Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Beoltotta Vona Gábort az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezetője

2016. december 28. 12:58

A Jobbik vezetői levélben üdvözölték a magyarországi zsidóságot hanuka alkalmából. Köves Slomó válaszlevelében azt javasolta a Jobbik vezetőinek, hogy ezt a gesztust inkább azokon a fórumokon demonstrálják, ahol eddig a sötétséget terjesztették a fény helyett.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke és Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője Hanuka alkalmából köszöntötte Köves Máté Slomót, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbiját és a közösség tagjait.

A Jobbik vezetőségének az üdvözlete azonban meglepte az EMIH-t, mondván a szélsőjobboldali múltját eltüntetni, tagadni akaró párt számtalanszor tanúbizonyságot tett arról, hogy a magyarországi zsidó közösség tagjait nem tekintik a magyar nemzet egyenlő elbírálását érdemlő tagjainak.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Köves Slomó vezető rabbi válaszlevelében emlékeztette a Jobbik vezetőit Gyöngyösi Márton beszédére, melyben a zsidókat "nemzetpolitikai kockázatnak" nevezte, vagy Baráth Zsolt, parlamenti képviselő vérvádbeszédére.

De az EMIH vezetője szerint a legszégyenteljesebb kijelentés nem tőlük, hanem a pártvezetőtől, Vona Gábortól származik, aki egyrészt 2013-ban még azt mondta: a zsidóság világuralomra tör, az Izrael és Magyarország közötti diplomáciai kapcsolatot meg kell szüntetni. Másrészt egy nem is olyan régi nyilatkozatában kifejtette: ha kiderülne, hogy zsidó, akkor lemondana a Jobbik vezetői posztjáról.

Köves Slomó levelében hozzátette:

Ezeket a kijelentéseket ismereteim szerint soha, senki nem vonta vissza, sohasem jelentették ki, hogy tévedtek, gyalázatos úton jártak. Soha nem tették nyilvánvalóvá követőik számára, ha egyáltalán így gondolják, hogy a fenti eszmék elfogadhatatlanok."

A vezető rabbi szerint a Jobbik vezetői gesztusnak szánták a hanukai jókívánságaikat, de úgy gondolja, hatékonyabb lenne, ha azokon a fórumokon adnának hangot gesztusaiknak, ahol eddig "a gyűlölet, a gyalázat és nem utolsó sorban a sötétség nyert teret, nem a fény."

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A brit újszülöttek közt már a Muhammad a legnépszerűbb név

A brit újszülöttek közt már a Muhammad a legnépszerűbb név

amerika, london, párizs

Szépen lassan eltűnnek a hagyományos brit keresztnevek.

A migránsoknak duplán nagy buli az újév Németországban

A migránsoknak duplán nagy buli az újév Németországban

amerika, london, párizs

Az eddigi legnagyobb szilveszteri-szülinapi migránspartit Kölnben tartották 2015 és 2016 fordulóján.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez volt ma.

Kirúgtak egy egyetemista újságírót, mert szerinte a nőknek nincs pénisze

Kirúgtak egy egyetemista újságírót, mert szerinte a nőknek nincs pénisze

fehér férfi

Az egyetemi újságba író férfi annyira felháborította a transznemű közösséget, hogy ki kellett őt rúgni, pedig csak egy biológiai tényt közölt a Twitteren.

A liberalizmus mint imperializmus

A liberalizmus mint imperializmus

amerika, london, párizs

Dogmatikus utópizmussal vádolja meg a birodalmi terjeszkedésű liberalizmust legújabb könyvében Yoram Hazony, a jeruzsálemi Herzl Intézet vezetője, aki szerint a liberálisok bizonyos szempontból korántsem állnak távol a múlt század marxistáitól vagy éppen a középkori egyháztól.

Németország felügyelete alá vonhatja a legnagyobb török iszlamista szervezetet

A német titkosszolgálat megfigyelés alá helyezheti a török iszlamista ernyőszervezetet, a DITIB-et.

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

amerika, london, párizs

A salzburgi csúcstalálkozón minden szem a migrációra figyelt. Az uniós vezetők már idén megkezdenék a tárgyalásokat az arab, észak-afrikai és közel-keleti államokkal. Eközben egyre inkább előtérbe kerülnek Orbán Viktor korábbi javaslatai a migrációs krízis hosszú távú kezelését illetően.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére