Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Barcelona tárgyalna Madriddal

2017. október 27. 23:28

BARCELONA, 23:28

A függetlenségpárti többségű katalán parlament pénteken döntött a "független és szuverén" Katalán Köztársaság létrehozásáról, és azonnali tárgyalásokat javasolt a spanyol állammal, valamint olyan intézkedéseket, amelyek kivonják a régiót a spanyol alkotmány hatálya alól – írta a függetlenségről szóló parlamenti döntés részleteit ismertetve az AFP francia hírügynökség.

Kijelentjük azon szándékunkat, hogy előfeltételek nélkül tárgyalásokat kezdünk a spanyol állammal, hogy valamennyi fél számára előnyös együttműködési rendszert hozzunk létre. A tárgyalásokat szükségszerűen egyenjogú alapon kell folytatni"

– áll a dokumentumban.

A köztársaság létrehozásáról és tárgyalási szándékunkról tájékoztatjuk a nemzetközi közösséget és az Európai Unió hatóságait"

– olvasható a szövegben, amely felkéri az Európai Uniót, hogy

lépjen közbe a polgárjogoknak és politikai jogoknak a spanyol kormány által történő megsértésének leállítása érdekében".

A parlament felszólítja a "független" katalán kormányt, hogy "minden állam és intézmény előtt népszerűsítse a köztársaság elismerését" – írja az MTI.

A szöveg második részében utalás történik egy jogi átmenetről szóló törvényre, egyfajta előzetes alkotmányra, amelyet a függetlenségi nyilatkozattal egy időben fogadnak el addig is, amíg kiírják a választásokat az alkotmányozó nemzetgyűlés megválasztására.

A katalán parlament felkéri a regionális kormányt, hogy "hirdesse ki" a katalán személyi okmányok kiadásához szükséges rendeleteket, és haladéktalanul járjon el "a Spanyol Királysággal a kettős állampolgárságról megkötendő szerződés aláírása" érdekében.

Valamennyi katalán törvényt ehhez az átmeneti időszakhoz kell igazítani,

különös tekintettel az adózást szabályozó jogszabályokra".

Valamennyi központi állami hivatalnokot, összesen 26 ezer főt, közöttük a külföldön szolgáló katalánokat integrálni kell a katalán közszolgálatokba, kivéve, ha az érintettek ezt kifejezetten elutasítják.

A dokumentum előirányozza továbbá egy katalán központi bank – egy állami tulajdonban lévő befektetési bank – létrehozását, valamint a tárgyalások megkezdését Madriddal a köztartozásokról, és a javak leltárba vételét.

A dokumentum végezetül bejelenti a végleges alkotmány szövegének kidolgozását és az alkotmányozó nemzetgyűlés megválasztását célzó választások mielőbbi kiírását.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei.

Német rendőri vezető: a bevándorlók körében jellemző a súlyos bűncselekmények magas aránya

Német rendőri vezető: a bevándorlók körében jellemző a súlyos bűncselekmények magas aránya

amerika, london, párizs

Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet szinte teljes megsemmisülésének ellenére változatlanul nagy az iszlamista terrortámadások veszélye Németországban - mondta a német szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) vezetője szerdán egy berlini konferencián.

Kényszerzubbonyt az ellenzéknek?

Kényszerzubbonyt az ellenzéknek?

pszicho

Az áprilisi veszteséget meggyászolták, most a téveszméik kerítik csapdába őket.

Feministák miatt írták át a francia nyelvtant

Feministák miatt írták át a francia nyelvtant

kinyílott a pitypang

Átírta a nyelvtant a francia tudományos akadémia. A csak hímnemű foglalkozásneveknek kitaláltak egy nőnemű változatot is a nyelvészek, hogy ne legyen gond a genderkompatibilitással.

A németek döntő többsége aggódik a bevándorlás miatt

A németek több mint 70 százaléka aggódik a bevándorlás miatt egy friss felmérés szerint.

Jézus halálán viccelődött Ausztriában egy zöldpárti képviselő

Jézus halálán viccelődött Ausztriában egy zöldpárti képviselő

amerika, london, párizs

Nyugati szomszédunknál azon megy a vita, hogy nagypéntek csak részben legyen munkanap. A Zöldek egyik képviselője botrányos megjegyzéssel hívta fel magára a figyelmet.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére