Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
century-on
 
 
 
 

Bőr alá ültetett mikrocsipekkel garantálni lehetne az olimpiák tisztaságát?

2017. október 16. 20:58

Az Olimpikonok Világszövetsége (World Olympians Associations) vezetője Mike Miller meglepő javaslattal állt elő a napokban a világjátékok tisztaságának szavatolására. A szervezet igazgatója szerint azáltal lehetne kizárni a doppingolást, ha olyan mikrocsipeket helyeznének el az olimpián induló versenyzők testébe, amelyekkel 24 órás és online megfigyelés alatt lehetne tartani a sportolók fizikai jellemzőit, az aktuális testképét.

A névlegesen közel 100 ezer olimpiai sportolót képviselő nemzetközi sportszervezet vezetője a westminsteri doppingellenes nemzetközi konferencián beszélt arról, hogy a kutyák megjelölésére használt mikrocsipekhez hasonlatos eszközöket kellene az olimpiai versenyeken elinduló sportolók testébe elhelyezni a doppingvétségek megakadályozása érdekében.

mike miller

Mike Miller, a World Olympians Association vezérigazgatója szerint bármennyire is radikális doppingellenes módszer lenne a mikrocsipes implantátumok használata, azt mégis alkalmazni kellene. Főleg, ha ezáltal lehetővé válhatna a tiltott anyagok hatásainak felismerése – a tiszta, doppingmentes sport védelme érdekében.

Az olimpiai sportolók szervezetének vezetője határozottan úgy véli, hogy érdemes megfontolni már most a mikrocsipek közeljövőbeli alkalmazását, mivel annyira rohamtempóban fejlődik az ilyen csipes technológia, hogy hamarosan forradalmi áttörésre lehet számítani a csipek emberi testekben való felhasználása vonatkozásában.

Mike Miller ötletével kapcsolatban egyelőre nem tudni, hogy a sportolók testébe beültetni kívánt mikrcsipes technológiának mi lenne vagy mi lehet a pontos specifikációja.

Azt viszont már most tudni lehet, hogy a személyiségi jogok és a magánélethez való jog megsértésére való hivatkozással várhatóan sokak részéről komoly ellenállásba ütközne egy ilyen online elektronikus megfigyelőrendszer bevezetése az olimpiai sportolók, az őket felkészítő edzők, valamint klubok körében. 

Az ellenzők szerint már most is kellően szigorú az olimpiai versenyzők doppingellenes ellenőrzése, hiszen a WADA, a nemzetközi doppingellenőrző szervezet bármikor, szúrópróbaszerűen ellenőrizheti a sportolókat, akik 0-24 órában kötelesek bárhol és bármikor készen állni a mintaadásra. Ráadásul szerintük ma már minden sportoló esetében egy teljes testkép felmérés (Bilogical Passport) szolgál a mindenkori ellenőrzések alapjául.

Az olimpiai sportolók szervezetének vezetője szerint viszont mindez ma már nem elég, mivel a gyakorlati példák azt mutatják, hogy a jelenlegi ellenőrzési technikák sok esetben manipulálhatóak, illetve viszonylag könnyen megkerülhetőek.

Mike Miller alapvetően azért tartaná jónak az online ellenőrzés bevezetését, mert szerinte a jelenlegi ellenőrzési rendszer mindössze annak a megállapítására alkalmas, hogy egy adott pillanatban van-e valamilyen tiltott szer a sportoló szervezetében, nem pedig arra, hogy soha nincs – és nem is volt – doppinganyag az olimpikon testében a felkészülés és versenyzés ideje alatt.

OLVASTAD MÁR?

century-on
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

A Jobbik képtelen elengedni az iszlámot, ismét a muzulmánokkal példálóznak

A Jobbik képtelen elengedni az iszlámot, ismét a muzulmánokkal példálóznak

közeleg a tél

A baloldali értelmiséget kiszolgáló Vona Gábor után most a párt szóvivője "coming outolt". Mirkóczki Ádám arról beszélt, hogy életében egyszer szeretne elmenni egy izraeli zarándokútra.

Soros György EP-képviselője szerint automatikus kényszerbetelepítés kell

Soros György EP-képviselője szerint automatikus kényszerbetelepítés kell

közeleg a tél

A luxemburgi Frank Engel EP-képviselő szerint a migráció ügyében nem az a kérdés, hogy kötelező-e a rendszer, hanem az, hogy automatikus legyen. A politikus az M1 aktuális csatornán sugárzott interjúban arról is beszélt, hogy vannak országok, köztük Magyarország is, amelyek nem akarnak részt venni abban, hogy közös megoldás szülessék a problémára.

Az Indexet ismét megcáfolta az élet

Az Indexet ismét megcáfolta az élet

kinyílott a pitypang

A legnagyobb pofonokat tényleg az élet osztja ki, mondaná az Oravecz Nórába öltött Panyi Szabi, aki a magyarországi Uber körüli cirkuszban természetesen az amerikai hiperkapitalista cég oldalára állt és egy összeesküvéseken nyugvó véleménycikket írt. Mondanom sem kell, hogy minden, amit Panyi előre látott, az bekövetkezett, csak nem éppen úgy, ahogy azt megjövendölte a Jós.

Soros eközben lefizette a fél nemzetközi médiát

Soros eközben lefizette a fél nemzetközi médiát

amerika, london, párizs

Így néz ki a függetlenobjektív tájékoztatás a liberálisoknál.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Soros György EP-képviselője szerint automatikus kényszerbetelepítés kell; Egy agg demokrata párti képviselő is évtizedeken keresztül zaklatott nőket; Az Uber lefizette a tőle adatokat ellopó hackereket. Ezek a nap legfontosabb hírei!

Kritikus helyzetbe került az eltűnt tengeralattjáró legénysége

Kritikus helyzetbe került az eltűnt tengeralattjáró legénysége

amerika, london, párizs

Kritikus időszak kezdődik a hat napja eltűnt argentin tengeralattjáró legénysége számára, mert ha a vízi jármű lesüllyedt az Atlanti-óceán fenekére, és nem tud a felszínre emelkedni, akkor csak hét napra elég a 44 ember oxigéntartaléka - közölte kedd este az argentin haditengerészet szóvivője.

Lefizette az Uber a tőle adatokat ellopó hackereket

Lefizette az Uber a tőle adatokat ellopó hackereket

amerika, london, párizs

Az Uber globális személyszállító vállalat csak most közölte, hogy tavaly csaknem 57 millió ügyfél adatait lopták el tőle hackerek, akiket sajtóinformációk szerint később lefizettek, hogy megsemmisítsék azokat.

Transzszexuális mesekönyv svéd óvodásoknak

Szerencsére a svéd gyerekek sem maradnak transzszexuálisokról szóló esti mese nélkül Svédországban. A legújabb LMBTQ-mesekönyvben a főszereplő egy transznemű férfi, akinek van egy lova, amelyik kutyának képzeli magát.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére