Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
szabadlábon
 
 
 
 

Börtönőrök vertek halálra egy elítéltet

2017. január 30. 08:28

Az egyik elítéltnek bakanccsal tiporták az arcát és összesen 43 ütés és rúgás nyomot találtak rajta. A gyanú szerint három börtönőr verte halálra a férfit az egyik budapesti börtönben. A családot képviselő ügyvéd szerint, ha egy civil öl hasonlóképpen, akkor biztos, hogy különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt ítélik el.

A gyanú szerint Csiki Sándort a börtönőrök verték halálra november közepén a Kozma utcai börtönben. Két héttel ezelőtt elfogtak három egyenruhást, most már ők is rabok, előzetesben ülnek. Csiki összesen 44 évet élt, azonban nem volt ismeretlen számára a börtön, hiszen fél életét ott töltötte. A Hirado.hu információi szerint több mint húsz évig volt rácsok mögött. Legutóbb 9 évet kapott fegyveres rablásért, 2018-ba szabadult volna. A rabtársak azt mesélték a férfiról, hogy okosan üzletelgetett, amivel csak tudott. A férfi nem ijedt meg a saját árnyékától, ahogy mondják, bárkinek felállt. Az őröknek is gyakran beszólt.

Fotó: MTI Fotóbank

Csiki egy verekedés miatt került fogdára a Kozma utcai börtönben, amit csak gyűjtőnek neveznek. Az eddigi adatok szerint ott vesztette az életét.Azóta elvégezték a holttest boncolását, az orvosszakértők összesen 43 sérülést számoltak össze a testén, elsősorban a fején. Az arcán például találtak egy bakancstalpnyomot is.

Deteky Gábor, az áldozat családjának egyik ügyvédje szerint egy matrac okozta az áldozat halálát. Egy ügyészségi feljegyzés szerint is ez volt aznap a konfliktusforrás. A fogdában csak éjszakára maradhat az elítélteknél a matrac, azonban Csikinek megengedték, hogy nappal is használja azt, mivel beteg volt. Ennek ellenére reggel fél nyolc körül a három felügyelő el akarta tőle venni a matracát, de ő nem hagyta és hangos szóváltás alakult ki.

Fotó: MTI Fotóbank
A fogda folyosója be van kamerázva, a nyomozati anyag szerint a felvételen az látszik, hogy az áldozat a nyitott zárkaajtón kidobja a szivacsot. A három gyanúsított belép a cellába, ott nagyjából 2 percig voltak bent, majd egyikük a földön, a folyosóra húzza a megbilincselt áldozatot.

Csikit később az egészségügyi körletbe vitték. A fogoly folyamatosan szidta az őröket, a rendelőben is ellenállt, rúgkapált, egy idő után azonban rosszul lett. Csiki Sándor végül a börtön orvosi szobájában halt meg 8 óra 21 perckor.

Fotó: MTI Fotóbank

Az első orvos szerint nem az elítélten nem észlelt a halállal összefüggő sérülést, csak a kezén látott bilincs-sebeket. Szerinte szívelégtelenségben halt meg a férfi, annak ellenére, hogy a boncolás 43 ütés-, rúgás- és taposásnyomot derített fel.

Apám azt írta, meg akarnak ölni, vagy olyanra kényszerítenek, hogy megölessem magam”

– fogalmazott ifjabb Csiki Sándor, az áldozat fia. Az ügyvéd szerint a fogoly testileg-lelkileg beteg ember volt. A mozgássérült, bottal bicegő férfit téveszmék gyötörték, és ezt a börtön kezeletlenül hagyta.

Fotó: MTI Fotóbank

Az áldozat fia is ült már, korábban öt évet volt rácsok mögött. Akkor apjával együtt ült egy zárkában, ismerte is az őröket.

OLVASTAD MÁR?

szabadlábon
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Orbán: nincs egyetértés a migránsok elosztását illetően

Orbán: nincs egyetértés a migránsok elosztását illetően

közeleg a tél

Nincs egyetértés az uniós tagországok között a migránsok elosztását illetően, mivel a nyugatiak úgy akarnak megszabadulni az oktalanul beengedett migránsoktól, hogy szét akarják osztani azok között, akik megvédték magukat és nem engedték be őket a saját országunkba, mint például Magyarország - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben csütörtökön, az európai uniós tagállamok kétnapos csúcstalálkozójára érkezve, magyar újságíróknak nyilatkozva.

Terroristákat fogtak Brüsszelben

Négy embert őrizetbe vettek a belga hatóságok a két nappal ezelőtti brüsszeli merényletkísérlettel kapcsolatban.

A nap karikatúrája a 888-on

A nap karikatúrája a 888-on

8)8)8

Holnap előjönnek Lajos emberei

A Herzog-örökösök a magyar múzeumokat perelhetik a dollármilliókat érő gyűjteményért

A Herzog-örökösök a magyar múzeumokat perelhetik a dollármilliókat érő gyűjteményért

közeleg a tél

A Bloomberg közlése szerint megszületett az amerikai fellebbviteli bírósági ítélete, amely szerint a magyar állam a továbbiakban nem szerepelhet alperesként a Herzog-örökség ügyében. Az amerikai jogértelmezés szerint erre az ügyre nem vonatkozik a joghatósági mentesség az USA bíróságain, így a Herzog-örökösök ezután közvetlenül a gyűjteményt őrző magyarországi múzeumok ellen indíthatnak peres eljárásokat.

Nem tökölnek többet a hollandok a migránsokkal

Októbertől fel kell esküdniük a holland értékekre azoknak a migránsoknak, akik integrációs kurzusokon vesznek részt, illetve állampolgárságot kérelmeznek.

Az Europol kimutatása szerint 2016-ban több volt a baloldali terrorcselekmény, mint a jobboldali

Az Europol kimutatása szerint 2016-ban több volt a baloldali terrorcselekmény, mint a jobboldali

amerika, london, párizs

2016-ban mindössze egyetlenegy jobboldali terrortámadás történt. Baloldalon: huszonhét. Nahát-nahát, a baloldaliak mégsem annyira békés polgári elégedetlenkedők, mint ahogy állítják magukról?

Pert nyert egy magyar a román csendőrök ellen

Egy kicsit jobb lehet ma minden erdélyi magyarnak a hír hallatán, van még remény!

Vitás kérdés: szülés után 24 órával hazaküldhetik az anyákat a babákkal

Vitás kérdés: szülés után 24 órával hazaküldhetik az anyákat a babákkal

közeleg a tél

Akár már a szülést követően 24 órával elbocsáthatják a kórházból az anyát az újszülött babával egy friss rendeletmódosítás tervezete szerint - tudta meg a Magyar Nemzet.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére