Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
century-on
 
 
 
 

Bőr alá ültetett mikrocsipekkel garantálni lehetne az olimpiák tisztaságát?

2017. október 16. 20:58

Az Olimpikonok Világszövetsége (World Olympians Associations) vezetője Mike Miller meglepő javaslattal állt elő a napokban a világjátékok tisztaságának szavatolására. A szervezet igazgatója szerint azáltal lehetne kizárni a doppingolást, ha olyan mikrocsipeket helyeznének el az olimpián induló versenyzők testébe, amelyekkel 24 órás és online megfigyelés alatt lehetne tartani a sportolók fizikai jellemzőit, az aktuális testképét.

A névlegesen közel 100 ezer olimpiai sportolót képviselő nemzetközi sportszervezet vezetője a westminsteri doppingellenes nemzetközi konferencián beszélt arról, hogy a kutyák megjelölésére használt mikrocsipekhez hasonlatos eszközöket kellene az olimpiai versenyeken elinduló sportolók testébe elhelyezni a doppingvétségek megakadályozása érdekében.

mike miller

Mike Miller, a World Olympians Association vezérigazgatója szerint bármennyire is radikális doppingellenes módszer lenne a mikrocsipes implantátumok használata, azt mégis alkalmazni kellene. Főleg, ha ezáltal lehetővé válhatna a tiltott anyagok hatásainak felismerése – a tiszta, doppingmentes sport védelme érdekében.

Az olimpiai sportolók szervezetének vezetője határozottan úgy véli, hogy érdemes megfontolni már most a mikrocsipek közeljövőbeli alkalmazását, mivel annyira rohamtempóban fejlődik az ilyen csipes technológia, hogy hamarosan forradalmi áttörésre lehet számítani a csipek emberi testekben való felhasználása vonatkozásában.

Mike Miller ötletével kapcsolatban egyelőre nem tudni, hogy a sportolók testébe beültetni kívánt mikrcsipes technológiának mi lenne vagy mi lehet a pontos specifikációja.

Azt viszont már most tudni lehet, hogy a személyiségi jogok és a magánélethez való jog megsértésére való hivatkozással várhatóan sokak részéről komoly ellenállásba ütközne egy ilyen online elektronikus megfigyelőrendszer bevezetése az olimpiai sportolók, az őket felkészítő edzők, valamint klubok körében. 

Az ellenzők szerint már most is kellően szigorú az olimpiai versenyzők doppingellenes ellenőrzése, hiszen a WADA, a nemzetközi doppingellenőrző szervezet bármikor, szúrópróbaszerűen ellenőrizheti a sportolókat, akik 0-24 órában kötelesek bárhol és bármikor készen állni a mintaadásra. Ráadásul szerintük ma már minden sportoló esetében egy teljes testkép felmérés (Bilogical Passport) szolgál a mindenkori ellenőrzések alapjául.

Az olimpiai sportolók szervezetének vezetője szerint viszont mindez ma már nem elég, mivel a gyakorlati példák azt mutatják, hogy a jelenlegi ellenőrzési technikák sok esetben manipulálhatóak, illetve viszonylag könnyen megkerülhetőek.

Mike Miller alapvetően azért tartaná jónak az online ellenőrzés bevezetését, mert szerinte a jelenlegi ellenőrzési rendszer mindössze annak a megállapítására alkalmas, hogy egy adott pillanatban van-e valamilyen tiltott szer a sportoló szervezetében, nem pedig arra, hogy soha nincs – és nem is volt – doppinganyag az olimpikon testében a felkészülés és versenyzés ideje alatt.

OLVASTAD MÁR?

century-on
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

A Párbeszéd szerint a kormány hibája, hogy szopófantom kísértett Kőbányán

A baloldallal és az MSZP-vel kapcsolatban már megszokhattuk a csúsztatások, ferdítések és hazugságok áradatát a párt kommunikációjában. Azért időről időre még mindig sikerül meglepetést okozniuk. Ezúttal Burány Sándor értelmezte sajátosan a valóságot.

Levélben köszönte meg Orbán Viktor a Magyarország melletti kiállást

Levélben köszönte meg Orbán Viktor a Magyarország melletti kiállást

kétharmad

A magyar kormányfő azon képviselőknek küldött levelet, akik leszavazták a Soros-Sargentini-jelentést az Európai Parlamentben.

Olaszország is szigorítja a menekültügyi rendszerét

Olaszország is szigorítja a menekültügyi rendszerét

amerika, london, párizs

Az érkezők azonosítási idejének meghosszabbítását, a humanitárius menedékjog kérelmezésének szigorítását, valamint a bűncselekményt elkövető emberek kiutasítását is tartalmazza az olasz kormány új biztonsági és migrációs törvényerejű rendelete, amelyet Giuseppe Conte miniszterelnök és Matteo Salvini belügyminiszter mutatott be hétfőn Rómában.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei egy helyen.

It­ta­san oko­zott bal­ese­tet egy ukrán dip­lo­mata Bu­da­pes­ten

It­ta­san oko­zott bal­ese­tet egy ukrán dip­lo­mata Bu­da­pes­ten

kinyílott a pitypang

Az il­lető bár dip­lo­mata-ko­csi­val köz­le­ke­dett, de nem tudta vagy nem akarta iga­zolni, hogy dip­lo­mata. Szon­dát fújni sem volt haj­landó. A rend­őr­ség a za­var­tan vi­sel­kedő férfit be­vitte a János kór­házba.

Soros alapítványa bíróságon veszi célba a bevándorlás megállításáért felelős törvényt

A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához (EJEB) fordult a "Stop Soros" törvénycsomag miatt a Nyílt Társadalom Alapítvány (Open Society Foundations) - jelentette be honlapján hétfőn a szervezet.

A britek tudják, hogy öngyilkosság kiengedni a terroristákat, mégis erre készülnek

A britek tudják, hogy öngyilkosság kiengedni a terroristákat, mégis erre készülnek

amerika, london, párizs

A túlterhelt titkosszolgálat nem tudja majd nyomon követni azokat az iszlamistákat, akiket a közeljövőben tervez szabadon engedni a szigetország.

Bezáratnák az ukrán nacionalisták a beregszászi magyar külképviseletet

Mintegy másfél tucat ukrán nacionalista tüntetett hétfő délelőtt Magyarország beregszászi konzulátusa előtt, követelve az összes magyar konzul kiutasítását és a konzulátus működésének beszüntetését, mert szerintük a képviselet "az ukránellenes politika eszközévé vált".

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére