Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
spring is coming
 
 
 
 

Botka emberevő pirézek betelepítéséről tárgyalna

2016. április 15. 11:33

Éles vitát váltott ki az illegális bevándorlás kérdése a szegedi közgyűlésben, a kormánypárti képviselők elhatárolódást vártak Botka László polgármestertől Martin Schulz Szegedet érintő nyilatkozatával kapcsolatban. Botka elmondása szerint az Európai Parlament elnökének tavaly tavaszi látogatása során szóba sem került a migráció témája.

Martin Schulz egy március végi lapinterjúban többek között úgy fogalmazott,

Szeged egy elkötelezetten baloldali város, oda bármelyik menekültet el lehet küldeni."

Haág Zalán, a KDNP szegedi frakcióvezetője pénteken napirend előtt elmondta, hosszú hónapok óta foglalkoztatja a szegedieket a hazánkat és a várost fenyegető migrációs válság. A kormány a határzár megépítésével és a jogszabályok szigorításával tavaly megvédte az országot.

A kiszivárgott elképzelések szerint azonban Brüsszel azt tervezi, kivonja nemzeti hatáskörből a migránsok befogadását"

- tette hozzá.

A politikus úgy fogalmazott, hogy a szocialisták miniszterelnök-jelöltségére hajtó Botka László arra játszik, hogy Szegedre is migránsokat telepítve szerezzen jó pontot brüsszeli támogatóinál.

Haág Zalán közölte, a szegediek 90 százaléka nem kér a migránsokból, ezért felszólította a polgármestert, politizáljon a város lakosságának érdekében.

Botka László szerint Szegedhez méltatlan és röhejes a Fidesz és a KDNP egy hónapja folytatott kampánya. A szocialista politikus kijelentette, Martin Schulz tavaly áprilisban látogatott a városba, a magyar hatóságok akkor még zökkenőmentesen kezelték a migrációs helyzetet, ekkor természetesen szóba sem került megbeszéléseiken a téma.

Botka úgy fogalmazott:

a Fidesz és a KDNP politikusai mérhetetlenül lenézik a szegedieket, ha azt képzelik, ezt az aljas hazugságot beveszik."

Botka László ironikusan megjegyezte, jövő héten maga a piréz nagykövet látogat a városba, hogy 170 ezer emberevő piréz migráns letelepítéséről tárgyaljon.

A Fidesz és a KDNP képviselői a témában kettő - a Martin Schulz kijelentését, illetve a kötelező betelepítési kvótát elutasító - határozati javaslatot terjesztettek be, de ezek nem kapták meg a napirendre vételhez szükséges többséget.

(MTI)

OLVASTAD MÁR?

spring is coming
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Behozták a problémáikat: a közel-keleti polgárháború miatt balhéznak Németországban

Behozták a problémáikat: a közel-keleti polgárháború miatt balhéznak Németországban

amerika, london, párizs

Amióta Ankara betette a lábát szíriai Kurdisztán területére, rendszeresek a balhék Németországban.

Idén is folytatódhat a bérek emelkedése

A minimálbérek emelése és a szakemberhiány következtében a várakozásokat meghaladó januári béremelkedésről számolt be a KSH.

A spanyol civilek kiakadtak, mert az olaszok lefoglalták a migránsmentő hajójukat

A líbiai hatóságok felszólításának nem tettek eleget, nem adták vissza a migránsokat, inkább Olaszországba szállították őket. A Proactiva Open Arms (POA) ezek után kiakadt, mert az olasz hatóságok lefoglalták a hajójukat.

Migránsok rohamozták meg a francia királyok nyugvóhelyét

Baloldali aktivisták és afrikai bevándorlók lepték el a Saint-Denis-i székesegyházat és környékét, hogy ott tüntessenek.

Több mint félmillió migráns maradna Európában

Több mint félmillió migráns maradna Európában

amerika, london, párizs

Tavaly mintegy 650 ezer új menedékkérelmet nyújtottak be az Európai Unióban - derült ki az uniós statisztikai hivatal (Eurostat) kedden közzétett jelentéséből.

"Kenyában nagyobb a közbiztonság, mint Svédországban"

"Kenyában nagyobb a közbiztonság, mint Svédországban"

amerika, london, párizs

Svédország egyik rappere, Ken Ring már azon gondolkodik, inkább Afrikába költözik, mert annyira elviselhetetlenek a migráció okozta svédországi viszonyok.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek a nap legfontosabb hírei!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére