Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A brit egyetemistáknak elegük lett a fehér filozófusokból, száműznék őket

2017. január 10. 08:28

LONDON, 08:28

Újabb dili ütötte fel a fejét Nagy-Britanniában, a University of London Orientalisztikai és Afrikai Tanulmányok Intézetének diákjai száműznék a fehér filozófusokat, és azt szeretnék, ha filozófiai tanulmányaik során az afrikai és ázsiai bölcselőket részesítenék előnyben a nyugati filozófia nagyjai, többek között Platón, Descartes és Kant helyett.

A diákok szerint a fehér filozófusok többségben vannak a tananyagban, mely felveti a rasszizmus vádját. Szerintük Nagy-Britanniának szembe kell néznie a gyarmati múltjával, az egyetem "dekolonizációja" pedig megköveteli a fekete és az ázsiai filozófusok előnyben részesítését.

Az egyetem hallgatói önkormányzatának (olyan HÖK-szerű sóhivatal) a 2017-es évre kitűzött céljai közt szerepel:

  • az egyetem „dekolonizációja” és
  • a fehér intézménnyel való konfrontáció.

A diákság azt szeretné, ha a fehér filozófusokat csak szükség esetén tanulnának, hiszen azok munkássága erős kritikai szemléltet igényel, főleg a felvilágosodás kori gondolkodóké. 

Hópehely generáció

A felsőoktatási intézmények tanárai szerint a 2010-es években felnőtté váló, a korábbinál sértődékenyebb, az övével ellentétes vélemény elfogadására képtelen "hópehely generáció" gúnynévvel illetett diákság rákényszeríti akaratát az egyetemekre. Az észszerűtlen követelésekhez pedig a liberális, ahogyan ők fogalmaznak a "szabadelvű" sajtó ad muníciót. Szinte minden követelésüket a média lereagálja, felnagyítja, és úgy kezeli, mintha valós probléma lenne. 

Több neves professzor is megszólalt a "filozófia fehértelenítésének" ügyében. Sir Roger Scruton aki korábban a Mandinernek adott interjút – tudatlanoknak nevezte a PC-ben (politikai korrektség) fürdő diákokat.  

Ha szerintük, létezik olyan gyarmati kontextus, amelyből Kanttól a Tiszta ész kritikája eredeztethető, szívesen meghallgatom”

– nyilatkozta.

Anthony Seldon alkancellár szerint komolyan fenyeget annak a veszélye, hogy a politikai korrektség ellenőrizhetetlenné válik. Szerinte úgy tudjuk megérteni az egykori világot, ha olyannak mutatjuk be, amilyen valójában volt, és nem írjuk át a történelmet aszerint, hogy milyen lehetett volna. 

Hiába tehát a polkorrekt attitűd, TGM-nek és Heller Ágnesnek Londonban sem lenne túl nagy sikere.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Egykettőre eljuthatnak a britek oda, hogy már nem csak nők lehetnek anyák

Nem csak Franciaország sziporkázik a maga szülő 1 és szülő 2 megnevezéseivel. A briteknél könnyen lehet, hogy jogi szempontból már nem csak nők válhatnak anyává.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak ma a legfontosabb hírek.

A csoportos nemi erőszakot elkövető 22 éves szíriai migránst kiskorúként kezelik a német bíróságon

A csoportos nemi erőszakot elkövető 22 éves szíriai migránst kiskorúként kezelik a német bíróságon

amerika, london, párizs

A Baden-Württemberg tartománybeli Freiburgban 2018. október 14-re virradó éjjel csoportosan megerőszakoltak egy 18 éves német lányt. Az tettesek közül heten szíriai migránsok voltak. A 22 éves elsőrendű gyanúsítottat kiskorúként fogják kezelni a német bíróságon, mivel a bűntény elkövetésekor még nem számított nagykorúnak.

"Bud Spencer egy jóságos óriás volt, aki szerette a magyarokat"

"Bud Spencer egy jóságos óriás volt, aki szerette a magyarokat"

csak neked, csak most

Nemsokára a mozikba kerül a "Piedone nyomában" című, Bud Spencer életét feldolgozó portréfilm. Ez alkalomból beszélgettünk Király Leventével, a film rendezőjével, hogy rávilágítsunk pár dologra: milyen ember is volt Bud Spencer, azaz Carlo Pedersoli a magánéletében, hogyan viszonyult családjához, a magyarokhoz és a kereszténységhez.

Van egy komoly mulasztása a Magyar Tudományos Akadémiának, amiről mélyen hallgat

Az ellenzéki sajtó tele van az MTA működését átláthatóbbá tenni akaró kormányzati szándék elleni politikai sivalkodással. A ballib megmondóemberek reggeltől estig a tudomány szabadságát féltik a Fidesz képzeletbeli diktatúrájától, miközben viszont arról mélyen hallgatnak, hogy a valóságban az MTA tevékenysége teljesen átláthatatlan, nem utolsósorban azért, mert az Akadémia évtizedek óta nem hajlandó kommunikálni semmit a tevékenységéről a közvélemény felé.

Szijjártó: Sorost a víziója miatt kritizálja a magyar kormány

Szijjártó: Sorost a víziója miatt kritizálja a magyar kormány

kétharmad

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Jerusalem Post című izraeli lapnak nyilatkozva elmondta, hogy a magyar kormánynak Soros György nézeteivel van problémája, nem pedig a milliárdos származásával.

Miért fáj az Indexnek, ha muszlim migránsok helyett magyarokon segítünk?

Miért fáj az Indexnek, ha muszlim migránsok helyett magyarokon segítünk?

kinyílott a pitypang

Hatalmas sivalkodásba kezdtek az idegenszívű propagandagyárak amiatt, mert a kormány - a magyar honosítási törvényekkel összhangban - venezuelai magyaroknak nyújtott segítséget.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére