Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
közeleg a tél
 
 
 
 

Botkának különleges problémái lehetnek a parkolással

888.hu

2017. augusztus 8. 09:28

Korábban parkolóbérletek jogtalan és korrupt osztogatásáért került gyanúba a szegedi polgármester, most pedig működésképtelen parkolóautomatákat telepített a városba. Úgy látszik, Botka képtelen helyesen eljárni, ha parkolásról van szó. És ez még csak a jéghegy csúcsa.

Botka megint beleszaladt a legnagyobb mumusába, a parkolásba. A parkolóbérletes botrány jelenleg is húzódik, ennek tetejébe pedig 136 új parkolóautomatát telepítettek, ami tök jó dolog lenne... Persze, ha működnének. Jelenleg nincs olyan nap, hogy ne lenne gond a 136 kihelyezett parkolóautomatából legalább eggyel. Fejetlenség uralkodik a városban parkolás terén az automaták miatt, melyek közül egyet rossz helyre telepítettek, ezért azt át kellett helyezni.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A két hónapja működő parkolórendszer már egy nagy üzemzavaron túl van, és ahogy Majó-Petri Zoltán, a Szegedi Közlekedési Kft. ügyvezetője a Szegedma.hu kérdésére felidézte, akkor több mint 40 automatánál nem lehetett jegyet váltani egy biztonsági szoftverfrissítést kötvetően. A német gyártó berendezései akkor nemcsak Szegeden álltak le egyébként, hanem az Egyesült Arab Emírségekben is, ahova 3800 automatát szállított ugyanaz a társaság.

"Ez egy komplex rendszer, több szolgáltatónak kell együttműködnie, így banknak és a mobilszolgáltatónak, ráadásul a szoftveres környezet is bonyolult. Az eddigi tapasztalatokat elemezve elmondható, a telepített 136 automatából napközben 132-134 berendezés folyamatosan működőképes, vagyis akadnak meghibásodások. Éppen ezért tartalék kijelző, érmevizsgáló és nyomtató is van Szegeden, hogy szükség esetén cserélni tudják azokat a kollégáink" – részletezte Petri

Az Origo ezzel kapcsolatos kérdésére Szabó Bálint jogász elmondta, hogy Szegeden gyakorlatilag lehetetlenné tették a parkolást.

Fotó: Kovacs Ferenc SZEGEDMA.HU
Magyarországon utolsóként Szegeden szüntették meg a kizárólagosan papíralapú parkolási jegyrendszert.

A modern automaták Szabó Bálint, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője szerint hiába kerültek 200 millió forintba, egy hónap alatt számos probléma kiderült.

Ha meghibásodik egy automata – ami minden nap előfordul –, akkor grafikákkal jelölik meg, hogy a sofőrnek, hol kell jegyet váltania. A parkolóőrök ebben az esetben is büntetnek, ha nincs időben a parkolójegy kiváltva"

– nyilatkozta a jogász. Szabó szerint maga a parkolás is nagyon drága, az egyik legdrágább az országban. Mindeközben ismert a parkolóbérletes botrány, amiben Botkáék éves jegyeket osztogattak ingyen a haveroknak és a családtagoknak. Ezzel az üggyel jelenleg is foglalkozik a bíróság.

Az új parkolóautomaták működésképtelensége olyannyira feldühítette a lakosságot, hogy többet át is kereszteltek "sarcoló automatának".

Forrás: Origo

Naponta átlagosan 2400-2600 parkolójegyet váltanak Szegeden, bankkártyás tranzakcióból pedig 3-400 van napi szinten, amelynek a lassúságát már többen kritizálták és tettek panaszt a helyi közlekedési társaságnál. Szintén kifogásolták a lakosok azt az új gyakorlatot, hogy maximum 4 órát lehet csak parkolni akár jegyet váltunk, akár a mobilparkolást választjuk.

Félrebeszélés

Majó-Petri Zoltán, a Szegedi Közlekedési Kft. ügyvezetője a felmerülő problémákkal kapcsolatban megjegyezte, a közgyűlési többség döntött tavaly ősszel a napijegy megszüntetéséről, szerinte egyébként erre jogos igény a klinikák környékén lehet, ott ugyanis nem kalkulálható, hogy mennyit kell várni egy vizsgálatra. A Szegedma kérdésére Majó-Petri Zoltán elmondta, átlagosan 2000 parkolást indítanak el mobiltelefonról minden hétköznap, ezek 10%-ánál kitöltik a négy órát, azt azonban nem lehet tudni, hogy a start-stop rendszert még szoknia kell egyeseknek, vagy tényleg ennyi időt akarnak várakozni – mondta Majó-Petri.

(Szegedma; Origo)

OLVASTAD MÁR?

közeleg a tél
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

"Mindent meg kell tenni az otthonaikból elüldözött keresztények hazatéréséért"

"Mindent meg kell tenni az otthonaikból elüldözött keresztények hazatéréséért"

szabad vasárnap

Mindent meg kell tenni azért, hogy az otthonaikból elüldözött keresztények hazatérhessenek - jelentette ki Erdő Péter bíboros, prímás az ökumenikus imahét megnyitóján vasárnap este a budapesti Szent István-bazilikában.

A szexuális zaklatási botrányokból is Trump-ellenes mozgalmat faragnak

A szexuális zaklatási botrányokból is Trump-ellenes mozgalmat faragnak

amerika, london, párizs

A nemrégiben napvilágot látott szexuális zaklatási botrányok megrázták a világot, de egyesek arra akarják felhasználni az egészet, hogy Donald Trump ellen szervezkedjenek.

A H&M után most egy olasz kozmetikai céget vádolnak rasszizmussal

A Wycon Cosmetics egy fekete körömlakkal csapta ki a biztosítékot a libsiknél.

Bajorország saját maga gondoskodna határai megvédéséről

Bajorország saját maga gondoskodna határai megvédéséről

amerika, london, párizs

Az új bajor miniszterelnök létre szeretne hozni egy saját bajor határőrséget, illetve egy menekült- és kitoloncolási hivatalt.

Kövér: a magyar a megmaradás nemzete

Kövér: a magyar a megmaradás nemzete

közeleg a tél

A történelem ugyan szétválasztotta és szétszórta, de a kultúrájuk megtartja a magyarokat, ezért a magyarság nem a szétesés és a szétszóródás, hanem a megmaradás nemzete - jelentette ki Kövér László a felvidéki Dunaszerdahelyen, ahol köszöntőt mondott a magyar kultúra napja alkalmából rendezett ünnepségen vasárnap.

Gond volt a migránsokkal, ezért nem fogad be több illegális bevándorlót a német város

A migránsok felborzolták a kedélyeket Cottbusban, ezért a lakosok nem akarnak több illegális bevándorlót befogadni.

Titokban tárgyalt Simicska embereivel Hadházy Ákos, az LMP politikusa

Titokban tárgyalt Simicska embereivel Hadházy Ákos, az LMP politikusa

közeleg a tél

Hadházy Ákos a hétvégén titkos politikai egyeztetésen vett részt Simicska Lajos politikai, üzleti és médiabirodalmának legfontosabb vezetőivel. A tét az LMP függetlenségének feladása.

Több mint száz párt futna neki az olasz választásoknak

Több mint száz olaszországi politikai formáció regisztrálta magát vasárnapig a márciusi parlamenti választásra, amelyen jelöltként Paolo Gentiloni jelenlegi miniszterelnök is indul. A felmérések szerint nagy meglepetésnek azonban a volt miniszterelnök, Silvio Berlusconi számít.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére