Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Bajban az Uber a szexuális zaklatások miatt

2017. augusztus 14. 10:28

LONDON, 10:28

A londoni rendőrség keményen nekiment a cégnek, miután az Uber megpróbálta eltussolni a zaklatásokat, és nem jelezték azokat a hatóságok felé.

A londoni rendőrség egy magas rangú tisztje éles kritikával illette az Ubert a Transport for Londonnak eljuttatott levelében – írja a The Times.

A TfL London közlekedését, beleértve a metró, az Overground, a buszok és villamosok, a folyami hajózás, a taxik, utak és kerékpárutak felügyeletét irányítja. Az ügy szempontjából azért fontos szereplő a TfL, mert ő adott működési engedélyt az Ubernek a brit fővárosban.

Mint kiderült, az Uber több súlyos bűncselekményt is elfelejtett jelenteni a rendőrség felé, például egy olyan esetet, ahol nemi erőszakkal vádoltak meg egy sofőrt. A férfi a cégnél maradhatott, ennek következtében pedig még egy női utast zaklatott.

A fuvaroztató- és utasszállító cég annak érdekében, hogy hírneve ne sérüljön, csak az apróbb, marginális szabálysértéseket jelezte a a londoni hatóságok felé. A londoni rendőrség szerint az Ubernek legalább hat szexuális zaklatás, a közrend többszöri megzavarása és egy támadás írható a számlájára.

A nyilatkozat ellenére a TfL azt tervezi, hogy szeptembertől nem hosszabbítja meg az Uberrel kötött szerződését, így a brit fővárosból is eltűnhet az Európában is ellentmondásos karriert befutó szolgáltatás. 

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Nemsokára kezdetét veheti a lézerforradalom Szegeden

Megérkeztek az első lézerberendezések a szegedi ELI-ALPS kutatóközpontba, az eszközök összeszerelése és beállítása után néhány hónap múlva a helyszínen is elkezdődnek a kísérletek - közölte Lehrner Lóránt, az ELI-HU Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Nem jött be az egyetemi migránssimogatás

Nem jött be az egyetemi migránssimogatás

amerika, london, párizs

Ahogy arról kedden beszámoltunk, pár túlbuzgó migránssimogató diák úgy gondolta, hogy illegális bevándorlókat telepít az egyetem campusára. Az "akció" olyannyira sikeres volt, hogy a tanárok egy napig kénytelenek voltak beszüntetni az oktatást az intézményben.

Migránsokat fogtak a Dunán

Migránsokat fogtak a Dunán

amerika, london, párizs

A bolgár embercsempész épp motorcsónakkal próbálta átszállítani a Dunán a migránsokat, de a román határrendészek észrevették őket.

Hollandia: nem vagyunk felelősek a srebrenicai mészárlásért

Hollandia: nem vagyunk felelősek a srebrenicai mészárlásért

amerika, london, párizs

A holland kormány fellebbez a legfelsőbb bíróságon, hogy helyezzék hatályon kívül azt a korábbi ítéletet, miszerint Hága is felelős a srebrenicai mészárlásért.

A pillanat, amikor Asszad és Putyin haragja egyszerre csapott le a terroristákra

Moszkvai jelentések szerint az orosz és a szíriai légierő közös akciójában 850 dzsihadistát sikerült likvidálni a polgárháború sújtotta közel-keleti országban.

Atomra atom a helyes válasz?

Atomra atom a helyes válasz?

amerika, london, párizs

Mintegy ötven ország kezdte meg szerdán az ENSZ-ben az atomfegyverek betiltásáról szóló egyezmény aláírását, amely azonban csak jelképes jelentőségű, mert a nukleáris nagyhatalmak nem vesznek részt benne. Nehéz kérdés továbbá ez ügyben, hogy mi lesz az immáron elképesztően veszélyessé váló Észak-Korea ügyével.

Alinda színháza

Alinda színháza

piszkostizenkettő

Simicska az első sorban bravózik.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Szijjártó: a magyar külpolitika kiáll a magyar érdekekért és a határon túli magyarokért; Egy zöldpárti politikus szerint unalmas lenne Németország az iszlám nélkül; Egyre elviselhetetlenebb a migránsáradat, ezért nagyobb kerítést építenek a spanyolok. Az este legfontosabb hírei a 888-on!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére