Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Barcelona tárgyalna Madriddal

2017. október 27. 23:28

BARCELONA, 23:28

A függetlenségpárti többségű katalán parlament pénteken döntött a "független és szuverén" Katalán Köztársaság létrehozásáról, és azonnali tárgyalásokat javasolt a spanyol állammal, valamint olyan intézkedéseket, amelyek kivonják a régiót a spanyol alkotmány hatálya alól – írta a függetlenségről szóló parlamenti döntés részleteit ismertetve az AFP francia hírügynökség.

Kijelentjük azon szándékunkat, hogy előfeltételek nélkül tárgyalásokat kezdünk a spanyol állammal, hogy valamennyi fél számára előnyös együttműködési rendszert hozzunk létre. A tárgyalásokat szükségszerűen egyenjogú alapon kell folytatni"

– áll a dokumentumban.

A köztársaság létrehozásáról és tárgyalási szándékunkról tájékoztatjuk a nemzetközi közösséget és az Európai Unió hatóságait"

– olvasható a szövegben, amely felkéri az Európai Uniót, hogy

lépjen közbe a polgárjogoknak és politikai jogoknak a spanyol kormány által történő megsértésének leállítása érdekében".

A parlament felszólítja a "független" katalán kormányt, hogy "minden állam és intézmény előtt népszerűsítse a köztársaság elismerését" – írja az MTI.

A szöveg második részében utalás történik egy jogi átmenetről szóló törvényre, egyfajta előzetes alkotmányra, amelyet a függetlenségi nyilatkozattal egy időben fogadnak el addig is, amíg kiírják a választásokat az alkotmányozó nemzetgyűlés megválasztására.

A katalán parlament felkéri a regionális kormányt, hogy "hirdesse ki" a katalán személyi okmányok kiadásához szükséges rendeleteket, és haladéktalanul járjon el "a Spanyol Királysággal a kettős állampolgárságról megkötendő szerződés aláírása" érdekében.

Valamennyi katalán törvényt ehhez az átmeneti időszakhoz kell igazítani,

különös tekintettel az adózást szabályozó jogszabályokra".

Valamennyi központi állami hivatalnokot, összesen 26 ezer főt, közöttük a külföldön szolgáló katalánokat integrálni kell a katalán közszolgálatokba, kivéve, ha az érintettek ezt kifejezetten elutasítják.

A dokumentum előirányozza továbbá egy katalán központi bank – egy állami tulajdonban lévő befektetési bank – létrehozását, valamint a tárgyalások megkezdését Madriddal a köztartozásokról, és a javak leltárba vételét.

A dokumentum végezetül bejelenti a végleges alkotmány szövegének kidolgozását és az alkotmányozó nemzetgyűlés megválasztását célzó választások mielőbbi kiírását.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Kegyetlen erdőtűz pusztít Toszkánában

Mintegy ötszáz lakosnak kellett eddig elhagynia otthonát az olaszországi Pisa térségében hétfő este óta tomboló erdőtűz miatt. Az oltás nehezen halad, főleg az erős szél miatt.

Ukrajna nemzetközi értelemben egyre demokratikusabb

Ukrajna nemzetközi értelemben egyre demokratikusabb

piszkostizenkettő

Álljunk hozzá empatikusan. Kurva szar lehet ukrán nacionalistának lenni. A hozzánk közel eső végeken kétségeid vannak, hogy nem vagy-e inkább lengyel, a nyelved pedig nem orosz-e. És ha mélyre ásol, nem enyhülnek a kétségek.

Sokkal több az illegális bevándorló az USA-ban, mint azt korábban gondolták

Sokkal több az illegális bevándorló az USA-ban, mint azt korábban gondolták

amerika, london, párizs

Kétszer annyi illegális bevándorló élhet az Egyesült Államokban, mint azt korábban hitték.

Megbukott Svédország baloldali miniszterelnöke

Nem szavazott bizalmat Stefan Löfven szociáldemokrata miniszterelnöknek hétfőn a svéd törvényhozás többsége, így a kormányfő kénytelen távozni posztjáról.

Az MLSZ döntésének hála futballünnep volt a hétvégén

Az MLSZ döntésének hála futballünnep volt a hétvégén

hajrá, magyarok!

Két igazi kupameccs beszámolójával folytatódik a Pörge szurkol!

Megmutatta a legkisebb unokáját Orbán Viktor

A miniszterelnök a Facebookon posztolt fotót a harmadik unokájával.

Kilenc éve hunyt el a magyar Bud Spencer

Kilenc éve hunyt el a magyar Bud Spencer

szabad vasárnap

2009. szeptember 25-én távozott az élők sorából Bujtor István színész, rendező, forgatókönyvíró, vitorlásversenyző és nem utolsósorban Bud Spencer magyar hangja.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható a mai nap során!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére