Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Brüsszel és a forró kása

Szentesi Zöldi László

2017. április 26. 14:08

Lássuk, hogy mi az, ami biztos a mai brüsszeli csörte után.

1.       Magyarországot nem zárják ki az EU-ból.

2.       Magyarország hozzáférését a különféle alapokhoz nem korlátozzák.

3.       A Fideszt nem zárják ki az Európai Néppártból.

Minden más következmény kellemetlen lehet, de sorsdöntő nem. A különféle gazdasági érdekektől keresztül-kasul szabdalt közösségben senki nem ellensége magának. Magyarország „megbüntetése” valamiféle közös értékek nevében csak korlátozottan képzelhető el, a módozatai pedig felettébb kétségesek. Politikailag az Európai Néppárt alapvető érdeke a Fidesz megvédése – néhány jelentéktelen partizántól eltekintve a vezetői mindig is kiálltak Orbán Viktor mellett. Most is kiállnak majd. Gazdaságilag megint csak nem érdemes Magyarországgal szívózni: Németországnak nem érdeke a jelentős piacvesztés, óvják a piacaikat, óvják a cégeiket. Végezetül a háborús Ukrajna tőszomszédságában, a Balkán kapujában, különféle globális összecsapások hagyományos színterén, Magyarországon nem érdemes a húrt feszíteni. Már így is elég feszült a helyzet a térségben, senkinek nem hiányzik egy benzines löttyintés a tűzre. Brüsszelben nyilvánvalóan nagyon ügyes emberek üldögélnek, de ha a dominó borul, még ők is csak annyit tehetnek, hogy végignézik, amint leborul az egész.

Hát ezért nem lesznek itt sorsdöntő jelenetek, és mélyre ható következmények a ma délutáni vita után.

Végezetül lássuk azt is, hogy mi következik be biztosan.

1.       Orbán Viktor megerősíti tekintélyét azokban az európai intézményekben és nemzeti kormányokban, ahol eddig is egyetértettek vele.

2.       Orbán Viktor még inkább valamiféle ellenpólussá, választási lehetőséggé válik európai emberek százmillióinak a fejében.

3.       A Fidesz tábora – érezvén az ország integritása és szuverenitása elleni támadást – még jobban összezár. A polgári oldal nemhogy szimpatizánsokat nem veszít, de minden egyes liberális kirohanás után ugrik néhány százat a számláló, mert a magyar emberek túlnyomó hányada rosszul van a Cohn-Bendit és Verhofstadt-féle öklendezésektől.

Hol nagy a tét? A jövő évi választáson.

Minden más átmeneti jelenség, viharocska. Emlékszik még valaki például a Tavares-jelentésre?

Ugye, hogy nem. 

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Századvég: a magyarok az erős nemzetállamok pártján állnak

Századvég: a magyarok az erős nemzetállamok pártján állnak

kétharmad

A magyarok jelentős többsége a nemzeti szuverenitás erősítése mellett áll és nem kér az erősebb európai integrációból. Az alapvetően az EU-tagság pártján álló közvélemény elégedetlen az Európai Unió jelenlegi vezetésével, változásokat akar - derült ki a Századvég legfrissebb felméréséből.

Kötelezettségszegési eljárás indul Ausztria ellen

Az Európai Bizottság csütörtökön úgy döntött, hogy felszólító levelet küld Ausztriának, amellyel hivatalosan elindítják a kötelezettségszegési eljárást az Ausztriában dolgozó uniós polgárok családi ellátásait és családi adókedvezményeit érintő jogszabály-módosítások miatt.

A kormány nem asszisztál a bevándorláspártiak hadjáratához

A kormány nem asszisztál a bevándorláspártiak hadjáratához

kétharmad

Elsőként Kovács Zoltán jelentette be, hogy a kormány nem vesz részt az EP azon brüsszeli ülésén, amelyen ismét Magyarországról vitáznak majd.

Egy afroamerikai férfi erőszakolta meg a kómában fekvő nőt

Egy afroamerikai férfi erőszakolta meg a kómában fekvő nőt

amerika, london, párizs

Egy több mint 20 éve kómában lévő nő december 29-én adott életet egy kisfiúnak. A rendőrség nyomozást indított az ügy kapcsán, DNS-mintát vettek a phoenixi ápolóotthon összes férfi alkalmazottjától. Kiderült, hogy egy 36 éves fekete férfi, nevezetesen Nathan Sutherland erőszakolhatta meg a kómában fekvő nőt, mivel az ő DNS-e egyezett a kisfiú DNS-ével.

Orbán: a kormány segítséget nyújt a kollégiumi tűzvész kárrendezéséhez

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök reggel felhívta és együttérzéséről, valamint támogatásáról biztosította Szabó István református püspököt az éjszaka tragédiába torkolló kollégiumi tűzeset kapcsán.

Ifj. Lomnici: érthetetlen a zöldpárti eljárás az Európai Parlamentben

A Századvég jogi szakértője szerint érthetetlen, hogy a jövő héten miért vitatják ismét a magyar demokráciát az Európai Parlamentben.

Hadházyék a rájuk vonatkozó jogszabályokat sem ismerik

Hadházyék a rájuk vonatkozó jogszabályokat sem ismerik

kétharmad

Az ellenzéki képviselők célja kezdettől fogva az volt, hogy megzavarják az intézmény működését, és beolvassák a követeléseiket - fogalmazott Kovács Katalin ügyészségi szóvivő.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Jó reggelt! Erről szólhat a mai nap.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére