Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Baljós jelek Franciaországból

2018. július 5. 19:00

Bár Franciaország évszázadokon keresztül a keresztény Európa egyik legfőbb szimbóluma, védőbástyája volt, forradalmaik, rendeleteik ennek mégis véget vetettek, az új szellem kulturális és társadalmai mellékhatásai pedig a mai napig éreztetik hatásukat. Ám lassan annak is eljön az ideje, hogy a szekularizmus átadja a helyét az iszlámnak.

Friss hír Franciaországból, hogy idén kevesebb új papot szenteltek, mint tavaly. A Katolikus Válasz (KV) külföldi forrásokra hivatkozva azt írja: míg 2017-ben 133 papszentelés volt a galloknál, addig idénre ez a szám már 114-re csökkent. Sőt, 58 francia egyházmegyében egyetlen papot sem szenteltek.

A legtöbb papszentelés idén a bő kétmillió lakossal bíró Párizsban, illetve a 250 ezer lelket számláló Bordeaux városában történt – szám szerint 6-6 fő választotta a papi hivatást. De szintén jól mutatja a papszentelések csökkenő tendenciáját, hogy a francia fővárosban ez a szám tavaly még 10, tavaly előtt pedig 11 volt.

A kíváncsiság kedvéért megnéztük, hogy mi a helyzet Magyarországon. A Magyar Kurír katolikus hírportál évről évre beszámol az egyházmegyék papszenteléseiről. Mint kiderült, idén 25 újmisés pappal gazdagodott a magyar katolikus egyház. Bár ez sem számít természetesen túl magasnak, és hazánkban is egyre komolyabb gondot okoz a paphiány, mégis összehasonlítva Magyarország lélekszámát (közel tízmillió fő) Franciaország népességével (66,9 millió fő), sokkal jobbnak számítanak a hazai adatok.
Au revoir la France chrétien!

Míg a hívő keresztény lakosság száma drasztikusan csökken Franciaországban, addig az iszlám egyre látványosabban teszi be a lábát az országba. Sőt, ma már a franciaországi iszlám vallású közösségek – bő hatmilliós lélekszámukkal – megkerülhetetlen tényezőknek számítanak kulturális, közigazgatási és politikai szinteken is.

Mások nem merik, de mi bemutatjuk az iszlám európai térhódítását

Hogy hogyan nyernek teret Franciaországban a muszlimok, azt leglátványosabban a mecsetek száma mutatja. Bár pontos adat a franciaországi mecsetek számát illetően nincs, a legtöbb külföldi forrás 2600 darab imaházat említ. Utóbbi kapcsán természetesen biztonságpolitikai aggodalmak is felmerülnek, hiszen a 2015/16-os franciaországi terrorhullám után készített állami jelentések szerint több száz mecsetben szélsőséges, szalafista tanokat hirdetnek az imámok, amelynek komoly, radikalizáló hatásai lehetnek a kilátástalan helyzetben élő fiatal muszlimok életére.


A címlapfotón a clunyi apátság látható.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Egykettőre eljuthatnak a britek oda, hogy már nem csak nők lehetnek anyák

Nem csak Franciaország sziporkázik a maga szülő 1 és szülő 2 megnevezéseivel. A briteknél könnyen lehet, hogy jogi szempontból már nem csak nők válhatnak anyává.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak ma a legfontosabb hírek.

A csoportos nemi erőszakot elkövető 22 éves szíriai migránst kiskorúként kezelik a német bíróságon

A csoportos nemi erőszakot elkövető 22 éves szíriai migránst kiskorúként kezelik a német bíróságon

amerika, london, párizs

A Baden-Württemberg tartománybeli Freiburgban 2018. október 14-re virradó éjjel csoportosan megerőszakoltak egy 18 éves német lányt. Az tettesek közül heten szíriai migránsok voltak. A 22 éves elsőrendű gyanúsítottat kiskorúként fogják kezelni a német bíróságon, mivel a bűntény elkövetésekor még nem számított nagykorúnak.

"Bud Spencer egy jóságos óriás volt, aki szerette a magyarokat"

"Bud Spencer egy jóságos óriás volt, aki szerette a magyarokat"

csak neked, csak most

Nemsokára a mozikba kerül a "Piedone nyomában" című, Bud Spencer életét feldolgozó portréfilm. Ez alkalomból beszélgettünk Király Leventével, a film rendezőjével, hogy rávilágítsunk pár dologra: milyen ember is volt Bud Spencer, azaz Carlo Pedersoli a magánéletében, hogyan viszonyult családjához, a magyarokhoz és a kereszténységhez.

Van egy komoly mulasztása a Magyar Tudományos Akadémiának, amiről mélyen hallgat

Az ellenzéki sajtó tele van az MTA működését átláthatóbbá tenni akaró kormányzati szándék elleni politikai sivalkodással. A ballib megmondóemberek reggeltől estig a tudomány szabadságát féltik a Fidesz képzeletbeli diktatúrájától, miközben viszont arról mélyen hallgatnak, hogy a valóságban az MTA tevékenysége teljesen átláthatatlan, nem utolsósorban azért, mert az Akadémia évtizedek óta nem hajlandó kommunikálni semmit a tevékenységéről a közvélemény felé.

Szijjártó: Sorost a víziója miatt kritizálja a magyar kormány

Szijjártó: Sorost a víziója miatt kritizálja a magyar kormány

kétharmad

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Jerusalem Post című izraeli lapnak nyilatkozva elmondta, hogy a magyar kormánynak Soros György nézeteivel van problémája, nem pedig a milliárdos származásával.

Miért fáj az Indexnek, ha muszlim migránsok helyett magyarokon segítünk?

Miért fáj az Indexnek, ha muszlim migránsok helyett magyarokon segítünk?

kinyílott a pitypang

Hatalmas sivalkodásba kezdtek az idegenszívű propagandagyárak amiatt, mert a kormány - a magyar honosítási törvényekkel összhangban - venezuelai magyaroknak nyújtott segítséget.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére