Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
csak neked, csak most
 
 
 
 

Barcza Attila: "Sopron és a térség érdeke egybehangzik az ország érdekével"

2018. február 19. 11:20

Sopron és a térség érdeke egybehangzik az ország érdekével: meg kell védenünk a határainkat, valamint az eddig elért eredményeinket - jelentette ki a 888.hu-nak adott interjújában Barcza Attila, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje.

A teljes ellenzék összevissza beszél, ráadásul kimondva-kimondatlanul támogatja Soros betelepítési tervét.”

888.hu: Sopron és a térség érdekeit hosszú éveken át képviselő Firtl Mátyás nyugdíjba vonulásával Önt érte az a megtisztelő feladat, hogy a Fidesz-KDNP pártszövetség országgyűlési képviselőjelöltje legyen. Firtl Mátyás nemrég úgy fogalmazott, hogy az Ön személye a biztosítéka a város és a környék további fejlődésének. Milyen célokkal, célkitűzésekkel vág neki az április 8-i választásoknak?

Barcza Attila: Ezúton is köszönöm Firtl Mátyás támogatását, segítő szavait. A képviselő úr munkatársaként korábban a választókerület településeinek életébe is betekintést nyerhettem. Sopron és a környező települések, a fiatal családok elmúlt években történt gyarapodása biztató jövőt ígér. A soproni belváros felújítása, a kórház fejlesztése, a fertődi Esterházy- és a nagycenki Széchenyi-kastély rendbetétele, a Fertő tavi sport- és szabadidőközpont kialakítása, a Lővér-program megvalósítása, az M85-ös gyorsforgalmi út, az új soproni ipari park, a kistelepülési járda- és útépítések, iskolafelújítások mind-mind közös eredmények, illetve folytatandó közös célok. Az itt élő polgárokkal és közösségekkel, valamint a kormány támogatásával modern Magyarországot építünk. Országgyűlési képviselőként erre vállalkozom, ehhez kérem április 8-án az itt élők támogatását.

Barcza Attila, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje

888.hu: Köztudott, hogy sok éve a soproni közéletben tevékenykedik, többek között Ön a soproni fejlesztésekért felelős tanácsnok is, így tehát komoly tapasztalattal rendelkezik a város ügyeiben. Hogyan értékeli az eddig elért eredményeket?

Barcza Attila: Kellő szerénység mellett is azt mondhatom, hogy bizakodásra adhatnak okot az eddig elért eredmények. Mielőtt politikai pályára léptem volna, már aktív tagja voltam több civil közösségnek is. A választókerületben nőttem fel, ma is tagja vagyok az önkéntes tűzoltó egyesületnek és polgárőrségnek, szerepet vállalok labdarúgó egyesületi munkában és két cikluson át kistelepülésen önkormányzati képviselő voltam. Számomra mindig fontosak voltak a közösségek, mindig csapatban dolgoztam, és nincs ez másként azóta sem, hogy Sopron belvárosának önkormányzati képviselőjévé választottak. Azt tanultam, hogy ahol működő közösség van, ott könnyebb eredményes munkát végezni. Sopron a kormányzati támogatásnak köszönhetően meghatározó fejlesztéseket indított meg, hasonlóra a világháborút követő időszak óta nem volt példa.

A szocialista kormányoktól az állandó ígérgetésen túl másra nem futotta.”

888.hu: Mind a soproni emberek, mind a térségben élők számára régóta várt fejlesztés a már említett M85-ös projekt. Ez 2010-ig mondhatni reménytelennek tűnt. Hogy áll ez a folyamat jelenleg?

Barcza Attila: Sopron városa elsőként írta alá a Modern Városok Program szerződését a kormánnyal. Ebben első helyen szerepel az M85-ös megvalósítása, melyet a kormány kiemelt beruházásnak minősített. Korábban erre nem volt példa. A szocialista kormányoktól az állandó ígérgetésen túl másra nem futotta. Az Orbán-kormány ígéretet tett a megvalósításra, és örömmel jelenthetem, hogy a kivitelezés hamarosan megkezdődik. Egy autópálya-építés rendkívül összetett feladat, komoly előkészítést és tervezést igényel. Ez a háttérmunka lezárult, most a munkagépeké lesz a főszerep, a nyomvonal mentén a földmunkákat már bárki láthatja.

888.hu: Ahogyan említette, valóban szembetűnő, pozitív változásokon ment keresztül a város. Milyen egyéb fejlesztések vannak még tervben?

Barcza Attila: Sopront és térségét kiemelt turisztikai régiónak nyilvánította a kormány, ennek megfelelően jelentős források állnak rendelkezésre az ehhez szükséges fejlesztésekhez. A fertődi Esterházy-kastély vagy a nagycenki Széchenyi-kastély olyan nemzeti értéket képvisel, amelyet büszkén be kell tudnunk mutatni a hozzánk érkező vendégek számára. Újkori történelmünk kiemelkedő eseménye a Páneurópai Piknik, az emlékparkban egy látogatóközpontot alakítunk ki. A legmerészebb terveink ugyanakkor a Fertő tó egyetlen hazai vízitelepével kapcsolatosak. A turisztikai fejlesztésnek köszönhetően létrejön hazánk legkomplexebb sport- és szabadidőközpontja. Megújul a strandterület, éttermek, motel, kemping, több száz parkoló, új hajó- és csónakkikötő, sportpályák, hotel, valamint minden igényt kielégítő vízi és sportkomplexumok épülnek. Szóval minden szempontból izgalmas időszak előtt állunk.

Barcza Attila

888.hu: A felmérésekből láthatjuk, hogy továbbra is magabiztosan vezet a Fidesz-KDNP. Mindeközben az ellenzéki oldalon továbbra is széthúzás, mellébeszélés tapasztalható. Milyen kampányra számít ennek fényében?

Barcza Attila: Attól tartok, hogy a felelőtlen ígérgetés, valamint a vagdalózás, sárdobálás kerül majd a középpontba. Néha olyan irreálisan hajmeresztő ellenzéki ígéretek hangzanak el, amelyekről már a kimondás pillanatában tudják, hogy nem valósítható meg, de alkalmasak arra, hogy összezavarják a választókat. Arra szeretném fektetni a hangsúlyt, hogy mi az a munka, amit már elvégeztünk, és mi az, ami még előttünk áll. Erről szeretnék beszélni a választókkal, ezért minden településre ellátogatok a hátralévő időszakban.

Egyedül a Fidesz képviseli következetesen ezt az álláspontot.”

888.hu: Továbbra is óriási kihívások előtt áll Magyarország. Gondolok itt az illegális bevándorlás kérdésére, valamint a Soros-terv keretében megvalósítandó kötelező kvótarendszerre, mely még mindig napirenden van Brüsszelben. Komoly tétje van tehát a választásoknak. Mi Sopron és a térség érdeke ebben az ügyben?

Barcza Attila: A térség érdeke egybehangzik az ország érdekével: meg kell védenünk határainkat, védenünk kell Európa külső határait. Térségünkből sokan ingáznak naponta osztrák munkahelyükre. Korábban elképzelhetetlen volt, hogy a határon a szomszédaink ellenőrizzék az áthaladó gépjárműveket. Bízunk abban, hogy az unió mielőbb belátja a külső határok védelmének fontosságát, és így megszűnhet a belső ellenőrzés. Egyedül a Fidesz képviseli következetesen ezt az álláspontot. A teljes ellenzék összevissza beszél, ráadásul kimondva-kimondatlanul támogatja Soros betelepítési tervét. Helyi szinten is rengeteg támadást kapott az ellenzéktől a Fidesz a kerítés megépítéséért. Ma pedig már úgy tesznek, mintha mindig is támogatták volna. Persze, amikor konkrét szavazásra került sor a témában, a helyi ellenzék megfutamodott. Mára egyértelműen bebizonyosodott, hogy képtelenek az itt élők érdekeit képviselni. A Sopronban és a környéken élőknek határozott és következetes képviselőre van szükségük. Erre vállalkozom, ehhez kérem a támogatásukat.

OLVASTAD MÁR?

csak neked, csak most
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
25 ezer ember látta a helyszínen a Csíksomlyói passiót

25 ezer ember látta a helyszínen a Csíksomlyói passiót

szabad vasárnap

A Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Csíksomlyói passió című előadás szabadtérre átalakított verzióját 25 ezer néző látta a csíksomlyói Nyeregben szombaton.

Ilyen lesz az időjárás a jövő héten

A következő napokban is sok lesz a napsütés, többfelé 35 fokos meleg valószínű. A hét második felében várható egyre többfelé zápor, zivatar, vasárnap néhol már csak 22 fokig melegszik a levegő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

A skót fiatalok többsége hallani sem akar még több bevándorlóról

A skót tinédzserek mindössze 15 százaléka szeretné, ha több bevándorló érkezne az országába, ami komoly csapást jelent a Skóciában székelő bevándorláspárti csoportosulásoknak.

Ujhelyi István ismét bizonyította, miért ő az MSZP főbohóca

Ujhelyi István ismét bizonyította, miért ő az MSZP főbohóca

kinyílott a pitypang

A szocialisták brüsszeli politikusa szerint Szent István is Soros-ügynök a kormánypártok logikája alapján. Hogy mindez miért is kívánkozott ki Ujhelyiből augusztus 20-a előtt, annak megfejtését rábízzuk az olvasókra.

Az NGO-k jól szervezett módon telepítenek be migránsokat Európába

Az NGO-k jól szervezett módon telepítenek be migránsokat Európába

amerika, london, párizs

Az embercsempészek azért mernek nekivágni a veszélyes tengeri útnak, mert tudják, hogy az NGO-hajók közel vannak és készenlétben állnak, ha életet kell menteni, és elszállítják Európa felé a migránsokat.

Trump: a közösségi médiumok elhallgattatják a jobboldali hangokat

Trump: a közösségi médiumok elhallgattatják a jobboldali hangokat

amerika, london, párizs

Az amerikai elnök élesen bírálta a közösségi médiumokat, melyek szerinte teljes mértékben kettős mércét alkalmaznak, diszkriminálva a jobboldali hangokat.

Putyin az osztrák külügyminiszter esküvőjén mulatott

Putyin az osztrák külügyminiszter esküvőjén mulatott

amerika, london, párizs

Vlagyimir Putyin orosz elnök szombat délután részt vett Karin Kneissl osztrák külügyminiszter stájerországi esküvőjén, majd a lakodalomra szintén meghívott Sebastian Kurz osztrák kancellárral együtt gépkocsin Grazba utazott, ahonnan elnöki repülőgépén Berlinbe repült.

A ballib média maszatol a Magyar Ház kapcsán

Ismét megy a hisztériakeltés a balliberális médiumokban. Riadóláncot fújtak és egymástól sorra átvéve írtak arról, hogy Széles Tamás főkonzul ki akarja rúgatni a Los Angeles-i Magyar Ház alelnökét, mert az kritizálta a magyar kormányt. Eközben szó sincs ilyesmiről.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére