Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Az utolsó reménység az új német kormányban

2018. február 7. 16:30

BERLIN, 16:30

Szerdán, csaknem fél év alkudozás után egyezett meg az Angela Merkel vezette CDU-CSU és a Martin Schulz elnökölte szocialista SPD. Kiderült, hogy az új német belügyminiszter Horst Seehofer lesz, a CSU veterán politikusa, aki mindig kiáll Magyarország mellett és elítéli a tömeges bevándorlást.

Az utóbbi hónapokban, években többször is találkozott egymással Horst Seehofer és Orbán Viktor. A bajor miniszterelnök, aki a Bajor Keresztényszociális Unió vezetője, különösen jó viszonyt ápol a magyar kormányfővel. Nemegyszer kiállt a magyar kormány mellett, mikor Brüsszel és Berlin karöltve támadta Magyarországot.

Keresztény gyökerek és a politikai ranglétra

Több mint 45 éve jelen van a német politikai életben Horst Seehofer. A CSU első embere 1971-ben lépett be a Bajor Keresztényszociális Unióba és már 1980-ban Bundestag-képviselővé választották.

Fotó: AFP

A római katolikus vallású vezető a nyolcvanas évek végére már parlamenti államtitkár lett, 1992-ben pedig az Egészségügyi Minisztériumot vezette.

Horst Seehofert Angela Merkel kérte fel arra 2005-ben, hogy vezesse az élelem- és mezőgazdaságügyi miniszteri posztot, amelyet 2008-ig vezetett. Még az év októberében a CSU elnökének és Bajorország miniszterelnökének választották meg.

Kiállás

Angela Merkel német kancellárnak többször is álmatlan éjszakát okozott Seehofer azzal, hogy következetesen kiállt az illegális bevándorlás ellen és nemegyszer támogatásáról biztosította Orbán Viktort, illetve a magyar kormányt. Míg Merkel sokszor minden erejével azon volt, hogy támadja a határkerítést és a bevándorlásellenes politikát, addig Seehofer támogatta azt.

Fotó: AFP

Ahogyan arról tavaly ősszel beszámoltunk, Orbán Viktor levélben fordult Jean-Claude Junckerhez – az Európai Bizottság elnökéhez – azt kérve, hogy 50 százalékban járuljanak hozzá a magyar határvédelmi költségekhez.

Az eset után a balliberális politikusok a brüsszeli vezetőkkel karöltve támadták Magyarországot. Velük szemben Horst Seehofer úgy fogalmazott:

Orbán nem egy ördögi alak, ahogyan azt egyesek Európában szeretnék láttatni".

A bajor miniszterelnök elmondta, "elgondolkodtató, hogy éppen azokat bírálják nálunk, akik segítettek nekünk, vagyis különösen Magyarországot, ezért azt mondom, érthető, hogy Orbán benyújtotta a számlát.”

Fotó: MTI Fotóbank

Seehofer akkor kiemelte, hogy Brüsszel nem is sejti, mekkora nagy segítséget adott a magyar határkerítés felépítése a balkáni útvonal lezárásához.

Mit hoz a jövő?

A belügyminiszteri poszt az egyik legmagasabb pozíció a kormányon belül, azonban az új német kabineten belül a külügyi poszt azé a Martin Schulzé lesz, aki nem fél attól, hogy minden erejével a magyar kormányt és a bevándorláspolitikát támadja. Érdekes és izgalmas viták, illetve feszültségek lehetnek a következő években a Bundestagon belül és azon kívül is.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
It­ta­san oko­zott bal­ese­tet egy ukrán dip­lo­mata Bu­da­pes­ten

It­ta­san oko­zott bal­ese­tet egy ukrán dip­lo­mata Bu­da­pes­ten

kinyílott a pitypang

Az il­lető bár dip­lo­mata-ko­csi­val köz­le­ke­dett, de nem tudta vagy nem akarta iga­zolni, hogy dip­lo­mata. Szon­dát fújni sem volt haj­landó. A rend­őr­ség a za­var­tan vi­sel­kedő férfit be­vitte a János kór­házba.

Soros alapítványa bíróságon veszi célba a bevándorlás megállításáért felelős törvényt

A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához (EJEB) fordult a "Stop Soros" törvénycsomag miatt a Nyílt Társadalom Alapítvány (Open Society Foundations) - jelentette be honlapján hétfőn a szervezet.

A britek tudják, hogy öngyilkosság kiengedni a terroristákat, mégis erre készülnek

A britek tudják, hogy öngyilkosság kiengedni a terroristákat, mégis erre készülnek

amerika, london, párizs

A túlterhelt titkosszolgálat nem tudja majd nyomon követni azokat az iszlamistákat, akiket a közeljövőben tervez szabadon engedni a szigetország.

Bezáratnák az ukrán nacionalisták a beregszászi magyar külképviseletet

Mintegy másfél tucat ukrán nacionalista tüntetett hétfő délelőtt Magyarország beregszászi konzulátusa előtt, követelve az összes magyar konzul kiutasítását és a konzulátus működésének beszüntetését, mert szerintük a képviselet "az ukránellenes politika eszközévé vált".

Műmájer vagy, Bono!

Műmájer vagy, Bono!

piszkostizenkettő

Bono nem politizáló zenész, hanem zenélő politikus (persze a gagyi kategóriából). Vagy hogy a politikus kifejezést fajsúlyosabb figuráknak tartogassuk, mondjuk azt, hogy közönséges küldönc, aki történetesen nem papírból olvassa fel a Szabad Nép vezércikkét, hanem merő véletlenségből egy basszusgitáros is álldogál mellette, a háta mögött pediglen egy dobos üldögél.

Románia mégiscsak a Tiszáig terjed?

Románia mégiscsak a Tiszáig terjed?

amerika, london, párizs

Románia egyesülésének századik évfordulója alkalmából a keleti szomszédunk már megint túltolja a biciklit, a románok most egy olyan térképpel házalnak, amelyen az országuk határa Debrecenig és Szolnokig, vagyis a Tisza vonaláig terjed.

Komolyabb büntetésre számíthatnak a szemetelők

Komolyabb büntetésre számíthatnak a szemetelők

kétharmad

Az illegális szemétlerakás már mindenkinek az agyára megy. Annak érdekében, hogy megfékezzék a szemetelőket, a kormány azt tervezi, bűncselekménnyé minősíti az illegális hulladéklerakást.

Csődbe mehet az MSZP: utolsó tartalékaikból vegetálnak

Csődbe mehet az MSZP: utolsó tartalékaikból vegetálnak

kétharmad

A párttagok Puch Lászlót és Gyurcsány Ferencet teszik felelőssé azért, mert teljesen eladósodott a szocialista párt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére