Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
csak neked, csak most
 
 
 
 

Beata Szydlo lengyel miniszterelnök a 888-on üzent a magyaroknak

2016. november 14. 17:28

Pénteken tartották a lengyel kormánypárt, a Jog és Igazságosság (PiS) függetlenség napi rendezvényét Krakkóban. A lengyel miniszterelnök asszony a rendezvény után a 888.hu-n keresztül üzent a magyaroknak.

Komoly biztonsági ellenőrzések után lehetett csak bejutni a krakkói Sokól Gimnáziumban, pénteken tartott megemlékezésre. Ismeretes, hogy november 11-én ünnepelték a lengyelek a függetlenség napjának 98. évfordulóját. A PiS rendezvényén beszédet mondott Jaroslaw Kaczynski a párt elnöke, Beata Szydlo lengyel miniszterelnök. A PiS rendezvényén magyarok is részt vettek: Csizmadia László, a CÖF elnöke és Kiszelly Zoltán politológus volt jelen. A 888.hu a helyszínen követte az eseményeket.

A PiS függetlenségnapi rendezvénye a krakkói Sokól gimnázium tornacsarnokában. Fotó: 888.hu, Bácskai Balázs rende

Elsőként Kaczynski mondott beszédet. A résztvevőket arra emlékeztette, hogy Európa keresztény alapokon nyugszik és felidézte a szmolenszki tragédiában elhunyt ikertestvére, az egykori lengyel elnök Lech Kaczynski szavait:

a keresztény civilizáció a leginkább emberbarát az összes civilizáció közül, amely valaha is létrejött a történelem folyamán."

2016. november 11-én, két évvel függetlenségünk 100. évfordulója előtt kezet nyújtunk mindenkinek, akik egy erős Lengyelországban érdekeltek, a különböző nézeteltérésektől függetlenül – mondta Jaroslaw Kaczynski. Erős, független és virágzó Lengyelországot és Európát szeretnénk – hangsúlyozta.

Jaroslaw Kaczynski a PiS krakkói rendezvényén. Fotó: 888.hu, Bácskai Balázs

A függetlenség napjának alkalmából Kaczynski felidézte Lengyelország évszázados függetlenségi küzdelmeit, és hangsúlyozta, hogy a szabadságot meg kell védeni, mert különben az nem tart örökké.

Ezután az este másik rangos felszólalója, Beata Szydlo lengyel miniszterelnök mondott beszédet.

Szydlo emlékeztetett az egy évvel ezelőtti, PiS által megnyert parlamenti választásokra, és a kampányban Andrzej Duda köztársasági elnök szerepére.

A teremben ekkor Duda nevét kezdte skandálni a tömeg.

A PiS krakkói rendezvénye.

Fotó: AFP

Kiemelte, hogy a győzelem a köztársasági elnök és a PiS összefogásával valósult meg, a jelenlegi kormányt pedig hamisítatlan piros-fehér csapatnak nevezte. (A lengyel zászló piros és fehér színekből áll – szerk.)

Azért nyertünk, mert összefogtunk, hogy létrehozzunk egy piros-fehér csapatot, amely egységet tud mutatni a kritikákkal és azokkal szemben, akik mindent megtettek, hogy elbukjunk"

– mondta Szydlo.

Beata Szydlo lengyel miniszterelnök a PiS krakkói rendezvényén.

A miniszterelnök után következett a Gazeta Polska vezetője, Tomasz Sakiewicz. A Gazeta Polska egy, a magyarországi polgári körökhöz és a CÖF-höz hasonló civil szervezet.

A rendezvény után a helyszínen nem tartottak hivatalos sajtótájékoztatót, azonban Beata Szydlo lengyel miniszterelnököt sikerült megszólaltatnunk. Mivel csak egy rövid kérdésre volt időnk, azt kérdeztük a kormányfőtől, hogy mit üzen a magyaroknak.

Nagyon köszönöm minden magyarnak, hogy támogatnak minket, örülök, hogy együtt vagyunk. Köszönöm, hogy közösen lépnek fel velünk Közép-Európa és a világ ügyeiben. Minden jót kívánok és üdvözlöm a magyarokat!"

– üzente a 888.hu-n keresztül a magyaroknak Beata Szydlo, a lengyel miniszterelnök.

(A fordításért köszönet Borzon Dánielnek)

OLVASTAD MÁR?

csak neked, csak most
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Soros György rajongója Svédország új miniszterelnök-jelöltje

Soros György rajongója Svédország új miniszterelnök-jelöltje

amerika, london, párizs

Újabb érdekes állomásához érkezett a svéd kormányalakítási procedúra.

Úgy be volt állva Juncker, hogy felemás cipőben ment tárgyalni

Úgy be volt állva Juncker, hogy felemás cipőben ment tárgyalni

amerika, london, párizs

Úgy tűnik, hogy az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker már olyan súlyos függőségi problémákkal küzd, hogy öltöztetni sem képes önmagát.

"Menekült" erőszakolt meg egy hároméves kisfiút Görögországban

"Menekült" erőszakolt meg egy hároméves kisfiút Görögországban

amerika, london, párizs

Már az ENSZ által támogatott, migránsokat segítő szervezetek munkatársai is szóvá tették, hogy feltűnően sok Európába igyekvő bevándorló bántalmaz szexuálisan kiskorúakat a görög menekülttáborokban, mégsem történik ez ügyben érdemi változás.

Kényes dolgokat tudhat Gyurcsányról a volt macedón kormányfő

Kényes dolgokat tudhat Gyurcsányról a volt macedón kormányfő

kétharmad

Gyurcsány Ferenc a miniszterelnöksége idején még feltűnően udvarolt az akkori macedón kormányfőnek, Nikola Gruevszkinek, aki a napokban kért menedékjogot Magyarországon. A DK elnöke most közönséges bűnözőként beszél a politikusról, aki a hírek szerint számos kényes dolgot tudhat Gyurcsány üzleti birodalmának balkáni nyomulásáról.

Színvonalas oktatás helyett genderlobbi: üdv a bölcsészkaron

Színvonalas oktatás helyett genderlobbi: üdv a bölcsészkaron

kinyílott a pitypang

Az ELTE már a gyakorlatban is a balliberális eszmék szócsöve lett, a kormányellenes propaganda beszőtte magát az órák tematikái közé is. Nincs olyan nap, amikor ne hangzana el a "diktatúra" vagy a "rezsim" miatti sivalkodás. Ez lett a BTK.

A migránskaraván tagjai bevallották, hogy nem menekültek, csak munkakeresők

A migránskaraván tagjai bevallották, hogy nem menekültek, csak munkakeresők

amerika, london, párizs

Az amerikai határ felé tartó 7-10 ezer fős migránskaraván tagjai egymás után ismerik be, hogy igazából nem is menekültek, hanem gazdasági migránsok, és azért akarnak az Egyesült Államokba menni, hogy ott dolgozhassanak.

Trump kiáll az üldözött keresztény nő mellett

Donald Trump csütörtökön arról egyeztetett, hogy Asia Bibi menedékjogot kapjon az Egyesült Államokban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére