Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Bayer Zsolt, a patás ördög

Szentesi Zöldi László

2017. május 9. 14:58

VÉLEMÉNY

Megfigyelték, hogy az ellenzéknek mindenről Bayer Zsolt jut az eszébe? A jobbikos Szilágyi György – tudják, aki úgy nyakon baszná Dömötör államtitkárt, hogy leszáll a feje – például ezt mondta: „bocsánatot kérek tehát a választópolgároktól, hogy a parlamentben Bayer Zsolt-i stílust használtam” . Még előtte a jobbikos Szávay István aggódta magát halálra egy nyílt levélben, hogy Bayer „a hatalom nevében” üzenget a másképp gondolkodóknak. A napokban pedig Szél Bernadett és az Együtt egymással versengve jelentette fel a publicistát közösség elleni izgatás miatt.

És ez csak néhány nap termése. Évek – mit évek, lassan évtizedek – óta Bayer Zsolt miatt aggódik a Fideszen kívüli teljes hazai politikum. Ő az alfa és az ómega, a testet öltött Fidesz, Orbán Viktor sátáni énje.

Ennek a cikknek nem feladata Bayer Zsolt stílusának, kijelentéseinek vizsgálata. Az sem érdekel bennünket, milyen büntetőjogi következményei lehetnek egy-egy mondatának. Azzal sem foglalkozunk, hogy Bayernek igaza van-e vagy sincs.

Minket mindössze egyetlen dolog érdekel: hogy Bayer Zsolt felelős-e a Fidesz politikájáért, és fordítva, a Fidesz-kormány felelős-e Bayer Zsoltért?

Azért érdekel ez bennünket, mert a Bayer elleni bírálatok, támadások rendre fideszesként, alapítóként, Orbán Viktor barátjaként ábrázolják, mintha ennek döntő szerepe volna munkásságának megítélésében.

Bayer bírálói mindenekelőtt abban tévednek, hogy politikusként tekintenek rá. Pontosan olyan érveket szegeznek ellene, pontosan olyan vádakat olvasnak a fejére, amelyeket országgyűlési képviselőknek szokás felhánytorgatni. Pedig Bayer nem politikus, hanem újságíró. Büntetőjogi felelősségén túl kétségkívül van erkölcsi felelőssége, de az kizárólag a sajtóetika világába kalauzol bennünket. Nincs elhibázottabb, méltánytalanabb eljárás, mint amikor egy-egy írása után Bayer Zsoltról vezető ellenzéki politikusok úgy beszélnek, ahogyan politikai ellenfeleikről szoktak.

Bayer Zsoltnak tehát – ellentétben a bírálóival – semmilyen politikai felelőssége nincs. Nem tett esküt a parlamentben, nem választották országgyűlési vagy önkormányzati képviselővé, nem része a népképviseleti rendszernek. Nem tartozik magyarázattal a kormány jó és rossz döntéseiért, nem kérhető rajta számon semmilyen kormányzati intézkedés. Bayer Zsoltot, az újságírót és a magánembert kizárólag a véleményéért lehet kérdőre vonni. Bár közszereplő, és a közvéleményt alakítja, közhatalmat nem gyakorol. Bayer Zsoltnak ugyanis nincs politikai hatalma, ellentétben a bírálókkal.

Az a tény, hogy a Fidesz tagja, sőt, alapítója, lényegtelen szempontunkból. Ennek a körülménynek akkor volna jelentősége, ha választott képviselője a pártnak, ha a munkája kötődik a Fideszhez, vagy ha az állam szolgájaként közpénzből fizetik. Bayer Zsolt azonban – ismétlem – újságíró és a párttagsága magánügy. Akkor is az, ha a pártjával azonos politikai véleményt fogalmaz meg írásaiban.

És annak sincs jelentősége, hogy Orbán Viktor barátja. A barátsággal pláne nem tud mit kezdeni a jogalkotó. Amíg törvénysértésre, bűncselekményre nem bukkannak fürkésző szemek, addig annak a ténynek, hogy ebben az országban egy újságírónak a jelenlegi miniszterelnök, valamint számos műtősasszisztens és útkaparó is barátja, semmilyen jogi konzekvenciája nincs.

Másról van itt szó. Arról, amit az egyik ismerősöm így fogalmazott meg: Bayer Zsoltot nem önmagában, hanem legbelsőbb félelmeik kivetüléseként mérik meg a liberálisok, szocialisták, újabban a jobbikosok. Bayer Zsolt már nem pusztán ember, hanem valamilyen örökös szorongásból, félelemgócból összetákolt valami, ami ott kísért a lelkükben, nyirkos, izzadt félelmet csihol ki belőlük. Ők tényleg az hiszik, hogy Bayer Zsolt az ördög, narancsszínű patával. A patológia viszont túlságosan komoly téma ahhoz, hogy szerénységem beleártsa magát. Csak halkan jegyzem meg: az a politikus, aki patologikus félelmeket vetít ki egy újságíróra, egyrészt amatőr, másrészt nem végzi a munkáját.

Végezetül súgok még valamit. Ha nektek, kedves Szél Bernadett, Szávay István és Szilágyi György annyi eszetek van, hogy a Fidesz-kormány helyett a Bayer Zsolt nevű újságíróra lődöztök, akkor meg is érdemlitek a sorsotokat. Akkor tényleg fogalmatok sincs, hogyan kell politizálni. Akkor a Fideszben mindenki nyugodtan alhat, mert ti még a célpontot sem tudjátok azonosítani, úgy meg elég nehéz háborút nyerni, ugye.

Egyébként Bayer Zsolt feleslegesen használ csúnya szavakat?

Igen.

Néha elveti a sulykot?

Igen.

Megbánt embereket?

Persze.

És? Kit érdekel? 

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Belgium is kiléphet az ENSZ migrációs paktumából

Belgium is kiléphet az ENSZ migrációs paktumából

amerika, london, párizs

A belga szövetségi kormány menekültügyi és migrációs államtitkársága nem támogatja az ENSZ globális migrációs csomagjának aláírását - közölte a Le Soir című belga napilap szerdán.

Theresa May: a brit kormány jóváhagyta a Brexit-megállapodást

A brit kormány jóváhagyta a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről szóló megállapodás-tervezetet - közölte szerda este, a kabinet ötórás soron kívüli ülése után Theresa May brit miniszterelnök.

Leszavazták a migránsvízumot az EP-ben, de Soros emberei új voksolásért sírnak

Leszavazták a migránsvízumot az EP-ben, de Soros emberei új voksolásért sírnak

amerika, london, párizs

Nem lett meg az abszolút többség a humanitárius célú vízumok bevezetését kezdeményező határozatról szóló szerdai európai parlamenti (EP-) szavazáson, de a jelentéstevő új voksolást szeretne kiíratni, mivel szerinte technikai hiba történt.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak a legfontosabb hírek a mai nap.

Puzsér a tét nélküli idióta, pont ilyenre van szüksége az ellenzéknek

Puzsér a tét nélküli idióta, pont ilyenre van szüksége az ellenzéknek

8)8)8

Puzsér a celebizmus ellen küzdő főceleb. Ő a tét nélküli ember! A liberális médiában tenyésző nihilizmust ötvözi az előrehaladott pszichopatológiás identitászavarral.

Alkotmányba foglalnák a fehérellenes rasszizmust Dél-Afrikában

Alkotmányba foglalnák a fehérellenes rasszizmust Dél-Afrikában

fehér férfi

Cyril Ramaphose dél-afrikai elnök biztosította szerdán az Európai Parlamentet: országa földreformja nemsokára teljes mértékben alkotmányos lesz.

Újraélesztésért cserébe nemi erőszak lenne a vád

Újraélesztésért cserébe nemi erőszak lenne a vád

pszicho

A férfiak már félnek nőket újraéleszteni, mert szexuális erőszakkal vádolhatják meg őket.

Igazságos ez így?

Igazságos ez így?

piszkostizenkettő

A kultúrrendőr - Pozsonyi (b)irodalma 5.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére