Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kinyílott a pitypang
 
 
 
 

Botkáék még dicsekedtek is a lopott pénzekkel

2017. március 10. 08:58

Már 2009-ben is az a hír járta, hogy alvállalkozóként tilos szerződést kötni a Szeviéppel, mivel borítékolható, hogy az elvégzett munka nem lesz kifizetve. A vállalat ezer szálon köthető a szocialistákhoz, többek között Ujhelyi Istvánhoz és Botka Lászlóhoz.

Egyre több részlet derül ki a szocik alatt rejtélyesen meggazdagodó szegedi Szeviépről, azaz a Szerkezet- és Vízépítő Zrt.-ről és a hozzá köthető sötét korrupciós ügyről.

A vállalat akkor kezdett el rejtélyesen gazdagodni, mikor a szegedi jogot éppen elvégzett fiatal szocik 2002-ben átvették az alföldi nagyváros felett az irányítást. Az emeszpé kormányzat alatt rejtélyes körülmények között nyert meg több pályázatot is a Szeviép, amit 2009-ben még rejtélyesebb körülmények között csődbe is vittek. Az ügyben több mint négyszáz kisvállalkozó szenvedett súlyos anyagi károkat.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Szabó Bálint, a károsultakat képviselő iroda ügyvezetője a Magyar Hírlapnak elmondta, hogy a Szeviép 2006 és 2010 között körülbelül negyvenmilliárd forintnyi EU-s pályázati támogatást nyert meg, azonban tízmilliárd forint eltűnt. Ezt az összeget kellett volna az alvállalkozóknak kiutalni.

A lap szerint Szegeden az a szóbeszéd járta, hogy nagyon vakmerőnek kell lenni ahhoz, hogy valaki becsatlakozzon alvállalkozóként a Szeviép alá, mert borítékolható, hogy nem lesz kifizetve.

A 2009-es európai parlamenti választás kampányában Botka László és Ujhelyi István azzal dicsekedett, ők háromszázmilliárd forintos fejlesztést hoztak Szegedre, s ebbe bizony vastagon beleszámították a Szeviép által elnyert negyvenmil­liárd forint uniós közpénzt is.

Ez volt az egyik oka annak, hogy a Szeviép fizetési nehézségei kapcsán terjengő pletykák ellenére még hittek a vállalkozók abban, hogy ki lesznek fizetve. Hát nem lettek"

– fogalmazott az egyik károsult, aki szerint az eset óta Botka és Ujhelyi mossa kezeit.

Ujhelyi István

Fotó: MTI Fotóbank
Bár Botka és a szocik mindent megtesznek annak érdekében, hogy lemossák magukról a korrupciós ügyet ez nem lesz könnyű hiszen bármennyire megpróbálják elhitetni, hogy semmi közük nem volt a Szeviéphez, csak egyre több kapocs kerül nyilvánosságra. Botka László korábban a meggyanúsított P. Lászlóval és B. Sándorral együtt avatta fel a Szeviép cégcsoport új irodaházát. A városvezető a szintén gyanúsított O. Józseffel együtt írta alá a Napfényfürdő kivitelezői szerződését.

Abban persze kétségkívül igaza van a polgármesternek, hogy a nagy, Szegedet érintő állami beruházások kapcsán nem a város adott megbízást a Szeviépnek, hanem az MSZP–SZDSZ-kormány választotta ki partnernek, ám nem kérdés, kik voltak az ajánlók”

fogalmazott a Magyar Hírlap forrása. 

A Szeviép a Híd-Építővel és az EuroAszfalttal közösen alkotott korábban konzorciumot, amely többek között a szegedi 1-es villamos felújítását, a Rókusi jelzőlámpás csomópontot, a Szegedet elkerülő M43-as autópálya második ütemét és az algyői autópályahidat is megépíthette.

OLVASTAD MÁR?

kinyílott a pitypang
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Egy transznemű gyilkos nemátalakító műtétjét az adófizetők pénzéből finanszírozzák

Paris Green, eredeti nevén Peter Laing különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésért ül börtönben, életfogytig tartó börtönbüntetését tölti, de emberi jogaira hivatkozva most követeli nemátalakító műtétjét. A nagy-britanniai szabályok szerint márpedig ez jár.

Túltolták a píszít: már szinte mindent gyűlölet-bűncselekménynek tartanak a "britek"

Túltolták a píszít: már szinte mindent gyűlölet-bűncselekménynek tartanak a "britek"

amerika, london, párizs

A brit rendőrségre több ezer bejelentés érkezik gyűlölet-bűncselekményre hivatkozva. Az píszí aktivistái már olyannyira túltolták a biciklit, hogy volt olyan bejelentő, aki abban is rasszizmust vélt felfedezni, hogy megugatta őt egy kutya.

Ismét hazudott a HVG

Ismét hazudott a HVG

kinyílott a pitypang

Ezúttal Joó Hajnalka próbálkozott be egy független, objektív lejáratással. A lejáratás áldozata megkérte a HVG-t, hogy vegye le a cikket, ám a saját bevallása szerint a szakmai szempontokra kényes lap nem reagált. Per lesz belőle.

Környezetszennyező lenne a nejlonzacskók Greenpeace által követelt betiltása

Környezetszennyező lenne a nejlonzacskók Greenpeace által követelt betiltása

kinyílott a pitypang

A balliberálisok utolsó mentsvára a szavazók politikai szimpátiájának a megszerzésére a környzetvédelmi álca mögé bújás. Magyarországon a Greenpeace most például azt követeli, hogy a kormány tiltsa be a nejlonzacskók használatát. Annak ellenére követelik ezt, hogy tudják: a nejlonzacskók száműzésével valójában csak az eddiginél nagyobb környezeti károkat okoznának.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei.

Chemnitz újratöltve: mozgássérültet erőszakolt egy "menekült", a rendőrség hallgat

Chemnitz újratöltve: mozgássérültet erőszakolt egy "menekült", a rendőrség hallgat

amerika, london, párizs

Két, egymástól független német forrás is megerősítette, hogy valóban gyanúsan nagy a rendőrségi hallgatás egy chemnitzi bűncselekmény kapcsán, melynek keretében egy szír "menekült" megerőszakolt egy mozgássérült asszonyt.

Hófehérke meséje tényleg nemi erőszakra bátorít?

Hófehérke meséje tényleg nemi erőszakra bátorít?

pszicho

A liberális agymenés szerint az összes Disney-mesét meg kellene reformálni.

Szijjártó kérdésekkel fordult az EU-hoz és az ENSZ-hez a név nélküli bankkártyák ügyében

Kérdésekkel fordult az Európai Bizottság és az ENSZ illetékeséhez Szijjártó Péter a számos migránsnak és menekültnek kiosztott név nélküli bankkártyák ügyében - ezt ő maga jelentette be hétfőn az uniós külügyminiszterek brüsszeli tanácskozásának szünetében.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére