Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Ballib bukta: a cserdi polgármester, Bogdán László elfelejtette, hogy elítélték sikkasztásért

2017. október 27. 12:05

A Hír TV és az ATV egyik állandó vendégéről, a mindenhez értő, ballib megmondóember Bogdán Lászlóról a pecsma.hu kiderítette, hogy Cserdi polgármestere 2010-ben nagy tételben tulajdonított el mobiltelefonokat, amiért két év börtönre és 200 ezer forint pénzbüntetésre ítélték, amit négy év próbaidőre felfüggesztettek. Amikor a lap rákérdezett Bogdánnál, hogy mit tud erről, a polgármester azt közölte: nem tud az ítéletről, de ha a törvényszék ezt mondja, akkor az biztosan így is van. Néhány héttel korábban egy rendezvényen pedig még azt mondta egy kérdésre válaszolva Bogdán, hogy őt "felmentették" az ügyben.

Bogdán László az Elcoteq termelési vezetőjeként dolgozott, mikor 2010-ben vádat emeltek ellene. Cserdi polgármestere a cégnél termelési és raktárvezetési feladatokat látott el, rá volt bízva a raktárban lévő valamennyi árucikk, melyek felett felügyeletet gyakorolt, tárolásukat, kezelésüket látva el – közölte a Pécsi Törvényszék a pecsma.hu érdeklődésére.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap
A közügyektől nem tiltották el, ezért maradhatott polgármester Cserdiben.

A bíróság tájékoztatása szerint a polgármester 2010 februárjától több mint három hónapon keresztül – egy másik vádlottal együtt, az ellenőrzési szabályokat ismerve és annak hiányosságait kihasználva – nagy tételben különböző mobiltelefonokat, alkatrészeket és tartozékokat vitetett ki a gyár területéről, tulajdonított el.

A polgármestert ezért 2014-ben jogerősen, másodfokon sikkasztásért és társtettesként elkövetett sikkasztásért két év börtönre és 200 ezer forint pénzbüntetésre ítélték, amit négy év próbaidőre felfüggesztettek.

Amikor Bogdán Lászlót a jogerős ítélettel kapcsolatban a napokban megkereste a lap a faluvezető szűkszavúan azt nyilatkozta:

Nem tud az ítéletről, de ha a törvényszék ezt mondja, akkor az biztosan így is van, de ő nem követte az eseményeket."

2013-ban még jó volt a polgármester memóriája.

Bogdán László 2013-ban indította el a "köcsögmentesítő programját", aminek keretében roma fiatalokat vitt be szüleikkel együtt egy röpke látogatásra a pécsi börtönbe, elrettentő példát állítva eléjük.

Amikor a pécsi lap rákérdezett arra, hogy saját ügye és a köcsögmentesítő prevenciós program tulajdonképpen hogyan is férhetett meg egymás mellett, a polgármester azt felelte, erről személyesen beszélne, majd gyorsan azzal zárta le a beszélgetést, hogy "át kell szállnia a vonaton".

Ez a válasz annak fényében különösen érdekes, hogy 2013-ban, amikor még folyamatban volt a személye elleni büntetőper, akkor a polgármester még egyáltalán nem felejtette el – a nyilvánosság előtt sem – a 2010-ben történteket. 

Én vagyok az a férfi, akit három éve lopás miatt kirúgtak az Elcoteqből. Azóta is perben álok a céggel, a lelkiismeretem tiszta, a bíróság meg dönt, ahogy dönt"

– nyilatkozta még 2013-ban a bama.hu-nak.

Szeptemberben meg azt mondta Bogdán polgármester úr, hogy őt felmentették az Elcoteq ügyben

A Roma Polgárjogi Akadémia szeptember végi rendezvényén egy a közönségből érkező kérdésre reagálva a cserdi polgármester konkrétan azt mondta, hogy őt felmentették az Elcoteq ügyben. Bogdán László fontosnak tartotta még  megjegyezni, hogy egyébként ebben az ügyben nem volt semmilyen politikai szál sem.

A You tube videó fevételen 01,19,08-nál hangzik el Bogdán úr kijelentése miszerint őt felmentették.

Bogdán Lászlót más ügyekben is cserbenhagyta már a memóriája

Cserdi polgármestere néhány nappal ezelőtt már a hírekbe került egy hasonlóan memóriaproblémákra utaló üggyel.  A Hír TV Privátszféra című műsora Bogdán Lászlóval, Cserdi polgármesterével forgatott, majd a műsor promóciós Facebook-oldalán megjelent egy bejegyzés, miszerint a politikust – csak a saját elmondása szerint és tanúk nélkül – leköpték és megrugdosták a Roma Parlament fórumát követően, távozás közben.

A rendezvényt szervező volt SZDSZ-es Horváth Aladár azonban többekkel együtt cáfolta a Bogdán által elmondottakat. Horváth Aladár elmondta, hogy a teljesen békés és kis létszámú értelmiségi fórum végén személyesen és többen is  elkísérték a polgármestert az őt váró taxihoz, és nem történt ez idő alatt semmilyen atrocitás.

De Bogdán László megszólalt az őcsényi migránsüdültetési ügy kapcsán is. Cserdi polgármestere a Hír TV Szabadfogás című műsorában bejelentette, hogy a települése a Migration Aid segítségével szívesen látja a menekült családokat. Még üzent is Orbán Viktornak is:

Miniszterelnök úr, most ne dobjanak majd a fekete autóba, de én szeretném, ha ezeket az embereket egy picit jobban figyelnénk és óvnánk.” 

Kíváncsian várjuk, kiderül-e, hogy Bogdán László – aki a ballib médiavilág egyik celebje volt eddig – vajon miért felejtette el mostanra az őt érintő büntetőügyet, és hogy vajon az őt rendszeresen szerepeltető ATV-ben és Hír TV-ben ezentúl milyen ügyekben szerepel majd a memóriaproblémákkal küzdő polgármester.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Orbán Viktor: mi függesztjük fel a jogaink gyakorlását a Néppártban

Orbán Viktor: mi függesztjük fel a jogaink gyakorlását a Néppártban

kétharmad

Az Európai Néppárt szerdai közgyűlése után a pártszövetség úgy döntött: nem zárják ki, és nem függesztik fel a Fideszt. A magyar kormányfő a szavazás után értékelte a helyzetet sajtótájékoztatóján.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma!

Megszületett a Néppárt döntése!

Megszületett a Néppárt döntése!

kétharmad

Órákon át tárgyalt ma délután az Európai Néppárt a Fidesz sorsáról Brüsszelben, estére végül megszületett a döntés: nem zárták ki a Fideszt, és nem is függesztették fel.

Sargentini már előre sivalkodik, amiért nem büntetik elég keményen a Fideszt

A zöldpárti Soros-katona, Judith Sargentini megjelent Brüsszelben az ülés bejáratánál, és nyilatkozott.

Soros lapja már megszerezte a Fidesz felfüggesztéséről szóló határozati javaslatot

A Politico brüsszeli tudósítói megkaparintották a Fidesz sorsával kapcsolatos határozati javaslatot. A dokumentumból az derül ki, hogy a Fidesz határozatlan időre elveszítené a Néppárton belüli szavazati jogát.

Ők Soros néppárti emberei, akikre biztosan nem számíthatunk

Ők Soros néppárti emberei, akikre biztosan nem számíthatunk

amerika, london, párizs

Gyakran szó esett már azokról az Európai Néppártban politizáló képviselőkről, akik bizonyítottan Soros György emberei. Íme azok név szerinti listája, akikre nagyon úgy tűnik, semmilyen szinten nem számíthat a Fidesz a Néppárton belül.

Sargentini és Timmermans újabb támadást indít Magyarország ellen

Sargentini és Timmermans újabb támadást indít Magyarország ellen

amerika, london, párizs

Meglehetősen abszurd módon arra készül az európai parlamenti LIBE-bizottság, hogy a bevándorláspárti Frans Timmermans véleményét meghallgatva döntsön arról, hogy a Sargentini-jelentés alapján elindított 7-es cikkely szerinti eljárást fenn kell-e továbbra is tartani Magyarország ellen.

Sebastian Kurz fél évre függesztené fel a Fidesz EPP-tagságát

Beáll az Osztrák Néppárt (ÖVP) a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a Keresztényszociális Unió (CSU) mögé a Fidesz felfüggesztését illetően.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére