Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Bevándorlók helyett családtámogatás

2019. március 14. 15:18

Itt vannak a kormány hétpontos családvédelmi akciótervének részletei.

Magyar Közlöny többek között a babaváró támogatással és a nagycsaládosok személygépkocsi-szerzési támogatásával kapcsolatos tudnivalókat részletezi.

A fiatal házasok gyermekvállalását támogató kölcsönszerződés 2019. július 1-jétől 2022. december 31-éig köthető meg, a kölcsön összege nem haladhatja meg a 10 millió forintot. A kamattámogatott kölcsön folyósítására egy összegben kerülhet csak sor, törlesztése pedig csak forintban történhet.

A hitelfelvételhez érvényesülnie kell bizonyos kitételeknek, a kölcsönkérelem benyújtásának időpontjában feltétel, hogy:

  • a feleség betöltötte a 18. életévét, de még nem töltötte be a 41. életévét;
  • mindkét házasfélnek rendelkeznie kell magyarországi lakcímmel;
  • legalább az egyik félnek 3 éve folyamatosan hazai tb-jogosultnak kell lennie, vagy nappali tagozatú felsőoktatási tanulmányokat kell folytatnia, vagy külföldi tb-viszonnyal kell rendelkeznie;
  • egyik házasfél sem lehet büntetett előéletű (kivéve, ha a büntetett előélethez fűződő hátrányos jogkövetkezmények alól már mentesült);
  • egyik házasfélnek sincs a NAV által nyilvántartott köztartozása;
  • az igénylő felek mindketten magyar állampolgárok vagy tartózkodási joguk van;
  • abban az esetben, ha a házaspár egyik tagja legalább egy gyermeket nevel, akkor legalább az egyik házastárs az első házasságában kell, hogy éljen, ebben az esetben az özvegyülést nem kell figyelembe venni;
  • egyik fél sincs fenn a negatív KHR-listán, azaz nincs korábbi hitelmulasztása;
  • nem áll fenn olyan tény vagy körülmény, amellyel a közös gyermekvállalás lehetetlennek tekinthető;
  • vállalják, hogy a kölcsönszerződés megkötését követően született vagy örökbe fogadott gyerekeiket a nagykorúvá válásukig, de legfeljebb a kölcsönszerződés megszűnéséig a saját háztartásukban nevelik.
Fontos tudnivalók a kamatról, futamidőről, jogosultságról:

A bank nem számíthat fel a kölcsön elbírálásáért, folyósításáért és előtörlesztéséért díjat az igénylőnek, a kölcsönkérelmet a benyújtást követő 10 napon belül el kell bírálni. A bank által felszámított ügyleti kamat a kamattámogatás időszaka alatt nem lehet magasabb, mint a közzétételt megelőző 3 hónapban tartott 5 éves állampapír-aukciókon kialakult átlaghozamok súlyozott számtani átlaga 130 százalékának 2 százalékponttal növelt értéke (ez jelenleg 5,07 százalék), a kölcsön kamata a kamattámogatás időszaka alatt csak 5 évente változhat, továbbá a futamidő nem haladhatja meg a 20 évet, de ebbe nem számít bele az első gyerek születése vagy örökbefogadása után igénybe vett szüneteltetés, ami maximum 3 év lehet (de csak akkor, ha azt a folyósítástól számított 5 éven belül kérik). 

A fiatal pároknak kamatmentesen jár a hitel, és ha jön a baba, a törlesztés is szünetel.

A támogatott személy a kamattámogatás időszakában ügyleti kamatot nem fizet, azt kamattámogatás formájában a kincstár folyósítja a hitelintézet felé. A kamattámogatás igénybevétele a kölcsönszerződés megkötésével automatikusan megtörténik, azt külön jelezni nem kell. 

A törlesztés szüneteltetésére akkor jogosultak a várandósság legalább 12. hetét betöltött magzatuk után, ha a várandósság a hitelfelvétel időpontjában vagy azt követően fennáll; és a magzat legkésőbb a kölcsön folyósításától számított 5 éves időszakon belül betölti a várandósság 12. hetét.

Ha minden megfelelt a már fentebb említett kitételeknek, akkor a törlesztés 3 évig szünetel.

A harmadik baba után a teljes kölcsönt elengedik.

A hitelfelvevők a július 1-je után születő második gyermekük esetén a még fennálló, az aktuális kölcsöntartozás 30 százalékának megfelelő összegű, harmadik gyermekük után a teljes fennmaradó kölcsöntartozásnak megfelelő összegű vissza nem térítendő gyermekvállalási támogatásra jogosultak.

A gyermekvállalási támogatást a fel nem mondott kölcsönszerződésből eredő tőketartozás és kamatainak csökkentésére kell felhasználni, vagyis lényegében elengedi a tartozásukat az állam. Az erre vonatkozó kérelmet a hitelintézetnél kell benyújtani. 

A nagycsaládosok autóvásárlási támogatásának részletei is kiderültek.

A babaváró támogatás igénybevételéhez szükséges kitételeknek az autóvásárlási támogatás esetében is érvényesülniük kell. A támogatás a nagycsaládos személyek számára vehető igénybe, ennek számítanak a legalább három gyermek után családi pótlékra jogosult személyek.

A családok számára igénybe vehető támogatás mértéke 2 és fél millió forint, de legfeljebb a megszerzés időpontjában érvényes bruttó vételár 50%-a.

Ahogyan arról már korábban szó volt, a szülők le is cserélhetik régebbi autóikat, vagy egy teljesen új autó vásárlásához is igénybe vehetik a támogatást.

A közlöny a családi otthonteremtési kedvezményhez (csok) kapcsolódó hitelek kibővítésének és ingatlanfedezetű jelzáloghitelek mérséklésének részleteit, a bölcsődei férőhelyek bővítését, valamint a 2020. január elsejétől életbe lépő új intézkedéseket, a négygyerekes nők személyi jövedelemadó (szja-) mentességét és a nagyszülői gyedet is részletezi.

Ezeket érdemes tudni a kormány hétpontos családvédelmi akciótervéről

Az Orbán Viktor által bejelentett hétpontos családvédelmi akcióterv legfontosabb részleteit Novák Katalin ismertette hétfői sajtótájékoztatóján. Mint ahogy azt Novák Katalin családügyi államtitkár hangsúlyozta: a magyar kormány 2010 óta családbarát országot épít azzal a céllal, hogy Magyarországon könnyebben lehessen gyermeket nevelni.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Nyugaton nagyobb eséllyel radikalizálódnak a muszlimok

Nyugaton nagyobb eséllyel radikalizálódnak a muszlimok

amerika, london, párizs

A Nyugaton - Nyugat-Európában és Észak-Amerikában - született muszlimok nagyobb fogékonyságot mutatnak a szélsőséges iszlám iránt, mint azok, akik például a Közel-Keleten vagy Afrikában születtek - állítja egy tanulmány, amelyet a svédországi Uppsalai Egyetemen készítettek.

Teljes fejetlenség uralkodik a német integrációs törekvések terén

Egyre több kritika éri a szövetségi bevándorlási és menekültügyi hatóságot (BAMF).

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei!

Az MLSZ vezetősége előbújhatna a csigaházából és körülnézhetne egy kicsit

Az MLSZ vezetősége előbújhatna a csigaházából és körülnézhetne egy kicsit

hajrá, magyarok!

Egészen elképesztő az, ahogy Magyarországon elherdáljuk a tehetséges labdarúgóinkat.

Összeomlás

Összeomlás

piszkostizenkettő

A szélsőbaloldali anarchista rabol és gyújtogat, a rendőr kínoz és fosztogat, a néppárti polgármester meg nem tehet semmiről, hiszen szexmániás.

Everything you need to know about the conflict between Fidesz and the European People's Party

Everything you need to know about the conflict between Fidesz and the European People's Party

amerika, london, párizs

On Wednesday, the European People's Party (EPP) held a meeting regarding the membership of its fourth strongest member party, Fidesz. The importance of this conference was paramount, considering the date of the elections to the European Parliament is closing in.

Orbán lázba hozta szerdán Európát, ezzel lenyomva a Brexit kapcsán Theresa Mayt

Orbán lázba hozta szerdán Európát, ezzel lenyomva a Brexit kapcsán Theresa Mayt

kétharmad

Hiába kavarta fel az álló vizet Európa egyik legnagyobb gazdasági és katonai ereje, Nagy-Britannia szerdán azzal, hogy Theresa May brit miniszterelnök halasztást kért az unióból való kilépésre, a Google Trends keresési adatokat elemző programja szerint Európa számos meghatározó országában sokkal többen érdeklődtek a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor küzdelme iránt, melyet az Európai Néppárt bevándorláspárti szárnya ellen vívott.

Deutsch Tamás: az erős nemzetek Európája áll szemben a birodalmi Európai Egyesült Államokkal

Deutsch Tamás: az erős nemzetek Európája áll szemben a birodalmi Európai Egyesült Államokkal

kétharmad

A Fidesz a Néppártban azért dolgozik, hogy az EU jövőjéről szóló vitában a pártcsalád a bevándorlásellenes, erős nemzetállamokra építő uniót akaró javaslatot fogadja majd el, szemben a globalista birodalmi elképzelést megvalósító Európai Egyesült Államok emberkísérlete helyett - erről az Echo TV-n vasárnap adásba kerülő A nyolcas című műsorban beszél Deutsch Tamás. A Fidesz EP-képviselője szerint az EU nyugati politikusai azért nem gondolkodnak a nemzetállamok uniójában, mert jelentős részük a balliberális ideológiák fogságában vergődik.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére