Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Berlusconi: meg akartam akadályozni a kommunisták hatalomszerzését

2016. szeptember 29. 09:58

RÓMA, 9:58

Két házasságából született öt felnőtt gyermekével, és unokáival ünnepli születésnapját a csütörtökön nyolcvanéves Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő, a jobbközép Hajrá Olaszország (FI) ellenzéki párt elnöke, aki még mindig pótolhatatlannak tartja magát az itáliai politikában, és azt állítja, hogy soha nem hozott rossz politikai döntést.

Silvio Berlusconi arra kérte barátait és híveit, ajándékok helyett inkább jótékonysági célra adakozzanak. A születésnapi interjút az általa birtokolt Chi képes magazinújságnak adta, amelynek címlapján tíz unokájából hattal fényképeztette le magát. Elmondta, egész életét úgy élte, mintha negyvenéves lenne, csak akkor döbbent rá, hogy felette is elszállt az idő, amikor tavaly nyáron életmentő szívműtétet hajtottak végre rajta. 

A sikeres vállalkozóból lett politikus 1994-ben alapította meg a Hajrá Olaszország pártot és ugyanabban az évben Olaszország miniszterelnöke lett. Most is azt hangoztatja, amit több mint húsz évvel ezelőtt: azért lépett a politikai színtérre, hogy megakadályozza a kommunisták hatalomszerzését. Első kormánya alig kilenc hónapig tartott. Utána 2001-2006, valamint 2008 és 2011 között is Silvio Berlusconi volt az olasz miniszterelnök. A kormányfői székből 2011 novemberében távozott Mario Monti közgazdásznak adva át a helyét. 

Több tucatnyi hatósági eljárás és bírósági per indult Berlusconival szemben maffia- és korrupciós vádak miatt. Egyik legnagyobb ellenfele Antonio Di Pietro a Tiszta Kezek korrupció ellenes milánói ügyészcsoport tagja volt. Az első jogerős ítélet 2013 augusztusában született, amikor az olasz semmítőszék Silvio Berlusconit adócsalásért ítélte el. Büntetését tíz hónap közmunkavégzéssel töltötte le egy Milánó közeli idősek otthonában. Azóta Berlusconi visszavonultan él, a Róma központjában levő palotájából a milánói Arcoréban levő villájába költözött. Az utóbbi időben menyasszonya Francesca Pascale sem szerepel gyakran mellette. 

Politikai utódot soha nem nevezett ki: ellenkezőleg eltávolította azokat, akik helyére pályáztak a kereszténydemokrata Pierferdinando Casinit, a jobboldali Gianfranco Finit és a jelenlegi belügyminiszter Angelino Alfanót is. 

Pótolhatatlan vagyok"

– ismételte Silvio Berlusconi, aki bejelentette, hogy a december 4-i alkotmányos népszavazásra visszatér az aktív politikába az általa vezetett olasz jobbközép élén. 

Megjegyezte, úgy érzi, soha egyetlen egy döntést sem rontott el sem a bel-, sem a külpolitikában. Azt is hozzátette: politikai bukása sem saját hibájából következett be. Úgy fogalmazott, egyetlen egy barátot sem szerzett a politikában, de nem érez haragot senki iránt. 

A Corriere della Sera visszatekintése szerint Berlusconi nem volt hibátlan. A napilap azt tartja legnagyobb tévedésének, hogy hagyta: öregedésével párhuzamosan meggyengüljön az olaszországi jobbközép szavazóbázisa.

Politikai erejét csorbította szertelen magánélete, közöttük a miniszterelnökként rendezett, bunga-bunga néven elhíresült partik. 

Szerintem jobb, ha az ember inkább a gyönyörű nők iránt érez leküzdhetetlen vágyat, mintsem a férfiak iránt – nyilatkozta Berlusconi egy riporteri kérdésre, miután szembesíteni próbálták csapongó magánéletének részleteivel.

Silvio Berlusconi vállalkozói és politikai élete szorosan összefonódik Olaszország utóbbi évtizedeivel: Berlusconi nevéhez fűződik az olaszországi kereskedelmi televíziós hálózat kialakítása, és a nemrégen eladott Milan labdarúgócsapat számtalan sikere is. 

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Soros György most épp Sebastian Kurznak puncsolt

Soros György most épp Sebastian Kurznak puncsolt

amerika, london, párizs

A tőzsdespekuláns az osztrák fővárosba utazott, hogy több politikussal is tárgyaljon az egyeteme Bécsbe költöztetéséről.

A ballib Politico kétharmados Fidesz-győzelmet jósol az EP-választásra

A ballib Politico kétharmados Fidesz-győzelmet jósol az EP-választásra

amerika, london, párizs

Már a Soros György érdekkörébe tartozó Politico is elismeri, hogy összességében jobboldali győzelem, Magyarországon pedig a Fidesz minden eddiginél nagyobb, kétharmados mandátumszerzése várható a jövő májusi európai parlamenti választáson. A lap előrejelzése szerint az ellenzékből csak a Jobbiknak, az MSZP-nek és talán a DK-nak lehet majd EP-képviselője.

"Kirekesztő lehet a karácsonyi koncert, ezért nincs rá szükség"

"Kirekesztő lehet a karácsonyi koncert, ezért nincs rá szükség"

amerika, london, párizs

Így érvel az olaszországi Terni városának egyik iskolaigazgatója, aki idén megtiltotta a diákjainak, hogy karácsonyi koncertet, ünnepélyt tartsanak.

Pető Iván ifjú szívekben él

Pető Iván ifjú szívekben él

piszkostizenkettő

Liberálisnak lenni a világ más tájain is rém kellemetlen, de az kétségkívül hazai sajátosság, hogy egy Pető Iván, Heller Ágnes vagy Tamás Gáspár Miklós bármiféle hatást gyakorolhat a politikai közösség döntéseire.

Osztrák kormány: 10 évesnél fiatalabb muszlim gyerek ne viseljen fejkendőt

Osztrák kormány: 10 évesnél fiatalabb muszlim gyerek ne viseljen fejkendőt

amerika, london, párizs

A kormány kezdeményezésének célja, hogy az óvodás és az általános iskolás gyerekeknek egyáltalán ne kelljen fejkendőt hordaniuk. Az osztrák jobboldali pártok szerint ugyanis a fejkendő elkülöníti egymástól a gyerekeket, ezáltal hátráltatja az integrációt, ami a politikai iszlám malmára hajtja a vizet.

Fekete Péter miatt estek egymásnak a hagyományőrzők és a píszí élharcosai

Fekete Péter miatt estek egymásnak a hagyományőrzők és a píszí élharcosai

amerika, london, párizs

Hollandia-szerte dulakodtak az emberek egy képzeletbeli karakter, Fekete Péter miatt.

Nem tolták a meleglobbit, ezért ellehetetlenítették a magazint

Nem tolták a meleglobbit, ezért ellehetetlenítették a magazint

bulvár

Egy neves ausztrál esküvői magazint fenyegettek meg a melegjogi aktivisták, mert a keresztény beállítottságú újság nem szívesen működött együtt azonos nemű párokkal.

Ezért gyulladt ki Gyurcsányék irodája

Az ATV híradója szerint egy szagelszívó miatt gyulladt ki annak a Teréz körúti irodaháznak a teteje, amelyben a Demokratikus Koalíció központja is volt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére