Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Bayer Zsolt és a lovagkereszt

2016. augusztus 22. 14:28

VÉLEMÉNY

A cikk megjelenéséig összesen 29 lovagkeresztes mondott le a kitüntetéséről. Semmi baj, jó lesz majd másnak.

Bayer Zsolt író, publicista augusztus 20-ai kitüntetése nagy médiavisszhangot és felháborodást váltott ki a baloldali és a liberális berkeken belül. Előre leszögezném, hogy nem tisztem és nem is tisztünk megvédeni senkinek sem a kitüntetését, így Bayer Zsoltét sem, hiszen nem mi adtuk számára a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét.

A nagy felháborodást és a lovagkeresztek visszaadását azonban nem ártana a maga helyén kezelni, ahogyan magát az állami kitüntetést is. Ha a címlapokat olvassuk, mindenhol csak annyit látunk, hogy matematikus, vegyészmérnök, közgazdászok és egyetemi tanárok küldték vissza kitüntetésüket Áder Jánosnak, mert elfogadhatatlannak tartják Bayer Zsolt személyét, akit rasszistának és antiszemitának tartanak.

Bayer Zsolt valóban megosztó személyiség, még a jobboldalon is, akárcsak sokan mások, akik valaha is állást foglaltak közéleti kérdésekben. Egyszerűen ilyen a politika természete. A vélt vagy valós sérelmeket, a felháborodást ugyanakkor teljesen felesleges úgy bemutatni, mintha azok mögött nem húzódna semmifajta politikai nézőpont vagy elkötelezettség. Ha mindez szakmai alapon történne, akkor igazán meglepő lenne, hogy a vegyészmérnök nem tartja érdemesnek a kitüntetésre az írót, a publicistát, mert ugyebár Bayer Zsoltot így is lehetne nevezni.

A cikk keltéig összesen 29 lovagkeresztes mondott le a kitüntetéséről. A huszonkilenc név között van többek között Budaörs polgármestere, Wittinghoff Tamás, aki több cikluson keresztül az MSZP-SZDSZ támogatását élvezte a választásokon. A volt SZDSZ-es országgyűlési képviselő és veszprémi polgármester, Dióssy László. Ott van Kaltenbach Jenő jogtudós, aki a baloldali kormányok idején országgyűlési biztos volt, 2010-ben az LMP listáján indult, majd a 2. Orbán-kormány megalakulásakor lemondott hivatali pozíciójáról. Aztán ott van a Klubrádiónál dolgozó újságíró, Rózsa Péter, Kenyeres István vegyészmérnök, akinek egy kis Orbán-fóbiáért szintén nem kell a szomszédba mennie. De megemlíthetjük még Galkó Balázs színművészt is, aki előszeretettel nyit meg MSZP-s rendezvényeket. Heisler Andrást, a Mazsihisz elnökét, valamint számos liberális és baloldali értékrendet képviselő egyetemi tanárt, marxista filozófust.

Mindezzel az égvilágon semmi probléma nincs, a Magyar Érdemrend lovagkereszttel rendelkezők jelentős része politikai kitüntetett, ahogyan az 2010 előtt is volt. Nem véletlen, hogy most azok a művészek és szakemberek adják vissza a lovagkeresztet, akik a szocialista kormányok idején érdemelték ki ezt a megtiszteltetést. Semmi baj, jó lesz majd másnak.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Öt EU-s tagállamba vándorolhatott Kadhafi titkos pénze

Öt EU-s tagállamba vándorolhatott Kadhafi titkos pénze

amerika, london, párizs

Moammer Kadhafi egykori líbiai diktátor pénzalapjait 2011-ben befagyasztotta az ENSZ. Vagyis azokhoz elvben nem lehetne hozzáférni, a közelmúltban azonban kiderült, hogy több százmillió euró hiányzik ezekről a számlákról. A legújabb információk alapján a líbiai pénzügyi alapokat összesen 5 EU-s ország csapolhatta meg. Belgium, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország és Luxembourg érintett.

Bekérették az ukrán külügyminisztériumba az új, kinevezett magyar nagykövetet

Orbán Viktor miniszterelnök és Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes legutóbbi, Ukrajnával kapcsolatos kijelentései miatt problémáznak az ukránok.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt a mai nap.

Mesterséges intelligenciával cenzúrázzák a férfiak nyilatkozatait

Mesterséges intelligenciával cenzúrázzák a férfiak nyilatkozatait

fehér férfi

High-tech módszert talált a Financial Times, hogy kevesebb férfi nyilatkozzon a cikkeikben.

Munkatársunkat megbüntette a Facebook, amiért a homoszexuálisokról mert írni

Munkatársunkat megbüntette a Facebook, amiért a homoszexuálisokról mert írni

censored

A jobboldali véleményt tűzzel-vassal üldöző Facebook-cenzúra ismét lecsapott, ezúttal Horváth Zsófia munkatársunkat, a Pszicho sorozatunk arcát tiltotta a Facebook három napra.

Orbán: összefogásra van szükség a közép-európai országok között

Orbán: összefogásra van szükség a közép-európai országok között

kétharmad

A magyar kormányfő a dunaszerdahelyi Mol Labdarúgó Akadémia megnyitó ünnepségén hangsúlyozta a közép-európai országok együttműködésének fontosságát.

Románia 100 éve alatt Moldva csak még jobban leszakadt Erdélytől

100 év után is még mindig Erdély a legfejlettebb területe Romániának. Sőt, mostanra gazdaságilag még jobban leszakadt Erdélytől Moldva - mondja Lucian Boia román történész, aki szerint bár a területét az elmúlt évszázadban sikeresen megtartotta Románia, most mégis nagy gondban van az ország, mert a lakosai milliószámra költöznek el.

Soros György rajongója Svédország új miniszterelnök-jelöltje

Soros György rajongója Svédország új miniszterelnök-jelöltje

amerika, london, párizs

Újabb érdekes állomásához érkezett a svéd kormányalakítási procedúra.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére