Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Baljós jelek Franciaországból

2018. július 5. 19:00

Bár Franciaország évszázadokon keresztül a keresztény Európa egyik legfőbb szimbóluma, védőbástyája volt, forradalmaik, rendeleteik ennek mégis véget vetettek, az új szellem kulturális és társadalmai mellékhatásai pedig a mai napig éreztetik hatásukat. Ám lassan annak is eljön az ideje, hogy a szekularizmus átadja a helyét az iszlámnak.

Friss hír Franciaországból, hogy idén kevesebb új papot szenteltek, mint tavaly. A Katolikus Válasz (KV) külföldi forrásokra hivatkozva azt írja: míg 2017-ben 133 papszentelés volt a galloknál, addig idénre ez a szám már 114-re csökkent. Sőt, 58 francia egyházmegyében egyetlen papot sem szenteltek.

A legtöbb papszentelés idén a bő kétmillió lakossal bíró Párizsban, illetve a 250 ezer lelket számláló Bordeaux városában történt – szám szerint 6-6 fő választotta a papi hivatást. De szintén jól mutatja a papszentelések csökkenő tendenciáját, hogy a francia fővárosban ez a szám tavaly még 10, tavaly előtt pedig 11 volt.

A kíváncsiság kedvéért megnéztük, hogy mi a helyzet Magyarországon. A Magyar Kurír katolikus hírportál évről évre beszámol az egyházmegyék papszenteléseiről. Mint kiderült, idén 25 újmisés pappal gazdagodott a magyar katolikus egyház. Bár ez sem számít természetesen túl magasnak, és hazánkban is egyre komolyabb gondot okoz a paphiány, mégis összehasonlítva Magyarország lélekszámát (közel tízmillió fő) Franciaország népességével (66,9 millió fő), sokkal jobbnak számítanak a hazai adatok.
Au revoir la France chrétien!

Míg a hívő keresztény lakosság száma drasztikusan csökken Franciaországban, addig az iszlám egyre látványosabban teszi be a lábát az országba. Sőt, ma már a franciaországi iszlám vallású közösségek – bő hatmilliós lélekszámukkal – megkerülhetetlen tényezőknek számítanak kulturális, közigazgatási és politikai szinteken is.

Mások nem merik, de mi bemutatjuk az iszlám európai térhódítását

Hogy hogyan nyernek teret Franciaországban a muszlimok, azt leglátványosabban a mecsetek száma mutatja. Bár pontos adat a franciaországi mecsetek számát illetően nincs, a legtöbb külföldi forrás 2600 darab imaházat említ. Utóbbi kapcsán természetesen biztonságpolitikai aggodalmak is felmerülnek, hiszen a 2015/16-os franciaországi terrorhullám után készített állami jelentések szerint több száz mecsetben szélsőséges, szalafista tanokat hirdetnek az imámok, amelynek komoly, radikalizáló hatásai lehetnek a kilátástalan helyzetben élő fiatal muszlimok életére.


A címlapfotón a clunyi apátság látható.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A férfinek inget, a nőnek bikinit ajánlott a ruhabolt: erre elszabadult a feministák pokla

A férfinek inget, a nőnek bikinit ajánlott a ruhabolt: erre elszabadult a feministák pokla

amerika, london, párizs

Nagyon kiakadt egy magát nőjogi egyesületnek hívó feminista gittegylet a Marks & Spencer egyik kirakata miatt.

Magyar film készült Bud Spencerről

Magyar film készült Bud Spencerről

szabad vasárnap

A premier péntek este lesz az M5 kulturális csatornán.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Erről szólt a mai nap.

A Soros-féle migránstaxi a bevándorlókat pátyolgatja, a környezetet nem

A Soros-féle migránstaxi a bevándorlókat pátyolgatja, a környezetet nem

amerika, london, párizs

Az olasz ügyészség azzal vádolta meg az Orvosok Határok Nélkül nevű Soros-szervezetet, hogy hajójuk, a migránsokat rendszeresen taxiztató Aquarius a szicíliai Cataniában illegálisan rakott le veszélyes, mérgező anyagokat a szemétbe keverve.

Újabb tagokkal bővült Botka László börtönválogatottja

A mai napon utolérte a szegedi szocialistákat és Botka László udvari beszállítóját az igazság: a szegedi járásbíróság minősített csődbűntett miatt 5 év 2 hónap szabadságvesztésre ítélte Ujhelyi István szocialista képviselő sameszait és Botka László udvari beszállítóit, Pistrui Lászlót, Baranyi Sándort, és Oltványi Józsefet.

Az egyik legnagyobb iszlám országban naponta sor kerül egy becsületgyilkosságra

Az egyik legnagyobb iszlám országban naponta sor kerül egy becsületgyilkosságra

amerika, london, párizs

Egy 26 éves muszlim lány a családja akarta ellenére összeházasodott a szerelmével. Ezért az édesanyja és a testvérei becsületből brutálisan meggyilkolták. Az egyik legnépesebb iszlám országban, Pakisztánban szinte mindennaposak az ilyen esetek. Az Európába érkező migránsok egyik legnagyobb csoportját pedig a pakisztániak teszik ki.

"Európa külső határainak védelme elsőbbséget kell, hogy élvezzen"

"Európa külső határainak védelme elsőbbséget kell, hogy élvezzen"

kétharmad

Szijjártó Péter kedden találkozott szlovén kollégájával, Miro Cerarral, akivel egyetért abban, hogy Európa külső határainak védelme elsőbbséget kell, hogy élvezzen, Európának meg kell tudnia védeni külső határait.

TGM és a magyar értelmiség örök tragédiája

TGM és a magyar értelmiség örök tragédiája

piszkostizenkettő

A Jóisten nemcsak ételt-italt és tetőt ad a fejünk fölé, hanem gondoskodik a színvonalas szórakoztatásunkról is: ezért találta ki nekünk a magyar ellenzéki figurákat.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére