Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kinyílott a pitypang
 
 
 
 

Botkáék még dicsekedtek is a lopott pénzekkel

2017. március 10. 08:58

Már 2009-ben is az a hír járta, hogy alvállalkozóként tilos szerződést kötni a Szeviéppel, mivel borítékolható, hogy az elvégzett munka nem lesz kifizetve. A vállalat ezer szálon köthető a szocialistákhoz, többek között Ujhelyi Istvánhoz és Botka Lászlóhoz.

Egyre több részlet derül ki a szocik alatt rejtélyesen meggazdagodó szegedi Szeviépről, azaz a Szerkezet- és Vízépítő Zrt.-ről és a hozzá köthető sötét korrupciós ügyről.

A vállalat akkor kezdett el rejtélyesen gazdagodni, mikor a szegedi jogot éppen elvégzett fiatal szocik 2002-ben átvették az alföldi nagyváros felett az irányítást. Az emeszpé kormányzat alatt rejtélyes körülmények között nyert meg több pályázatot is a Szeviép, amit 2009-ben még rejtélyesebb körülmények között csődbe is vittek. Az ügyben több mint négyszáz kisvállalkozó szenvedett súlyos anyagi károkat.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Szabó Bálint, a károsultakat képviselő iroda ügyvezetője a Magyar Hírlapnak elmondta, hogy a Szeviép 2006 és 2010 között körülbelül negyvenmilliárd forintnyi EU-s pályázati támogatást nyert meg, azonban tízmilliárd forint eltűnt. Ezt az összeget kellett volna az alvállalkozóknak kiutalni.

A lap szerint Szegeden az a szóbeszéd járta, hogy nagyon vakmerőnek kell lenni ahhoz, hogy valaki becsatlakozzon alvállalkozóként a Szeviép alá, mert borítékolható, hogy nem lesz kifizetve.

A 2009-es európai parlamenti választás kampányában Botka László és Ujhelyi István azzal dicsekedett, ők háromszázmilliárd forintos fejlesztést hoztak Szegedre, s ebbe bizony vastagon beleszámították a Szeviép által elnyert negyvenmil­liárd forint uniós közpénzt is.

Ez volt az egyik oka annak, hogy a Szeviép fizetési nehézségei kapcsán terjengő pletykák ellenére még hittek a vállalkozók abban, hogy ki lesznek fizetve. Hát nem lettek"

– fogalmazott az egyik károsult, aki szerint az eset óta Botka és Ujhelyi mossa kezeit.

Ujhelyi István

Fotó: MTI Fotóbank
Bár Botka és a szocik mindent megtesznek annak érdekében, hogy lemossák magukról a korrupciós ügyet ez nem lesz könnyű hiszen bármennyire megpróbálják elhitetni, hogy semmi közük nem volt a Szeviéphez, csak egyre több kapocs kerül nyilvánosságra. Botka László korábban a meggyanúsított P. Lászlóval és B. Sándorral együtt avatta fel a Szeviép cégcsoport új irodaházát. A városvezető a szintén gyanúsított O. Józseffel együtt írta alá a Napfényfürdő kivitelezői szerződését.

Abban persze kétségkívül igaza van a polgármesternek, hogy a nagy, Szegedet érintő állami beruházások kapcsán nem a város adott megbízást a Szeviépnek, hanem az MSZP–SZDSZ-kormány választotta ki partnernek, ám nem kérdés, kik voltak az ajánlók”

fogalmazott a Magyar Hírlap forrása. 

A Szeviép a Híd-Építővel és az EuroAszfalttal közösen alkotott korábban konzorciumot, amely többek között a szegedi 1-es villamos felújítását, a Rókusi jelzőlámpás csomópontot, a Szegedet elkerülő M43-as autópálya második ütemét és az algyői autópályahidat is megépíthette.

OLVASTAD MÁR?

kinyílott a pitypang
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Több ezer felhasználó személyes adatát adta ki a Google

Több ezer felhasználó személyes adatát adta ki a Google

amerika, london, párizs

A techóriás több száz appnak továbbítja a Gmail-felhasználók adatait, pedig ezen gyakorlatát a tavalyi évben elvileg befejezte. Ismét megkérdőjeleződik ezzel a techóriások megbízhatósága.

Cseh lap: kettős mércét alkalmaz az EU Magyarország esetében

A Mladá Fronta Dnes című cseh liberális napilap pénteki jegyzetében írt Magyarországról.

Soros keze is benne van a legújabb MeToo-botrányban

Soros keze is benne van a legújabb MeToo-botrányban

amerika, london, párizs

Folytatódik Trump főbírójelöltjének állítólagos zaklatási botránya. Brett Kavanaugh vádlója feltételeket szab a szenátusi meghallgatásához, közben pedig újabb részletek derültek ki az ügyről.

Amikor már egy szocinak is ciki az MSZP

Amikor már egy szocinak is ciki az MSZP

kétharmad

Bombaként robbant a hír még a hét közepén, hogy az MSZP győri erős embere bejelentette: otthagyja a pártot. Németh Árpádnál az tette be végleg a kaput, hogy a szocialisták EP-képviselői megszavazták a Soros-féle Sargentini-jelentést Strasbourgban. A volt MSZP-s politikus az Echo TV Informátor című műsorának beszélt csalódottságáról.

Se nem hangos, se nem mérges - semmi sem

Se nem hangos, se nem mérges - semmi sem

piszkostizenkettő

A rossz színész is színész. De ő még az sem. Statiszta. Karácsony Gergely a színpadon.

Dzsudzsák Balázs levelét megírta, te pedig most szavazhatsz róla!

Dzsudzsák Balázs levelét megírta, te pedig most szavazhatsz róla!

hajrá, magyarok!

A napokban sokat foglalkoztunk Dzsudzsák Balázzsal és a legújabb klubváltásával. A focista levélben mondta el véleményét a körülötte zajló felhajtásról.

Újabb sokk Németországban: nyugdíjasokat bántalmazott és rabolt ki egy migráns család

Egy öttagú társaság - a rendőrség feltételezése szerint egy migráns család - rabolt ki és bántalmazott súlyosan egy agg német házaspárt a Ruhr-vidéken.

Ha ebből a nyolc szokásból többet is űzöl, akkor téged sajnos minden autós gyűlöl

Bizonyára veletek is előfordult már a közlekedésetek során egy-egy jelenetsor láttán, hogy a pokolra kívántátok embertársatokat. Nem veletek van a baj!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére