóló partneri kapcsolatot ajánl közel-keleti és afrikai országoknak.

Dimitrisz Avramopulosz, a brüsszeli testület migrációs ügyekért felelős tagja a Die Welt című lapban közölt interjúban a bizottság új migrációs intézkedéscsomagjáról elmondta, hogy "migrációs partnerséget" ajánlanak egyelőre kilenc országnak, Jordániának, Libanonnak, Tunéziának, Nigernek, Malinak, Etiópiának, Szenegálnak, Nigériának és Líbiának.

Fotó: AFP

Az együttműködés a menekülésre késztető okok kezelésére és az EU-ba irányuló "irreguláris migráció" csökkentésére irányul. Az elképzelés az EU-Törökország megállapodáson alapul, de nem "puszta másolat", hanem az egyes országok helyzetére szabott intézkedések sorozata.

A bizottság a kiválasztott államokkal több különböző megállapodást akar kötni. Rá akarja venni őket arra, hogy fogadjanak vissza "illegális migránsokat", lépjenek fel következetesen az embercsempészek ellen és gondoskodjanak határuk hatékony biztosításáról.

Ezen kívül meg akarja akadályozni, hogy a menekültek elinduljanak az EU-ba vezető veszélyes úton, ezért igyekszik bátorítani a menekültek hazájának közvetlen szomszédságában fekvő országokat, hogy az eddiginél is nagyobb mértékben nyújtsanak nekik menedéket.

A negyedik fő cél az "Európába vezető legális utak megnyitása", aminek révén uniós tagállamok közvetlenül a hazájukból fogadhatnak be veszélybe került embereket - menekülteket -, vagy "legális migránsokat", például magasan képzett munkavállalókat egy új kékkártya-rendszer (EU Kék Kártya) keretében - mondta Dimitrisz Avramopulosz.

Fotó: AFP

Az uniós biztos rámutatott, hogy az EU "pozitív és negatív ösztönzőket" is alkalmazhat: az együttműködésre hajlandó államokat az eddigi fejlesztési segélyek mellett jelentős mértékű további pénzügyi támogatással vagy a kereskedelmi kapcsolatok kiépítésével segítheti, viszont "korlátozásokat" vezethet be a megállapodások ellen vétő országokkal szemben.

2020-ig 8 milliárd eurót tud elkülöníteni az EU a migrációs partnerségre. A menekülésre késztető okok hosszabb távú kezelésére pedig ősszel bemutat egy átfogó beruházási tervet, amellyel 3,1 milliárd euró közösségi forrás révén akár 62 milliárd eurót meg lehet mozgatni.

(MTI)

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Zsidó AfD-sek miatt tört ki a tömeghisztéria Németországban

Zsidó AfD-sek miatt tört ki a tömeghisztéria Németországban

amerika, london, párizs

Németország második legerősebb pártját eddig "kényelmesen" lehetett támadni azzal, hogy szélsőjobboldali, antiszemita, s a többi. Most már picit jobban meg kell erőltetniük magukat a liberálisoknak, ha be akarják feketíteni a pártot, ugyanis alakult egy zsidó tagozata.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható a nap folyamán.

Az ukrán elnök behívta az ENSZ-csapatokat Ukrajnába

Petro Porosenko ukrán elnök reményének adott hangot kedden az ENSZ Közgyűlése 73. ülésszakán, hogy a világszervezet békefenntartó missziót vezényel a Donyec-medencébe, az - ukrán álláspont szerint - Oroszország által megszállt, szakadár ellenőrzésű területekre.

Orbán Vik­tor szín­padra lé­pett a Szig­li­geti Szín­ház­ban

Orbán Vik­tor szín­padra lé­pett a Szig­li­geti Szín­ház­ban

bulvár

A miniszterelnök gya­lo­go­san ér­ke­zett Szol­no­kon a Szig­li­geti Szín­ház­hoz, test­ő­rök­ és dísz­kí­sé­ret­ nélkül.

Ilyen, amikor egy demokratává vedlett kommunista aggódik a demokratikus alapelvekért

António Guterres ENSZ-főtitkár arról beszélt a világszervezet Közgyűlésének 73. ülésszakának általános vitáján, hogy ostrom alatt állnak a demokratikus alapelvek.

A CDU és CSU nyíltan felkelt Angela Merkel ellen

A CDU és CSU nyíltan felkelt Angela Merkel ellen

amerika, london, párizs

Meglepetésre elveszítette a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a testvérpárt bajor Keresztényszociális Unió (CSU) közös szövetségi parlamenti képviselőcsoportjában kedden tartott frakcióvezető-választást Volker Kauder. Az Angela Merkel kancellár bizalmasaként számon tartott politikusnak így 13 év után távoznia kell a tisztségből.

Orbán: Európa kiváló szakemberek képzésével dolgozhatja le a versenyhátrányát

Elkezdődött az EuroSkills 2018, a szakmák Európa-bajnoksága Budapesten.

Trump ismét kiállt a szuverenitás eszméje mellett, elítélve a globális kormányzást

Trump ismét kiállt a szuverenitás eszméje mellett, elítélve a globális kormányzást

amerika, london, párizs

Az Egyesült Államok szuverenitását hangsúlyozta Donald Trump amerikai elnök az ENSZ Közgyűlése 73. ülésszakának kedden kezdődött általános vitájában, és elutasította "a globális kormányzást, ellenőrzést és uralmat".

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére