Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
V-nyolcas
 
 
 
 

Beszéljünk egy fontos közlekedési problémáról

2017. november 24. 09:30

Van egy fontos szabály, amiről sokan nem tudnak, és ezzel rengeteg embert idegesítenek napi szinten.

Biztosan sokan vannak, akik elgondolkoztak már azon, hogy vajon miért nem indul el a busz a buszsávban, amikor neki már zöld van (világít a külön "BUSZ" felirat a lámpán).

Azért, mert valami szerencsétlen ott áll, szabályosan egyébként, mert jobbra fordulna a lelkem, csak éppen nem tud róla, hogy már mehetne.

Igen, sajnos sokan nem tudják, pedig tanítják:

a buszsávból a "BUSZ" jelzésre engedélyezett a jobbra (ritka esetben balra) kanyarodás!

Rengeteg autós ahelyett, hogy befordulna ilyenkor jobbra, áll, hiszen a lámpa piros. Ezzel gyakran egy egész busznyi embert tartanak fel. Minősített eset, amikor ezt olyan helyen teszik, ahol a busz besorolását segítené a sáv, ami aztán a lámpás kereszteződés után megszűnik, így ha nagy a forgalom és kevés a jó ember, akár perceket is bukhat a busz egy ilyen autós miatt.

Halkan jegyzem meg, hogy egyébként a BUSZ jelzésre a buszsávban tartózkodó gépjármű akkor is elindulhat, ha egyenesen menne tovább, akkor is, ha jogosulatlanul használja a sávot.

Egész pontosan így szól a szabály:

amennyiben a jelzőlámpa busz fényjelzéssel van kiegészítve, akkor ez mindazokra vonatkozik, akik a buszsávban tartózkodnak."

Ha tehát a buszsávban a pirosnál állsz, jobbra akarsz fordulni, világít a "BUSZ" jelzés, és dudál mögötted egy autó, taxi, busz akármi, akkor nem ő az idegbeteg, és nem ő a hülye, hanem sajnos te, ha nem indulsz el.

A belvárosban egyes kereszteződésekben tábla jelzi, hogy ilyenkor mehetnek jobbra. Ezzel két baj van: az egyik az, hogy teljesen felesleges a tábla, olyan, mintha lakott területen 50-es sebességkorlátozó táblák lennének kihelyezve mindenhol. A másik, hogy csak pár helyen van ilyen tábla, így a tudatlan sofőrök azt hihetik, csak egyes kereszteződésekben fordulhatnak jobbra a pirosnál, amikor a buszoknak már szabad jelzése van, pedig ez nem így van.

Ez a jelenség körülbelül annyira idegesítő, mint az M7-esen a háromsávos szakaszon azok, akik a középsőben mennek, ha üres a külső sáv.

Arra kérlek titeket kedves olvasóink, hogy küzdjetek ez ellen! Ha utasok vagytok, előbb türelmesen, később (ha szükséges) erélyesen figyelmeztessétek a sofőrt, hogy ugyan kanyarodjon már be jobbra. Ha egy ilyen autós mögé ragadtok be, ne féljetek használni a dudát! Ha pedig esetleg a hétköznapi beszélgetés során előkerül a téma, még akkor is ismertessétek ezt a szabályt, ha ezzel idegesítitek a többieket. Köszönöm!

OLVASTAD MÁR?

V-nyolcas
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A német nővérek már önvédelmi órákra járnak

A német nővérek már önvédelmi órákra járnak

amerika, london, párizs

Az utóbbi hónapok, évek sorozatos támadásai miatt félnek a kórház alkalmazottjai.

Putyin: Oroszország nem akar új fegyverkezési versenyt

Putyin: Oroszország nem akar új fegyverkezési versenyt

amerika, london, párizs

Vlagyimir Putyin hétfőn Moszkvában fogadta az elnökválasztáson elindult ellenfeleit. Az eseményen arról beszélt: Oroszország nem szeretne ismét bekerülni egy fegyverkezési versenybe.

Egy demokrata politikus szerint a zsidó bankárok az időjárást is manipulálják

Masszív zsidózásba fulladt a demokrata Trayon White Sr. múlt hét pénteki Twitter-videója. Bocsánatot is kért miatta.

Szélsőbaloldaliak megrongálták egy AfD-s autóját és házát

Szélsőbaloldaliak megrongálták egy AfD-s autóját és házát

amerika, london, párizs

A jobboldali párt Heidenheimben tartott pártnapot a hétvégén, ekkor történt a rongálás is.

Ezt érte el London muszlim polgármestere: harminc százalékkal több a gyerekmolesztálás

Az elmúlt években drasztikusan megemelkedett a gyermekek elleni szexuális bűncselekmények száma.

Szijjártó: Ukrajna nem bújhat ki a kötelezettségei alól

Szijjártó: Ukrajna nem bújhat ki a kötelezettségei alól

spring is coming

A külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben tárgyalt az uniós kollégáival. A tanácskozás szünetében így nyilatkozott: az, hogy egy olyan ország, mint Ukrajna geopolitikailag fontos pozícióban van, nem jelenti azt, hogy mentesülne a nemzetközi jogszabályok betartása alól, sem pedig azon kötelezettsége alól, hogy megvédje az ország területén élő kisebbségeket.

A jobbikos Szávay teljesen alkalmatlan bárkinek a képviseletére

A jobbikos Szávay teljesen alkalmatlan bárkinek a képviseletére

spring is coming

Így reagált a nagyobbik kormánypárt ifjúsági szervezetének elnöke, Böröcz László miután kiderült, a Jobbik országgyűlési képviselője, Szávay István politikai motivációból egy tündérmeséhez hasonló történetet talált ki, melyben megpróbált bemocskolni egy ártatlan, egyetemista lányt.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Az este legfontosabb hírei a 888-on!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére