Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Azt hitted, hogy férfiként sosem szülhetsz gyereket? Tévedsz

2017. július 3. 22:58

LONDON, 22:58

Nagy-Britanniában több vezető orvos is kiállt amellett, hogy a nemzeti egészségbiztosító (NHS) finanszírozza a méhbeültető műtétet olyan férfiak számára, akik nemváltó műtétek miatt nőként élik mindennapjaikat. A nővé operált férfiak számára a méhbeültetés akár már 10 év múlva is elérhető lehet.

Az orvosok véleménye szerint a tudomány fejlődése akár egy évtized múlva már lehetővé teszi a méhbeültetést férfiak számára. Az eljárást eddig csak nőkön végezték el, és a Göteborgi Egyetem orvosi csapatának munkája úttörő jellegű ezen a téren. Az orvosok olyan nőknek ültettek be donorszervet, akik születési rendellenesség, baleset, vagy betegség miatt nem rendelkeztek méhvel. Eddig öt gyermek született a sikeres transzplantációknak köszönhetően – írta Daily Mail.

A svéd orvosok sikerén felbuzdulva melegjogi aktivisták azt követelik az NHS-től, hogy az tegye elérhetővé a műtétet férfinak született transzgender nők számára is. Az aktivisták mellett számos brit orvos is kiállt a kezdeményezés mellett.

A kép csupán illusztráció.

Fotó: AFP

Dr. Arianna D'Angelo, az NHS Walesi Termékenységi Intézetének nőgyógyásza szerint a dolog helyes

etikai szempontból nézve."

A nőgyógyász szerint a transznemű emberektől eddig is fagyasztottak le spermát, valamint petesejteket, hogy később, ha szeretnék, akkor lehessen saját gyermekük. Az orvos hozzátette, hogy nem lát különbséget e között, meg a között, hogy ők maguk hordjanak ki egy gyermeket.

Dr. Francoise Shelfield, a University College London nőgyógyásza szintén kiállt az ötlet mellett.

Ha azt hangoztatjuk, hogy legyen egyenlőség és a jogszabályok védik a transznemű emberek jogait, akkor nem látom, hogy miért ne lehetne megcsinálni."

Amel Alghrani, orvosi témákra specializálódott jogász hosszabban is értekezett a témáról a Journal of Law and the Biosciences című folyóiratban. Szerinte mindez forradalmasítaná az emberi reprodukciót, hiszen ha lehetővé válhatna, hogy bárki kapjon méhet, akkor akár homoszexuális férfiak is megtapasztalhatnák a várandósság élményét. Sőt, akár heteroszexuális, egyedülálló férfiak is kihordhatnának gyermeket. Márpedig ha transznemű társaik ezt megtehetnék, akkor ők is.

Steven Weyers professzor, a Ghenti Egyetemi Kórház orvosa szerint akár már 10 éven belül valósággá válhat, hogy a méh nélkül született emberek is áldott állapotba kerüljenek.

De nem mindenki ilyen lelkes, a Conservativ Woman szerkesztője, Laura Perrins kiakadt az ötleten. Szerinte ha mindenki kaphat méhet, akkor azzal elveszti a jelentését az "anyaság" és a "női nem" kifejezés.

Nem hiszem, hogy a legtöbb adófizető örülne ennek. Komoly etikai és morális kérdéseket vet fel a dolog és a nők jogait is érinteni fogja a dolog"

– mondta Perrins.

A témában egy magyar szakembert, Dr. Rajnai Lászlót is megkérdeztük. A nőgyógyász elmondta, hogy az orvostudománynak még számos problémát kellene leküzdenie abban az esetben, ha egy méhátültetés után egy férfiként született ember gyermeket szeretne kihordani.

Talán az egyik legnagyobb kihívás a progeszteron hormon hiánya lenne, amely a nők petefészkében termelődik. A hormon jelenléte kulcsfontosságú a sikeres terhesség bekövetkeztéhez, ugyanis hatására a méhnyálkahártyában olyan körülmények alakulnak ki, amelyek kedvezően járulnak hozzá a megtermékenyített petesejt beágyazódásához és a méhlepény kialakulásához.

A hormon megfelelő, mesterséges adagolása komoly nehézségekbe ütközik. Dr. Rajnai László szerint azonban idővel az orvostudomány fejlődése valóban lehetővé teheti, hogy minden nehézség elháruljon.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Megbüntetnének a románok egy iskolát, amiért annak diákjai egészben ábrázolták Magyarországot

Megbüntetnének a románok egy iskolát, amiért annak diákjai egészben ábrázolták Magyarországot

amerika, london, párizs

A románoknak nem tetszik, hogy a székelyudvarhelyi iskola tanulói június 4-én felrajzolták Nagy-Magyarországot az udvarra.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

Ezúttal egy Serena Williams-jelmez miatt hisztiznek a haladás bajnokai

Ezúttal egy Serena Williams-jelmez miatt hisztiznek a haladás bajnokai

amerika, london, párizs

A libsik ezúttal egy viccnek szánt kép miatt kiáltanak rasszizmust és sírják tele a közösségi médiát. A bűnt megint Ausztrália földjén követték el.

Orbán: Magyarország határait a magyaroknak kell megvédeni

Magyarország határait a magyaroknak kell megvédeni - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Salzburgban.

Orbán: ragaszkodunk a határvédelem jogához

Orbán: ragaszkodunk a határvédelem jogához

kétharmad

Magyarország ragaszkodik azon jogához, hogy az ő feladata megvédeni határait - jelentette ki újságíróknak Orbán Viktor szerdán Salzburgban, az európai uniós állam-, illetve kormányfők informális találkozója előtt, a néppárti miniszterelnökök tanácskozására érkezve.

Miért Magyarország? Miért Debrecen?

A BMW és Gyurcsány beszéde.

889
Cseh lap: az EU liberális demokráciája pont olyan, mint a szovjet népi demokrácia volt

Cseh lap: az EU liberális demokráciája pont olyan, mint a szovjet népi demokrácia volt

amerika, london, párizs

Magyarország és az Európai Unió vitájában Csehországnak a saját érdekében ki kell állnia Magyarország mellett - írta szerdán a Lidové Noviny című cseh konzervatív napilap.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére