Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#sport
#Orbán Viktor
#bevándorlás
#belföld
#Soros György
#külföld
#demográfia
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
century-on
 
 
 
 

Bizonyítást nyert, hogy az unikornisok tényleg léteztek

2018. január 2. 17:38

Egy kazahsztáni lelet azt bizonyítja, hogy a szibériai unikornis nem halt ki 350 ezer évvel ezelőtt. A most megtalált 30 ezer éves óriás egyszarvú lelet alapján biztosan állítható, hogy az európai népek kultúráinak legendáiban és mítoszaiban szereplő unikornis alakja egy valaha ténylegesen látott különleges állatnak az emlékét őrizte meg.

A tudósok évtizedeken át úgy gondolták, hogy a félig lónak és félig rinocérosznak kinéző szibériai egyszarvú emlősfaja 350 ezer évvel ezelőtt kihalt.

A Kazahsztánban 2016-ban megtalált lelet azonban teljesen átírta az európai egyszarvúakkal kapcsolatos tudományos ismereteket, mivel ez alapján az derült ki, hogy – a több szempontból is hihetetlenül különleges – unikornisteremtmények 29 ezer évvel ezelőtt még éltek Európában.

A hatalmas szarvát a homlokán hordozó szibériai egyszarvú, az Elasmotherium sibiricum, megjelenését és méreteit tekintve olyan bozontos és hatalmas volt, mint a mai, Afrikában élő modern orrszarvúak.

A rekonstrukciók alapján egy kifejlett szibériai egyszarvú 2 méter magas, 4,5 méter hosszú és körülbelül 4 tonna súlyú lehetett.

Elasmotherium sibiricum

Ezekkel a paraméterekkel a füvet legelő egyszarvú egyértelműen közelebb állt a gyapjas mamut méretéhez, mint a lovakéhoz. 

Az egyik utolsó szibériai egyszarvú koponyáját a kazahsztáni Pavlodar régiójában a Tomszki Állami Egyetem kutatói találták meg.

Unikornis egy római kori mozaikon

Az egyszarvú (lat. Unicornis, gör. monocerosz) egy olyan lóalakú mitikus állat, amelynek lófeje, fehér lóteste, őzlába és oroszlánfarka van, homloka közepén egyenes, hegyes szarvval. Hazájának Indiát vagy Afrikát tartják. Már az ókori íróknál is feltűnt, például Arisztotelész, Plinius és Aelianus műveiben. Egyes utazók, például Katte, Rüppell, Fresnel Müller, akik Fokföldről és mások, akik Numíbia irányából haladtak előre Afrika belsejében, állítólag egyszarvút ábrázoló sziklarajzokat találtak. Ókori eredetű hiedelmek szerint az egyszarvú szarvának pora minden méreg hatását közömbösíti, és az állatot csak úgy lehet elfogni, ha egy szűz leányt ültetnek le útjába, az előtt letérdel, és ölébe hajtja a fejét. Különösen a középkorból maradt fenn sok ábrázolás. Kedvelt volt címerállatként. A szűziességnek vagy Szent Jusztinának volt a jelképe. Még a 18. században is gyakran megjelent az egyszarvú alakja a patikák ajtaján. Az egyszarvú alakja, az unikornis mitikus, varázslatos képességei miatt számos mai mesében is szerepel. 

OLVASTAD MÁR?

century-on
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Pár nemi erőszakot is elkövettek a hős francia szurkolók | VIDEÓ

Pár nemi erőszakot is elkövettek a hős francia szurkolók | VIDEÓ

amerika, london, párizs

Több nő ellen is szexuális bűncselekményt követtek el Párizsban a francia labdarúgó-válogatott világbajnoki győzelmét követő ünneplés ideje alatt.

Csak kibújt a Soros-szög a zsákból Magyarország megtámadása után

Csütörtökön az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen. Ezért az Európai Parlament szociáldemokrata frakciója gyorsan hitet is tett a Soros-féle nyílt társadalom filozófiája mellett, és kárörvendően ítélte el Magyarországot.

Putyin kiállt Trump mellett

Putyin kiállt Trump mellett

amerika, london, párizs

Összességében sikeresnek nevezte a Donald Trump amerikai elnökkel tartott csúcstalálkozóját Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön, hozzátette ugyanakkor, hogy az egyeztetések eredményeit Washingtonban "bizonyos erők" igyekeznek aláásni.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

Felvételen, ahogy Macron embere tüntetőket ver

Felvételen, ahogy Macron embere tüntetőket ver

amerika, london, párizs

Emmanuel Macron francia elnök biztonsági főnöke, Alexandre Benalla rendőri azonosító nélkül, rohamsisakot viselve vert tüntetőket még májusban.

Végleg "kifogták a Szelet" az LMP vitorlájából

Végleg "kifogták a Szelet" az LMP vitorlájából

kinyílott a pitypang

Újabb fejezetéhez érkezett az LMP brazil szappaneperája: Sallai R. Benedek visszatér a pártba, Szél Bernadett pedig "elmegy egy picit gondolkodni" miközben Ungár Péter is eltiltást kapott. Ha így folytatják akkor kis szerencsével a nyár végére akár már meg is szűnhet a párt.

Kolosszális sallert kaptak a honi libsik a zsidó államtól

Kolosszális sallert kaptak a honi libsik a zsidó államtól

kétharmad

Nincs is szebb annál, amikor a nagykörúti ballibek leghitványabb érvrendszerét éppen Izrael zúzza porrá.

Ezért indított kötelezettségszegési eljárást Brüsszel Magyarország ellen

Kötelezettségszegési eljárás indult Magyarország ellen a "Stop Soros" törvénycsomag miatt, illetve bírósági szakaszba lépett a menekültügyi szabályozás miatt korábban megindított jogsértési eljárás - jelentette be csütörtökön az Európai Bizottság.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére