Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Biztosan Tillerson lesz az USA új külügyminisztere

2016. december 13. 15:28

WASHINGTON, 15:28

Donald Trump megválasztott amerikai elnök külügyminisztere az üzleti világ egyik legismertebb és legelismertebb arca.

Trump Rex Tillersont fogja jelölni a külügyminiszteri posztra. Az ExxonMobil energiaipari óriás vezérigazgatója a miniszteri poszt mellett egyben a Nemzetbiztonsági Tanács tagja is lesz.

Fotó: AFP

A jelölés tényét kedden jelentették be, azóta Trump hivatalos Twitter-csatornáján is megjelent az információ.

Rex Tillerson

segíteni fog megfordítani az elmúlt évek téves külpolitikáját, amelyek megrendítették Amerika biztonságát és a világban betöltött helyét. Rex Tillerson karrierje maga a megtestesült amerikai álom. Kemény munka, elkötelezettség és okosan megkötött egyezségek egészen az ExxonMobil vezérigazgatói székéig repítették, amely a világ egyik legnagyobb és legtekintélyesebb cége"

– áll a közleményben.

A külügyminiszteri szék a legrangosabb a miniszteri tárcák közül. Az USA külügyminisztere a negyedik az utódlási sorrendben. Ez abban az esetben fontos, amennyiben az elnök nem tudja tovább ellátni teendőit. A hivatalos sorrend: az alelnök, a kongresszus elnöke, a szenátus elnöke és utána a kabinet tagjai, amely lista a külügyminiszterrel kezdődik.

Tillersont egyébként több nagy név is támogatta, így Condoleezza Rice és James Baker korábbi külügyminiszterek. Az erős hátszél tehát jól jött a vezérigazgatónak.

Tillerson nézetei érdekesek, és egynéhány helyen nem vágnak egybe Trump elképzeléseivel. A globális felmelegedés kapcsán kijelentette, hogy az emberiség is felelős a klímaváltozásért, azonban ennek pontos mértéke szerinte ismeretlen. Nem meglepő módon azt is kijelentette, hogy a világ kénytelen lesz továbbra is használni a fosszilis energiahordozókat, akár akarja, akár nem. A transzatlanti kereskedelmi megállapodás (TTIP) kapcsán korábban már hangoztatta azon nézetét, hogy támogatja azt, míg Trumpnak nem igazán a szíve csücske a megállapodás.

Tillerson David Petraeus volt CIA-főnök, Rudy Giuliani volt New York-i polgármester és Mitt Romney republikánus exelnökjelölt elől halászta el a külügyminiszteri bársonyszéket.

(RT)

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Durvul a kampány Katalóniában

Durvul a kampány Katalóniában

amerika, london, párizs

Vasárnap tartják meg az elszakadásról szóló népszavazást Katalónia bizonyos területein, a kampány utolsó napjaiban azonban egyre hevesebbé váltak az események, hiszen az elszakadás-pártiaknak a törvényt megkerülve kell szavazásra bírniuk honfitársaikat.

Decemberben megtudhatjuk, mi lesz Abdeslamék sorsa

Decemberben megtudhatjuk, mi lesz Abdeslamék sorsa

amerika, london, párizs

A La Libre Belgique belga napilap keddi számában arról írt, hogy megkezdődött a párizsi terrortámadások kitervelésével gyanúsított Salah Abdeslam és társának pere. Salah Abdeslam és társa, Soufien Ayari a brüsszeli merényletek előtt egy héttel a belga fővárosban a rendőrökre is rátámadtak. A lap úgy tudja, hogy az ítélethirdetésre decemberben kerülhet sor.

Brüsszel büntetné a Soros-terv ellenzőit

Az Európai Bizottság a rémisztgetésen, fenyegetésen és politikai zsaroláson túl konkrét büntetést is kilátásba helyezett azoknak az országoknak, amelyek nem hajlandóak részt venni a Soros-terv végrehajtásában.

Újabb szabálytalanságok Soros drogtanyáján: a kitartottjai egyből kampányolnak a helyért

Június 10-én a VIII. kerületi Auróra Kioszk-nál a rendőrség tizenöt vendéget állítottak elő kábítószer-birtoklás miatt. Ennek ellenére augusztusban úgy tűnt, hogy újra kinyithat a szórakozóhely, azonban a VIII. kerületi önkormányzat újabb szabálytalanságokat tárt fel működésével kapcsolatban.

Az Iszlám Állam betette a lábát a Balkánra

Sajnos továbbra is népszerű a terrorszervezet Koszovóban.

Nem lesz könnyű dolga Merkelnek

Nem lesz könnyű dolga Merkelnek

amerika, london, párizs

Az Angela Merkel kancellár vezette német Kereszténydemokrata Unió (CDU) testvérpártja, a bajor CSU kedden bejelentette, hogy a továbbiakban ragaszkodnak ahhoz, hogy kötelező megszabni egy felső határt az illegális bevándorlók befogadásában, és ebből a koalíciós partner nem enged.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Elítélték a verekedő jobbikos képviselőt; Lomnici: Simicska plakáthelyei miatt csökkenhet a Jobbik párttámogatása; Szijjártó: Ukrajnának ez fájni fog. A nap legfontosabb hírei a 888-on!

A Facebook és a multik által működtetett gondolatrendőrség

A Facebook és a multik által működtetett gondolatrendőrség

piszkostizenkettő

Egyre többen csatlakoznak a lázadókhoz. Az olvasók pedig megtanultak a sorok között olvasni. Mint a Kádár-rendszerben. Mi újbeszélül írunk, hogy a Facebook robotjai ne tiltsanak le; az olvasók meg újbeszélül olvasnak. Cukorhegyi gondolatrendőrsége nem foglalkozik a lokális törvényekkel.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére