Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Bekeményítenek a svédek

S.L.A.

2015. december 4. 13:26

STOCKHOLM, 13:10

A svéd kormány előterjesztett egy rendelkezést, ami alapján szükségállapot esetén lezárhatja a Koppenhágát Malmővel összekötő tengeri-hidat, sőt, ellenőrző állomásokat is felállíthat, amennyiben kezelhetetlenné válna a migráns-hullám.

Továbbá az új rendelkezés arra is feljogosítaná a svédeket, hogy a külföldről érkezőket kizárólag útlevelük felmutatásával engedje belépni Svédországba, annak érdekében, hogy könnyebben kiszűrhesse a törvénytelen határsértőket.

„Az újítás lehetővé fogja tenni, hogy a svéd rendvédelmi szervezetek ellenőrzés céljából leállíthassák a forgalmat. Azonban ez a vonatokra nem lesz kiterjeszthető”

– fejtette ki a svéd infrastruktúra miniszter szóvivője.

Naponta körülbelül húszezer jármű halad át az Öresund-hídon, amely összeköti Dániát és Svédországot. Az átutazók többnyire ingázók és teherszállítók, akik Koppenhágából a Malmőbe tartanak.

Az idén már 190 ezer migránst elszállásolni és befogadni kénytelen svédek megtapasztalták a „nyitott kapuk” politikának hátulütőit. Nem csak a nyilvántartást szándékosan elkerülő illegális határátlépők okoznak fejtörést a skandináv államnak, hanem az egyre gyakoribb erőszakba torkolló megnyilvánulások is szinte kezelhetetlenné tették a helyzetet.

A gyenge állami fellépés meg is hozta eredményét: a nacionalista Svéd Demokraták támogatottsága jelentősen megnőtt az elmúlt hónapokban. Nem csoda, hiszen Stockholmban minden harmadik lakos már nem is tősgyökeres svéd, így a politikai vadhajtások megjelenése szinte természetszerű. A svéd kormányon múlik, mennyire lesznek képesek mérsékelt, de határozottabb fellépést tanúsítani mind a migránsokkal szemben, mind pedig a radikálisokkal szemben is.


Olle Schmidt, az uniós svéd liberális politikus a Szegedi Tudományegyetemen tett látogatása idején is aggodalmát fejezte ki a hazájában megerősödő radikálisokkal szemben.

Egyetlen témájuk a bevándorlás volt, miközben a többi párt erről nem akart beszélni, pedig sokkal hamarabb kellett volna reagálniuk a jelenségre, mert Libanon, Törökország menekülttáborai nem újdonságok”

– fejtette ki véleményét.

Miután a migránsok bejöttek Németországon, Dánián átgyalogolva Svédországba, akkor jött rá a kormány, hogy nem tud mit tenni a helyzettel. A miniszterelnök-helyettes megígérte, hogy soha nem teljesítik a Svéd Demokraták követeléseit, nem fogják lezárni a határokat. S most meg kell tennie…”

Ezenkívül élesen bírálta a svéd államigazgatást amiatt, hogy nyoma veszett több ezer menekültnek Svédországon belül:

Nem tudják, hogy hol vannak! Csődöt mondott a rendőrség, a bevándorlási hivatal Svédországban!”

(The Independent, Szeged Ma)

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Juncker helyére pályázik a bukott osztrák kancellár

Juncker helyére pályázik a bukott osztrák kancellár

amerika, london, párizs

Visszavonul az osztrák belpolitikától Christian Kern, mivel a szociáldemokraták színeiben kíván elindulni a jövő évi EP-választásokon.

"Orbán az, aki megvédi a nemzeti szuverenitást"

"Orbán az, aki megvédi a nemzeti szuverenitást"

kétharmad

Nem sokkal azután, hogy az Európai Parlamentben elfogadták a Soros-Sargentini-jelentést, Nadine Morano francia jobboldali politikus kitett egy posztot az Instagram-oldalára, melyben hosszasan méltatta a magyar miniszterelnököt, amiért megvédi a nemzeti szuverenitást.

Nem hagyja szó nélkül a Soros-Sargentini-jelentés hazugságait a kormány

Széles körű tájékoztató kampányt indít a kormány, hogy mindenki előtt világossá tegye: a Sargentini-jelentés hazugságokon alapul, és politikai nyomásgyakorlás céljából, a szabályokat felrúgva szavazta meg az Európai Parlament.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható ma.

Hé, EU! Lógtok egy csomó pénzzel!

Hé, EU! Lógtok egy csomó pénzzel!

kétharmad

Brüsszel "elfelejtette" elküldeni azt a pénzt, amelyet a magyar határvédelemre szántak.

Agyrém: abortuszellenes kiállása miatt akarják megbuktatni a finn külügyminisztert

Agyrém: abortuszellenes kiállása miatt akarják megbuktatni a finn külügyminisztert

amerika, london, párizs

Úgy tűnik, hogy a haladó Finnországban a lelkiismereti és vallásszabadság mindenkit megillet, kivéve azt, aki katolikus meggyőződése alapján elutasítja a magzatgyilkosságokat.

"Radikális ideológia húzódik a Sargentini-jelentés hátterében"

A Sargentini-jelentés hátterében egy olyan radikális ideológia húzódik meg, amelyet uniós politikai nyomásgyakorlással akarnak érvényesíteni, s amelynek célja a régi európai nemzeti identitások felbomlasztása, és helyettük egy új páneurópai identitás kialakítása a migráció révén - írta keddi kommentárjában Pawel Lisicki, a DoRzeczy című lengyel konzervatív hetilap főszerkesztője.

Vége lehet a boros estéknek

Vége lehet a boros estéknek

century-on

A szőlőt megviseli a klímaváltozás. Kevesebb terem és más a minősége.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére