Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Boris Johnson egy általa alkotott karikatúra ellen kampányol

2016. június 19. 19:28

LONDON, 19:28

Boris Johnson, volt londoni polgármester az egyik vezéralakja a Brexit – Nagy-Britannia kilépése az EU-ból – melletti kampánynak. Korábban, éveken keresztül egy neves angol lap brüsszeli tudósítója volt és saját bevallása szerint napi szinten hamisította meg a híreket és tüntette fel rossz színben az EU-t, hogy népszerűbb legyen az olvasók szemében.

Az ügyet Martin Fletcher, Johnson egykori kollégája írta meg egy Facebook-posztban. Akkoriban Fletcher a Timesnak dolgozott, Johnson pedig a The Telegraph című lapnak. Mindketten Brüsszelből tudósítottak.

Fotó: AFP

Fletcher az alábbi történetet osztotta meg Johnsonról:

25 éven keresztül tömtük a brit sajtót az EU-ról való torz, hazug és ellenséges hírekkel. Ennek a hangnemnek a kiötlője és legjelesebb művelője Boris Johnson volt.

Ezt azért tudom, mert 1999-ben a The Times brüsszeli tudósítója voltam, évekkel azután, hogy Johnson ott munkálkodott, és nekem kellett viselnem áldásos tevékenységének következményeit.

Johnsonról érdemes tudni, hogy 1988-ban kirúgták a Times-tól, mert meghamisított egy hírt. Később felvették a The Telegraph-hoz és kiküldték Brüsszelbe. Minden lehetőséget megragadott, hogy gyalázza az EU-t és általában érdektelen történeteket is teljesen kiszínezett.

A Telegraph pedig imádta a tudósításait, és nagyon népszerű lett a Tory-k körében is. Johnson később így vallott:

Minden amit Brüsszelből írtam, olyan hatással voltak a britekre, mintha sziklákat gördítettem volna le egy hegyoldalról és utána csak gyönyörködtem volna benne, ahogy becsapódnak és porig rombolnak valamit. Az írásaim robbanásszerű hatással voltak a Tory pártra. Nekem pedig valamiféle különös hatalmam lett ettől."

A cikkek sokkal könnyedebb hangvételűek voltak, mint a szokásos száraz és bonyolult brüsszeli hírek. A többi újság átvette Johnson írásainak hangvételét és kontextusát és arra biztatták saját riportereiket, hogy ilyen stílusban írjanak. Mire Brüsszelben tudósító lettem, csupán arról írhattam, hogy milyen képtelen szabályokat kényszerítenek Nagy-Britanniára.

Az újságok és az újságolvasók semmilyen más szempontra nem voltak kíváncsiak az EU-val kapcsolatban. Ez volt az egyetlen narratíva, amely érdekelte őket. Az olyan sztorikat, amelyek az uniós tagság előnyeiről szóltak, kidobták a kukába.

Boris Johnson jelenleg egy karikatúra ellen kampányol, amelyet ő maga rajzolt az EU-ról. Egy olyan unió ellen kampányol, amely köszönőviszonyban sincs a valósággal. Emiatt neki és a cimboráinak jó esélyük van, hogy megnyerjék a jövő heti népszavazást. Johnson talán lenyűgöző és humoros, pont mint Donald Rumsfeld volt mielőtt lerohanta Irakot, de nagyon veszélyes. Ami mindössze egy kis tréfaként kezdődött, most halálra sebezheti az országot.

Az eredeti szöveget itt olvashatod:

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Mesterséges intelligenciával cenzúrázzák a férfiak nyilatkozatait

Mesterséges intelligenciával cenzúrázzák a férfiak nyilatkozatait

fehér férfi

High-tech módszert talált a Financial Times, hogy kevesebb férfi nyilatkozzon a cikkeikben.

Munkatársunkat megbüntette a Facebook, amiért a homoszexuálisokról mert írni

Munkatársunkat megbüntette a Facebook, amiért a homoszexuálisokról mert írni

censored

A jobboldali véleményt tűzzel-vassal üldöző Facebook-cenzúra ismét lecsapott, ezúttal Horváth Zsófia munkatársunkat, a Pszicho sorozatunk arcát tiltotta a Facebook három napra.

Orbán: összefogásra van szükség a közép-európai országok között

Orbán: összefogásra van szükség a közép-európai országok között

kétharmad

A magyar kormányfő a dunaszerdahelyi Mol Labdarúgó Akadémia megnyitó ünnepségén hangsúlyozta a közép-európai országok együttműködésének fontosságát.

Románia 100 éve alatt Moldva csak még jobban leszakadt Erdélytől

100 év után is még mindig Erdély a legfejlettebb területe Romániának. Sőt, mostanra gazdaságilag még jobban leszakadt Erdélytől Moldva - mondja Lucian Boia román történész, aki szerint bár a területét az elmúlt évszázadban sikeresen megtartotta Románia, most mégis nagy gondban van az ország, mert a lakosai milliószámra költöznek el.

Soros György rajongója Svédország új miniszterelnök-jelöltje

Soros György rajongója Svédország új miniszterelnök-jelöltje

amerika, london, párizs

Újabb érdekes állomásához érkezett a svéd kormányalakítási procedúra.

Úgy be volt állva Juncker, hogy felemás cipőben ment tárgyalni

Úgy be volt állva Juncker, hogy felemás cipőben ment tárgyalni

amerika, london, párizs

Úgy tűnik, hogy az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker már olyan súlyos függőségi problémákkal küzd, hogy öltöztetni sem képes önmagát.

"Menekült" erőszakolt meg egy hároméves kisfiút Görögországban

"Menekült" erőszakolt meg egy hároméves kisfiút Görögországban

amerika, london, párizs

Már az ENSZ által támogatott, migránsokat segítő szervezetek munkatársai is szóvá tették, hogy feltűnően sok Európába igyekvő bevándorló bántalmaz szexuálisan kiskorúakat a görög menekülttáborokban, mégsem történik ez ügyben érdemi változás.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére