Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
közeleg a tél
 
 
 
 

Botkának különleges problémái lehetnek a parkolással

888.hu

2017. augusztus 8. 09:28

Korábban parkolóbérletek jogtalan és korrupt osztogatásáért került gyanúba a szegedi polgármester, most pedig működésképtelen parkolóautomatákat telepített a városba. Úgy látszik, Botka képtelen helyesen eljárni, ha parkolásról van szó. És ez még csak a jéghegy csúcsa.

Botka megint beleszaladt a legnagyobb mumusába, a parkolásba. A parkolóbérletes botrány jelenleg is húzódik, ennek tetejébe pedig 136 új parkolóautomatát telepítettek, ami tök jó dolog lenne... Persze, ha működnének. Jelenleg nincs olyan nap, hogy ne lenne gond a 136 kihelyezett parkolóautomatából legalább eggyel. Fejetlenség uralkodik a városban parkolás terén az automaták miatt, melyek közül egyet rossz helyre telepítettek, ezért azt át kellett helyezni.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A két hónapja működő parkolórendszer már egy nagy üzemzavaron túl van, és ahogy Majó-Petri Zoltán, a Szegedi Közlekedési Kft. ügyvezetője a Szegedma.hu kérdésére felidézte, akkor több mint 40 automatánál nem lehetett jegyet váltani egy biztonsági szoftverfrissítést kötvetően. A német gyártó berendezései akkor nemcsak Szegeden álltak le egyébként, hanem az Egyesült Arab Emírségekben is, ahova 3800 automatát szállított ugyanaz a társaság.

"Ez egy komplex rendszer, több szolgáltatónak kell együttműködnie, így banknak és a mobilszolgáltatónak, ráadásul a szoftveres környezet is bonyolult. Az eddigi tapasztalatokat elemezve elmondható, a telepített 136 automatából napközben 132-134 berendezés folyamatosan működőképes, vagyis akadnak meghibásodások. Éppen ezért tartalék kijelző, érmevizsgáló és nyomtató is van Szegeden, hogy szükség esetén cserélni tudják azokat a kollégáink" – részletezte Petri

Az Origo ezzel kapcsolatos kérdésére Szabó Bálint jogász elmondta, hogy Szegeden gyakorlatilag lehetetlenné tették a parkolást.

Fotó: Kovacs Ferenc SZEGEDMA.HU
Magyarországon utolsóként Szegeden szüntették meg a kizárólagosan papíralapú parkolási jegyrendszert.

A modern automaták Szabó Bálint, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője szerint hiába kerültek 200 millió forintba, egy hónap alatt számos probléma kiderült.

Ha meghibásodik egy automata – ami minden nap előfordul –, akkor grafikákkal jelölik meg, hogy a sofőrnek, hol kell jegyet váltania. A parkolóőrök ebben az esetben is büntetnek, ha nincs időben a parkolójegy kiváltva"

– nyilatkozta a jogász. Szabó szerint maga a parkolás is nagyon drága, az egyik legdrágább az országban. Mindeközben ismert a parkolóbérletes botrány, amiben Botkáék éves jegyeket osztogattak ingyen a haveroknak és a családtagoknak. Ezzel az üggyel jelenleg is foglalkozik a bíróság.

Az új parkolóautomaták működésképtelensége olyannyira feldühítette a lakosságot, hogy többet át is kereszteltek "sarcoló automatának".

Forrás: Origo

Naponta átlagosan 2400-2600 parkolójegyet váltanak Szegeden, bankkártyás tranzakcióból pedig 3-400 van napi szinten, amelynek a lassúságát már többen kritizálták és tettek panaszt a helyi közlekedési társaságnál. Szintén kifogásolták a lakosok azt az új gyakorlatot, hogy maximum 4 órát lehet csak parkolni akár jegyet váltunk, akár a mobilparkolást választjuk.

Félrebeszélés

Majó-Petri Zoltán, a Szegedi Közlekedési Kft. ügyvezetője a felmerülő problémákkal kapcsolatban megjegyezte, a közgyűlési többség döntött tavaly ősszel a napijegy megszüntetéséről, szerinte egyébként erre jogos igény a klinikák környékén lehet, ott ugyanis nem kalkulálható, hogy mennyit kell várni egy vizsgálatra. A Szegedma kérdésére Majó-Petri Zoltán elmondta, átlagosan 2000 parkolást indítanak el mobiltelefonról minden hétköznap, ezek 10%-ánál kitöltik a négy órát, azt azonban nem lehet tudni, hogy a start-stop rendszert még szoknia kell egyeseknek, vagy tényleg ennyi időt akarnak várakozni – mondta Majó-Petri.

(Szegedma; Origo)

OLVASTAD MÁR?

közeleg a tél
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Konfliktussal indulhat az új Bundestag

Konfliktussal indulhat az új Bundestag

amerika, london, párizs

A második világháború utáni 19. Bundestag első ülésén döntenek a házszabályról, valamint megválasztják az elnököt és az alelnököket.

Október 23-a ismét megmutatta, hogy miért komolytalan az ellenzék

Október 23-a ismét megmutatta, hogy miért komolytalan az ellenzék

kinyílott a pitypang

Alig fél év van hátra a választásokig. Ekkor már látszik, melyik politikai erő mennyi embert tud mozgósítani, és az idei október 23-a valami nagyon fontosat árult el nekünk.

Futótűzként terjed az iszlám radikalizmus az osztrák börtönökben

Futótűzként terjed az iszlám radikalizmus az osztrák börtönökben

amerika, london, párizs

A hatóságok vizsgálata alapján az osztrák börtönök tele vannak iszlamista gyűlöletkeltő irodalommal, ami azt jelenti, hogy a börtönben elképesztő mértékben radikalizálódnak a rabok.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Alig akad támogatója Porosenkónak; Kurz az osztrák elnökkel tárgyalt; A világ számos pontján megemlékeztek '56-ról.

Szili: a neoliberális világnak vége van

Be kell látni, hogy annak az Európának, amelyikről azt gondoljuk, hogy a következő ötven-száz évben működőképes lehet, inkább a nemzetek Európájára kell épülnie - jelentette ki Szili Katalin.

Alig akad támogatója az ukrán elnöknek

Alig akad támogatója az ukrán elnöknek

amerika, london, párizs

A kárpátaljai magyarokat is érintő oktatási törvény az összes szomszédos ország tiltakozását kiváltotta Ukrajnával szemben. A külpolitikában népszerűtlen Porosenko azonban úgy tűnik, saját országában sem nagy kedvenc: az ukránok kétharmada nem bízik az elnökben.

A kárpátaljai magyarok különös tiszteletet érdemelnek

A kárpátaljai magyarok voltak a leginkább elzárva a többi magyar nemzetrésztől a szovjet időkben, ezért különös tiszteletet érdemelnek részünkről, hogy a rendkívül nehéz körülmények között is megőrizték anyanyelvüket és önazonosságukat - jelentette ki Trócsányi László igazságügyi miniszter a kárpátaljai magyarság központi '56-os megemlékezésén hétfőn Ungváron.

Kurz elmondta Van der Bellennek, hogy mikorra lesz osztrák kormány

Kurz elmondta Van der Bellennek, hogy mikorra lesz osztrák kormány

amerika, london, párizs

Hétfőn délután találkozott egymással Sebastian Kurz és Alexander Van der Bellen, hogy Kurz tájékoztassa az elnököt a kormányalakítás állásáról.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére