Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Brüsszel célja a kvótarendszer létrehozása és a családegyesítések felgyorsítása

2016. szeptember 16. 18:58

BRÜSSZEL, STRASBOURG, 18:58

Az Európai Bizottság (EB) és az Európai Parlament (EP) is teljesen egyértelművé tette, hogy továbbra is a kvóták mellett van - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

Magyar Levente szerint Brüsszel inkább a kvótacsomag gyorsított végrehajtása felé mozdult el csütörtökön, minthogy visszakozott volna.

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Közölte, az EB és az EP is teljesen egyértelművé tette, hogy az eddig folytatott politikát kell követni.

Kifejtette, a bizottság szóvivője ezt az álláspontot teljes nyíltsággal ismertette, az EP pedig egy olyan javaslatot fogadott el, ami a kvótacsomag végrehajtásának felgyorsításáról szól.

Magyar Levente úgy fogalmazott:

az Európai Unió vezető intézményei módszeresen fáradoznak azon, hogy hatalmas számban telepítsenek be az Európai Unió országaiba tökéletesen ismeretlen hátterű és szándékú bevándorlókat".

Szerinte ez szembemegy az uniós alapértékkel, az EU ugyanis

diktátumszerűen akarja rákényszeríteni akaratát egy sor tagállamra".

Több ezer embert akar erőszakkal elosztani az országok között. Magyar Levente közölte, ez azért jár erőszakkal, mert ezeket az embereket senki nem kérdezte meg, hova kívánnak menni, vagyis akaratuk ellenére helyezik el őket egy adott tagországban.

Magyar Levente azt mondta, a bevándorlók kötelező szétosztása több veszélyt is rejt magába, azzal fenyeget, hogy Európát az elmúlt hetven évben nem tapasztalt politikai, kulturális, gazdasági és biztonsági kihívások érik.

Hozzátette: a kvótacsomag életbelépését már csak a tagállamok akadályozhatják meg, a magyarok az október 2-i népszavazáson.

Az Európai Unióban elsőként fogja elmondani a magyar nép a véleményét, és ha a választók nem támogatják ezt a folyamatot, akkor a kormány minden eszközzel fel fog az ellen lépni - hangsúlyozta. Elmondta, remélik, hogy a magyar referendumot - amely ebben az ügyben az európai népakarat első demokratikus megnyilvánulása lesz - majd több más, hasonló népszavazás is követni fogja.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára arra kért minden parlamenti pártot és felelős közéleti szereplőt, hogy tegye világossá álláspontját a brüsszeli betelepítési tervekről.

A helyzet egyértelmű, senki számára nem lehet kétséges, Brüsszel minden áron életbe akarja léptetni a kvótacsomagot - mondta. Közölte, a kvótacsomag minden olyan intézkedést magába foglal, amely a bevándorlók felső küszöb nélküli kötelező szétosztását célozza, beletartoznak a családegyesítések megkönnyítését célzó brüsszeli döntések, valamint a kilátásba helyezett szankciók azon tagállamoknak, amelyek nem hajlandók részt venni a kényszerbetelepítési programban.

A csütörtöki EP-állásfoglalást a magyar baloldali képviselők is megszavazták - közölte az uniós parlament azon állásfoglalásáról, miszerint az uniós tagállamoknak ígéreteikhez híven több menekültet kellene befogadniuk Görögországból és Olaszországból a két országra nehezedő migrációs nyomás enyhítése érdekében.

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára.

Fotó: www.SandorFegyverneky.com

Dömötör Csaba szerint a baloldali képviselők szavazata megdöbbentő, mert Magyarországon ezen pártok továbbra is összevissza beszélnek, nem adnak választ arra, hogy igennel vagy nemmel szavaznak október 2-án.

Hozzátette: arra kérik a baloldali pártokat, hogy a népszavazás gáncsolása helyett, végre nyilatkozzanak őszintén arról, hogyan szavaznak.

Megjegyezte, a népszavazás nem a napi belpolitikai küzdelmekről szól, hanem nemzeti ügy, az Magyarország jövőjéről és Európáról is szól. A tét az - folytatta - , meg tudjuk-e őrizni Európát úgy, ahogy megismertük és szeretjük, illetve meg tudjuk-e védeni mindazt, ami magyarrá teszi Magyarországot.

Az államtitkár rögzítette: erős Európát szeretnének, egy olyat, amelyben Magyarország is erős; Európa azonban csak akkor lehet erős, ha képes megvédeni közösségeit, kultúráját és képes fenntartani a biztonságot.

Európa csak akkor lehet erős, ha képes meghallani az emberek aggodalmait. Ezért az október 2-ai népszavazás a demokrácia nagy napja is lehet - mondta.

(MTI)

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Öt késes támadás történt Németországban az éjszaka

Öt késes támadás történt Németországban az éjszaka

amerika, london, párizs

Szombat éjszaka és vasárnap virradóra Frankfurban, Kölben, Nürnbergben, Lingenben és Mülheim an der Ruhrban is késelés történt - írja a Focus.

Orbán Viktor családvédelmi intézkedéseit méltatta a cseh miniszterelnök

Orbán Viktor családvédelmi intézkedéseit méltatta a cseh miniszterelnök

amerika, london, párizs

A demográfiai problémák megoldása, a népességnövekedés irányába tett figyelemre méltó és pozitív lépésnek minősítette a magyar kormány közelmúltban bejelentett családpolitikai intézkedéseit Andrej Babis cseh miniszterelnök, az ANO mozgalom elnöke vasárnap Prágában mozgalma tisztújító közgyűlésén elmondott beszédében.

A francia rendőrség ezrével tartóztatja le a sárgamellényes tüntetőket

A francia rendőrség ezrével tartóztatja le a sárgamellényes tüntetőket

amerika, london, párizs

A francia belügyminiszter által közölt friss adatok alapján a hatóságok eddig 8400 sárgamellényes tüntetőt tartóztattak le az elmúlt három hónapban.

Deutsch: Timmermans az EP-választási győzelemért még a rasszista, antiszemita Jobbikkal való összeborulást is elfogadja

Deutsch: Timmermans az EP-választási győzelemért még a rasszista, antiszemita Jobbikkal való összeborulást is elfogadja

kétharmad

Deutsch Tamás szerint Frans Timmermans, az Európai Bizottság szocialista alelnöke, az Európai Szocialisták Pártjának csúcsjelöltje az európai parlamenti választási győzelemért "elfogadja és tudomásul veszi, hogy a magyarországi szocialisták összeborulnak a rasszista, antiszemita Jobbikkal".

Minden harmadik kiutasított migráns visszatér Németországba

A németek problémája nem egyedi: Ausztriában az év elején egy olyan migráns gyilkolt egy bevándorlási hivatalban, akit korábban már kiutasítottak az országból.

Le Pen egyetlen mondattal lefegyverezte baloldali kritikusait

Le Pen egyetlen mondattal lefegyverezte baloldali kritikusait

amerika, london, párizs

Marine Le Pent, a bevándorlásellenes Nemzeti Tömörülés párt vezetőjét parlamenti vizsgálóbizottság elé idézte a baloldal Franciaországban. Le Pen egyetlen mondatával elérte, hogy az idézést visszavonják és a baloldal megfutamodjon.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére