Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Brüsszel a migránsokkal akarja enyhíteni a munkaerőhiányt

2018. július 21. 18:00

Egy közép-portugáliai kisvárosban Idanha-a-Nova-ban a helyi dolgozók között egyre több a migráns.

A térség fejlesztése érdekében kísérleti programot indítottak. Egyesek már kilenc hónapja részesei a projektnek. Az illegális bevándorlók az EU áthelyezési programjának keretében érkeztek Portugáliába.

A városvezetés azt reméli, hogy a vidéki területek is vonzóak lesznek, nem csak a városok, mivel a program gyorsabb lakhatást és a mezőgazdasági szektorban való elhelyezkedést ígér.

Migránsokkal szerződünk, mert elhagyatott vidéken élünk, alacsony populációval és szükségünk van a fiatalokra. Az elején tartottunk attól, hogy jó munkaerőt képviselnek-e majd, de jók és ez egy hozzáadott értéke a térségnek"

-jelentette ki Pedro Guerra az illegális bevándorlókat alkalmazó, Hortas De Idanha menedzsere.

Jelenleg hat eritreai migráns dolgozik a területen, közülük ketten már menekültstátuszt kaptak.

A fentebb említett program résztvevői legalább dolgoznak, amit az Európába érkező illegális bevándorlók nagy részéről sajnos nem lehet elmondani.

Portugália miniszterelnöke,  Eduardo Cabrita tavaly kijelentette, hogy országa prioritásként kezeli az unió áthelyezési programját, amelyet azért hozott létre az EU, hogy az úgynevezett frontországokból, vagyis Olaszországból és Görögországból a menekülteket áttelepítsék az Unió más részeire. 

Fotó: AFP

Brüsszel és Angela Merkel fejében az az elképzelés él, hogy a migránsok jelentik a megoldást a munkaerőhiányra. A német kancellár nem hiába nyitotta meg Németország határait az illegális bevándorlók előtt 2015-ben. Azt remélték, hogy a bevándorlás megoldja a munkaerőhiányt. Azonban a rideg valóság Merkelt is arcon ütötte. Három év elteltével jól látszik, hogy ez egy illúzió volt. A "munkaerőhiány csökkentésére" érkező migránsok többsége nem dolgozik.

A legfőbb problémát a nyelvtudás hiányossága jelenti.Az elsődleges munkaerőpiacon az állások 80 százalékához szükséges egy minimális szintű német tudás, amit egyszerűbb tesztekkel vizsgálnak. Ezen a migránsok komoly százaléka fennakad. A német nyelvkurzusokra jelentkező tanulók 83 százaléka nem tudja megszerezni a szükséges nyelvtudást és a papírt ahhoz, hogy Németországban dolgozhasson. 2017-es adatok szerint Németországban a 2015-ben érkezett menekültek körében a munkaképes korúak 10 százaléka végez kereső tevékenységet.

Magyarország a migránsok helyett a magyar családokra költi a pénzt. A kormány átképzőprogramokkal és béremeléssel küzd a munkaerőhiány csökkentéséért, valamint a határon túli magyarok támogatásával igyekszik javítani a helyzeten, ahelyett, hogy idegen kultúrával rendelkező illegális bevándorlókat invitálna az országba.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Győzött az igazság Szeviép-ügyben

A bíróság azzal, hogy bűnösnek mondta ki az építőipari cég egykori vezetőit, igazságot szolgáltatott a Szeviép-ügy károsultjainak - jelentette ki Szabó Bálint kedden Szegeden.

A lengyelek is beintettek az ENSZ migránssimogatásának

A lengyel kormány úgy döntött, hogy nem támogatja az ENSZ globális migrációs csomagját - jelentették be Varsóban a keddi kabinetülést követően.

Szigorúbb keretek közé kell szorítani a techcégeket, mert ez már nem állapot

Szigorúbb keretek közé kell szorítani a techcégeket, mert ez már nem állapot

amerika, london, párizs

Tim Cook, az Apple vezetője szerint több szabályozásra van szükség a techiparban, jelenleg ugyanis szinte semmi nem védi a felhasználókat az ipar óriásaival szemben. Ugyanakkor egyre több visszás helyzet lát napvilágot: adatszivárgások, cenzúra, profilok törlései. A következő hónapok izgalmas témája lesz, hogy a Trump-adminisztráció milyen szabályozásokat fog hozni ezen a területen.

Izrael sem írja alá az ENSZ globális migrációs csomagját

Izrael sem írja alá az ENSZ globális migrációs csomagját

amerika, london, párizs

Izrael nem fogja aláírni az ENSZ globális migrációs megállapodását - idézte honlapján a Times of Israel című napilap Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök keddi közleményét.

Bajban lehet a DK, mert nincsenek is az ÁSZ-nál a párt elégett elszámolásai

Bajban lehet a DK, mert nincsenek is az ÁSZ-nál a párt elégett elszámolásai

kétharmad

Cáfolja az Állami Számvevőszék a Demokratikus Koalíciónak azt az állítását, miszerint a párt elszámolásához szükséges dokumentumok másolatai már az ÁSZ-nál lennének. A pártnak a szombati tűzben elégett könyvelésével kapcsolatban az ÁSZ közleményben figyelmeztette a DK-t arra, hogy pártként köteles biztonságosan megőrizni és bemutatni az elszámolását.

Brutális felvétel: hidzsábos nő robbantja fel magát rendőrök szeme láttára

Brutális felvétel: hidzsábos nő robbantja fel magát rendőrök szeme láttára

amerika, london, párizs

Döbbenetes felvétel látott napvilágot a sajtóban, melyen Karina Szpiridonova muszlim terrorista egy csecsenföldi rendőrségi ellenőrző pontot megközelítve, a figyelmeztetések ellenére, Allah nevében felrobbantja magát.

Multikulturális telepekké alakítaná az ENSZ a nemzetállamokat

Multikulturális telepekké alakítaná az ENSZ a nemzetállamokat

amerika, london, párizs

Az ENSZ globális migrációs paktuma a "puha jog" elvét követi, ám mindezt a "menekültlobbi", az NGO-k és a baloldali média nyomásgyakorlása révén később kőkemény, átfogó jogerőre lépés követi - írja a Junge Freheit főszerkesztője, Dieter Stein.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére