Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#focivébé
#Orbán Viktor
#bevándorlás
#belföld
#Soros György
#külföld
#demográfia
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
century-on
 
 
 
 

Bőr alá ültetett mikrocsipekkel garantálni lehetne az olimpiák tisztaságát?

2017. október 16. 20:58

Az Olimpikonok Világszövetsége (World Olympians Associations) vezetője Mike Miller meglepő javaslattal állt elő a napokban a világjátékok tisztaságának szavatolására. A szervezet igazgatója szerint azáltal lehetne kizárni a doppingolást, ha olyan mikrocsipeket helyeznének el az olimpián induló versenyzők testébe, amelyekkel 24 órás és online megfigyelés alatt lehetne tartani a sportolók fizikai jellemzőit, az aktuális testképét.

A névlegesen közel 100 ezer olimpiai sportolót képviselő nemzetközi sportszervezet vezetője a westminsteri doppingellenes nemzetközi konferencián beszélt arról, hogy a kutyák megjelölésére használt mikrocsipekhez hasonlatos eszközöket kellene az olimpiai versenyeken elinduló sportolók testébe elhelyezni a doppingvétségek megakadályozása érdekében.

mike miller

Mike Miller, a World Olympians Association vezérigazgatója szerint bármennyire is radikális doppingellenes módszer lenne a mikrocsipes implantátumok használata, azt mégis alkalmazni kellene. Főleg, ha ezáltal lehetővé válhatna a tiltott anyagok hatásainak felismerése – a tiszta, doppingmentes sport védelme érdekében.

Az olimpiai sportolók szervezetének vezetője határozottan úgy véli, hogy érdemes megfontolni már most a mikrocsipek közeljövőbeli alkalmazását, mivel annyira rohamtempóban fejlődik az ilyen csipes technológia, hogy hamarosan forradalmi áttörésre lehet számítani a csipek emberi testekben való felhasználása vonatkozásában.

Mike Miller ötletével kapcsolatban egyelőre nem tudni, hogy a sportolók testébe beültetni kívánt mikrcsipes technológiának mi lenne vagy mi lehet a pontos specifikációja.

Azt viszont már most tudni lehet, hogy a személyiségi jogok és a magánélethez való jog megsértésére való hivatkozással várhatóan sokak részéről komoly ellenállásba ütközne egy ilyen online elektronikus megfigyelőrendszer bevezetése az olimpiai sportolók, az őket felkészítő edzők, valamint klubok körében. 

Az ellenzők szerint már most is kellően szigorú az olimpiai versenyzők doppingellenes ellenőrzése, hiszen a WADA, a nemzetközi doppingellenőrző szervezet bármikor, szúrópróbaszerűen ellenőrizheti a sportolókat, akik 0-24 órában kötelesek bárhol és bármikor készen állni a mintaadásra. Ráadásul szerintük ma már minden sportoló esetében egy teljes testkép felmérés (Bilogical Passport) szolgál a mindenkori ellenőrzések alapjául.

Az olimpiai sportolók szervezetének vezetője szerint viszont mindez ma már nem elég, mivel a gyakorlati példák azt mutatják, hogy a jelenlegi ellenőrzési technikák sok esetben manipulálhatóak, illetve viszonylag könnyen megkerülhetőek.

Mike Miller alapvetően azért tartaná jónak az online ellenőrzés bevezetését, mert szerinte a jelenlegi ellenőrzési rendszer mindössze annak a megállapítására alkalmas, hogy egy adott pillanatban van-e valamilyen tiltott szer a sportoló szervezetében, nem pedig arra, hogy soha nincs – és nem is volt – doppinganyag az olimpikon testében a felkészülés és versenyzés ideje alatt.

OLVASTAD MÁR?

century-on
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Egészen elképesztő: Németország emberhátránnyal mászott vissza a gödörből

Parádés meccset játszott Löw csapata Svédországgal, amelyen Németország hosszas küzdelem után megvédte becsületét.

A mai nappal végleg szétszakadt a Jobbik

A mai nappal végleg szétszakadt a Jobbik

kétharmad

Mai napon, szombaton bontott zászlót a Toroczkai László nevével fémjelzett Mi Hazánk Mozgalom Ásotthalmon. Ezzel egyértelművé vált az üzenet: a Jobbik kettészakadt a néppártosodásnak hívott balrafordulás következtében.

Nem történt eget rengető meglepetés: Mexikó a koreaiak ellen is diadalt aratott

Nem történt eget rengető meglepetés: Mexikó a koreaiak ellen is diadalt aratott

focivébé

El kell ismerni, Dél-Korea sokkal jobban játszott, mint első mérkőzésén, de ezt a meccset egyértelműen Mexikó uralta. Mutatjuk a részleteket!

Ausztria katonákat vetne be az EU külső határain

Mario Kunasek osztrák védelmi miniszter a Welt am Sonntag című német lapnak adott interjúban beszélt ezen elképzeléséről.

Rasszistának bélyegezték, mert nemzeti színekben szurkolt Svédországnak

Elkeserítő valóság: már szurkolni sem lehet a saját nemzeted csapatának anélkül, hogy betámadnának a liberálisok.

Gólgazdag meccsen ütötte ki Tunéziát Belgium

Gólgazdag meccsen ütötte ki Tunéziát Belgium

focivébé

Nagyon jó meccs volt, az egyetlen baj vele az, hogy lefújták.

A hét karikatúrája a 888-on

A hét karikatúrája a 888-on

8)8)8

Még a medvék is Magyarországra vágynak.

Egy korábbi főszerkesztőt is letartóztattak a szocialisták botránya miatt

Egy korábbi főszerkesztőt is letartóztattak a szocialisták botránya miatt

kétharmad

A Szeviép-botránnyal kapcsolatban előzetes letartóztatásba helyezték Dlusztus Imrét, a Délmagyarország egykori főszerkesztőjét.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére