Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Botrány Szegeden: eltűntek a Mars téri dózer közérdekű adatai a rendőrségről

2018. február 2. 13:22

Úgy látszik, a Botka-féle városvezetésnek semmi sem szent.
Az eltűnt közérdekű adatokból kiderülhetett volna, hogy ki, hogyan és mikor adott utasítást a híres Mars téri dózerolás rendőri biztosítására.

Néhány héttel ezelőtt a károsult kereskedők közérdekű adatigénylést nyújtottak be annak érdekében, hogy kiderítsék, hogy milyen alapon rendelte ki az éj leple alatt a Botka-féle városvezetés 2009-ben a rendőröket a piacra, és a hatóság miért nem védte meg az árusok törvényben garantált jogait és építményeit.

A károsultak közérdekű adatigényléssel fordultak dr. Piros Attila dandártábornokhoz, az újonnan kinevezett Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjéhez.

A Mars téri kereskedők most arról tájékoztatták a SzegedMa.hu-t, hogy dr. Piros Attila rendőrfőkapitány dokumentumok helyett döbbenetes válaszlevelet küldött számukra. A levélből ugyanis kiderült, hogy a közérdekű adatokat leselejtezték és megsemmisítették a rendőrségnél.

A dandártábornok azt írta levélben, hogy a 2009-es piaci dózerolás idején hatályban lévő rendőrségi irattározási szabályzat alapján jártak el, és emiatt selejtezték le az iratokat.

A károsultak szerint azonban a vonatkozó szabályzat pont az ellenkezőjét tartalmazza, mint amit a rendőrség állít. A jogszabály úgy rendelkezik, hogy az általuk igényelt adatokat, az ügy lezárása után 3-5 évig őrizni, irattározni kell, és csak utána lehet selejtezni. A Mars téri bontás kapcsán azonban bizonyított, hogy a mai napig büntetőeljárás van folyamatban, ráadásul az utóbbi években több alkalommal folytattak nyomozást, tavaly decembertől pedig a Pest megyei rendőrség is vizsgálódik. Tehát az ügy még ma is tart, nem került lezárásra. Így az iratokat a szegedi rendőrség nem selejtezhette volna le. Sajnos az ilyen húzások nem újak Szegeden, sőt már megszokottá váltak mióta Botka László a város polgármestere.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap
A dózerolás által nincstelenné tett árusok azért akarták kikérni a dokumentumokat, mert szerintük azokból kiderült volna, hogy ki, hogyan és mikor adott utasítást a dózerolás rendőri biztosítására.

A kereskedők most azt fontolgatják, hogy büntetőfeljelentést tesznek a dokumentumok eltűnése miatt, illetve vizsgálatot kezdeményeznek a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (NAIH) is.

A szegedi Mars téri piac ledózerolása miatt jelenleg két büntetőeljárás is folyik, de az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) is vizsgálódik a beruházás kapcsán. Az egyik eljárást különösen nagy vagyoni hátrányt okozó csalás, költségvetési csalás és hivatali visszaélés gyanújával a Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja, a másik ügyben rongálás gyanújával a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság jár el.

(SzegedMa, Délmagyar)

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak ma a legfontosabb hírek!

Csak a független és büszke nemzetek menthetik meg a nyugati civilizációt

Csak a független és büszke nemzetek menthetik meg a nyugati civilizációt

amerika, london, párizs

A nyugati civilizációt fenyegető legfőbb veszély az önfeladás: a kultúra, a hit, a hagyományok, a mítoszok és a szimbólumok eltűnése.

Totális káosz a Momentum kampányelszámolása

Totális káosz a Momentum kampányelszámolása

kétharmad

Mint kiderült, a Momentum Mozgalom állami támogatása felfüggesztésre került, mivel nem tudtak elszámolni a kampánycélra felhasznált közpénzekkel. Az eset kapcsán nagyító alá vettük a párt honlapján található, az Állami Számvevőszéknek (ÁSZ) megküldött részletes kimutatásokat. Még laikus szemmel is elég nagy káoszt találtunk.

Francia sajtó: öngyilkossági hullám söpör végig az országon

A sárgamellényes tüntetők főként a városban élő franciák problémáival hozakodtak elő. A vidéki Franciaország azonban szintén nincs jó helyzetben. A France24 hírportál riportjából kiderül, hogy átlagosan kétnaponta öngyilkos lesz egy francia gazdálkodó. A híroldal "öngyilkossági járványról" ír.

Őrizetbe vették Macron botrányba keveredett extestőrét

Őrizetbe vették Macron botrányba keveredett extestőrét

amerika, london, párizs

Alexandre Benallát letartóztatták, mert luxuskörülmények között, diplomata-útlevéllel repült a közép-afrikai Csád Köztársaságba karácsony környékén.

A magyar ballibek számára továbbra is hős a terrorizmusért elítélt Ahmed H.

A magyar ballibek számára továbbra is hős a terrorizmusért elítélt Ahmed H.

piszkostizenkettő

A terrorizmus miatt jogerősen elítélt Ahmed H. hamarosan szabadul, de neki és az őt Magyarországon támogató migránssimogató erőknek ez nem elég. Ahmed H. jó hírnevének megsértésére hivatkozva még pénzt követelnek a magyar államtól, miközben mindenáron hőst akarnak csinálni a terrorcselekményért elítélt zavargóból.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére