Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A brit egyetemistáknak elegük lett a fehér filozófusokból, száműznék őket

2017. január 10. 08:28

LONDON, 08:28

Újabb dili ütötte fel a fejét Nagy-Britanniában, a University of London Orientalisztikai és Afrikai Tanulmányok Intézetének diákjai száműznék a fehér filozófusokat, és azt szeretnék, ha filozófiai tanulmányaik során az afrikai és ázsiai bölcselőket részesítenék előnyben a nyugati filozófia nagyjai, többek között Platón, Descartes és Kant helyett.

A diákok szerint a fehér filozófusok többségben vannak a tananyagban, mely felveti a rasszizmus vádját. Szerintük Nagy-Britanniának szembe kell néznie a gyarmati múltjával, az egyetem "dekolonizációja" pedig megköveteli a fekete és az ázsiai filozófusok előnyben részesítését.

Az egyetem hallgatói önkormányzatának (olyan HÖK-szerű sóhivatal) a 2017-es évre kitűzött céljai közt szerepel:

  • az egyetem „dekolonizációja” és
  • a fehér intézménnyel való konfrontáció.

A diákság azt szeretné, ha a fehér filozófusokat csak szükség esetén tanulnának, hiszen azok munkássága erős kritikai szemléltet igényel, főleg a felvilágosodás kori gondolkodóké. 

Hópehely generáció

A felsőoktatási intézmények tanárai szerint a 2010-es években felnőtté váló, a korábbinál sértődékenyebb, az övével ellentétes vélemény elfogadására képtelen "hópehely generáció" gúnynévvel illetett diákság rákényszeríti akaratát az egyetemekre. Az észszerűtlen követelésekhez pedig a liberális, ahogyan ők fogalmaznak a "szabadelvű" sajtó ad muníciót. Szinte minden követelésüket a média lereagálja, felnagyítja, és úgy kezeli, mintha valós probléma lenne. 

Több neves professzor is megszólalt a "filozófia fehértelenítésének" ügyében. Sir Roger Scruton aki korábban a Mandinernek adott interjút – tudatlanoknak nevezte a PC-ben (politikai korrektség) fürdő diákokat.  

Ha szerintük, létezik olyan gyarmati kontextus, amelyből Kanttól a Tiszta ész kritikája eredeztethető, szívesen meghallgatom”

– nyilatkozta.

Anthony Seldon alkancellár szerint komolyan fenyeget annak a veszélye, hogy a politikai korrektség ellenőrizhetetlenné válik. Szerinte úgy tudjuk megérteni az egykori világot, ha olyannak mutatjuk be, amilyen valójában volt, és nem írjuk át a történelmet aszerint, hogy milyen lehetett volna. 

Hiába tehát a polkorrekt attitűd, TGM-nek és Heller Ágnesnek Londonban sem lenne túl nagy sikere.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Trump bevetné a hadsereget a mexikói határnál a migránsokat segítő fegyveresek miatt

Trump bevetné a hadsereget a mexikói határnál a migránsokat segítő fegyveresek miatt

amerika, london, párizs

Egyre több esetben fegyveresek segítik az Egyesült Államok területére illegálisan belépni szándékozó migránsokat a mexikói-amerikai határon. Donald Trump emiatt az USA hadseregének a bevetését fontolgatja.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

Nyilvánosságra került az Iszlám Állam videója, amelyben hűséget esküdtek a Srí Lanka-i merénylők

Nyilvánosságra került az Iszlám Állam videója, amelyben hűséget esküdtek a Srí Lanka-i merénylők

amerika, london, párizs

Az iszlám szélsőségesek világszerte büszkén osztják meg egymás között azt a videót, amelyben a merénylet előtt felesküdnek az Iszlám Állam zászlajára a Srí Lanka-i merényletsorozat végrehajtói.

Márki-Zay Péter a bíróság szerint is hazudott

A helyi kórház jó hírnevét sértő kijelentései mellett két másik ügyben is elmarasztalta a Szegedi Ítélőtábla Márki-Zay Péter "független" hódmezővásárhelyi polgármestert.

Angliában tanult az egyik Srí Lanka-i terrorista

Angliában tanult az egyik Srí Lanka-i terrorista

amerika, london, párizs

Ezt az ázsiai ország védelmi minisztere jelentette be, azonban nem részletezte, melyik terroristáról van szó, valamint melyik brit egyetemre járt a merénylő.

A Magyarországon elkapott szír terrorista letartóztatását meghosszabbították

Három hónappal meghosszabbították a Magyarországon elfogott, terrorcselekménnyel gyanúsított szír férfi, Hasszán F. letartóztatását.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére