Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Beindult a propaganda: német lapok szerint nőtt Németország lakossága

2016. október 17. 15:28

Német lapok, élükön a Süddeutsche Zeitunggal diadalittasan arról számolnak be, hogy 33 éve nem született olyan sok gyerek Németországban, mint 2015-ben. Propaganda lvl. 10000000.

A német babyboomról irónia nélkül képtelenség beszámolni. A német lapok a – fehér német gyerekek fényképével illusztrált – cikkeikben arról írnak, hogy 2015-ben megnőtt a Németországban született gyerekek száma. A publikáció szerint utoljára 1982-ben volt olyan magas a születési ráta az országban, mint 2015-ben.

Ha alaposabban megnézzük a statisztikákat, akkor azokból egyértelműen látszik, hogy a születésszám emelkedése elsősorban a bevándorlásnak köszönhető. Míg a német nők termelékenysége alig emelkedett, addig a migráns nők amúgy is magasabb termékenységi rátája jóval nagyobb mértékben nőtt. Ezt már a Süddeutsche Zeitungnak nyilatkozó Martin Bujard, a szövetségi népességkutató intézet kutatója mondta. 

Nézzünk a propaganda mögé

Az ország lakossága a 2013-ban mért 80,8 millióhoz képest még 5-7 évig tovább emelkedik a bevándorlási hullám révén, utána majd csökkenésnek fog indulni. A lakosság száma legkorábban 2023-ban süllyedhet a 2013-as szint alá. Gyengébb bevándorlás – a vándorlási mérlegben jelentkező évi 500 ezres többlet 100 ezerre süllyedése – mellett pedig 2060-ra 67,6 millióra csökken, míg erősebb bevándorlás – 200 ezer fős évi átlagos vándorlási többlet – mellett 73,1 millióra mérséklődik a lakosság száma.

Fotó: AFP
Különösen a legaktívabb korban lévők – a 20-64 év közöttiek – száma csökken majd, a 2013-ban mért 49 millióról 34-38 millióra. Arányuk 2060-ban a teljes népességben 51-52 százalék lesz a 2013-ban regisztrált 61 százalék helyett. Ugyancsak jelentősen csökken a 20 év alattiak száma és számaránya a teljes népességben. A legfiatalabb korosztály létszáma 15 millióról 11-12 millióra süllyed, részaránya 18 százalékról 16 százalékra csökken. A 65 éven felettiek korosztálya viszont tovább szélesedhet az elkövetkező 20 évben, főleg amikor az ötvenes-hetvenes években születettek jelentős nagyságú csoportja betölti a 65. életévét. A vizsgált időszak végére, 2060-ra 22-23 millióan tartoznak majd ebbe a korosztályba, azaz nagyjából minden harmadik németországi lakos (32-33 százalék), míg jelenleg a 65 éven felüliek részaránya csak 20 százalék. (Süddeutsche Zeitung)

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható ma.

Az volt a bűnük, hogy fehér férfinek születtek - kirúgták őket

Az volt a bűnük, hogy fehér férfinek születtek - kirúgták őket

fehér férfi

Az utóbbi egy évben mind több férfi érzi úgy, hogy célpontokká váltak - nyilatkozta az elbocsájtott férfiak védőügyvédje, akik perelnek a diszkrimináció miatt.

Finnek kipipálva, nyert a magyar válogatott

Finnek kipipálva, nyert a magyar válogatott

hajrá, magyarok!

A magyar válogatott Finnország ellen zárta a Nemzetek Ligája C divíziójának 2. csoportjában a küzdelmeket. Győzelemmel!

Most már politikai lúzerképzést is kaphatsz Vona Gábortól

Most már politikai lúzerképzést is kaphatsz Vona Gábortól

kinyílott a pitypang

A Jobbik egykori bukott elnöke, Vona Gábor politikai tanfolyamot tart december 8-án.

Szanaszét hazudják a vörös terrort a balos történészek

Szanaszét hazudják a vörös terrort a balos történészek

kinyílott a pitypang

Vörös terror. Ha kell, ha nem: jobbról és balról is ugranak a témára. Most épp a baloldali történetírás ragadta meg az alkalmat, hogy egy történelemhamisítással felérő mosdatást vigyen véghez Szamuely Tiborék "munkássága" kapcsán. Felkészül a jobboldal.

Merkel ellenfele sincs kibékülve az ENSZ globális migrációs csomagjával

Miután a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) Szász-Anhalt tartományi szervezete elutasította az ENSZ globális migrációs csomagját a hét végi kongresszusán és felszólította a szövetségi kormányt, megszólalt a leköszönő CDU-elnök lehetséges utódja, Jens Spahn is.

Merkelnél bujkált Macron, majd programot hirdetett

Merkelnél bujkált Macron, majd programot hirdetett

amerika, london, párizs

Miközben Franciaországban polgárháborús állapotok uralkodnak, addig a francia köztársasági elnök, Emmanuel Macron Németországban pitizett a német kancellárnál, Angela Merkelnél.

Centenáriumi megemlékezést és autonómiatüntetést tartottak Sepsiszentgyörgyön

Centenáriumi megemlékezést és autonómiatüntetést tartottak Sepsiszentgyörgyön

amerika, london, párizs

Az utóbbi száz év jogküzdelmeit felidéző centenáriumi nagygyűlést, Székelyföldnek területi autonómiát követelő tüntetést tartottak vasárnap Sepsiszentgyörgy főterén, amelyen a szónokok az 1918-as gyulafehérvári határozatban tett, máig beváltatlan autonómiaígéretet kérték számon Bukaresten.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére