Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
közeleg a tél
 
 
 
 

Brit sajtó: Orbán újabb figyelmeztető lövést adott le Brüsszelre

2017. február 17. 13:28

Annak ellenére, hogy a balliberális és jobbikos politikusok lekicsinylően beszéltek Orbán Viktor évértékelőjéről, az Express című brit napilap kis híján egy héttel a rendezvény után is az ott elhangzottakkal foglalkozik.

Ahogyan arról korábban a 888.hu beszámolt, a magyar kormányfő évértékelője nemcsak Nagy-Britanniáig, hanem egészen az Egyesült Államokig is elért, tekintettel arra, hogy "Donald Trump lapja", a Breitbart is rendkívül kedvező beszámolót tett közzé, melyben kifejtették,

Orbán Viktor de facto, azaz gyakorlatilag Közép-Európa vezetőjévé vált.
Fotó: AFP

Ezt követően a brit konzervatív napilap, az Express arról ír, hogy a sikeres kényszerbetelepítést elutasító népszavazás után a magyar kormányfő az évértékelőjén újabb figyelmeztető lövéseket adott le Brüsszelnek. A lap kiemeli Orbán szavait, miszerint

a Brexit, a magyar népszavazás, majd az ezt követő olasz referendum is azon választók jóvoltából jött létre, akiknek elegük lett abból, hogy a politikai korrektség jegyében Brüsszel inkább elnyomja a hangjukat."

A lap hozzáteszi, Magyarország volt az első olyan nemzet, amelyik drótkerítést emelt a határszakaszának egy része köré, mellyel precedenst teremtett Európa-szerte, ugyanis több ország is csak ezután függesztette fel a schengeni egyezményt. A cikk a zárómondatában felidézi: 

Orbánnak hatalmas támogatottsága van, és a kormányfő szavai szerint az ország ki tudott kecmeregni az önsajnálatból, és sikerült magáévá tennie az akarás kultúráját."


OLVASTAD MÁR?

közeleg a tél
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Akad némi gond a svéd média sokszínűségével

Akad némi gond a svéd média sokszínűségével

amerika, london, párizs

,,Svédország a világ ­lelkiismerete" ismétli nagy előszeretettel a svéd média, mivel az ország betartja az ENSZ határozatait; a világbéke szószólója; a női egyenjogúság és a rasszizmus elleni küzdelem és a szolidaritás vezető országa; továbbá a környezetvédelem élharcosa. Svédországban fejlett és működőképes a demokrácia, a polgárok szabadon élnek, gondolkodnak.

Tusk: történelmi lépés született az EU-s csúcstalálkozón

Tusk: történelmi lépés született az EU-s csúcstalálkozón

amerika, london, párizs

Erősíteni fogják az Európai Unió védelmi dimenzióját.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Orbán: nincs egyetértés a migránsok elosztását illetően; Az Europol kimutatása szerint 2016-ban több volt a baloldali terrorcselekmény, mint a jobboldali; A versenyszférában is emelkedtek a reálbérek; Pénteken kiderül, hogy kik Simicska emberei a parlamentben. Ezek a nap legfontosabb hírei.

"Elitváltás" Franciaországban: Macron átvedlett szocikkal tölti fel kormányát

"Elitváltás" Franciaországban: Macron átvedlett szocikkal tölti fel kormányát

amerika, london, párizs

A politikai egyensúly, illetve a férfiak és a nők egyenlő arányának megtartása mellett a nyilvánosság számára ismeretlen személyeket nevezett ki szerda este Emmanuel Macron francia államfő a korrupciós gyanú miatt távozó négy tárcavezető helyére.

Nem vicc, a Merkel-féle CDU a hazafiság pártjaként mutatja be magát

Nem vicc, a Merkel-féle CDU a hazafiság pártjaként mutatja be magát

amerika, london, párizs

A német Kereszténydemokrata Unió (CDU) a felvilágosult hazafiság pártjaként mutatja be magát a szeptemberi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választást felvezető kampányban - hangzott el a CDU választási plakátjainak csütörtöki berlini bemutatóján.

Magyarázatot követelnek a lengyelek Macron közép-európaiakat becsmérlő szavaira

Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszter csütörtökön reményét fejezte ki, hogy Emmanuel Macron francia elnök magyarázatot ad a lengyelekről, magyarokról és más kelet-közép-európai népekről mondott szavaira, amikor az EU-csúcstalálkozón előreláthatólag találkozik Beata Szydlo lengyel miniszterelnökkel.

Dél-Korea is nagyobb nyomásgyakorlást vár Kínától Észak-Koreával kapcsolatban

Dél-Korea is nagyobb nyomásgyakorlást vár Kínától Észak-Koreával kapcsolatban

amerika, london, párizs

Moon Jae-in Dél-Korea frissen megválasztott elnöke Donald Trumppal együtt nagyobb nyomásgyakorlást vár Kínától Észak-Koreával kapcsolatban, hogy az beszüntesse nukleáris programját. Ahogyan arról már írtunk, Kínának ez kényes kérdés, hiszen ha komolyabb gazdasági szankciókkal sújtaná egyik legfontosabb kereskedelmi partnerét, annak ő maga is meginná a levét.

"Közép-Európának a józan észt kell képviselnie"

"Közép-Európának a józan észt kell képviselnie"

közeleg a tél

Közép-Európának fontos szerepet kell vállalnia Európa biztonságának és versenyképességének a helyreállításában, ezért erőteljesen fel kell lépnie a migráció leállítása, az Európai Unió bővítése, valamint a kontinens keleti és nyugati fele között gazdasági együttműködés erősítése érdekében - ezt az álláspontot képviseli Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Közép-európai Kezdeményezés (KEK) országainak csütörtöki minszki külügyminiszteri találkozóján.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére