Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A brit egyetemistáknak elegük lett a fehér filozófusokból, száműznék őket

2017. január 10. 08:28

LONDON, 08:28

Újabb dili ütötte fel a fejét Nagy-Britanniában, a University of London Orientalisztikai és Afrikai Tanulmányok Intézetének diákjai száműznék a fehér filozófusokat, és azt szeretnék, ha filozófiai tanulmányaik során az afrikai és ázsiai bölcselőket részesítenék előnyben a nyugati filozófia nagyjai, többek között Platón, Descartes és Kant helyett.

A diákok szerint a fehér filozófusok többségben vannak a tananyagban, mely felveti a rasszizmus vádját. Szerintük Nagy-Britanniának szembe kell néznie a gyarmati múltjával, az egyetem "dekolonizációja" pedig megköveteli a fekete és az ázsiai filozófusok előnyben részesítését.

Az egyetem hallgatói önkormányzatának (olyan HÖK-szerű sóhivatal) a 2017-es évre kitűzött céljai közt szerepel:

  • az egyetem „dekolonizációja” és
  • a fehér intézménnyel való konfrontáció.

A diákság azt szeretné, ha a fehér filozófusokat csak szükség esetén tanulnának, hiszen azok munkássága erős kritikai szemléltet igényel, főleg a felvilágosodás kori gondolkodóké. 

Hópehely generáció

A felsőoktatási intézmények tanárai szerint a 2010-es években felnőtté váló, a korábbinál sértődékenyebb, az övével ellentétes vélemény elfogadására képtelen "hópehely generáció" gúnynévvel illetett diákság rákényszeríti akaratát az egyetemekre. Az észszerűtlen követelésekhez pedig a liberális, ahogyan ők fogalmaznak a "szabadelvű" sajtó ad muníciót. Szinte minden követelésüket a média lereagálja, felnagyítja, és úgy kezeli, mintha valós probléma lenne. 

Több neves professzor is megszólalt a "filozófia fehértelenítésének" ügyében. Sir Roger Scruton aki korábban a Mandinernek adott interjút – tudatlanoknak nevezte a PC-ben (politikai korrektség) fürdő diákokat.  

Ha szerintük, létezik olyan gyarmati kontextus, amelyből Kanttól a Tiszta ész kritikája eredeztethető, szívesen meghallgatom”

– nyilatkozta.

Anthony Seldon alkancellár szerint komolyan fenyeget annak a veszélye, hogy a politikai korrektség ellenőrizhetetlenné válik. Szerinte úgy tudjuk megérteni az egykori világot, ha olyannak mutatjuk be, amilyen valójában volt, és nem írjuk át a történelmet aszerint, hogy milyen lehetett volna. 

Hiába tehát a polkorrekt attitűd, TGM-nek és Heller Ágnesnek Londonban sem lenne túl nagy sikere.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A férfinek inget, a nőnek bikinit ajánlott a ruhabolt: erre elszabadult a feministák pokla

A férfinek inget, a nőnek bikinit ajánlott a ruhabolt: erre elszabadult a feministák pokla

amerika, london, párizs

Nagyon kiakadt egy magát nőjogi egyesületnek hívó feminista gittegylet a Marks & Spencer egyik kirakata miatt.

Magyar film készült Bud Spencerről

Magyar film készült Bud Spencerről

szabad vasárnap

A premier péntek este lesz az M5 kulturális csatornán.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Erről szólt a mai nap.

A Soros-féle migránstaxi a bevándorlókat pátyolgatja, a környezetet nem

A Soros-féle migránstaxi a bevándorlókat pátyolgatja, a környezetet nem

amerika, london, párizs

Az olasz ügyészség azzal vádolta meg az Orvosok Határok Nélkül nevű Soros-szervezetet, hogy hajójuk, a migránsokat rendszeresen taxiztató Aquarius a szicíliai Cataniában illegálisan rakott le veszélyes, mérgező anyagokat a szemétbe keverve.

Újabb tagokkal bővült Botka László börtönválogatottja

A mai napon utolérte a szegedi szocialistákat és Botka László udvari beszállítóját az igazság: a szegedi járásbíróság minősített csődbűntett miatt 5 év 2 hónap szabadságvesztésre ítélte Ujhelyi István szocialista képviselő sameszait és Botka László udvari beszállítóit, Pistrui Lászlót, Baranyi Sándort, és Oltványi Józsefet.

Az egyik legnagyobb iszlám országban naponta sor kerül egy becsületgyilkosságra

Az egyik legnagyobb iszlám országban naponta sor kerül egy becsületgyilkosságra

amerika, london, párizs

Egy 26 éves muszlim lány a családja akarta ellenére összeházasodott a szerelmével. Ezért az édesanyja és a testvérei becsületből brutálisan meggyilkolták. Az egyik legnépesebb iszlám országban, Pakisztánban szinte mindennaposak az ilyen esetek. Az Európába érkező migránsok egyik legnagyobb csoportját pedig a pakisztániak teszik ki.

"Európa külső határainak védelme elsőbbséget kell, hogy élvezzen"

"Európa külső határainak védelme elsőbbséget kell, hogy élvezzen"

kétharmad

Szijjártó Péter kedden találkozott szlovén kollégájával, Miro Cerarral, akivel egyetért abban, hogy Európa külső határainak védelme elsőbbséget kell, hogy élvezzen, Európának meg kell tudnia védeni külső határait.

TGM és a magyar értelmiség örök tragédiája

TGM és a magyar értelmiség örök tragédiája

piszkostizenkettő

A Jóisten nemcsak ételt-italt és tetőt ad a fejünk fölé, hanem gondoskodik a színvonalas szórakoztatásunkról is: ezért találta ki nekünk a magyar ellenzéki figurákat.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére