Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Barcelona tárgyalna Madriddal

2017. október 27. 23:28

BARCELONA, 23:28

A függetlenségpárti többségű katalán parlament pénteken döntött a "független és szuverén" Katalán Köztársaság létrehozásáról, és azonnali tárgyalásokat javasolt a spanyol állammal, valamint olyan intézkedéseket, amelyek kivonják a régiót a spanyol alkotmány hatálya alól – írta a függetlenségről szóló parlamenti döntés részleteit ismertetve az AFP francia hírügynökség.

Kijelentjük azon szándékunkat, hogy előfeltételek nélkül tárgyalásokat kezdünk a spanyol állammal, hogy valamennyi fél számára előnyös együttműködési rendszert hozzunk létre. A tárgyalásokat szükségszerűen egyenjogú alapon kell folytatni"

– áll a dokumentumban.

A köztársaság létrehozásáról és tárgyalási szándékunkról tájékoztatjuk a nemzetközi közösséget és az Európai Unió hatóságait"

– olvasható a szövegben, amely felkéri az Európai Uniót, hogy

lépjen közbe a polgárjogoknak és politikai jogoknak a spanyol kormány által történő megsértésének leállítása érdekében".

A parlament felszólítja a "független" katalán kormányt, hogy "minden állam és intézmény előtt népszerűsítse a köztársaság elismerését" – írja az MTI.

A szöveg második részében utalás történik egy jogi átmenetről szóló törvényre, egyfajta előzetes alkotmányra, amelyet a függetlenségi nyilatkozattal egy időben fogadnak el addig is, amíg kiírják a választásokat az alkotmányozó nemzetgyűlés megválasztására.

A katalán parlament felkéri a regionális kormányt, hogy "hirdesse ki" a katalán személyi okmányok kiadásához szükséges rendeleteket, és haladéktalanul járjon el "a Spanyol Királysággal a kettős állampolgárságról megkötendő szerződés aláírása" érdekében.

Valamennyi katalán törvényt ehhez az átmeneti időszakhoz kell igazítani,

különös tekintettel az adózást szabályozó jogszabályokra".

Valamennyi központi állami hivatalnokot, összesen 26 ezer főt, közöttük a külföldön szolgáló katalánokat integrálni kell a katalán közszolgálatokba, kivéve, ha az érintettek ezt kifejezetten elutasítják.

A dokumentum előirányozza továbbá egy katalán központi bank – egy állami tulajdonban lévő befektetési bank – létrehozását, valamint a tárgyalások megkezdését Madriddal a köztartozásokról, és a javak leltárba vételét.

A dokumentum végezetül bejelenti a végleges alkotmány szövegének kidolgozását és az alkotmányozó nemzetgyűlés megválasztását célzó választások mielőbbi kiírását.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Egy transznemű gyilkos nemátalakító műtétjét az adófizetők pénzéből finanszírozzák

Paris Green, eredeti nevén Peter Laing különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésért ül börtönben, életfogytig tartó börtönbüntetését tölti, de emberi jogaira hivatkozva most követeli nemátalakító műtétjét. A nagy-britanniai szabályok szerint márpedig ez jár.

Túltolták a píszít: már szinte mindent gyűlölet-bűncselekménynek tartanak a "britek"

Túltolták a píszít: már szinte mindent gyűlölet-bűncselekménynek tartanak a "britek"

amerika, london, párizs

A brit rendőrségre több ezer bejelentés érkezik gyűlölet-bűncselekményre hivatkozva. Az píszí aktivistái már olyannyira túltolták a biciklit, hogy volt olyan bejelentő, aki abban is rasszizmust vélt felfedezni, hogy megugatta őt egy kutya.

Ismét hazudott a HVG

Ismét hazudott a HVG

kinyílott a pitypang

Ezúttal Joó Hajnalka próbálkozott be egy független, objektív lejáratással. A lejáratás áldozata megkérte a HVG-t, hogy vegye le a cikket, ám a saját bevallása szerint a szakmai szempontokra kényes lap nem reagált. Per lesz belőle.

Környezetszennyező lenne a nejlonzacskók Greenpeace által követelt betiltása

Környezetszennyező lenne a nejlonzacskók Greenpeace által követelt betiltása

kinyílott a pitypang

A balliberálisok utolsó mentsvára a szavazók politikai szimpátiájának a megszerzésére a környzetvédelmi álca mögé bújás. Magyarországon a Greenpeace most például azt követeli, hogy a kormány tiltsa be a nejlonzacskók használatát. Annak ellenére követelik ezt, hogy tudják: a nejlonzacskók száműzésével valójában csak az eddiginél nagyobb környezeti károkat okoznának.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei.

Chemnitz újratöltve: mozgássérültet erőszakolt egy "menekült", a rendőrség hallgat

Chemnitz újratöltve: mozgássérültet erőszakolt egy "menekült", a rendőrség hallgat

amerika, london, párizs

Két, egymástól független német forrás is megerősítette, hogy valóban gyanúsan nagy a rendőrségi hallgatás egy chemnitzi bűncselekmény kapcsán, melynek keretében egy szír "menekült" megerőszakolt egy mozgássérült asszonyt.

Hófehérke meséje tényleg nemi erőszakra bátorít?

Hófehérke meséje tényleg nemi erőszakra bátorít?

pszicho

A liberális agymenés szerint az összes Disney-mesét meg kellene reformálni.

Szijjártó kérdésekkel fordult az EU-hoz és az ENSZ-hez a név nélküli bankkártyák ügyében

Kérdésekkel fordult az Európai Bizottság és az ENSZ illetékeséhez Szijjártó Péter a számos migránsnak és menekültnek kiosztott név nélküli bankkártyák ügyében - ezt ő maga jelentette be hétfőn az uniós külügyminiszterek brüsszeli tanácskozásának szünetében.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére