Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
szabadlábon
 
 
 
 

Börtönőrök vertek halálra egy elítéltet

2017. január 30. 08:28

Az egyik elítéltnek bakanccsal tiporták az arcát és összesen 43 ütés és rúgás nyomot találtak rajta. A gyanú szerint három börtönőr verte halálra a férfit az egyik budapesti börtönben. A családot képviselő ügyvéd szerint, ha egy civil öl hasonlóképpen, akkor biztos, hogy különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt ítélik el.

A gyanú szerint Csiki Sándort a börtönőrök verték halálra november közepén a Kozma utcai börtönben. Két héttel ezelőtt elfogtak három egyenruhást, most már ők is rabok, előzetesben ülnek. Csiki összesen 44 évet élt, azonban nem volt ismeretlen számára a börtön, hiszen fél életét ott töltötte. A Hirado.hu információi szerint több mint húsz évig volt rácsok mögött. Legutóbb 9 évet kapott fegyveres rablásért, 2018-ba szabadult volna. A rabtársak azt mesélték a férfiról, hogy okosan üzletelgetett, amivel csak tudott. A férfi nem ijedt meg a saját árnyékától, ahogy mondják, bárkinek felállt. Az őröknek is gyakran beszólt.

Fotó: MTI Fotóbank

Csiki egy verekedés miatt került fogdára a Kozma utcai börtönben, amit csak gyűjtőnek neveznek. Az eddigi adatok szerint ott vesztette az életét.Azóta elvégezték a holttest boncolását, az orvosszakértők összesen 43 sérülést számoltak össze a testén, elsősorban a fején. Az arcán például találtak egy bakancstalpnyomot is.

Deteky Gábor, az áldozat családjának egyik ügyvédje szerint egy matrac okozta az áldozat halálát. Egy ügyészségi feljegyzés szerint is ez volt aznap a konfliktusforrás. A fogdában csak éjszakára maradhat az elítélteknél a matrac, azonban Csikinek megengedték, hogy nappal is használja azt, mivel beteg volt. Ennek ellenére reggel fél nyolc körül a három felügyelő el akarta tőle venni a matracát, de ő nem hagyta és hangos szóváltás alakult ki.

Fotó: MTI Fotóbank
A fogda folyosója be van kamerázva, a nyomozati anyag szerint a felvételen az látszik, hogy az áldozat a nyitott zárkaajtón kidobja a szivacsot. A három gyanúsított belép a cellába, ott nagyjából 2 percig voltak bent, majd egyikük a földön, a folyosóra húzza a megbilincselt áldozatot.

Csikit később az egészségügyi körletbe vitték. A fogoly folyamatosan szidta az őröket, a rendelőben is ellenállt, rúgkapált, egy idő után azonban rosszul lett. Csiki Sándor végül a börtön orvosi szobájában halt meg 8 óra 21 perckor.

Fotó: MTI Fotóbank

Az első orvos szerint nem az elítélten nem észlelt a halállal összefüggő sérülést, csak a kezén látott bilincs-sebeket. Szerinte szívelégtelenségben halt meg a férfi, annak ellenére, hogy a boncolás 43 ütés-, rúgás- és taposásnyomot derített fel.

Apám azt írta, meg akarnak ölni, vagy olyanra kényszerítenek, hogy megölessem magam”

– fogalmazott ifjabb Csiki Sándor, az áldozat fia. Az ügyvéd szerint a fogoly testileg-lelkileg beteg ember volt. A mozgássérült, bottal bicegő férfit téveszmék gyötörték, és ezt a börtön kezeletlenül hagyta.

Fotó: MTI Fotóbank

Az áldozat fia is ült már, korábban öt évet volt rácsok mögött. Akkor apjával együtt ült egy zárkában, ismerte is az őröket.

OLVASTAD MÁR?

szabadlábon
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Egy hatalmas villanás szelte át az űr sötétjét

Két neutroncsillag ütközése során keletkezett gravitációs hullámokat figyeltek meg a LIGO-Virgo tudományos együttműködés kutatói. A legújabb felfedezéssel a gravitációs hullámok mellett már optikailag megfigyelhető jeleket is sikerült detektálni, ami a "többcsatornás csillagászat" megszületéséhez vezetett.

Újabb mozgolódás a balkáni migránsútvonalon

Újabb mozgolódás a balkáni migránsútvonalon

amerika, london, párizs

Növekedett a migránsok száma Bosznia-Hercegovinában.

Így búcsúzott Bernd Storck

Így búcsúzott Bernd Storck

hajrá, magyarok!

A labdarúgó-válogatott volt edzője búcsúzóul elmondta, hogy a fejlődés már elindult a magyar labdarúgásban, és további alázatos munkával fenn is tartható.

Vajon a liberális kanadai kormány engedi majd, hogy Québec betiltsa a burkát?

Vajon a liberális kanadai kormány engedi majd, hogy Québec betiltsa a burkát?

amerika, london, párizs

Bár nagyon kicsi az esély arra, hogy engedélyezzék a teljes testet elfedő, a muszlim nők számára kötelezően hordandó ruhadarab betiltását, Québec mégis szigorítana.

Afrikában legyenek a hotspotok, ne Európában!

A Migrációkutató Intézet szerint afrikai hotspotok létrehozása jelentősen csökkentené a Földközi-tengernél tapasztalható migrációs nyomást, orvosolná a katasztrofális líbiai humanitárius helyzetet, és apasztaná az embercsempész és dzsihadista csoportok bevételeit.

A rendőrök hétvégén és ünnepnapokon nem figyelték meg Anis Amrit, a berlini terroristát

A rendőrök hétvégén és ünnepnapokon nem figyelték meg Anis Amrit, a berlini terroristát

amerika, london, párizs

Bruno Jost különleges nyomozó lezárta a berlini terrortámadással kapcsolatos vizsgálatát. Az eredményekből kiderült, hogy a rendőröknek lehetősége volt még időben elkapni Amrit.

Bannon: a lázadás tovább folytatódik 2018-ban

Bannon: a lázadás tovább folytatódik 2018-ban

amerika, london, párizs

Steve Bannon, Donald Trump elnök egykori tanácsadója és a Breitbart News ügyvezető elnöke arra figyelmeztetett, hogy hiba megbízni a Szilícium-völgy uraiban és a washingtoni elitben.

Szabadon bűnözhetsz két hétig Budapesten

Van egy felfestett buszsáv, amit büntetlenül lehet használni, csak épp senki sem tud róla.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére