Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
8)8)8
 
 
 
 

Bazi nagy cigány búcsút csaptak a romák

2016. szeptember 5. 16:28

A Csatkai Cigány Búcsú az oláh cigányok legfontosabb spirituális "fesztiválja". A csatkaiakat és a búcsúba járó cigányokat is megszólaltattuk az alábbi videóban, melyben a kortárs cigányság legnagyobb problémáiról kérdeztük az embereket. A problémák mellett bemutatjuk a cigányság spirituális oldalát is.

A református cigány-misszió leírása szerint 1863 környékén egy vak cigány fiú miután megmosta az arcát a csatkai forrás vízével visszanyerte a látását. A forrás gyógyító erejéről valószínűleg az 1862-ben megjelenő Gábriel Arkangyal tehet, akinek a látogatása teljesen lenyűgözte a helyieket. Tény, hogy a Kárpát-medencében élő cigányság számára egyfajta spirituális jelképpé vált Csatka, és az erdő mélyén lévő kápolna, ahol találkozókat, üzleteket és feleségválasztást is lebonyolítanak. 

Bazi messze van Csatka

Csatka autóbusszal két órára van Budapesttől, két átszállással ér oda a zarándok, ám az utazás fáradalmait a falu egyetlen kocsmájában méltó módon ki lehet pihenni. A buszvezetőtől megtudtuk, hogy a cigányok szeretik a drámát: például reggel elcsattant egy pofon a cigány zarándokok között, de pár perc múlva már puszilkodtak is.

Ha már ellátogattunk Csatkára, akkor a helyieket is megszólaltattuk, a környék szürrealitását mi sem igazolja jobban, mint az a tény, hogy 150 fős falucskának még a kocsmárosát is a másik településről kellett átcsábítani.

A helyiek szeretik a munkájukat, reggel 6:50-re megy értük a céges autó, és négyig dolgoznak 700 forintos órabéréért, néha pedig túlóráznak. 

Az egyik zarándok, a lányairól mesélve elmondta, hogy náluk nagyon kemény a nevelés, majd hozzátette, "bár ez néha nem látszik".  

  • A Szlovákiából érkező beás cigányok az egészségért
  • A magyarországi oláh cigányok pedig a helyiekért imádkoztak
A cigányság csíksomlyói búcsújáról pedig nézd meg az alábbi videót! 

OLVASTAD MÁR?

8)8)8
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Három éve, hogy vérfürdőt rendeztek a muszlim terroristák Párizsban

Három éve, hogy vérfürdőt rendeztek a muszlim terroristák Párizsban

amerika, london, párizs

Edouard Philippe francia miniszterelnök részvételével nemzeti megemlékezésen hajtottak fejet kedden a 2015. november 13-i, 130 halálos áldozatot követelő párizsi merényletek harmadik évfordulóján Párizsban és a fővároshoz közeli Saint-Denis-ben a Stade de France nemzeti stadionnál.

Trump: az amerikaiak nélkül már németül beszélnének Párizsban

Trump: az amerikaiak nélkül már németül beszélnének Párizsban

amerika, london, párizs

Donald Trump amerikai elnök "finoman" emlékeztette Emmanuel Macront a második világháború alakulására.

Videó: Birminghamben macsétával, kalapáccsal verték egymást a migránsok

Megdöbbentő videó látott napvilágot. Az eset Birminghamben, a migráció által egyik leginkább sújtott brit nagyvárosban történt. A migránsok macsétával, kalapáccsal estek egymásnak.

Herr Tusk, a hű szolga

Herr Tusk, a hű szolga

piszkostizenkettő

Tusk kiváló példa arra, mit jelenít meg ma Brüsszel: olyan politikusokat, akik a brüsszeli/berlini elitnek tett hűséges szolgálataikért pozíciót kaptak, és akiket árulónak tartanak saját hazájukban.

Így hazudik a magyar emberek arcába a balra fordult Jobbik

Így hazudik a magyar emberek arcába a balra fordult Jobbik

kétharmad

Az úgynevezett néppártosodás következtében a Jobbik a liberális politikai erők kegyeit kezdte keresni, többek között ezért hirdeti fennhangon az utóbbi időben Európai Ügyészséghez való csatlakozást. Alig három éve még homlokegyenest ellenkező állásponton volt a Jobbik - felmerül hát ismételten a kérdés: kit akar a kamunéppárt hülyének nézni?

Harmincéves lenne a mai Magyarország legkártékonyabb pártja

Harmincéves lenne a mai Magyarország legkártékonyabb pártja

kinyílott a pitypang

Természetesen a megboldogult SZDSZ-ről van szó! Mondják, hogy halottról vagy jót, vagy semmit: de az SZDSZ szelleme máig kísért, nézzük hát nyolc bűnüket!

Kiállsz Orbán Viktor mellett? Azonnal letilt a Facebook

Kiállsz Orbán Viktor mellett? Azonnal letilt a Facebook

censored

A baloldali, a jobbikos és az indexes maffia jelentgető brigádjai nagy sikert könyvelhettek el a mai napon, ugyanis Megadja Gábor 888-as Facebook-oldalát törölték Zuckerbergék. Az ok egészen szürreális.

Ne vicceljünk már: a gender szakért való sivalkodás nem az oktatás autonómiájáról szól

Szerdán az ELTE TáTK-n és a BTK egyes tanszékein is minden a genderről fog szólni. De miért?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére