Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#sport
#Orbán Viktor
#bevándorlás
#belföld
#Soros György
#külföld
#demográfia
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Brit lap: inkább ne nyerjünk a vb-n, mert akkor kezet kell fogni Putyinnal

2018. július 11. 11:45

A liberális brit lap, az Independent szerint diplomáciai rémálom lesz abból, ha az angolok megnyerik a vb-t, ebben az esetben ugyanis kezet kell fogni Putyinnal és át kell majd tőle venni "a novicsokkal mérgezett világbajnoki trófeát".

Szerencsére az Independent véleménycikkében nem őrül meg annyira a szerző, mint azt először gondolnánk. Az azonban világosan látszik, hogy a szerző bele akarja rángatni a labdarúgókat egy politikai, diplomáciai vitába. Miért kellene a sportolóknak beszállnia a két kormány vitájába, vádaskodásába?

Theresa May brit miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök.

Fotó: AFP

Amikor Szkripalékat megmérgezték egy szovjet tömegpusztító fegyverrel Salisbury városában, akkor olyan véleményeket lehetett hallani, hogy jobb lenne, ha Anglia bojkottálná az oroszországi labdarúgó-világbajnokságot. Vagy legalábbis érjék el, hogy más ország legyen a házigazda. Erre persze semmi esély nem kínálkozott – írja a lap. A szerző azon is elgondolkodott, hogy mi történik, ha megnyerik a tornát. Hiszen ekkor, a korábbi tornák alapján vélhetően Putyin adná át a trófeát és az aranyérmeket a győztes válogatottnak.

Mi történik, amikor majd haverkodni kell ezzel agresszív »majdhogynem diktátorral«? Vissza kellene utasítaniuk? Visszautasíthatják?"

– teszi fel a kérdést a szerző, amiből azonnal kitűnik, hogy szeretné belerángatni a sportolókat a két ország közötti csetepatéba.

A sportolóknak nem az lenne dolguk, és magának a modern sportnak nem az lenne az egyik lényege, hogy a pályán kell helytállni az ország becsületéért? Ott, a nemzeti mezt magukra öltve kell küzdeniük, nem pedig a pályán kívül, a meccs végeztével osztani az igét.

Ezek a gondolatok hasonlóak ahhoz, mint amikor 1980-ban az USA, majd 1984-ben pedig a Szovjetunió és a csatlósállamok bojkottálták az olimpiát. Értelme akkor ezek a politikai döntéseknek sem volt, egyedül a sportolók szívták meg, akik addigi életüket az olimpián való megmérettetésnek szentelték. Akkoriban számos keményen dolgozó sportember karrierjét, vágyait törte ketté az ostoba nyakaskodás.

Terhelt kapcsolat

Tény és való, hogy az Oroszország és Nagy-Britannia közötti kapcsolat 30 éves mélyponton van. Különösen a Szkripal család elleni merénylet tette taccsra a kétoldalú kapcsolatokat, amelynek nyomán az összes EU-s tagállam orosz diplomatákat utasított ki a területéről.

Mint ismert, Szergej Szkripal orosz-brit kettős ügynök volt, aki lányával 2010-ben telepedett le Nagy-Britanniában. 2018. március 4-én a volt kémet és lányát valaki megmérgezte a novicsok nevű idegméreggel. A tömegpusztító fegyvernek minősülő anyagot még a Szovjetunióban fejlesztették ki. A legnépszerűbb elmélet szerint az orosz titkosszolgálat akart így végezni Szkripallal, mert az korábban átállt a britekhez. (Új hazájába egy fogolycsere során került). Jelenleg az egyetlen nyom, amely az oroszokhoz köti a merényletet, az maga a gyilkos anyag, a novicsok. Ezt a szovjetek csak és kizárólag katonai célokra gyártották. Jelenleg számomra úgy tűnik, hogy inkább provokációról van szó, hiszen ha az oroszoknak érdekükben is állna elintézni Szkripalt és lányát, akkor sem valószínű, hogy megkockáztatják egy tömegpusztító fegyver becsempészését egy NATO-tagországba – ezzel kockáztatva a harmadik világháború kitörését. Persze az is lehet, hogy ezzel üzenetet akartak küldeni. Minden csak feltételezés, az oroszok hivatalosan tagadják, hogy ők hajtották volna végre a támadást.

Azóta további polgári személyek betegedtek meg a katonai idegméregtől, amikor vélhetően hozzáértek valahol, valamikor annak tartályához. Egyikük a napokban belehalt a gyilkos szerrel történt érintkezésbe.

Jelenleg a hatóságokon a sor, hogy bizonyítsák: valóban az oroszok, pontosabban az orosz állam volt az elkövető.

Bármi is a helyzet, jobb, ha a sportolókat kihagyják ebből. Koncentráljanak a labdarúgásra, ahhoz értenek. Demokráciából és szólásszabadságból pedig a saját vezetőiket is kioktathatnák.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Távolsági buszon késelt egy migráns Németországban

Tizennégyen megsérültek a támadásban, amely péntek kora délután történt Lübeckben.

Merkel: Európa többé már nem hagyatkozhat csak az Egyesült Államokra, mint egyedüli szuperhatalomra

Merkel: Európa többé már nem hagyatkozhat csak az Egyesült Államokra, mint egyedüli szuperhatalomra

amerika, london, párizs

A német kancellár több szempontból is érdekes nyilatkozattal zárta Berlinben a nyári szünet előtti politikai időszakot. Határozottan nem tetszését fejezte ki az EU elleni amerikai vámokkal szemben, ugyanakkor reményét fejezte ki az USA és Oroszország közötti közeledés iránt. A migráció kapcsán pedig már csak a szakképzett bevándorlók fogadásáról beszélt.

Líbiának már nagyon elege van a migránsokból

Líbiának már nagyon elege van a migránsokból

amerika, london, párizs

Fájez esz-Szarrádzs líbiai miniszterelnök a Bildnek adott interjújában elmondta, hogy Líbiában nem lesznek európai uniós menekülttáborok.

Nem véletlenül kérdezték fel a héten Soros Györgyöt

Nem véletlenül kérdezték fel a héten Soros Györgyöt

amerika, london, párizs

Ismert, a héten egy igen hosszú interjúszerű elbeszélés jelent meg Soros Györggyel a The New York Times (NYT) című lapban, amely megpróbálta elhomályosítani a magyar származású milliárdos piszkos múltját, pénzügyi üzelmeit, és egy idős, beteg, meg nem értett filantróp üzletember képét igyekezett prezentálni az olvasóknak.

Kiszivárgott Brüsszelből: Juncker töményet iszik víz helyett

Kiszivárgott Brüsszelből: Juncker töményet iszik víz helyett

amerika, london, párizs

A The Spectator nevű patinás brit hetilap Brüsszellel foglalkozó szakújságírója, Jean Quatremer helyi forrásokra hivatkozva azt írja, Jean-Claude Juncker alkoholizmusa szinte naponta téma az Európai Bizottság munkatársainak körében.

A migránsok miatt borulhat az egész schengeni egyezmény

A migránsok miatt borulhat az egész schengeni egyezmény

amerika, london, párizs

Szakértők szerint megszűnhet a belső határok nélküli Európa a német kormánypártok paktuma miatt, ugyanis egyre több uniós tagállam visszaállítja a határellenőrzést.

Simicska már elküldte a fiát Amerikába

Az oligarcha az Egyesült Államokba küldte fiát, Ádámot, hogy előkészítse számára a terepet.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére