Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a Lázadókhoz!”
szabadlábon
 
 
 
 

Börtönőrök vertek halálra egy elítéltet

2017. január 30. 08:28

Az egyik elítéltnek bakanccsal tiporták az arcát és összesen 43 ütés és rúgás nyomot találtak rajta. A gyanú szerint három börtönőr verte halálra a férfit az egyik budapesti börtönben. A családot képviselő ügyvéd szerint, ha egy civil öl hasonlóképpen, akkor biztos, hogy különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt ítélik el.

A gyanú szerint Csiki Sándort a börtönőrök verték halálra november közepén a Kozma utcai börtönben. Két héttel ezelőtt elfogtak három egyenruhást, most már ők is rabok, előzetesben ülnek. Csiki összesen 44 évet élt, azonban nem volt ismeretlen számára a börtön, hiszen fél életét ott töltötte. A Hirado.hu információi szerint több mint húsz évig volt rácsok mögött. Legutóbb 9 évet kapott fegyveres rablásért, 2018-ba szabadult volna. A rabtársak azt mesélték a férfiról, hogy okosan üzletelgetett, amivel csak tudott. A férfi nem ijedt meg a saját árnyékától, ahogy mondják, bárkinek felállt. Az őröknek is gyakran beszólt.

Fotó: MTI Fotóbank

Csiki egy verekedés miatt került fogdára a Kozma utcai börtönben, amit csak gyűjtőnek neveznek. Az eddigi adatok szerint ott vesztette az életét.Azóta elvégezték a holttest boncolását, az orvosszakértők összesen 43 sérülést számoltak össze a testén, elsősorban a fején. Az arcán például találtak egy bakancstalpnyomot is.

Deteky Gábor, az áldozat családjának egyik ügyvédje szerint egy matrac okozta az áldozat halálát. Egy ügyészségi feljegyzés szerint is ez volt aznap a konfliktusforrás. A fogdában csak éjszakára maradhat az elítélteknél a matrac, azonban Csikinek megengedték, hogy nappal is használja azt, mivel beteg volt. Ennek ellenére reggel fél nyolc körül a három felügyelő el akarta tőle venni a matracát, de ő nem hagyta és hangos szóváltás alakult ki.

Fotó: MTI Fotóbank
A fogda folyosója be van kamerázva, a nyomozati anyag szerint a felvételen az látszik, hogy az áldozat a nyitott zárkaajtón kidobja a szivacsot. A három gyanúsított belép a cellába, ott nagyjából 2 percig voltak bent, majd egyikük a földön, a folyosóra húzza a megbilincselt áldozatot.

Csikit később az egészségügyi körletbe vitték. A fogoly folyamatosan szidta az őröket, a rendelőben is ellenállt, rúgkapált, egy idő után azonban rosszul lett. Csiki Sándor végül a börtön orvosi szobájában halt meg 8 óra 21 perckor.

Fotó: MTI Fotóbank

Az első orvos szerint nem az elítélten nem észlelt a halállal összefüggő sérülést, csak a kezén látott bilincs-sebeket. Szerinte szívelégtelenségben halt meg a férfi, annak ellenére, hogy a boncolás 43 ütés-, rúgás- és taposásnyomot derített fel.

Apám azt írta, meg akarnak ölni, vagy olyanra kényszerítenek, hogy megölessem magam”

– fogalmazott ifjabb Csiki Sándor, az áldozat fia. Az ügyvéd szerint a fogoly testileg-lelkileg beteg ember volt. A mozgássérült, bottal bicegő férfit téveszmék gyötörték, és ezt a börtön kezeletlenül hagyta.

Fotó: MTI Fotóbank

Az áldozat fia is ült már, korábban öt évet volt rácsok mögött. Akkor apjával együtt ült egy zárkában, ismerte is az őröket.

OLVASTAD MÁR?

szabadlábon
 
 
 
 
Az EB alelnöke Magyarország és Lengyelország elleni fellépésre buzdítja a tagállamokat

Az EB alelnöke Magyarország és Lengyelország elleni fellépésre buzdítja a tagállamokat

amerika, london, párizs

Frans Timmermans nem adja alább egy jó kis jogállami sivalkodásnál. A holland szociáldemokrata politikus meg is mutatta, hogyan kell ezt csinálni egy jó kis német lapinterjúban.

Pornót nézetett a 10 éves áldozatával a migráns, majd megerőszakolta

Pornót nézetett a 10 éves áldozatával a migráns, majd megerőszakolta

amerika, london, párizs

Az erőszakoló migráns most azért könyörög, hogy a svéd kormány ne toloncolja vissza Irakba.

Magyarországon fogták el korábban a londoni merénylőt

Magyarországon fogták el korábban a londoni merénylőt

amerika, london, párizs

Az idő haladtával egyre többet tudni a londoni merénylőről. Abu Izzadeen jamaicai származású brit iszlamista hitszónokot 2015. novemberében Lőkösházán is elfogták.

Az ISIS radikális hitszónoka volt a londoni terrorista

A brit Channel 4 úgy tudja, hogy a szerdai merénylő a terrorszervezet brit toborzója és radikális térítője, Abu Izzadeen volt.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Terror Londonban; A francia muszlim fiatalok elfogadják a terrorizmust; Brüsszelben tárgyalják a vérlázító Benes-dekrétumok ügyét. A nap legfontosabb hírei, szerintünk.

Szijjártó adna egy pofont a terrorizmusnak

A külgazdasági és külügyminiszter a szerdán Washingtonban megrendezett terrorellenes nemzetközi konferencián felajánlotta a magyar katonai részvétel növelését és meghosszabbítását Irakban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére