Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
közeleg a tél
 
 
 
 

Botka emberevő pirézek betelepítéséről tárgyalna

2016. április 15. 11:33

Éles vitát váltott ki az illegális bevándorlás kérdése a szegedi közgyűlésben, a kormánypárti képviselők elhatárolódást vártak Botka László polgármestertől Martin Schulz Szegedet érintő nyilatkozatával kapcsolatban. Botka elmondása szerint az Európai Parlament elnökének tavaly tavaszi látogatása során szóba sem került a migráció témája.

Martin Schulz egy március végi lapinterjúban többek között úgy fogalmazott,

Szeged egy elkötelezetten baloldali város, oda bármelyik menekültet el lehet küldeni."

Haág Zalán, a KDNP szegedi frakcióvezetője pénteken napirend előtt elmondta, hosszú hónapok óta foglalkoztatja a szegedieket a hazánkat és a várost fenyegető migrációs válság. A kormány a határzár megépítésével és a jogszabályok szigorításával tavaly megvédte az országot.

A kiszivárgott elképzelések szerint azonban Brüsszel azt tervezi, kivonja nemzeti hatáskörből a migránsok befogadását"

- tette hozzá.

A politikus úgy fogalmazott, hogy a szocialisták miniszterelnök-jelöltségére hajtó Botka László arra játszik, hogy Szegedre is migránsokat telepítve szerezzen jó pontot brüsszeli támogatóinál.

Haág Zalán közölte, a szegediek 90 százaléka nem kér a migránsokból, ezért felszólította a polgármestert, politizáljon a város lakosságának érdekében.

Botka László szerint Szegedhez méltatlan és röhejes a Fidesz és a KDNP egy hónapja folytatott kampánya. A szocialista politikus kijelentette, Martin Schulz tavaly áprilisban látogatott a városba, a magyar hatóságok akkor még zökkenőmentesen kezelték a migrációs helyzetet, ekkor természetesen szóba sem került megbeszéléseiken a téma.

Botka úgy fogalmazott:

a Fidesz és a KDNP politikusai mérhetetlenül lenézik a szegedieket, ha azt képzelik, ezt az aljas hazugságot beveszik."

Botka László ironikusan megjegyezte, jövő héten maga a piréz nagykövet látogat a városba, hogy 170 ezer emberevő piréz migráns letelepítéséről tárgyaljon.

A Fidesz és a KDNP képviselői a témában kettő - a Martin Schulz kijelentését, illetve a kötelező betelepítési kvótát elutasító - határozati javaslatot terjesztettek be, de ezek nem kapták meg a napirendre vételhez szükséges többséget.

(MTI)

OLVASTAD MÁR?

közeleg a tél
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Az Iszlám Állam is beszállt a Jeruzsálemről szóló vitába

Az Iszlám Állam terrortámadásokkal fenyegette meg az Egyesült Államokat csütörtökön amiatt, hogy Donald Trump amerikai elnök kormánya elismerte Jeruzsálemet Izrael fővárosaként.

Juncker is fejet hajtott a V4-ek előtt

Juncker is fejet hajtott a V4-ek előtt

amerika, london, párizs

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke csütörtökön, a visegrádi országok vezetőivel közösen tartott brüsszeli megbeszélést követően kijelentette: az uniós határvédelem erősítését szolgáló, jelentős összegű felajánlás bizonyíték arra, hogy a visegrádi négyek szolidaritást mutatnak, és kiállnak Olaszország és más országok mellett.

EP-képviselő: a migránsokat még a kérelmük elbírálása előtt szétosztanák

EP-képviselő: a migránsokat még a kérelmük elbírálása előtt szétosztanák

amerika, london, párizs

A dublini rendszer reformjáról szóló európai parlamenti (EP) javaslat szerint az Európai Unióba (EU) érkező illegális bevándorlókat még azelőtt szétosztanák a tagállamok között, hogy a menekültkérelmüket elbírálnák - mondta el Jean Lambert brit zöldpárti EP-képviselő az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.

Végre: alapítványt hoztak létre a szegedi papucs megmentésére

Alapítványt hoztak létre a szegedi papucs hagyományainak folytatására, a szervezet kezdeményezte, hogy a páratlan lábbeli felkerüljön az UNESCO Szellemi Kulturális Örökség listára.

A csehek 80 százaléka nem kér a brüsszeli kvótákból

A csehek 80 százaléka nem kér a brüsszeli kvótákból

amerika, london, párizs

A cseh állampolgárok négyötöde, 80 százaléka ellenzi, hogy Csehország elfogadja a Brüsszel által megállapított migrációs kvótákat - derült ki abból az országos felmérésből, amelynek eredményét csütörtökön hozták nyilvánosságra Prágában.

A svéd kormányfő csak most jött rá, az antiszemitizmus is a migráció velejárója

A svéd kormányfő csak most jött rá, az antiszemitizmus is a migráció velejárója

amerika, london, párizs

Stefan Löfven svéd miniszterelnöknek néhány év Svédországot megcélzó, masszív migrációs hullámokra volt szüksége ahhoz, hogy rájöjjön, a Közel-Keletről nemcsak bevándorlók érkeznek, hanem velük együtt az antiszemitizmus is.

Brüsszel nem tolhat ki a magyar gazdákkal

Brüsszel nem tolhat ki a magyar gazdákkal

közeleg a tél

Az Európai Unió Bírósága csütörtöki döntésében részben megsemmisítette azt az EB-határozatot, amely a magyar gazdák támogatását több millió euróval kurtította volna meg.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére