Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Beoltotta Vona Gábort az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezetője

2016. december 28. 12:58

A Jobbik vezetői levélben üdvözölték a magyarországi zsidóságot hanuka alkalmából. Köves Slomó válaszlevelében azt javasolta a Jobbik vezetőinek, hogy ezt a gesztust inkább azokon a fórumokon demonstrálják, ahol eddig a sötétséget terjesztették a fény helyett.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke és Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője Hanuka alkalmából köszöntötte Köves Máté Slomót, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbiját és a közösség tagjait.

A Jobbik vezetőségének az üdvözlete azonban meglepte az EMIH-t, mondván a szélsőjobboldali múltját eltüntetni, tagadni akaró párt számtalanszor tanúbizonyságot tett arról, hogy a magyarországi zsidó közösség tagjait nem tekintik a magyar nemzet egyenlő elbírálását érdemlő tagjainak.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Köves Slomó vezető rabbi válaszlevelében emlékeztette a Jobbik vezetőit Gyöngyösi Márton beszédére, melyben a zsidókat "nemzetpolitikai kockázatnak" nevezte, vagy Baráth Zsolt, parlamenti képviselő vérvádbeszédére.

De az EMIH vezetője szerint a legszégyenteljesebb kijelentés nem tőlük, hanem a pártvezetőtől, Vona Gábortól származik, aki egyrészt 2013-ban még azt mondta: a zsidóság világuralomra tör, az Izrael és Magyarország közötti diplomáciai kapcsolatot meg kell szüntetni. Másrészt egy nem is olyan régi nyilatkozatában kifejtette: ha kiderülne, hogy zsidó, akkor lemondana a Jobbik vezetői posztjáról.

Köves Slomó levelében hozzátette:

Ezeket a kijelentéseket ismereteim szerint soha, senki nem vonta vissza, sohasem jelentették ki, hogy tévedtek, gyalázatos úton jártak. Soha nem tették nyilvánvalóvá követőik számára, ha egyáltalán így gondolják, hogy a fenti eszmék elfogadhatatlanok."

A vezető rabbi szerint a Jobbik vezetői gesztusnak szánták a hanukai jókívánságaikat, de úgy gondolja, hatékonyabb lenne, ha azokon a fórumokon adnának hangot gesztusaiknak, ahol eddig "a gyűlölet, a gyalázat és nem utolsó sorban a sötétség nyert teret, nem a fény."

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Mesterséges intelligenciával cenzúrázzák a férfiak nyilatkozatait

Mesterséges intelligenciával cenzúrázzák a férfiak nyilatkozatait

fehér férfi

High-tech módszert talált a Financial Times, hogy kevesebb férfi nyilatkozzon a cikkeikben.

Munkatársunkat megbüntette a Facebook, amiért a homoszexuálisokról mert írni

Munkatársunkat megbüntette a Facebook, amiért a homoszexuálisokról mert írni

censored

A jobboldali véleményt tűzzel-vassal üldöző Facebook-cenzúra ismét lecsapott, ezúttal Horváth Zsófia munkatársunkat, a Pszicho sorozatunk arcát tiltotta a Facebook három napra.

Orbán: összefogásra van szükség a közép-európai országok között

Orbán: összefogásra van szükség a közép-európai országok között

kétharmad

A magyar kormányfő a dunaszerdahelyi Mol Labdarúgó Akadémia megnyitó ünnepségén hangsúlyozta a közép-európai országok együttműködésének fontosságát.

Románia 100 éve alatt Moldva csak még jobban leszakadt Erdélytől

100 év után is még mindig Erdély a legfejlettebb területe Romániának. Sőt, mostanra gazdaságilag még jobban leszakadt Erdélytől Moldva - mondja Lucian Boia román történész, aki szerint bár a területét az elmúlt évszázadban sikeresen megtartotta Románia, most mégis nagy gondban van az ország, mert a lakosai milliószámra költöznek el.

Soros György rajongója Svédország új miniszterelnök-jelöltje

Soros György rajongója Svédország új miniszterelnök-jelöltje

amerika, london, párizs

Újabb érdekes állomásához érkezett a svéd kormányalakítási procedúra.

Úgy be volt állva Juncker, hogy felemás cipőben ment tárgyalni

Úgy be volt állva Juncker, hogy felemás cipőben ment tárgyalni

amerika, london, párizs

Úgy tűnik, hogy az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker már olyan súlyos függőségi problémákkal küzd, hogy öltöztetni sem képes önmagát.

"Menekült" erőszakolt meg egy hároméves kisfiút Görögországban

"Menekült" erőszakolt meg egy hároméves kisfiút Görögországban

amerika, london, párizs

Már az ENSZ által támogatott, migránsokat segítő szervezetek munkatársai is szóvá tették, hogy feltűnően sok Európába igyekvő bevándorló bántalmaz szexuálisan kiskorúakat a görög menekülttáborokban, mégsem történik ez ügyben érdemi változás.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére