Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
ökojobb
 
 
 
 

Befuccsolt projekt: nem sikerült létrehozni a világ legnagyobb védett tengeri övezetét

2018. november 6. 14:40

Elhalasztották a világ legnagyobb tengeri rezervátumának létrehozását. Addig tologatjuk a tervet, amíg végül nem lesz mit megvédeni.

A javaslat szerint a Weddell-tengeren egy több mint 1,8 millió négyzetkilométernyi természetvédelmi rezervátumot hoztak volna létre. A Weddell-tenger, amely a Déli-óceánt alkotó több mint egy tucatnyi tenger legnagyobbika, a Föld egyik utolsó érintetlen tengeri ökoszisztémája. Otthont ad több mint 300 ezer pingvinnek, valamint a kék bálnák, elefántfókák és ritka tengeri madarak élőhelye.

Azonban az antarktiszi tengeri élőlények fajmegőrzésével foglalkozó bizottság (CCAMLR) kéthetes vitáját követően megfeneklett a projekt. A résztvevők elsősorban Kínára és az oroszokra mutogattak, de Norvégia is a rezervátum ellen foglalt állást.

Ez most azt jelenti, hogy habár a terv nem bukott el, egy év halasztást szenvedett. Több ország fenntartásait kellene orvosolni ahhoz, hogy jövőre sikerülhessen. Konszenzusra lenne szükség, de mindenkinek más az érdeke. Aztán addig folyik a vita, és addig tologatják a projektet, amíg nem lesz mit megvédeni. A természet nem fog ránk várni, az idő pedig ellenünk dolgozik. A halogatás és a jelképes tárgyalások, konszenzusok helyett valódi cselekvésre lenne szükség.

Az Antarktisznál lévő Ross-tengert már két évvel ezelőtt védett övezetté  nyilvánították. De erről is csak az Európai Unió tagállamai és további 24 ország állapodott meg ahhoz képest, hogy közel 200 ország van a Földön. A megállapodás 35 évre szól.

Az ilyen övezetek létrehozása azért fontos, mert itt tilos halászni. Legalábbis legálisan.

A Ross-tenger vidékén rengeteg krill, más néven világítórák él. Ők a sarki bálnák és fókák fontos táplálékai. Az olajuk miatt halásszák őket, viszont mivel már a területen tilos halászni, így a bálnáknak és a fókáknak nem kell a táplálékukért versengeniük az emberekkel. Az állatok és a tengeri áramlatok viszik tovább a bolygó más pontjaira az itt kifejlődött tápanyagot, így biztosíva a természet körforgását, amit jobb, ha nem szakítunk meg.

OLVASTAD MÁR?

ökojobb
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Nagyot zuhant a magyar államadósság

Nagyot zuhant a magyar államadósság

kétharmad

Az államháztartás finanszírozási többlettel zárta a harmadik negyedévet.

Egy transznemű gyilkos nemátalakító műtétjét az adófizetők pénzéből finanszírozzák

Paris Green, eredeti nevén Peter Laing különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésért ül börtönben, életfogytig tartó börtönbüntetését tölti, de emberi jogaira hivatkozva most követeli nemátalakító műtétjét. A nagy-britanniai szabályok szerint márpedig ez jár.

Túltolták a píszít: már szinte mindent gyűlölet-bűncselekménynek tartanak a "britek"

Túltolták a píszít: már szinte mindent gyűlölet-bűncselekménynek tartanak a "britek"

amerika, london, párizs

A brit rendőrségre több ezer bejelentés érkezik gyűlölet-bűncselekményre hivatkozva. Az píszí aktivistái már olyannyira túltolták a biciklit, hogy volt olyan bejelentő, aki abban is rasszizmust vélt felfedezni, hogy megugatta őt egy kutya.

Ismét hazudott a HVG

Ismét hazudott a HVG

kinyílott a pitypang

Ezúttal Joó Hajnalka próbálkozott be egy független, objektív lejáratással. A lejáratás áldozata megkérte a HVG-t, hogy vegye le a cikket, ám a saját bevallása szerint a szakmai szempontokra kényes lap nem reagált. Per lesz belőle.

Környezetszennyező lenne a nejlonzacskók Greenpeace által követelt betiltása

Környezetszennyező lenne a nejlonzacskók Greenpeace által követelt betiltása

kinyílott a pitypang

A balliberálisok utolsó mentsvára a szavazók politikai szimpátiájának a megszerzésére a környzetvédelmi álca mögé bújás. Magyarországon a Greenpeace most például azt követeli, hogy a kormány tiltsa be a nejlonzacskók használatát. Annak ellenére követelik ezt, hogy tudják: a nejlonzacskók száműzésével valójában csak az eddiginél nagyobb környezeti károkat okoznának.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei.

Chemnitz újratöltve: mozgássérültet erőszakolt egy "menekült", a rendőrség hallgat

Chemnitz újratöltve: mozgássérültet erőszakolt egy "menekült", a rendőrség hallgat

amerika, london, párizs

Két, egymástól független német forrás is megerősítette, hogy valóban gyanúsan nagy a rendőrségi hallgatás egy chemnitzi bűncselekmény kapcsán, melynek keretében egy szír "menekült" megerőszakolt egy mozgássérült asszonyt.

Hófehérke meséje tényleg nemi erőszakra bátorít?

Hófehérke meséje tényleg nemi erőszakra bátorít?

pszicho

A liberális agymenés szerint az összes Disney-mesét meg kellene reformálni.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére