Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Bayer Zsolt és a lovagkereszt

2016. augusztus 22. 14:28

VÉLEMÉNY

A cikk megjelenéséig összesen 29 lovagkeresztes mondott le a kitüntetéséről. Semmi baj, jó lesz majd másnak.

Bayer Zsolt író, publicista augusztus 20-ai kitüntetése nagy médiavisszhangot és felháborodást váltott ki a baloldali és a liberális berkeken belül. Előre leszögezném, hogy nem tisztem és nem is tisztünk megvédeni senkinek sem a kitüntetését, így Bayer Zsoltét sem, hiszen nem mi adtuk számára a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét.

A nagy felháborodást és a lovagkeresztek visszaadását azonban nem ártana a maga helyén kezelni, ahogyan magát az állami kitüntetést is. Ha a címlapokat olvassuk, mindenhol csak annyit látunk, hogy matematikus, vegyészmérnök, közgazdászok és egyetemi tanárok küldték vissza kitüntetésüket Áder Jánosnak, mert elfogadhatatlannak tartják Bayer Zsolt személyét, akit rasszistának és antiszemitának tartanak.

Bayer Zsolt valóban megosztó személyiség, még a jobboldalon is, akárcsak sokan mások, akik valaha is állást foglaltak közéleti kérdésekben. Egyszerűen ilyen a politika természete. A vélt vagy valós sérelmeket, a felháborodást ugyanakkor teljesen felesleges úgy bemutatni, mintha azok mögött nem húzódna semmifajta politikai nézőpont vagy elkötelezettség. Ha mindez szakmai alapon történne, akkor igazán meglepő lenne, hogy a vegyészmérnök nem tartja érdemesnek a kitüntetésre az írót, a publicistát, mert ugyebár Bayer Zsoltot így is lehetne nevezni.

A cikk keltéig összesen 29 lovagkeresztes mondott le a kitüntetéséről. A huszonkilenc név között van többek között Budaörs polgármestere, Wittinghoff Tamás, aki több cikluson keresztül az MSZP-SZDSZ támogatását élvezte a választásokon. A volt SZDSZ-es országgyűlési képviselő és veszprémi polgármester, Dióssy László. Ott van Kaltenbach Jenő jogtudós, aki a baloldali kormányok idején országgyűlési biztos volt, 2010-ben az LMP listáján indult, majd a 2. Orbán-kormány megalakulásakor lemondott hivatali pozíciójáról. Aztán ott van a Klubrádiónál dolgozó újságíró, Rózsa Péter, Kenyeres István vegyészmérnök, akinek egy kis Orbán-fóbiáért szintén nem kell a szomszédba mennie. De megemlíthetjük még Galkó Balázs színművészt is, aki előszeretettel nyit meg MSZP-s rendezvényeket. Heisler Andrást, a Mazsihisz elnökét, valamint számos liberális és baloldali értékrendet képviselő egyetemi tanárt, marxista filozófust.

Mindezzel az égvilágon semmi probléma nincs, a Magyar Érdemrend lovagkereszttel rendelkezők jelentős része politikai kitüntetett, ahogyan az 2010 előtt is volt. Nem véletlen, hogy most azok a művészek és szakemberek adják vissza a lovagkeresztet, akik a szocialista kormányok idején érdemelték ki ezt a megtiszteltetést. Semmi baj, jó lesz majd másnak.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

A Párbeszéd szerint a kormány hibája, hogy szopófantom kísértett Kőbányán

A baloldallal és az MSZP-vel kapcsolatban már megszokhattuk a csúsztatások, ferdítések és hazugságok áradatát a párt kommunikációjában. Azért időről időre még mindig sikerül meglepetést okozniuk. Ezúttal Burány Sándor értelmezte sajátosan a valóságot.

Levélben köszönte meg Orbán Viktor a Magyarország melletti kiállást

Levélben köszönte meg Orbán Viktor a Magyarország melletti kiállást

kétharmad

A magyar kormányfő azon képviselőknek küldött levelet, akik leszavazták a Soros-Sargentini-jelentést az Európai Parlamentben.

Olaszország is szigorítja a menekültügyi rendszerét

Olaszország is szigorítja a menekültügyi rendszerét

amerika, london, párizs

Az érkezők azonosítási idejének meghosszabbítását, a humanitárius menedékjog kérelmezésének szigorítását, valamint a bűncselekményt elkövető emberek kiutasítását is tartalmazza az olasz kormány új biztonsági és migrációs törvényerejű rendelete, amelyet Giuseppe Conte miniszterelnök és Matteo Salvini belügyminiszter mutatott be hétfőn Rómában.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei egy helyen.

It­ta­san oko­zott bal­ese­tet egy ukrán dip­lo­mata Bu­da­pes­ten

It­ta­san oko­zott bal­ese­tet egy ukrán dip­lo­mata Bu­da­pes­ten

kinyílott a pitypang

Az il­lető bár dip­lo­mata-ko­csi­val köz­le­ke­dett, de nem tudta vagy nem akarta iga­zolni, hogy dip­lo­mata. Szon­dát fújni sem volt haj­landó. A rend­őr­ség a za­var­tan vi­sel­kedő férfit be­vitte a János kór­házba.

Soros alapítványa bíróságon veszi célba a bevándorlás megállításáért felelős törvényt

A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához (EJEB) fordult a "Stop Soros" törvénycsomag miatt a Nyílt Társadalom Alapítvány (Open Society Foundations) - jelentette be honlapján hétfőn a szervezet.

A britek tudják, hogy öngyilkosság kiengedni a terroristákat, mégis erre készülnek

A britek tudják, hogy öngyilkosság kiengedni a terroristákat, mégis erre készülnek

amerika, london, párizs

A túlterhelt titkosszolgálat nem tudja majd nyomon követni azokat az iszlamistákat, akiket a közeljövőben tervez szabadon engedni a szigetország.

Bezáratnák az ukrán nacionalisták a beregszászi magyar külképviseletet

Mintegy másfél tucat ukrán nacionalista tüntetett hétfő délelőtt Magyarország beregszászi konzulátusa előtt, követelve az összes magyar konzul kiutasítását és a konzulátus működésének beszüntetését, mert szerintük a képviselet "az ukránellenes politika eszközévé vált".

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére