Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Beindult a propaganda: német lapok szerint nőtt Németország lakossága

2016. október 17. 15:28

Német lapok, élükön a Süddeutsche Zeitunggal diadalittasan arról számolnak be, hogy 33 éve nem született olyan sok gyerek Németországban, mint 2015-ben. Propaganda lvl. 10000000.

A német babyboomról irónia nélkül képtelenség beszámolni. A német lapok a – fehér német gyerekek fényképével illusztrált – cikkeikben arról írnak, hogy 2015-ben megnőtt a Németországban született gyerekek száma. A publikáció szerint utoljára 1982-ben volt olyan magas a születési ráta az országban, mint 2015-ben.

Ha alaposabban megnézzük a statisztikákat, akkor azokból egyértelműen látszik, hogy a születésszám emelkedése elsősorban a bevándorlásnak köszönhető. Míg a német nők termelékenysége alig emelkedett, addig a migráns nők amúgy is magasabb termékenységi rátája jóval nagyobb mértékben nőtt. Ezt már a Süddeutsche Zeitungnak nyilatkozó Martin Bujard, a szövetségi népességkutató intézet kutatója mondta. 

Nézzünk a propaganda mögé

Az ország lakossága a 2013-ban mért 80,8 millióhoz képest még 5-7 évig tovább emelkedik a bevándorlási hullám révén, utána majd csökkenésnek fog indulni. A lakosság száma legkorábban 2023-ban süllyedhet a 2013-as szint alá. Gyengébb bevándorlás – a vándorlási mérlegben jelentkező évi 500 ezres többlet 100 ezerre süllyedése – mellett pedig 2060-ra 67,6 millióra csökken, míg erősebb bevándorlás – 200 ezer fős évi átlagos vándorlási többlet – mellett 73,1 millióra mérséklődik a lakosság száma.

Fotó: AFP
Különösen a legaktívabb korban lévők – a 20-64 év közöttiek – száma csökken majd, a 2013-ban mért 49 millióról 34-38 millióra. Arányuk 2060-ban a teljes népességben 51-52 százalék lesz a 2013-ban regisztrált 61 százalék helyett. Ugyancsak jelentősen csökken a 20 év alattiak száma és számaránya a teljes népességben. A legfiatalabb korosztály létszáma 15 millióról 11-12 millióra süllyed, részaránya 18 százalékról 16 százalékra csökken. A 65 éven felettiek korosztálya viszont tovább szélesedhet az elkövetkező 20 évben, főleg amikor az ötvenes-hetvenes években születettek jelentős nagyságú csoportja betölti a 65. életévét. A vizsgált időszak végére, 2060-ra 22-23 millióan tartoznak majd ebbe a korosztályba, azaz nagyjából minden harmadik németországi lakos (32-33 százalék), míg jelenleg a 65 éven felüliek részaránya csak 20 százalék. (Süddeutsche Zeitung)

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Észt belügyminiszter: Orbán Viktor megvédte Európát és Észtország is igyekszik követni őt ebben

Észt belügyminiszter: Orbán Viktor megvédte Európát és Észtország is igyekszik követni őt ebben

amerika, london, párizs

Andres Anvelt, észt belügyminiszter bejelentette, hogy nem hajlandó bevándorlókat betelepíteni és teljesen egyetért a magyar miniszterelnökkel abban, hogy le kell zárni a határokat, hogy megakadályozzák a harmadik világbeli bevándorlók áradatát.

Javarészt bevándorlók lakta dél-francia település lett Európa legveszélyesebb városa

A legveszélyesebb városok listájának első tíz helyén csak nyugat-európai városokat találni.

Elfogtak egy brit ISIS-terroristát Szíriában

A bevándorlókkal teli Birminghamből négy éve költözött Szíriába az a férfi, akinek az elfogásáról készült felvételt vasárnap hozták nyilvánosságra.

Megint át kell rajzolni Európa térképét?

Megint át kell rajzolni Európa térképét?

amerika, london, párizs

Svájcban van egy kis olasz exklávé. Úgy hívják: Campione d'Italia. A kaszinóváros eddig Olaszországhoz tartozott, ám nemrég csődöt jelentett a kaszinó, emiatt pedig felmerült, hogy csatlakoznának Svájchoz.

Ujhelyi István saját magát hazaárulózta le 2015-ös nyilatkozata alapján

Ujhelyi István saját magát hazaárulózta le 2015-ös nyilatkozata alapján

kinyílott a pitypang

A szocialista politikus a Soros-Sargentini-jelentés kapcsán azt hangoztatta, "hazafias" kötelességből védte meg a magyar embereket Orbánnal szemben, és ezért szavazta meg a jelentést. Fura, hogy 2015-ben még teljesen mást mondott, olyannyira, hogy három évvel ezelőtti nyilatkozatai alapján ma Ujhelyi István is hazaárulónak gondolná Ujhelyi Istvánt.

Durva lejtmenetben Merkelék hitelessége

Durva lejtmenetben Merkelék hitelessége

amerika, london, párizs

Már megbánhatták a kormánykoalíció vezetői, hogy kipaterolták Hans-Georg Maassent, a német belügyi hírszerzés (BfV) vezetőjét.

Így robbantja rá Orbán Viktor a valóságot Európára

A salzburgi találkozón kérdezték a magyar miniszterelnököt arról, mi a megoldás a bevándorlásra. Orbán Viktor nem futott fölösleges köröket a válasszal.

Szijjártó: Magyarország kemény, de arányos választ fog adni, ha az ukránok kiutasítják a beregszászi konzult

Szijjártó: Magyarország kemény, de arányos választ fog adni, ha az ukránok kiutasítják a beregszászi konzult

kétharmad

Ha az ukrán fél konzult utasít ki, az nem maradhat azonnali arányos válasz nélkül magyar részről, ezt azonban remélhetőleg el lehet kerülni - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap Budapesten.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére