Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
kétharmad
 
 
 
 

Botkának különleges problémái lehetnek a parkolással

888.hu

2017. augusztus 8. 09:28

Korábban parkolóbérletek jogtalan és korrupt osztogatásáért került gyanúba a szegedi polgármester, most pedig működésképtelen parkolóautomatákat telepített a városba. Úgy látszik, Botka képtelen helyesen eljárni, ha parkolásról van szó. És ez még csak a jéghegy csúcsa.

Botka megint beleszaladt a legnagyobb mumusába, a parkolásba. A parkolóbérletes botrány jelenleg is húzódik, ennek tetejébe pedig 136 új parkolóautomatát telepítettek, ami tök jó dolog lenne... Persze, ha működnének. Jelenleg nincs olyan nap, hogy ne lenne gond a 136 kihelyezett parkolóautomatából legalább eggyel. Fejetlenség uralkodik a városban parkolás terén az automaták miatt, melyek közül egyet rossz helyre telepítettek, ezért azt át kellett helyezni.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A két hónapja működő parkolórendszer már egy nagy üzemzavaron túl van, és ahogy Majó-Petri Zoltán, a Szegedi Közlekedési Kft. ügyvezetője a Szegedma.hu kérdésére felidézte, akkor több mint 40 automatánál nem lehetett jegyet váltani egy biztonsági szoftverfrissítést kötvetően. A német gyártó berendezései akkor nemcsak Szegeden álltak le egyébként, hanem az Egyesült Arab Emírségekben is, ahova 3800 automatát szállított ugyanaz a társaság.

"Ez egy komplex rendszer, több szolgáltatónak kell együttműködnie, így banknak és a mobilszolgáltatónak, ráadásul a szoftveres környezet is bonyolult. Az eddigi tapasztalatokat elemezve elmondható, a telepített 136 automatából napközben 132-134 berendezés folyamatosan működőképes, vagyis akadnak meghibásodások. Éppen ezért tartalék kijelző, érmevizsgáló és nyomtató is van Szegeden, hogy szükség esetén cserélni tudják azokat a kollégáink" – részletezte Petri

Az Origo ezzel kapcsolatos kérdésére Szabó Bálint jogász elmondta, hogy Szegeden gyakorlatilag lehetetlenné tették a parkolást.

Fotó: Kovacs Ferenc SZEGEDMA.HU
Magyarországon utolsóként Szegeden szüntették meg a kizárólagosan papíralapú parkolási jegyrendszert.

A modern automaták Szabó Bálint, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője szerint hiába kerültek 200 millió forintba, egy hónap alatt számos probléma kiderült.

Ha meghibásodik egy automata – ami minden nap előfordul –, akkor grafikákkal jelölik meg, hogy a sofőrnek, hol kell jegyet váltania. A parkolóőrök ebben az esetben is büntetnek, ha nincs időben a parkolójegy kiváltva"

– nyilatkozta a jogász. Szabó szerint maga a parkolás is nagyon drága, az egyik legdrágább az országban. Mindeközben ismert a parkolóbérletes botrány, amiben Botkáék éves jegyeket osztogattak ingyen a haveroknak és a családtagoknak. Ezzel az üggyel jelenleg is foglalkozik a bíróság.

Az új parkolóautomaták működésképtelensége olyannyira feldühítette a lakosságot, hogy többet át is kereszteltek "sarcoló automatának".

Forrás: Origo

Naponta átlagosan 2400-2600 parkolójegyet váltanak Szegeden, bankkártyás tranzakcióból pedig 3-400 van napi szinten, amelynek a lassúságát már többen kritizálták és tettek panaszt a helyi közlekedési társaságnál. Szintén kifogásolták a lakosok azt az új gyakorlatot, hogy maximum 4 órát lehet csak parkolni akár jegyet váltunk, akár a mobilparkolást választjuk.

Félrebeszélés

Majó-Petri Zoltán, a Szegedi Közlekedési Kft. ügyvezetője a felmerülő problémákkal kapcsolatban megjegyezte, a közgyűlési többség döntött tavaly ősszel a napijegy megszüntetéséről, szerinte egyébként erre jogos igény a klinikák környékén lehet, ott ugyanis nem kalkulálható, hogy mennyit kell várni egy vizsgálatra. A Szegedma kérdésére Majó-Petri Zoltán elmondta, átlagosan 2000 parkolást indítanak el mobiltelefonról minden hétköznap, ezek 10%-ánál kitöltik a négy órát, azt azonban nem lehet tudni, hogy a start-stop rendszert még szoknia kell egyeseknek, vagy tényleg ennyi időt akarnak várakozni – mondta Majó-Petri.

(Szegedma; Origo)

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Sok múlik a Stop Soros törvény elfogadásán

Sok múlik a Stop Soros törvény elfogadásán

kétharmad

A Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítvány csak azt követően dönt a távozásról, hogy az Országgyűlés jóváhagyja-e a bevándorláspárti NGO-kra vonatkozó Stop Soros törvényt.

Beszéljünk a "gyűlöletpropagandáról"!

Beszéljünk a "gyűlöletpropagandáról"!

piszkostizenkettő

Lassan tényleg a végére érünk a "Mi miatt vesztett az ellenzék?" című tragikomédiának.

Minority SafePack: remény az őshonos nemzeti kisebbségeknek

Minority SafePack: remény az őshonos nemzeti kisebbségeknek

kétharmad

A kezdeményezésről tartott pénteki tanácskozáson Kövér László házelnök mondott beszédet.

Feloszlatja magát az ETA baszk terrorszervezet

Elismerte felelősségét és bocsánatot kért az "okozott károkért" a feloszlatására készülő Baszk Haza és Szabadság (ETA) terrorszervezet pénteki közleményében, amelyet baszk újságoknak juttatott el.

Így tiltakoztak Marosvásárhelyen az egyetemegyesítés ellen

Így tiltakoztak Marosvásárhelyen az egyetemegyesítés ellen

kétharmad

Az egyetem hallgatói szerint nem tájékoztatta őket érdemben az intézmény vezetősége a készülő döntésről, ami ellen csendes gyertyagyújtással tiltakoztak. Magyarországi szervezet is megszólalt az ügyben.

Szombaton újabb ellenzékváltó tüntetés lesz

Szombaton újabb ellenzékváltó tüntetés lesz

piszkostizenkettő

Kormányváltónak hirdetik, de valójában ellenzékváltó lesz az a szombati tüntetés, amely civil helyett csak álcivil lesz. A szoci szervezőapparátus által lebonyolított és a Soros-hálózat által finanszírozott tüntikézés sztárja az a függetlennek hazudott Márki-Zay Péter lesz, aki valójában sok minden, csak nem független. Úgy látszik, már Sorosnak is elege van a magyar balliberális ellenzéki pártokból.

A svédek megelégelték, hogy állandóan lövöldöznek az utcákon

Csatatérré váltak a nagyvárosok utcái, ezért szigorítják az illegális fegyvertartásért és a fegyveres visszaélésért kiszabható büntetési tételeket.

Gyárfás Tamás lakhelyelhagyási tilalmat kapott

Gyárfás Tamás lakhelyelhagyási tilalmat kapott

kétharmad

A bíróság ma arról döntött, hogy Gyárfás Tamás maradhat-e a házi őrizetben vagy rács mögé kell vonulnia. A Magyar Úszó Szövetség egykori elnökét azzal gyanúsítják, hogy ő volt a felbujtó Fenyő János médiamogul egykori meggyilkolásának ügyében.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére