Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
csak neked, csak most
 
 
 
 

Beata Szydlo lengyel miniszterelnök a 888-on üzent a magyaroknak

2016. november 14. 17:28

Pénteken tartották a lengyel kormánypárt, a Jog és Igazságosság (PiS) függetlenség napi rendezvényét Krakkóban. A lengyel miniszterelnök asszony a rendezvény után a 888.hu-n keresztül üzent a magyaroknak.

Komoly biztonsági ellenőrzések után lehetett csak bejutni a krakkói Sokól Gimnáziumban, pénteken tartott megemlékezésre. Ismeretes, hogy november 11-én ünnepelték a lengyelek a függetlenség napjának 98. évfordulóját. A PiS rendezvényén beszédet mondott Jaroslaw Kaczynski a párt elnöke, Beata Szydlo lengyel miniszterelnök. A PiS rendezvényén magyarok is részt vettek: Csizmadia László, a CÖF elnöke és Kiszelly Zoltán politológus volt jelen. A 888.hu a helyszínen követte az eseményeket.

A PiS függetlenségnapi rendezvénye a krakkói Sokól gimnázium tornacsarnokában. Fotó: 888.hu, Bácskai Balázs rende

Elsőként Kaczynski mondott beszédet. A résztvevőket arra emlékeztette, hogy Európa keresztény alapokon nyugszik és felidézte a szmolenszki tragédiában elhunyt ikertestvére, az egykori lengyel elnök Lech Kaczynski szavait:

a keresztény civilizáció a leginkább emberbarát az összes civilizáció közül, amely valaha is létrejött a történelem folyamán."

2016. november 11-én, két évvel függetlenségünk 100. évfordulója előtt kezet nyújtunk mindenkinek, akik egy erős Lengyelországban érdekeltek, a különböző nézeteltérésektől függetlenül – mondta Jaroslaw Kaczynski. Erős, független és virágzó Lengyelországot és Európát szeretnénk – hangsúlyozta.

Jaroslaw Kaczynski a PiS krakkói rendezvényén. Fotó: 888.hu, Bácskai Balázs

A függetlenség napjának alkalmából Kaczynski felidézte Lengyelország évszázados függetlenségi küzdelmeit, és hangsúlyozta, hogy a szabadságot meg kell védeni, mert különben az nem tart örökké.

Ezután az este másik rangos felszólalója, Beata Szydlo lengyel miniszterelnök mondott beszédet.

Szydlo emlékeztetett az egy évvel ezelőtti, PiS által megnyert parlamenti választásokra, és a kampányban Andrzej Duda köztársasági elnök szerepére.

A teremben ekkor Duda nevét kezdte skandálni a tömeg.

A PiS krakkói rendezvénye.

Fotó: AFP

Kiemelte, hogy a győzelem a köztársasági elnök és a PiS összefogásával valósult meg, a jelenlegi kormányt pedig hamisítatlan piros-fehér csapatnak nevezte. (A lengyel zászló piros és fehér színekből áll – szerk.)

Azért nyertünk, mert összefogtunk, hogy létrehozzunk egy piros-fehér csapatot, amely egységet tud mutatni a kritikákkal és azokkal szemben, akik mindent megtettek, hogy elbukjunk"

– mondta Szydlo.

Beata Szydlo lengyel miniszterelnök a PiS krakkói rendezvényén.

A miniszterelnök után következett a Gazeta Polska vezetője, Tomasz Sakiewicz. A Gazeta Polska egy, a magyarországi polgári körökhöz és a CÖF-höz hasonló civil szervezet.

A rendezvény után a helyszínen nem tartottak hivatalos sajtótájékoztatót, azonban Beata Szydlo lengyel miniszterelnököt sikerült megszólaltatnunk. Mivel csak egy rövid kérdésre volt időnk, azt kérdeztük a kormányfőtől, hogy mit üzen a magyaroknak.

Nagyon köszönöm minden magyarnak, hogy támogatnak minket, örülök, hogy együtt vagyunk. Köszönöm, hogy közösen lépnek fel velünk Közép-Európa és a világ ügyeiben. Minden jót kívánok és üdvözlöm a magyarokat!"

– üzente a 888.hu-n keresztül a magyaroknak Beata Szydlo, a lengyel miniszterelnök.

(A fordításért köszönet Borzon Dánielnek)

OLVASTAD MÁR?

csak neked, csak most
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Bezáratnák az ukrán nacionalisták a beregszászi magyar külképviseletet

Mintegy másfél tucat ukrán nacionalista tüntetett hétfő délelőtt Magyarország beregszászi konzulátusa előtt, követelve az összes magyar konzul kiutasítását és a konzulátus működésének beszüntetését, mert szerintük a képviselet "az ukránellenes politika eszközévé vált".

Műmájer vagy, Bono!

Műmájer vagy, Bono!

piszkostizenkettő

Bono nem politizáló zenész, hanem zenélő politikus (persze a gagyi kategóriából). Vagy hogy a politikus kifejezést fajsúlyosabb figuráknak tartogassuk, mondjuk azt, hogy közönséges küldönc, aki történetesen nem papírból olvassa fel a Szabad Nép vezércikkét, hanem merő véletlenségből egy basszusgitáros is álldogál mellette, a háta mögött pediglen egy dobos üldögél.

Románia mégiscsak a Tiszáig terjed?

Románia mégiscsak a Tiszáig terjed?

amerika, london, párizs

Románia egyesülésének századik évfordulója alkalmából a keleti szomszédunk már megint túltolja a biciklit, a románok most egy olyan térképpel házalnak, amelyen az országuk határa Debrecenig és Szolnokig, vagyis a Tisza vonaláig terjed.

Komolyabb büntetésre számíthatnak a szemetelők

Komolyabb büntetésre számíthatnak a szemetelők

kétharmad

Az illegális szemétlerakás már mindenkinek az agyára megy. Annak érdekében, hogy megfékezzék a szemetelőket, a kormány azt tervezi, bűncselekménnyé minősíti az illegális hulladéklerakást.

Csődbe mehet az MSZP: utolsó tartalékaikból vegetálnak

Csődbe mehet az MSZP: utolsó tartalékaikból vegetálnak

kétharmad

A párttagok Puch Lászlót és Gyurcsány Ferencet teszik felelőssé azért, mert teljesen eladósodott a szocialista párt.

Elvették az engedélyét a migránstaxiztató Aquariusnak

Elvették az engedélyét a migránstaxiztató Aquariusnak

amerika, london, párizs

A panamai hajózási hatóság visszavonta az Aquarius nevű civil mentőhajó regisztrációját, a legközelebbi kikötéskor el kell távolítani róla a panamai lobogót, és nem hajózhat ki új regisztráció nélkül - tudatták a hajót bérlő NGO-k.

Szijjártó: az ENSZ-nek jogi és biztonsági garanciákat kellene adnia az üldözött keresztények visszatéréséhez

Szijjártó: az ENSZ-nek jogi és biztonsági garanciákat kellene adnia az üldözött keresztények visszatéréséhez

kétharmad

A külgazdasági és külügyminiszter New Yorkban nyilatkozott a távirati irodának.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez lesz ma.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére