Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#focivébé
#Orbán Viktor
#bevándorlás
#belföld
#Soros György
#külföld
#demográfia
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
century-on
 
 
 
 

Bizonyítható, hogy földön kívüli eredetű lehet bolygónkon az élet?

2017. december 13. 13:58

Kanadai tudósoknak sikerült az űrbéli zord körülményekkel megegyező környezetben olyan kémiai reakciókat beindítaniuk, amelyek végbemenetele a földi élet alapjául szolgáló mikroorganizmusok felépüléshez szükséges anyagokat hozott létre. A tudósok így bizonyíthatónak vélik, hogy 4 milliárd évvel ezelőtt az űrből érkezve is kialakulhatott a Földön az élet.

A Journal of Chemical Physics című folyóiratban megjelent új tanulmány szerint lehetséges, hogy az őskorban űrből érkezhetett az élet a Földre. 

Ezt az elméletet egy kanadai tudományos vizsgálat kísérletei támasztják alá. A Sherbrooke Egyetem kutatói egy olyan szimulált térbeli környezetet hoztak létre, amelyben metánt és oxigént tartalmazó vékony vízelvezetőket elektronsugarakkal sugároztak be – hasonlóan az űrben lévő tárgyakhoz.

A folyamat során egy olyan kémiai reakció ment végbe, amely eredményeként kis mennyiségű szerves vegyi anyag jött létre, csakúgy mint az űrbéli jeges környezetben.

A kanadai tudósok a kísérletüket az űrrel – a hideg hőmérsékletben és a vákuum tekintetében is – teljesen azonos körülmények között végezték el, olyan jég formájában vizet is tartalmazó környezetet teremtve, mint ami a világűrben, az aszteroidákon, az üstökösökön és holdakon található. 

Az űrbéli körülmények között végbement kémiai reakciók során létrejött új molekulák közé tartozik az etanol, az ecetsav, az acetilének, a formaldehid és az etán, amelyek közül több is kulcsfontosságú molekuláris építőeleme a korai élőlényeknek, a mikroorganizmusoknak.

A tudomány mai állása szerint az élet első formái a Földön nagyjából 4 milliárd évvel ezelőtt jelentek meg, és olyan molekuláris elemekből keletkeztek, mint amelyekről most az derült ki, hogy űrbéli körülmények (hideg és vákuum) között is létrejöhetnek.

Ez alapján a kutatók úgy gondolják: egyáltalán nem megalapozatlan azt állítani, a földi élet eredete földön kívüli is lehet.

A Nemzetközi Űrállomás külső felületére korábban kísérleti jelleggel elhelyezett földi eredetű mikroorganizmusok közül több is képes volt a túlélésre az űr hidegében és a vákuumában egyaránt. A kísérletek szerint a vákuum, illetve a gravitáció hiánya a mikroorganizmusokra nem várt hatásokat gyakorolnak. Az E. coli baktérium ellen például a Földön hatásos antibiotikumok az űrben hatástalanná válnak. 

OLVASTAD MÁR?

century-on
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Elvárások nélkül akár messzire is juthat Anglia

Elvárások nélkül akár messzire is juthat Anglia

focivébé

Mivel négy évvel ezelőtt az angol válogatott nem jutott tovább a csoportjából, az Európa-bajnokságon pedig már a nyolcaddöntőben búcsúzni kényszerült, így nem túlzás kijelenteni, hogy a szurkolók többségének egyelőre nincsenek jelentős elvárásai. Nekem sincsenek. De talán pont ez adhatja meg Angliának azt a kellő nyugalmat, amelynek segítségével akár a vébé döntőjéig is elmenetelhet.

Milliárdos csalásban merült fel egy volt MSZP-s politikus neve

Az egykori MSZP-s politikus, Göncz Kinga által alapított alapítvány is tagja volt azon két cég egyikének, amelyeknél súlyos szabálytalanságokat és csalást állapított meg az Európai Csalás Elleni Hivatal. Bűncselekményre utaló tényállásokat a NAV is megfogalmazott a céggel kapcsolatosan.

Barcelona még több pénzt kér az Aquariusról hozzájuk érkező migránsok után

Az Aquarius mentőhajóról 100 migránst fogad Barcelona, az illegális bevándorlók után pedig már most pénzt követel a katalán főváros.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Nézzük, mi várható a mai nap!

Kemény migránsellenes vezető kerülhet a német bevándorlási hivatal élére

Kemény migránsellenes vezető kerülhet a német bevándorlási hivatal élére

amerika, london, párizs

A német bevándorlási hivatal (BAMF) hírnevét eléggé megtépázta a Brémából kirobbant botrány. Az ügynökség élére most Seehofer közeli szövetségese kerülhet, ami igencsak rossz hír a migránsok számára.

Brazília-Svájc 1-1

Brazília-Svájc 1-1

focivébé

Brazília 1-1-es döntetlent játszott vasárnap Svájccal Rosztovban, az oroszországi labdarúgó-világbajnokság E csoportjának első fordulójában.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére